annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15127594
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2356588
Et andet syn 1967528
Jesu ord 1510315
Åndelig Føde 1338366
Galleri
Symbol
Hvem er online?
3 registrerede somo, Arne Thomsen ,(1 usynlig), 135 gæster og 77 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 7 af 19 < 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 18 19 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#41210 - 24/09/2023 04:17 Re: Hvem lavede Gud... [Re: Anonym]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3637
Sted: Nørresundby
Citat:
Anonym (eller Tikka) skriver:

Så når der i tråden spørges om hvem der lavede gud, kan man jo spørge om det samme angående djævlen, da disse 2 begge vel tegner den kristne fortælling om Jesus som frelser, vejen, sandheden og livet … og spørge om Jesus (og andre) har levet/lever på en løgn, hvis mennesket har skabt gud -Mennesket har skabt naturvidenskab

Men ikke naturens love eller sammenhænge

På samme måde har mennesket skabt religionerne

Men ikke de religiøse spirituelle love eller sammenhænge


I naturvidenskab er energi fx et nøglebegreb og i religionsvidenskab er det Gud - men hverken energi eller Gud har mennesket skabt, selv om mennesket har skabt naturvidenskab såvel som begrebet energi og selv om mennesket har skabt religionerne såvel som begrebet Gud

Det er begrebet Gud mennesket har skabt (som begrebet energi fx) men mennesket har ikke skabt hvad begrebet Gud dækker over (eller hvad begrebet energi dækker over).


-0-0-0-

Ikke ret mange forstår avanceret naturvidenskab på samme måde er der ikke ret mange der forstår fx hvad der står i Bibelen eller fx i Paulus breve

Fx har de fleste barnlige fejlagtige forestillinger om både Gud og Djævelen og disse barnlige fejlagtige forestillinger er menneskeskabte - men stadig er hvad Gud dækker over ikke menneskeskabt såvel som hvad djævlen dækker over er ikke menneskeskabt

Selv om mennesket har fejlagtige barnlige forestillinger om energi forsvinder hvad energi dækker over ikke - selv om mennesket har fejlagtige barnlige forestillinger om Gud forsvinder hvad Gud dækker over ikke

Så hjernespind (fejlagtige barnlige forestillinger) om Gud og ja djævlen (fx bibelfundamentalisme) findes kun i hovedet på folk som hjernespind - men det gør hvad Gud og djævlen dækker over hos mennesker med religiøs intelligens ikke - og selv om størrelsen Gud (hvad Gud dækker over) omfatter vores bevidsthed og hvad der foregår i hovedet på os så er størrelsen Gud (hvad Gud dækker over) ikke et produkt af vores bevidsthed som bibelfundamentalisten Tikka og ateisterne hævder i deres uforstand tingene eller misforståelser tingene

-0-0-0-

Når vi kristne og Jesus og Paulus beskriver Gud som vores himmelske kærlige Fader der altid er med os og som vi kan stole på - så er dette måder at beskrive på hvordan Gud virker i vores liv - og har absolut ingenting at gøre med at så er Gud en ældre mandsperson der er far til os og Jesus

Og derfor siger det sig selv at man ikke kan tale religion - det religiøse spirituelle - med bibelfundamentalister og ateister.

Der hvor en bibelfundamentalist begynder at læse og tro hele Bibelen fra a til z uden nogen som helst åndelig forståelse tingene opbygges hjernespind dag for dag og Tikka har fortalt at dette hjernespind kan fylde så meget at det bliver en virkelig virkelighed. Men det må vel være en usund uvirkelig virkelig virkelighed - altså små psykotisk hjernespind.


-0-0-0-

-0-0-0-

-0-0-0-


Som mennesket har eksistens eller virkelighed med dets omgivelser - naturen og kosmos således har mennesket også eksistens eller virkelighed med Gud.

Idag forstår ingen rigtig den virkelighed vi har med naturen og endnu værre står det måske til med den virkelighed vi har med Gud. Begge dele - begge forhold (der iøvrigt hænger sammen) kan gå tabt som en glemsel - en VÆRENS GLEMSEL kunne vi godt tale om som skyldes at mennesket er forstyrret og optaget af uvæsentlige forhold når alt kommer til alt.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#41211 - 24/09/2023 09:43 Re: Hvem lavede Gud... [Re: Hanskrist]
ABC Online   content
veteran
Registeret: 09/08/2015
Indlæg: 5312
Sted: Vanløse
Namaskaram Hanskrist

Citat:
"Du har et ønske om, at Paulus ikke skal have noget med det "brev" at gøre, og det forstår jeg godt, for det ville vende op og ned på din verden"

Næh på ingen måde

Så det vil ikke vende op og ned på din verden, hvis dette er sandt...

https://da.wikipedia.org/wiki/Vandrer_mod_Lyset

Citat:
Paulus - Saul - beskrives som 'en vældig stridsmand for Jesus af Nazareth', men også han blev på nogle punkter vildledt af Djævelen og blandt andet inspireret til forsoningslæren: 'Og saaledes blev da Sauls Lære om Jesus af Nazareths Menneskevorden en Blanding af Lys og Mørke' (side 69).

