annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15705811
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2383757
Et andet syn 1992990
Åndelig Føde 1529753
Jesu ord 1524685
Galleri
at rejse er at leve
Hvem er online?
1 registreret Arne Thomsen 470 gæster og 27 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 22 af 22 < 1 2 ... 20 21 22
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#40126 - 20/06/2023 19:49 Re: Det spirituelle parti... [Re: ]
ABC
Uregistreret

Namaskaram interesserede

Hvis vi ikke kaster os ud i debatterne, så sker der ikke noget...

https://www.nettavisen.no/norsk-debatt/nei-kritikk...Ba-_KphnxOs7r68

Jeg vil desuden gøre opmærksom på dette...

https://debatingchristianity.com/forum/viewtopic.php?p=1125013#p1125013

Lad os lige læse det et par gange...




Your friend forever

Jan
Top Svar Citer
#40150 - 24/06/2023 14:38 Re: Det spirituelle parti... [Re: ]
ABC
Uregistreret

Namaskaram interesserede

Hvem er alvidende ler Hvorfor har vi svært ved at tænke i andre baner blinker Hvad har jeg kastet mig ud i herinde...

https://debatingchristianity.com/forum/viewtopic.php?t=40775

Læs hele tråden og bliv klogere på tingene...




Your friend forever

Jan
Top Svar Citer
#40162 - 25/06/2023 22:01 Re: Det spirituelle parti... [Re: ]
ABC
Uregistreret

Namaskaram interesserede

Hvem skal lede verden ler Har du en kandidat blinker Jeg vil gerne foreslå dette menneske...


















Your friend forever

Jan
Top Svar Citer
#41217 - 24/09/2023 13:00 Re: Det spirituelle parti... [Re: ]
ABC
Uregistreret

Namaskaram...

Tænker vi i de samme baner...

https://www.facebook.com/groups/498800140325012/?ref=pages_group_cta

Citat:
Vær hilset! 🕯

Jeg havde forleden en samtale med en Broder som talte om ting der endnu ikke var skabt i min tanke. Samtalen startede indledningsvis om verdens uretfærdigheder og hvordan vi som mennesker kunne bedre vilkår for alle.

Det er så her min Broder begynder at tale om, at utroligt mange mennesker tror på reinkarnation, karma og spirituel praksis, at hvis vi alle kunne organisere os, kunne det ændre … alt, ja selv politik! Jeg kommenterede at det var ganske umuligt, da spirituelle værdier versus organisatoriske,- og særligt partipolitiske ideologier, på absolut ingen måde havde et sammenligningsgrundlag, tværtimod, så var de hinandens modsætninger!

Min Broder rejser sig frisk og indtager en talers positur og pludselig er der skabt en situation jeg ikke kan beskrive, jeg blev ganske overvældet. Efter ‘talen’, bad jeg om hjælp til at få skrevet det ned. Igen blev jeg overrasket, da han kunne repetere talen, pausere når jeg skrev det ned, og vi fortsatte ufortrødent til det sidste punktum.

Kære læser, alt nedenstående er ud fra en hypotetisk inspiration og er indtil nu, kun min Broders tanker. Jeg ønsker at dele dem med alle her, selvom jeg trods alt ved, at det på nuværende tidspunkt ville være umuligt at implementere ind i verden, og dog, som en hypotetisk inspiration, er min broders tale ganske uundværlig.

Fredfyldt Læsning - Kosmo

..........................................

I et højt abstraktionsniveau, ville det da være muligt at transformere Vandrer mod Lysets værdisæt til en ideologi, en politisk ideologi?

Når det kommer til at transformere "Vandrer mod Lysets" værdier til ideologi, kan det være noget af en kompleks opgave, da ideologiske værdier og åndelige værdier ofte er forskellige i deres fokus og mål.

