annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 11849753
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2164550
Et andet syn 1858940
Jesu ord 1430006
Den Evige Filosofi 1226344
Galleri
Svensk træhus
Hvem er online?
1 registreret Arne Thomsen 128 gæster og 137 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 1 af 6 1 2 3 4 5 6 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#38826 - 25/02/2023 13:56 Et håb om en lys fremtid – Introduktion til bibelkursus
Jørgen Primdahl
Uregistreret

Vi vil gerne hjælpe dig: https://www.jw.org/da/bibliotek/b%C3%B8ger/et-h%C3%A5b-om-en-lys-fremtid-brochure/
Top Svar Citer
#38827 - 25/02/2023 15:57 Guds ven [Re: ]
Tikka Offline
bor her
Registeret: 05/09/2015
Indlæg: 1764
Man kan blive guds ven ved at studere biblen med Jehovas vidner, forstår jeg på dit link

Kan du uddybe/forklare hvordan det skal forstås med egne ord?
Top Svar Citer
#38828 - 25/02/2023 21:09 Re: Guds ven [Re: Tikka]
Jørgen Primdahl
Uregistreret

Ja Abraham blev jo kaldet for Guds ven, og hvorfor blev han det, det gjorde han fordi at han troede på Gud og gjorde hvad Gud sagde.

Jakob 2:23


23 På den måde blev dette skriftsted opfyldt: “Abraham troede på Jehova,* og derfor blev han betragtet som retfærdig”, og han blev kaldt Jehovas* ven.

https://www.jw.org/da/bibelens-l%C3%A6re/b%C3%B8rn/bibelske-tegneserier/abraham-bliver-guds-ven/

1Mo 15:6 Ro 4:3 Ga 3:6
2Kr 20:7 Esa 41

Håber det er til at forstå.


Redigeret af Jørgen Primdahl (25/02/2023 21:17)
Top Svar Citer
#38829 - 26/02/2023 00:04 Re: Guds ven [Re: ]
Tikka Offline
bor her
Registeret: 05/09/2015
Indlæg: 1764
Indsendt af: Jørgen Primdahl
Ja Abraham blev jo kaldet for Guds ven, og hvorfor blev han det, det gjorde han fordi at han troede på Gud og gjorde hvad Gud sagde.

Jakob 2:23


23 På den måde blev dette skriftsted opfyldt: “Abraham troede på Jehova,* og derfor blev han betragtet som retfærdig”, og han blev kaldt Jehovas* ven.

https://www.jw.org/da/bibelens-l%C3%A6re/b%C3%B8rn/bibelske-tegneserier/abraham-bliver-guds-ven/

1Mo 15:6 Ro 4:3 Ga 3:6
2Kr 20:7 Esa 41

Håber det er til at forstå.

Ja Abraham blev jo kaldet for Guds ven, og hvorfor blev han det, det gjorde han fordi at han troede på Gud og gjorde hvad Gud sagde.

Thjoee, men hvem underviste Abraham - troens far - så han fik tro, til at gøre hvad han hørte gud bad ham om? … og hvorfor omtales gud som Jehova eksempelvis i tegneserien, når gud først fortæller sit navn til Moses som den første ved den brændende tornebusk?

¨¨¨¨
Top Svar Citer
#38830 - 26/02/2023 07:12 Re: Guds ven [Re: Tikka]
Jørgen Primdahl
Uregistreret

Der var mange andre der havde tro på Gud end Abraham, der kan nævnes både Abel og Noa og en masse andre som havde tro gennem alle de fortællinger der var halt fra det første menneske par i Edens have, Adam og Eva har jo fortalt deres børn om Gud, og mennesker ofrede til Gud på den tid fordi at de havde tro på Gud, der var slæt ikke nogen tvivl dengang om at Gud fandtes.

Guds navn, repræsenteret ved de fire hebraiske konsonanter יהוה, forekommer næsten 7.000 gange i De Hebraiske Skrifter. Ny Verden-Oversættelsen gengiver disse fire bogstaver, kendt som tetragrammet, med “Jehova”. Dette navn forekommer langt oftere end noget andet navn i Bibelen. De inspirerede skribenter bruger mange titler og betegnelser om Gud, for eksempel “Den Almægtige”, “Den Højeste” og “Herren”, men tetragrammet er det eneste navn de bruger til at identificere Gud.
https://www.jw.org/da/bibliotek/bibelen/studiebibel/till%C3%A6g-a/tetragrammet-guds-navn/


Redigeret af Jørgen Primdahl (26/02/2023 07:39)
Top Svar Citer
#38831 - 26/02/2023 22:13 Re: Guds ven [Re: ]
Tikka Offline
bor her
Registeret: 05/09/2015
Indlæg: 1764

Som jeg læser biblen, er det Moses der først får kendskab til guds navn.

