annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 16008374
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2415407
Et andet syn 2013284
Åndelig Føde 1649408
Jesu ord 1539298
Galleri
Sne, sne og atter sne
Hvem er online?
0 registrerede 237 gæster og 39 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 25 af 27 < 1 2 ... 23 24 25 26 27 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#42119 - 29/11/2023 20:04 Re: "ikke er mere" [Re: Hanskrist]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7249
Sted: Sydsjælland
Så vidt jeg har kunnet finde ud af, er der ikke - i hvert fald ikke i den danske folkekirke - nogen, der har autoritet til at tyde det nye testamente.
Så det er åbenbart frit for enhver at søge at finde en forståelse af disse gamle skrifter.
Bibelselskabet har til opgave et udbrede Bibelen, men har ikke autoritet til at tyde den.
Og det samlede præsteskab - præster, provster og biskopper - har ikke en fælles tydning.
Min konklusion: En religion i forfald.

Og så kan jeg ikke lade være at tænke på, hvorfor der ikke er rigtig mange mennesker, der føler sig kristne, som vil genføde kristendommen til noget, som egner sig til vor tid, og som indeholder helt grundlæggende kristne kvaliteter, der er utvetydigt forståelige for enhver.

Den nuværende situation for folkekirken i Danmark, synes jeg, ligner en dødedans trist

Arne.


Redigeret af Arne Thomsen (29/11/2023 21:45)
Top Svar Citer
#42121 - 29/11/2023 23:44 Re: "ikke er mere" [Re: Arne Thomsen]
ABC
Uregistreret

Namaskaram...

Er der en kristen gemt i os alle ler Jeg er bare mig - et menneske som vandrer mod lyset heart Hvordan støtte og hjælpe andre på vejen? Håber du vil tilmelde dig studiekredsen, for vi kunne godt bruge nogle flere øjne på bogen...

https://www.saxo.com/dk/gud-er-kaerlighed_lau-sander-esbensen_indbundet_9788797205006

Det bliver super at komme igang med projektet...

Your friend forever

Krishna
Top Svar Citer
#42122 - 30/11/2023 09:40 Genføde [Re: Arne Thomsen]
Tikka Offline
bor her
Registeret: 05/09/2015
Indlæg: 1935

Du kan ikke genføde en religion, hvor grundlaget er død og opstandelse, men du kan tillade ting, som tidligere ikke var tilladt, eksempelvis holdningen til homoseksuelle og kvindelige præster og hvad ved jeg.

... men hvem vil også være med i en forening, hvor chefen har udsendt sin søn til at dø, så "vi" kan udfries fra synd og død, hvis vi spiser og drikker hans kød og blod.

Kristendommen er vel en dødsreligion (?)

... og flere ved jeg bryder sig ikke om det nye, og laver deres egne menigheder.

... Kirken er vel mest til dåb og bryllup, fordi det er tradition og hyggeligt.

Ellers er "vi" ganske kristne af navn, når der er noget med muslimer - muslimske indvandre -

.


Top Svar Citer
#42123 - 30/11/2023 12:26 Re: Skal folkekirken fornyes... [Re: Hanskrist]
ABC
Uregistreret

Namaskaram...

Posten har været forbi med pakken, men du var ikke hjemme - går ud fra at du så selv må hente pakken et sted i nærheden af dig? At posten har lagt en besked...

Your friend forever

Krishna
Top Svar Citer
#42124 - 30/11/2023 12:38 Re: Genføde [Re: Tikka]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3689
Sted: Nørresundby
Citat:
Tikka:

Du kan ikke genføde en religion, hvor grundlaget er død og opstandelse -


Kristendommen er ikke i problemer - tværtimod og den store gåde er hvorfor den vinder så meget frem i disse år. Det er der mange forklaringer på. Men hovedforklaringen eller årsagen er at kristendommen er SPIRITUALITET - den vildeste verden nogensinde har set og overgår New Age SPIRITUALITET'en. Dette forhold og at kristendommen er ÅNDENS religion og ikke dogmatisk vinder frem i disse år. Og ja det bygger på Paulus - vores nye Paulus forståelse urkristendommen.



Citat:
Tikka:

... men hvem vil også være med i en forening, hvor chefen har udsendt sin søn til at dø, så "vi" kan udfries fra synd og død, hvis vi spiser og drikker hans kød og blod.


Absurd fejllæsning!

Situationen er en hel anden - du forstår og fejllæser kristendommen ud fra Kirkens Dogmelære - men det kan man ikke - for at forstå urkristendommen må vi tilbage til Jesus og Paulus - hvad skete ca 30 år inde i vor tidsregning???