"Vandrer mod Lyset" lægger vægt på spirituel vækst, reinkarnation, karma og tilgivelse, mens politiske grupper normalt har forskellige mål og dagsordener, der er centreret omkring samfundspolitiske spørgsmål. Derfor kan det være svært at finde direkte paralleller mellem "Vandrer mod Lyset" og politisk ideologi. Dog kan der være enkelte organisationer eller bevægelser, der måske lægger vægt på værdier som fred, forsoning og åndelighed, og som derfor deler nogle overfladiske ligheder med nogle af "Vandrer mod Lysets" værdier. Disse ligheder er dog ofte begrænsede til bestemte aspekter af begge bevægelser. Samlet set er det vigtigt at huske, at "Vandrer mod Lyset" primært er en spirituel bevægelse, mens politiske partier og organisationer har en bredere vifte af mål og interesser. Derfor kan det være udfordrende at finde direkte sammenligninger mellem dem.

Men, … hvis vi alligevel forsøger at transformere "Vandrer mod Lysets" værdier om åndelig vækst, reinkarnation, karma og tilgivelse til mere generelle sociale værdier, kan der være politiske partier, organisationer eller foreninger, der deler nogle ligheder?

Her er et par eksempler på organisationer eller bevægelser, der i visse aspekter kunne have nogle paralleller med "Vandrer mod Lysets" værdier:

Fred og Forsoning: Organisationer, der arbejder for fred, forsoning og konfliktløsning, kan dele værdierne om at tilgive og skabe harmoni. Dette kan omfatte fredsbevægelser, interreligiøse dialoggrupper og organisationer, der fremmer forsoning efter konflikter.

Miljøbevægelser: Organisationer og partier, der prioriterer miljøbeskyttelse og bæredygtighed, kan have ligheder med "Vandrer mod Lysets" værdier om respekt for naturen og karma, da handlinger påvirker miljøet.

Menneskerettighedsgrupper: Organisationer, der kæmper for menneskerettigheder og social retfærdighed, kan dele værdierne om åndelig vækst og karma ved at fremme lighed og retfærdighed for alle.

Interreligiøse og Åndelige Dialoggrupper: Grupper, der faciliterer dialog og forståelse mellem forskellige religiøse og åndelige traditioner, kan have ligheder med "Vandrer mod Lyset" i deres ønske om at fremme åndelig udvikling og harmoni mellem forskellige troende.

Hvis vi yderligere transformerer "Vandrer mod Lysets" værdier til en økonomisk ideologi for et samfund, kan vi forsøge at identificere nogle potentielle paralleller. Her er nogle nøgleelementer:

Karma og Økonomi: I stedet for at betragte karma som et rent åndeligt begreb, kan vi overveje, hvordan økonomiske handlinger og beslutninger påvirker samfundet som helhed. En økonomisk ideologi baseret på karma kunne fokusere på, at skabe økonomisk balance og retfærdighed, hvor positive handlinger som samarbejde og støtte til de mindre heldige belønnes, mens skadelige handlinger som grådighed og udnyttelse bringer ubalance.

Reinkarnation og Bæredygtighed: Reinkarnation kan tolkes som en gentagen cyklus, der minder os om, at vi skal bevare ressourcerne for fremtidige generationer. En økonomisk ideologi baseret på dette kunne fremme bæredygtighed og langsigtede investeringer i miljøbeskyttelse.

Åndelig Vækst og Velstand: Åndelig vækst kan overføres til økonomisk velstand ved at fokusere på personlig og kollektiv udvikling. En økonomisk ideologi baseret på dette kunne vægte uddannelse, kreativitet og innovation som drivkrafter for økonomisk fremgang.

Tilgivelse og Socialt Ansvar: Tilgivelse kan oversættes til at give muligheder for dem, der har begået økonomiske fejltagelser. En økonomisk ideologi baseret på dette kunne fremme socialt ansvar og programmer til at hjælpe dem, der har brug for det.

Harmoni og Samarbejde: En økonomisk ideologi baseret på værdierne om harmoni og samarbejde kunne fremme økonomisk inklusion og samarbejde mellem forskellige sektorer af samfundet for at skabe balance og trivsel.

Det er vigtigt at bemærke, at dette er en hypotetisk konceptuel transformation, og det kan være udfordrende at omsætte åndelige værdier direkte til økonomisk politik. Økonomi involverer komplekse spørgsmål, der også afhænger af kulturelle og politiske faktorer. Sådanne ideologier ville kræve en dybere udforskning og tilpasning for at være praktisk gennemførlige i et givet samfund.