Gud siger jo selv til Moses ifølge biblen:

Jeg viste mig for Abraham, for Isak og for Jakob som Gud den Almægtige, men under mit navn Jahve gav jeg mig ikke til kende for dem
https://www.bibelselskabet.dk/brugbibelen/bibelenonline/2_Mos/6Abraham lærte gud at kende, ved at denne ,,viste,, sig for ham.

Hans far Tera dyrkede jo andre guder, og man ofrede også mennesker i kulturen i Ur hvor de boede.,,Josva sagde til hele folket:

»Dette siger Herren, Israels Gud: I gamle dage boede jeres fædre på den anden side af Eufratfloden, Tera, Abrahams og Nakors far, og de dyrkede andre guder.

https://www.bibelselskabet.dk/brugbibelen/bibelenonline/Jos/24

Nå, men det var det med, at mennesker i dag kan blive ven med Abrahams gud, hvis de studerer biblen med Jehovas vidner, men Abraham studerede ingenting.

Hans forbindelse med gud var personligt, vel lidt ligesom Paulus mente han havde kontakt med den opstandne Kristus, der af nogle forstås som gud.


¨¨¨¨
Top Svar Citer
#38833 - 26/02/2023 22:37 Re: Guds ven [Re: Tikka]
Gerth Offline
veteran
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 2988
Sted: Odense, Danmark
Jeg har sagt til dig: Jeg er den, jeg er."

Biblen, Åbenbaringen - Matthæus: "Jeg så Himmelen åben, og se en hvid Hest, og han, som sad på den, kaldes trofast og sanddru, og han dømmer og kæmper med Retfærdighed. Men hans Øjne vare Ildslue, og på hans Hoved var der mange Kroner;han havde et Navn skrevet, hvilket ingen kender, uden han selv; og han var iført en Kappe, dyppet i Blod, og hans Navn kaldes: Guds Ord. Og Hærene i Himmelen fulgte ham på hvide Heste, iførte hvidt, rent Linklæde. Og af hans Mund udgik der et skarpt Sværd, for at han dermed skulde slå Folkeslagene; og han skal vogte dem med en Jernstav, og han skal træde Guds, den almægtiges, Vredes Harmes Vinperse. Og på Kappen, på sin Lænd har han et Navn skrevet: Kongers Konge og Herrers Herre."

Min herre er i gudsriget ikke mennesket Jesus!
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
#38834 - 26/02/2023 22:46 Re: Guds ven [Re: Tikka]
Gerth Offline
veteran
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 2988
Sted: Odense, Danmark
Du: "Nå, men det var det med, at mennesker i dag kan blive ven med Abrahams gud, hvis de studerer biblen med Jehovas vidner, men Abraham studerede ingenting.
Hans forbindelse med gud var personligt, vel lidt ligesom Paulus mente han havde kontakt med den opstandne Kristus, der af nogle forstås som gud."

En psykisk syg mand siger til mig: "Du som ikke har en psykiatrisk diagnose, kan vel hjælpe os ved, at du taler imod folkets fordomme sociale stigmatisering omkring sindslidelser?" Nej, det virker endnu ironisk, at ham Jesus netop var der for de socialt udsatte, men i beder mig stadig ikke om helbredelse eller råd. Han kom til dem, så kom gerne til mig.
Nej, symbolet Kristus er ikke Gud ligesom Helligånden! Hyld derfor ikke kun jeg, fordi afguderi er ikke i orden!


Redigeret af Gerth (26/02/2023 22:52)
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
#38836 - 26/02/2023 23:32 Re: Guds ven [Re: Tikka]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3251
Sted: Nørresundby
Alle mennesker lever i en personlig dynamisk kreativ kærlig relation til Gud - og Gud er ikke noget eller nogen udenfor hvordan Gud som sådan virker på personlig vis i menneskers liv.