Citat:
mens vi endnu var svage, døde Kristus for ugudelige, da tiden var inde. Der er næppe nogen, som vil gå i døden for en retfærdig; måske vil man vove livet for en, som er god; men Gud viser sin kærlighed til os, ved at Kristus døde for os, mens vi endnu var syndere. Så meget mere skal vi, der nu er blevet gjort retfærdige i kraft af hans blod, ved ham frelses fra vreden. For mens vi endnu var hans fjender, blev vi forligt med Gud, ved at hans søn døde; så skal vi så meget mere, når vi er forligt med Gud, frelses, ved at han lever


Kan Gud være her (med Jesus) - i et menneske der levede i et sådant socialt engagement og døde forbandet af Gud og anonym og ukendt pælfæstet på en losseplads udenfor Jerusalem???

NEJ skriger grækerne af grin - det er tåbeligheder ud over alle grænser - Gud er hos de ophøjede arbejdsfrie akademiske filosoffer der har grublet og skrevet om begrebet og størrelsen Gud i årevis. Disse filosoffer kan i teorien måske skue Gud eller det Evigt Gyldige Sande - de evigt gyldige guddommelige sandheder med inde over menneskets eksistens og liv.

NEJ afviser Romerne Gud er i forbindelse med Kejseren og Kejserens Generaler og embedsmænd og hvordan man befæster og administrerer og opretholder Romerriget til gavn for alle - ihvertfald til gavn for Romerrigets overlevelse og forsatte eksistens.

NEJ siger Paulus og jøderne - Skrifternes Signalement af Messias stemmer overhovedet ikke overens med ham Jesus.

Og ja vi kender meget af historien om hvordan Paulus var i kontakt med disse Jesus tilhængere og også indimellem mente deres tanker om Jesus som Messias var kættersk og han ville have dem stillet for Synedriet øverste jødiske råd - hvor hårdeste straf var 40 piskeslag minus 1 altså 39 piskeslag (som iøvrigt Paulus selv efter sin omvendelse fik 39 piskeslag og ja Paulus blev også udsat for bandegade vold altså stening men overlevede).


Vi ved at disse revolutionære religiøse social politiske partisan celler af Jesus tilhængere findes (hvem skulle det ellers være Paulus jagtede) helt op i Syrien til Damaskus var de udbredt.


Begivenheden Kristus var allerede hændt for Jesus tilhængerne - men disse ville ALDRIG være kommet ud over scenekanten - være blevet SPROGLIGT FORMULERET og SKRIFTLIGT FORMULERET - becifret i et uforglemmeligt kerygmatisk evangelium om Gud i Kristus Jesus - Guds Kærlighed Kristus udgydt i vore hjerter ved Helligånden der er givet os - hvis ikke Paulus Damaskus Omvendelse var hændt (derom er ingen forskere uenige uden dette ville kristendommen aldrig være blevet til den verdensreligion vi kender idag - ja vi ville intet vide om Jesus Kristus eller Gud i Kristus Jesus).






Men selv efter Paulus's Damskus Omvendelse er Ifølge Paulus kristendommens klippe grundlag på disse Jesus tilhængere - og deres modtagelse af Jesus som Messias (Kristus).



Dette holder Paulus hårdnakket stædigt fast på -

(som de hedninger kristnes Lovfri Evangelium altså Friheder i Kristus og at de ihvertfald ikke behøver overholde de jøde kristnes skikke for enhver pris og da slet ikke omskærelse (men Paulus var oppe imod stor pres fra de jøde kristne (se bare Matthæus Evangeliet))

- uanset han med lethed kunne have gjort det til sin egen fortjeneste.


Det hvorom alt - ja fandeme ALT drejer sig om er om Gud kan være i og med og ved Jesus ind i verden - og er dette tilfældet er Jesus Kristus eller Messias.


Det drejer sig ikke om en middelalder dogmatik som du Tikka hævder når du skriver:

Citat:
hvem vil også være med i en forening, hvor chefen har udsendt sin søn til at dø, så "vi" kan udfries fra synd og død, hvis vi spiser og drikker hans kød og blod.



Det er alene et spørgsmål om hvor er Gud?

Som hos grækerne, der har Gud kun i teorien at skue for udvalgte arbejdsfrie akademiske filosoffer (iøvrigt her vi finder at Arne og Jan ABC også gerne vil have Gud placeret nemlig i filosofisk spekulation).

Som hos Romerne hvor Gud er med Kejseren som hjælper i grundlæggelsen af Romerriget.

Eller som hos Jøderne stadig skjult og pakket ind i Loven og som en fremtidig forventning.


Svaret kommer da Paulus får sin CHOK DAMASKUS ERKENDELSE - GUD ER FANDEN GALE'MIG i og med og ved Jesus ind i verden - derfor Jesus er Kristus som de der Jesus tilhængere allerede havde indset.



Begivenheden Kristus; Paulus Evangelium bliver på kerygmatisk (slagord vis eller i råb) formuleret i flere uforglemmelige poetiske"one liners":

1):

Begivenheden Kristus: Guds Kærlighed Kristus udgydt i vore hjerter ved Helligånden der er givet os.