Lad os fortsætte transformationen af "Vandrer mod Lysets" værdisæt, denne gang til en politisk ideologi:

Karma og Politik: Karma, som princip, kan oversættes til en politisk ideologi, der fremmer retfærdighed og ansvarlighed. Dette kan omfatte en politisk filosofi, hvor handlinger fra regeringen og politiske beslutningstagere nøje vurderes ud fra deres indvirkning på samfundet. Politikken kunne belønne positiv adfærd, der tjener samfundet som helhed, og straffe handlinger, der skader det.

Reinkarnation og Samfundskontrakt: Reinkarnationens ide om gentagne livscykler kan oversættes til en politisk ideologi baseret på en "samfundskontrakt." Folk, der fødes ind i samfundet, forpligter sig til at arbejde for dets bedste i deres nuværende liv og for fremtidige generationer. Politikken kunne fremme bæredygtighed og langsigtet planlægning.

Åndelig Vækst og Lighed: Åndelig vækst kan overføres til politik ved at fremme personlig vækst og udvikling gennem uddannelse og adgang til muligheder for alle borgere. En politisk ideologi baseret på dette ville arbejde for at mindske uligheder og sikre, at alle har adgang til de ressourcer, de har brug for for at trives.

Tilgivelse og Forsoning: Tilgivelse kan oversættes til en politik med fokus på forsoning og konfliktløsning. Politikken kunne fremme dialog og forsoning mellem forskellige samfundsgrupper for at opnå harmoni og samarbejde.

Harmoni og Multikulturalisme: En politisk ideologi baseret på værdierne om harmoni og samarbejde kunne fremme multikulturalisme og respekt for forskellige kulturer og baggrunde inden for samfundet. Politikken kunne arbejde for at skabe et inkluderende samfund, hvor mangfoldighed betragtes som en styrke.

Hvilket dansk politisk parti repræsenterer helt, delvist, eller kun lidt af disse ideologiske værdier?

Hvis vi forsøger at identificere nogle generelle værdier inden for politiske partier i Danmark, der kan have nogle løse paralleller med "Vandrer mod Lysets" værdier om fred, harmoni og sociale rettigheder, kan partier som Enhedslisten og Alternativet komme i betragtning. Begge partier har tidligere fremhævet værdier som bæredygtighed, lighed og social retfærdighed i deres politiske programmer.

Hvis Vandrer mod Lysets værdisæt, nu omskrevet til en teoretisk politisk ideologi skulle præsenteres som et politisk parti, hvad kunne man så hypotetisk forestille sig?

Partinavn: "Lysets Samfundsparti”

Beskrivelse af Samfundet: "Lysets Samfundsparti" sigter mod at skabe et samfund, der bygger på åndelige principper og værdier. Dets mål er at fremme harmoni, fred og åndelig vækst for alle borgere. Dette samfund er baseret på følgende nøgleprincipper:

Fred og Harmoni: Partiet prioriterer fred og harmoni som fundamentale værdier. Det stræber efter at skabe en verden, hvor konflikter løses gennem dialog og samarbejde, og hvor mennesker lever i harmoni med hinanden og naturen.

Bæredygtighed og Reinkarnation: "Lysets Samfundsparti" fremmer bæredygtighed som en måde at ære den spirituelle lære om reinkarnation. Samfundet arbejder for at bevare ressourcerne for fremtidige generationer og beskytte miljøet.

Sjælens Udvikling og Uddannelse: Partiet tror på, at sjælens udvikling er afgørende. Det investerer kraftigt i uddannelse og personlig vækst for alle borgere for at hjælpe dem med at realisere deres fulde potentiale.

Sociale Retfærdighed og Tilgivelse: "Lysets Samfundsparti" arbejder for at skabe et samfund baseret på social retfærdighed og tilgivelse. Det fremmer programmer, der hjælper dem, der er i nød, og søger at forsones med fortidens fejltagelser.

Multikulturalisme og Åndelig Tolerance: Samfundet værdsætter mangfoldighed og åndelig tolerance. Det omfavner forskellige kulturer, religioner og åndelige overbevisninger og arbejder for at fremme gensidig forståelse og respekt.