Hvorfor er du vild med Paulus? Var han ikke sovset ind i det gamle testamente? Hvad er kristendom for noget...

https://www.religionrevised.com/

Lad os stille spørgsmål...

https://vandrermodlyset.dk/ardors-beretning-11/

https://vandrermodlyset.dk/kommentar-xi/

Jeg vil runde af med en inspirator...
Your friend forever

Jan
_________________________
I Vandrer mod Lyset står der, at kun de tålmodige er brugbare, og det kan jeg godt følge...
Top Svar Citer
#41213 - 24/09/2023 09:58 Re: Hvem lavede Gud... [Re: ABC]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3637
Sted: Nørresundby
Der er ingen forsoningslære hos Paulus

Du misforstår hvad vi møder hos Paulus - alt hos Paulus er bygget op på begivenheden KRISTUS den Gud Helligåndens Ny Væren og Virke Virkelighed ind i verden ved mennesket Jesus der grundlægger menighederne og Kirkerne.

En dogmatisk forsoningslære ville Paulus aldrig acceptere - da bogstaven eller dogmatiske læresætninger ville døde os slå os ihjel - hvorimod det er Gud Ånden der gør levende. Dette forhold er så tydeligt hos Paulus.

Paulus hamre dette fast igen igen at vores nye liv er i kraft af Gud - at vi er grebet af ÅNDEN - Gud Helligåndens vidunderlige forunderlige gerninger i vores liv. Sådan skal vi vandre sådan er vi kristne.

Disse forhold er så stærke at ingen kan tage dette træk fra Paulus og han bliver da også kaldt for Åndens Apostel pr se og Tænkningens Skytshelgen.


Forskerne har undret sig over hvorfor der ikke er rettroenhed og dogmatiske læresætninger hos Paulus. Man er nået frem til at for Paulus var Gud Helligåndens tilstedeværelse ikke noget nogen kunne være i tvivl om.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#41215 - 24/09/2023 11:33 Re: Hvem lavede Gud... [Re: Hanskrist]
ABC Online   content
veteran
Registeret: 09/08/2015
Indlæg: 5312
Sted: Vanløse
Namaskaram Hanskrist

Hvorfor forholder du dig ikke til spørgsmålene ler Jeg gider næsten ikke læse Paulus breve igen, men det kan jo blive nødvendigt blinker Hvordan går det med reformationen...
Your friend forever

Jan
_________________________
I Vandrer mod Lyset står der, at kun de tålmodige er brugbare, og det kan jeg godt følge...
Top Svar Citer
#41220 - 24/09/2023 13:37 Re: Hvem lavede Gud... [Re: ABC]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3637
Sted: Nørresundby
Citat:
Jan ABC:

Hvorfor forholder du dig ikke til spørgsmålene


Fordi spørgsmålene ingen mening giver.

Det svarer til at spørge - hvorfor troede Newton at jorden var flad?

Jamen Newton troede ikke at jorden var flad. Og Paulus har ingen dogmatisk forsoningslære vi skal tro på. Paulus er religionshistorisk verdenskendt for at det kristne trosliv og dets SPIRITUALITET holder sig milevidt langt væk fra dogmatiske læresætninger. Du behøver kun læse 2 Kor 3 - og du vil forstå at dogmatiske læresætninger overhovedet ingen rolle spiller i det urkristne paulinske trosliv og dets SPIRITUALITET.

Han siger det overalt i sine breve og eksplicit præcist i 2 Kor 3 så tydeligt at ingen burde kunne misforstå det og at VML fuldstændig misforstår Paulus på det punkt gør at jeg ikke gi'r fem flade ører for deres forfalskninger Paulus. Det er så amatør agtigt når nu Paulus er religionshistorisk verdenskendt for det modsatte af hvad VML påstår.

Hvordan kan man skyde Paulus noget i skoene han overalt i sine breve tager klart afstand fra. Fordi VML læser Nye Testamente (Paulus breve) som fanden læser Bibelen.

Iøvrigt er et af kriterierne for om et Paulus brev er ægte at der endnu ikke optræder en etableret Kirkes ide om dogmatisk rettroenhed og dogmatiske læresætninger. Fordi på Paulus's tid var dette irrelevant da menighederne var opbygget som SPIRITUELLE GRÆSRODS BEVÆGELSER med en flad demokratisk struktur og uden præsteskabs hierarkier til at udvikle dogmatiske læresætninger og kristen rettroenhed for at beskytte en ny etableret Kirke mod "vranglære" og kætterier som først kommer med en senere end Paulus organiseret Kirke. Og Albert Schweitzer siger at da Paulus dør taber han til græsk filosofisk teologisk tænknings indflydelse på kristendommen. Paulus kan vi se ville have modsat sig dogmatiske læresætninger og rettroenhed som den Åndens Apostel han er der påstår vi har vores visdom fra Gud af - se 1 Kor 2.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
annonce
Side 7 af 19 < 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 18 19 >


Seneste indlæg
Videregivelse af hemmeligheder
af ABC
03/03/2024 20:12
Kærlighedsbevægelsen...
af ABC
03/03/2024 17:40
Hvem vil være muslim...
af ABC
03/03/2024 16:08
Bibelen Leth Fortalt - Thomas og Tikka
af ABC
02/03/2024 02:12
Log In
af Tikka
29/02/2024 17:38
Nyheder fra DR
Scoring i tillægstiden reder AGF fra ne..
03/03/2024 20:08
Danskerløse United taber Manchester-der..
03/03/2024 18:28
To teenagedrenge varetægtsfængsles eft..
03/03/2024 18:07
Vejle Boldklub får point på Brøndby S..
03/03/2024 17:59
Dansk biograf måtte standse filmene: G..
03/03/2024 17:14
Nyheder fra Religion.dk