Gud er i sine handlinger med os - og i Guds Kærlighed KRISTUS - erfarer vi inkarnationen - at vi i og med Sønnen er i Gud Fader og Gud Fader er i os - at Søn og Fader (vi og Gud) bliver i hinanden - vi bliver i ham og han i os - hvilket vi ved igennem Gud Helligånden - der er givet os.

Gud hører til indenfor vi menneskers spirituelle åndelige erfaringer.

Kristendommen er grundlagt på Begivenheden KRISTUS - Guds Kærlighed KRISTUS - den Gud Helligåndens Ny Væren og Virke Virkelighed ind i verden ved mennesket Jesus - der forsætter efter Jesus død fordi KRISTUS er allesteds og alletiders NÆRVÆRENDE - altså denne Guds handling med os mennesker (der ret for alvor begyndte med Jesus) forsætter efter Jesus død - hvorfor vi siger KRISTUS er OPSTÅET - fordi Begivenheden KRISTUS er allesteds og alletiders NÆRVÆRENDE for vi mennesker.

Altså det er ikke knyttet til at have kendt Jesus rent menneskeligt.

Jesus er KRISTUS ikke pga sin egen ånd men pga Guds Ånd - Jesus er KRISTUS pga Gud i ham og han i Gud. Søn og Fader relationen:

Sønnen er i Gud Fader og Gud Fader er i Sønnen - at Søn og Fader bliver i hinanden.

Begivenheden Guds Kærlighed KRISTUS er at vi i og med Sønnen er i Gud Fader og Gud Fader er i os - at Søn og Fader (vi og Gud) bliver i hinanden - vi bliver i ham og han i os - hvilket vi ved igennem Gud Helligånden - der er givet os.

Altså den personlige kærlige dynamiske kreative Søn Fader relation (eller vi Guds Børn) relation er vi optaget i og erkender vi igennem Gud Helligånden der er os givet i samme omgang.


Alle mennesker har erfaringer hermed fordi vi er i besiddelse af Guds Ånd - vi har Gud Helligånden.


Gud findes ikke udenfor hvordan han åbenbarer sig for os gennem sin Ånd.

Gud Hellig'Åndens frugter og gaver og mange himmelske herligheder og visdoms skjulte skatte er vi beriget med og her er Gud - ikke udenfor som noget eller nogen.

Selv skaberværket - Gud som vores skaber - har vi kendskab til gennem åbenbarings erfaringer.

Gud findes ikke som nogen eller noget udenfor som han åbenbarer sig for os - Gud er fuldt ud i sin kærlighed til os. Og er altså ikke noget mere eller nogen anden udenfor her. Derfor vi kan sige Gud er Kærlighed.

Så det gælder for vi mennesker om at blive i Gud og der er ingen ende på hvor meget vi her kan blive åbenbaret få del - få af frugter og gaver og himmelsk herlighed og visdoms skjulte skatte.

Vi skal ikke digte historier om Gud (som Jørgen og Tikka elsker med udgangspunkt i Bibelen) men forblive i Gud.

Kristne lever ikke i bibelske gudsforestillinger som Jørgen og Tikka forsøger at stykke mest logisk sammen.

Kristne lever i Gud og behøver ikke opdigte et forkromet stort bibelsk logisk forestillings univers om Gud - da Gud ingen problemer har med at give sig personligt til kende overfor os (der er i Gud (Søn Fader forholdet)) gennem sin Ånd vi har.

Gud vil selvfølgelig ikke at vi skal kunne Bibelen forfra og bagfra - men Gud vil gøre os istand til at leve i umiddelbarhed og spontanitet som Guds Børn med hin'anden ud fra sin kærlighed til os - Guds Kærlighed KRISTUS - som Gud elskede os.

Man skal ikke nødvendigvis undervise i Bibelen (man kan godt men det gør os ikke mere eller mindre kristne) hvad der batter er at undervise i BØN og i dette at blive i Gud - Søn i Fader og Fader i Søn - og at vi bliver i Gud og Gud bliver i os hvilket vi erfarer igennem Gud Helligåndens NÆRVÆR - vidunderlige forunderlige gerninger med os.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#38837 - 27/02/2023 05:16 Re: Guds ven [Re: Hanskrist]
Gerth Offline
veteran
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 2988
Sted: Odense, Danmark
Du: "Alle mennesker lever i en personlig dynamisk kreativ kærlig relation til Gud."