"Lysets Samfundsparti" tror på, at ved at integrere åndelige principper i politik, kan samfundet blomstre og bevæge sig mod en mere fredelig, harmonisk og meningsfuld fremtid for alle dets borgere. Hvor alle lande arbejder vedholdende mod en fælles global fredsaftale.

Meget interessant, relevant og livsbekræftende...

Your friend forever

Jan
Top Svar Citer
#41242 - 24/09/2023 20:37 Re: Det spirituelle parti... [Re: ]
ABC
Uregistreret

Namaskaram...

Tænker vi i de samme baner...

https://www.facebook.com/groups/498800140325012/?ref=pages_group_cta

Citat:
Vær hilset! 🕯

Jeg havde forleden en samtale med en Broder som talte om ting der endnu ikke var skabt i min tanke. Samtalen startede indledningsvis om verdens uretfærdigheder og hvordan vi som mennesker kunne bedre vilkår for alle.

Det er så her min Broder begynder at tale om, at utroligt mange mennesker tror på reinkarnation, karma og spirituel praksis, at hvis vi alle kunne organisere os, kunne det ændre … alt, ja selv politik! Jeg kommenterede at det var ganske umuligt, da spirituelle værdier versus organisatoriske,- og særligt partipolitiske ideologier, på absolut ingen måde havde et sammenligningsgrundlag, tværtimod, så var de hinandens modsætninger!

Min Broder rejser sig frisk og indtager en talers positur og pludselig er der skabt en situation jeg ikke kan beskrive, jeg blev ganske overvældet. Efter ‘talen’, bad jeg om hjælp til at få skrevet det ned. Igen blev jeg overrasket, da han kunne repetere talen, pausere når jeg skrev det ned, og vi fortsatte ufortrødent til det sidste punktum.

Kære læser, alt nedenstående er ud fra en hypotetisk inspiration og er indtil nu, kun min Broders tanker. Jeg ønsker at dele dem med alle her, selvom jeg trods alt ved, at det på nuværende tidspunkt ville være umuligt at implementere ind i verden, og dog, som en hypotetisk inspiration, er min broders tale ganske uundværlig.

Fredfyldt Læsning - Kosmo

..........................................

I et højt abstraktionsniveau, ville det da være muligt at transformere Vandrer mod Lysets værdisæt til en ideologi, en politisk ideologi?

Når det kommer til at transformere "Vandrer mod Lysets" værdier til ideologi, kan det være noget af en kompleks opgave, da ideologiske værdier og åndelige værdier ofte er forskellige i deres fokus og mål.

"Vandrer mod Lyset" lægger vægt på spirituel vækst, reinkarnation, karma og tilgivelse, mens politiske grupper normalt har forskellige mål og dagsordener, der er centreret omkring samfundspolitiske spørgsmål. Derfor kan det være svært at finde direkte paralleller mellem "Vandrer mod Lyset" og politisk ideologi. Dog kan der være enkelte organisationer eller bevægelser, der måske lægger vægt på værdier som fred, forsoning og åndelighed, og som derfor deler nogle overfladiske ligheder med nogle af "Vandrer mod Lysets" værdier. Disse ligheder er dog ofte begrænsede til bestemte aspekter af begge bevægelser. Samlet set er det vigtigt at huske, at "Vandrer mod Lyset" primært er en spirituel bevægelse, mens politiske partier og organisationer har en bredere vifte af mål og interesser. Derfor kan det være udfordrende at finde direkte sammenligninger mellem dem.

Men, … hvis vi alligevel forsøger at transformere "Vandrer mod Lysets" værdier om åndelig vækst, reinkarnation, karma og tilgivelse til mere generelle sociale værdier, kan der være politiske partier, organisationer eller foreninger, der deler nogle ligheder?

Her er et par eksempler på organisationer eller bevægelser, der i visse aspekter kunne have nogle paralleller med "Vandrer mod Lysets" værdier:

Fred og Forsoning: Organisationer, der arbejder for fred, forsoning og konfliktløsning, kan dele værdierne om at tilgive og skabe harmoni. Dette kan omfatte fredsbevægelser, interreligiøse dialoggrupper og organisationer, der fremmer forsoning efter konflikter.