2):

2 Kor 3:
Citat:
I er et Kristus-brev, der er blevet til ved vores tjeneste, ikke skrevet med blæk, men med den levende Guds ånd, ikke på tavler af sten, men i hjerter, på tavler af kød og blod.

En sådan tillid har vi til Gud ved Kristus. Ikke at vi af os selv duer til at udtænke noget, som kom det fra os selv; at vi duer til noget, skyldes Gud, som også har gjort os duelige til at være tjenere for en ny pagt, ikke bogstavens, men Åndens; for bogstaven slår ihjel, men Ånden gør levende.


3):

Begivenheden Kristus: Guds Kærlighed Kristus; den Gud Helligåndens Ny Væren og Virke/Virkelighed ind i verden ved mennesket Jesus der grundlægger de kristne samfund, menigheder og Kirken.

4):

Begivenheden Kristus: det Guds Nådes Kraftværk vi er i Guds Kærlighed Kristus - qua Gud Helligåndens vidunderlige forunderlige gerninger med os - Helligåndens Frugter og Helligåndens Karismatiske ÅndsGaver (en paulinsk Maslow'sk selvaktualisering drevet af ÅNDEN - Helligånden - de Nye Skabninger Helligånden gør os til).

5):

Citat:
Begivenheden Kristus hos Alain Badiou:


Alain Badiou, en fransk filosof, har også fokus på begivenheden "Kristus" i sin filosofi.

For Badiou er Kristus en manifestation af det radikalt nye, der bryder ind i vores verden og udfordrer det eksisterende. Kristus repræsenterer således muligheden for forandring og transformation, både på individuelt og samfundsmæssigt plan.

Badiou betragter Kristus-begivenheden som en af de vigtigste i historien, da den formidable udfordring, som Kristus repræsenterede for de etablerede magtstrukturer, satte gang i en bevægelse, som forandrede verden. For Badiou handler Kristus-begivenheden ikke så meget om en bestemt religiousk tro eller overbevisning, men om en følelse af loyalitet overfor dette radikalt nye, som bryder ind i vores verden og skaber muligheden for forandring og fornyelse.




-0-0-0-


PS:

som jeg skrev til Kristian Leth idag:


Fremragende Kristian - dagens udsendelse

De egentlige mirakler er Omvendelserne (pinseunderet (individuelt og kollektivt)) de Nye Skabninger/mennesker vi er i Guds Kærlighed Kristus udgydt i vore hjerter ved Helligånden der er givet os. Rom 5.


Ud over at de egentlige mirakler er Omvendelserne - er omvendelserne altid lig med HELBREDELSE idag indenfor psykiatrien og psykologien og ja endda medicin taler man om RECOVERY

Derudover er der miraklerne Helligåndens vidunderlige forunderlige gerninger med os - nøje beskrevet i Paulus brevene som Helligåndens Frugter og Helligåndens Karismatiske ÅndsGaver (paulinsk Maslow'sk selvaktualisering drevet af ÅNDEN - Helligånden).

Sidste mirakel jeg vil nævne er Helliggørelsen.

-0-0-0-

For Paulus gælder at Guds Kærlighed Kristus udgydt i vore hjerter ved Helligånden der er givet os -

(læs Rom 5 og 2 Kor 3 - sammen (Erik A Nielsen professor i litteratur (gift med Margrethe Auken) hævder at hvad kristendom er står i 2 Kor 3 (jeg er enig har altid sagt det samme))

- at her er Gud kommet os nær som virkelighed (Gud virker i os gennem sin Ånd - Helligånden) og dette er hvad TROEN betyder hos Paulus - at vi erfarer konkret Gud virksom i vores liv på den måde. Paul Tillich siger præcist hvad TRO er:

Paul Tillich: "Systematic Theology": "the Paulinism of the present system is dependent on Paul's constructive doctrine of the New Creation in Christ":

The worth "faith" cannot be applied to the Christ unless it is taken in its biblical meaning of a Spiritual reality in itself (det jeg betegner som Kristusvirkeligheden).

The faith of the Christ is the state of being grasped unambiguously by the Spiritual Presence.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
annonce
Side 25 af 27 < 1 2 ... 23 24 25 26 27 >


Seneste indlæg
Spiritualitet
af Hanskrist
28/05/2024 23:49
Adskille stat og kirke?
af Arne Thomsen
28/05/2024 23:43
Vigtige præciseringer
af somo
24/05/2024 20:08
Kristi himmelfart
af Arne Thomsen
14/05/2024 16:36
Min ”religion”
af Arne Thomsen
08/05/2024 22:42
Nyheder fra DR
Amnesty: Vi ser det højeste antal henre..
29/05/2024 06:03
Mette Frederiksen: Danske våben må ger..
29/05/2024 04:44
Tyrefægtning bliver forbudt i Colombia
29/05/2024 02:42
FN: En million mennesker er flygtet fra ..
29/05/2024 00:47
Grønland har søgt om optagelse i ameri..
28/05/2024 22:47
Nyheder fra Religion.dk