Løgn, jeg har udholdt med spiritualitet mange år uden troende folk (ikke-troende).
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
#38838 - 27/02/2023 05:21 Re: Guds ven [Re: Gerth]
Gerth Offline
veteran
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 2988
Sted: Odense, Danmark
Åh nej, ja- Jeg sletter min eksperiment bøsse-prostitution-tøs profil, fordi jeg mærker Helligåndens kraft uden dette!
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
#38839 - 27/02/2023 05:48 Re: Guds ven [Re: Gerth]
Gerth Offline
veteran
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 2988
Sted: Odense, Danmark
Hele mit liv er bestemt til åndeligt arbejde. tuder
En pædagogisk mand siger, ar hor er ok og ingen kan ændre på sin seksualitet? Jeg har lidt nok, så...


Redigeret af Gerth (27/02/2023 05:52)
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
#38841 - 27/02/2023 07:55 Re: Guds ven [Re: Gerth]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3251
Sted: Nørresundby
Citat:
Gerth:

Kl 6:21:

Åh nej, ja- Jeg sletter min eksperiment bøsse-prostitution-tøs profil, fordi jeg mærker Helligåndens kraft uden dette!

Kl 6:48:

Hele mit liv er bestemt til åndeligt arbejde. tuder
En pædagogisk mand siger, ar hor er ok og ingen kan ændre på sin seksualitet? Jeg har lidt nok, så...Du er psykisk syg Gerth.

Håber psykiatrien og ellers andre mennesker formår at hjælpe dig.

Man kan godt være psykisk syg og være et behageligt bekendtskab der forstår hvordan man skal opføre sig blandt andre mennesker - men det formår du ikke Gerth.

Så ud over dine psykiske udfordringer er du også en plage for dine omgivelser.

Selvfølgelig er alkohol nok hovedårsagen sammen med dit forstyrrede umodne forhold til sex - begge dele gør dit underliggende infantile autisme værre.

Sex der har revet sig løs fra kærlighedslivet - empati og oprigtig interesse i andre mennesker.


-0-0-0-

Du sagde du ville trække dig fra Trosfrihed. Det ville være godt for Trosfrihed hvis du forsvandt.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#38842 - 27/02/2023 08:19 Re: Guds ven [Re: Hanskrist]
Gerth Offline
veteran
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 2988
Sted: Odense, Danmark
Du snakker om psykisk sygdom istedet for Helligånden. Du snakker om parforhold, men folk kaldte mig for grim, dum, sindssyg og så videre hele ´livet´ ligesom du: " Du er psykisk syg!"

Nå, Jeg kan ikke længere mine ´drømme´ om analsex, men fuck dine ord, jeg elsker jer alligevel!
Redigeret af Gerth (27/02/2023 08:21)
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
#38843 - 27/02/2023 08:36 Re: Guds ven [Re: Gerth]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3251
Sted: Nørresundby
Du skal ikke skrive om din anal sex fascination i tråden Guds ven


Kan du ikke enten forlade Trosfrihed eller også lade være med at være grænseoverskridende - tænk på hvad du skriver i hvilke tråde.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#38844 - 27/02/2023 08:38 Re: Guds ven [Re: Hanskrist]
Gerth Offline
veteran
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 2988
Sted: Odense, Danmark
Ja, jeg forlader Trosfrihed, men hvordan sletter man profil her?


Redigeret af Gerth (27/02/2023 08:41)
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
#38845 - 27/02/2023 11:47 Re: Guds ven [Re: Tikka]
Jørgen Primdahl
Uregistreret