Miljøbevægelser: Organisationer og partier, der prioriterer miljøbeskyttelse og bæredygtighed, kan have ligheder med "Vandrer mod Lysets" værdier om respekt for naturen og karma, da handlinger påvirker miljøet.

Menneskerettighedsgrupper: Organisationer, der kæmper for menneskerettigheder og social retfærdighed, kan dele værdierne om åndelig vækst og karma ved at fremme lighed og retfærdighed for alle.

Interreligiøse og Åndelige Dialoggrupper: Grupper, der faciliterer dialog og forståelse mellem forskellige religiøse og åndelige traditioner, kan have ligheder med "Vandrer mod Lyset" i deres ønske om at fremme åndelig udvikling og harmoni mellem forskellige troende.

Hvis vi yderligere transformerer "Vandrer mod Lysets" værdier til en økonomisk ideologi for et samfund, kan vi forsøge at identificere nogle potentielle paralleller. Her er nogle nøgleelementer:

Karma og Økonomi: I stedet for at betragte karma som et rent åndeligt begreb, kan vi overveje, hvordan økonomiske handlinger og beslutninger påvirker samfundet som helhed. En økonomisk ideologi baseret på karma kunne fokusere på, at skabe økonomisk balance og retfærdighed, hvor positive handlinger som samarbejde og støtte til de mindre heldige belønnes, mens skadelige handlinger som grådighed og udnyttelse bringer ubalance.

Reinkarnation og Bæredygtighed: Reinkarnation kan tolkes som en gentagen cyklus, der minder os om, at vi skal bevare ressourcerne for fremtidige generationer. En økonomisk ideologi baseret på dette kunne fremme bæredygtighed og langsigtede investeringer i miljøbeskyttelse.

Åndelig Vækst og Velstand: Åndelig vækst kan overføres til økonomisk velstand ved at fokusere på personlig og kollektiv udvikling. En økonomisk ideologi baseret på dette kunne vægte uddannelse, kreativitet og innovation som drivkrafter for økonomisk fremgang.

Tilgivelse og Socialt Ansvar: Tilgivelse kan oversættes til at give muligheder for dem, der har begået økonomiske fejltagelser. En økonomisk ideologi baseret på dette kunne fremme socialt ansvar og programmer til at hjælpe dem, der har brug for det.

Harmoni og Samarbejde: En økonomisk ideologi baseret på værdierne om harmoni og samarbejde kunne fremme økonomisk inklusion og samarbejde mellem forskellige sektorer af samfundet for at skabe balance og trivsel.

Det er vigtigt at bemærke, at dette er en hypotetisk konceptuel transformation, og det kan være udfordrende at omsætte åndelige værdier direkte til økonomisk politik. Økonomi involverer komplekse spørgsmål, der også afhænger af kulturelle og politiske faktorer. Sådanne ideologier ville kræve en dybere udforskning og tilpasning for at være praktisk gennemførlige i et givet samfund.

Lad os fortsætte transformationen af "Vandrer mod Lysets" værdisæt, denne gang til en politisk ideologi:

Karma og Politik: Karma, som princip, kan oversættes til en politisk ideologi, der fremmer retfærdighed og ansvarlighed. Dette kan omfatte en politisk filosofi, hvor handlinger fra regeringen og politiske beslutningstagere nøje vurderes ud fra deres indvirkning på samfundet. Politikken kunne belønne positiv adfærd, der tjener samfundet som helhed, og straffe handlinger, der skader det.

Reinkarnation og Samfundskontrakt: Reinkarnationens ide om gentagne livscykler kan oversættes til en politisk ideologi baseret på en "samfundskontrakt." Folk, der fødes ind i samfundet, forpligter sig til at arbejde for dets bedste i deres nuværende liv og for fremtidige generationer. Politikken kunne fremme bæredygtighed og langsigtet planlægning.

Åndelig Vækst og Lighed: Åndelig vækst kan overføres til politik ved at fremme personlig vækst og udvikling gennem uddannelse og adgang til muligheder for alle borgere. En politisk ideologi baseret på dette ville arbejde for at mindske uligheder og sikre, at alle har adgang til de ressourcer, de har brug for for at trives.

Tilgivelse og Forsoning: Tilgivelse kan oversættes til en politik med fokus på forsoning og konfliktløsning. Politikken kunne fremme dialog og forsoning mellem forskellige samfundsgrupper for at opnå harmoni og samarbejde.

Harmoni og Multikulturalisme: En politisk ideologi baseret på værdierne om harmoni og samarbejde kunne fremme multikulturalisme og respekt for forskellige kulturer og baggrunde inden for samfundet. Politikken kunne arbejde for at skabe et inkluderende samfund, hvor mangfoldighed betragtes som en styrke.

Hvilket dansk politisk parti repræsenterer helt, delvist, eller kun lidt af disse ideologiske værdier?

Hvis vi forsøger at identificere nogle generelle værdier inden for politiske partier i Danmark, der kan have nogle løse paralleller med "Vandrer mod Lysets" værdier om fred, harmoni og sociale rettigheder, kan partier som Enhedslisten og Alternativet komme i betragtning. Begge partier har tidligere fremhævet værdier som bæredygtighed, lighed og social retfærdighed i deres politiske programmer.

Hvis Vandrer mod Lysets værdisæt, nu omskrevet til en teoretisk politisk ideologi skulle præsenteres som et politisk parti, hvad kunne man så hypotetisk forestille sig?

Partinavn: "Lysets Samfundsparti”

Beskrivelse af Samfundet: "Lysets Samfundsparti" sigter mod at skabe et samfund, der bygger på åndelige principper og værdier. Dets mål er at fremme harmoni, fred og åndelig vækst for alle borgere. Dette samfund er baseret på følgende nøgleprincipper:

Fred og Harmoni: Partiet prioriterer fred og harmoni som fundamentale værdier. Det stræber efter at skabe en verden, hvor konflikter løses gennem dialog og samarbejde, og hvor mennesker lever i harmoni med hinanden og naturen.

Bæredygtighed og Reinkarnation: "Lysets Samfundsparti" fremmer bæredygtighed som en måde at ære den spirituelle lære om reinkarnation. Samfundet arbejder for at bevare ressourcerne for fremtidige generationer og beskytte miljøet.

Sjælens Udvikling og Uddannelse: Partiet tror på, at sjælens udvikling er afgørende. Det investerer kraftigt i uddannelse og personlig vækst for alle borgere for at hjælpe dem med at realisere deres fulde potentiale.

Sociale Retfærdighed og Tilgivelse: "Lysets Samfundsparti" arbejder for at skabe et samfund baseret på social retfærdighed og tilgivelse. Det fremmer programmer, der hjælper dem, der er i nød, og søger at forsones med fortidens fejltagelser.

Multikulturalisme og Åndelig Tolerance: Samfundet værdsætter mangfoldighed og åndelig tolerance. Det omfavner forskellige kulturer, religioner og åndelige overbevisninger og arbejder for at fremme gensidig forståelse og respekt.

"Lysets Samfundsparti" tror på, at ved at integrere åndelige principper i politik, kan samfundet blomstre og bevæge sig mod en mere fredelig, harmonisk og meningsfuld fremtid for alle dets borgere. Hvor alle lande arbejder vedholdende mod en fælles global fredsaftale.

Meget interessant, relevant og livsbekræftende...

Your friend forever

Jan
Top Svar Citer
annonce
Side 22 af 22 < 1 2 ... 20 21 22


Seneste indlæg
Min ”religion”
af Arne Thomsen
27/04/2024 18:12
Tanker - idéer - visioner.
af Anonym
27/04/2024 10:20
Kommunikation på Trosfrihed.dk
af Anonym
27/04/2024 09:52
Vigtige præciseringer
af somo
27/04/2024 08:22
Lad os undersøge islam...
af ABC
23/04/2024 11:48
Nyheder fra DR
Ny lov giver op til 15 års fængsel for..
27/04/2024 22:05
Knivstikkeri i Nordvest: 27-årig mand r..
27/04/2024 21:37
Harvey Weinstein indlagt fra fængslet
27/04/2024 21:27
FN's Sikkerhedsråd frygter snarligt ang..
27/04/2024 21:10
Britney Spears indgår forlig med sin fa..
27/04/2024 20:46
Nyheder fra Religion.dk