Det er rigtig, det var Moses der først fik Guds navn, men der er ikke ret mange mennesker i dag der Anner Kender det navn, og der er kun en gruppe mennesker der bruger navnet og det til trods for ag Gud sagde i Apostelgerninger 15:14 efter at han havde forkastet Jøderne sagde han, Simeonq har i detaljer fortalt hvordan Gud for første gang vendte sin opmærksomhed mod nationerne for af dem at udtage et folk der skulle bære hans navn.
Og der er kun et folk der bære det navn i dag og det med stolthed hvor alle andre hader det navn.
Og det er nu en gang Gud selv der bestemmer hvordan han vil tilbedes.
Top Svar Citer
#38847 - 28/02/2023 00:20 Re: Guds ven [Re: ]
Tikka Offline
bor her
Registeret: 05/09/2015
Indlæg: 1764
Indsendt af: Jørgen Primdahl
Det er rigtig, det var Moses der først fik Guds navn, men der er ikke ret mange mennesker i dag der Anner Kender det navn, og der er kun en gruppe mennesker der bruger navnet og det til trods for ag Gud sagde i Apostelgerninger 15:14 efter at han havde forkastet Jøderne sagde han, Simeonq har i detaljer fortalt hvordan Gud for første gang vendte sin opmærksomhed mod nationerne for af dem at udtage et folk der skulle bære hans navn.
Og der er kun et folk der bære det navn i dag og det med stolthed hvor alle andre hader det navn.
Og det er nu en gang Gud selv der bestemmer hvordan han vil tilbedes.
Hvorfor benyttes navnet Jehova i JV bibelen, allerede fra 1. mosebog kap. 2 - hvor det bruges 11 gange i den 2. skabelsesberetning, og hvorfor bruges navnet Jehova ikke i den første skabelsesberetning?

¨¨¨¨
Top Svar Citer
#38848 - 28/02/2023 08:46 Re: Guds ven [Re: Tikka]
Jørgen Primdahl
Uregistreret

Det kan jeg ikke sige dig men jeg vil gerne undersøge det hvis du mener det er en vigtig ting.

Det har noget at gøre med hvad der står i gtundteksten.


Redigeret af Jørgen Primdahl (28/02/2023 09:40)
Top Svar Citer
#38849 - 28/02/2023 09:31 Re: Guds ven [Re: ]
Anonym
Uregistreret

Indsendt af: Jørgen Primdahl
Det kan jeg ikke sige dig men jeg vil gerne undersøge det hvis du mener det er en vigtig ting.

Det må du gerne.
Top Svar Citer
#38850 - 28/02/2023 10:10 Re: Guds ven [Re: ]
Tikka Offline
bor her
Registeret: 05/09/2015
Indlæg: 1764
Indsendt af: Jørgen Primdahl
Det kan jeg ikke sige dig men jeg vil gerne undersøge det hvis du mener det er en vigtig ting.

Det har noget at gøre med hvad der står i gtundteksten.
Dét forklarer jo ikke, at Jehovas navn først bliver kendt af Moses ved tornebusken, og ej heller hvorfor der er forskel på de 2 skabelsesberetninger i forhold til at benytte navnet Jehova.

God dag smiler Kigger forbi til aften

¨¨
Top Svar Citer
#38852 - 28/02/2023 13:24 Re: Guds ven [Re: Tikka]
Jørgen Primdahl
Uregistreret

Det kan du jo mene, men Jehovas vidner holder sig strengt til grundteksten og det var jo Ny verden oversættelsen du spurgte ind til.
Top Svar Citer
#38861 - 01/03/2023 19:37 Re: Guds ven [Re: ]
Gerth Offline
veteran
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 2988
Sted: Odense, Danmark
Jeg ved, at du ikke vil lytte til mig!

Hej folkens

GT-NT ligesom liv, død og genopstandelsen, hvor idag sker igen fornyelsen.
Den nye himmel og jord kan fortolkes på forskellige måder om en selv og/eller verden inklusiv folket. smiler
Jahve, Gud...Det guddommelige.
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
#38863 - 01/03/2023 20:25 Re: Guds ven [Re: Gerth]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3251
Sted: Nørresundby
Citat:
Gerth:

GT-NT ligesom liv, død og genopstandelsen, hvor idag sker igen fornyelsen.
Den nye himmel og jord kan fortolkes på forskellige måder om en selv og/eller verden inklusiv folket. smiler
Jahve, Gud...Det guddommelige.


Du taler/skriver sort - skizofrene tekster Gerth.

Håber du selv kan se det.

Det er grammatisk så ukorrekt at ingen kan læse og forstå hvad du mener - forsøger at sige.


Du må lære at kunne skrive så andre kan læse og forstå hvad du skriver - mener med hvad du skriver.


DUMPET men bestået som et menneske med visse ret alvorlige tankeforstyrrelser - meget usammenhængende primær proces tænkning bærer dine tekster præg af.

Problemet er at du tror når du formulerer dig tåget og uforståeligt så er du nok særligt godt begavet religiøst set - men dette er ikke tilfældet - at være religiøs godt begavet kræver forstandighed så man kan forklare andre hvad det hele drejer sig om - så det kommer til at virke konstruktivt og opbyggeligt og ikke destruktivt nedbrydende på moral og gejsten og humøret.


-0-0-0-


Du vil alligevel ikke forlade Trosfrihed


Jamen det vidste jeg godt var tomme trusler da du slet ikke selv er klar over at du ALDRIG vil kunne undvære Trosfrihed.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#38864 - 01/03/2023 21:10 Re: Guds ven [Re: Gerth]
Gerth Offline
veteran
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 2988
Sted: Odense, Danmark
Søg ikke efter gudsriget i for og fremtiden om håb, fordi den oplever jeg idag som et lys i verden!
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
#38866 - 01/03/2023 22:27 Re: Guds ven [Re: ]
Tikka Offline
bor her
Registeret: 05/09/2015
Indlæg: 1764
Indsendt af: Jørgen Primdahl
Det kan du jo mene, men Jehovas vidner holder sig strengt til grundteksten og det var jo Ny verden oversættelsen du spurgte ind til.

,,Grundteksten,,

Grundteksten? - Hvilken? - Den romersk katolske, eller hvad?

Der eksisterer jo ikke nogle oprindelige ,,bibel,, tekster på aramæisk og hebræisk. Sprogene er døde, eller hvad?
De skrifter der blev samlet til en bibel, var alle på græsk, fordi det var det sprog folk talte på det tidspunkt, eller hvad?


Nå, men der er vist almindelig enighed blandt seriøse forskere, at Moses ikke er forfatter til mosebøgerne, hvor ,,han,, skulle há skrevet om sin egen død i 5. mosebog 34
https://www.bibelselskabet.dk/brugbibelen/bibelenonline/5_mos/34

Han har som Abraham ikke levet, men - det var de fortællinger folket havde, inden det blev skrevet ned.

… men, - holder vi fast i fortællingerne som sande og inspireret af gud, som Jehovas vidner tror, kommer vi dog ikke uden om det mærkværdige i, at gud fra den 2. skabelsesberetning omtales som Jehova, hvorimod dette navn ikke nævnes i den første skabelsesberetning, hvor skaberguden kun omtales som Gud - 31 gange

Hvorfor det er lidt spøjst er jo, at Jehovas vidner ikke mener, der er tale om 2 skabelsesberetninger, men kun én og så dette, at Moses kendte navnet på gud ifølge beretningen om den brændende tornebusk.

Den kringlede forklaring kunne være, når nu Jehovas vidner mener, det er historisk sandt, og Moses er forfatteren der har nedskrevet mosebøgerne i ørkenen, da han vandrede der i 40 år med guds udvalgte og udfriede folk fra Egypten mod det lovede land gud havde lovet Abraham, at moses bare skrev det ind, for Abraham kunne jo umuligt há kendt det, når Moses er den første der hørte navnet.

Det store og uløste problem er så, hvad med den første skabelsesberetning, hvor guds navn Jehova ikke benyttes, men hvor der står Gud 31 gange om skaberguden?

Hvordan forholder Jehovas vidner sig til det? .... og hvordan bliver man ven med Abrahams gud, når Abraham ikke er en historisk person?


¨¨¨¨
Top Svar Citer
#38869 - 02/03/2023 07:29 Re: Guds ven [Re: Tikka]
Jørgen Primdahl
Uregistreret

Det er jo dig der påstår at Moses og Abraham ikke er historiske, at du mener at der er enighed om det må du jo selv stå til ansvar for, jeg har i hvertfald ikke hørt om den opfattelse før.

Jeg har ligeledes ikke hørt om 2 skabelsesberetninger, det er vist også fri fantasi.


Redigeret af Jørgen Primdahl (02/03/2023 07:29)
Top Svar Citer
Array
Side 1 af 6 1 2 3 4 5 6 >


Seneste indlæg
Så er der linet op...
af ABC
03/10/2023 13:18
Skal folkekirken fornyes...
af ABC
03/10/2023 13:17
Hvem lavede Gud...
af Arne Thomsen
03/10/2023 12:25
Kaldet fra det høje...
af ABC
03/10/2023 07:35
Gud er kærlighed...
af ABC
03/10/2023 07:34
Nyheder fra DR
Vindfølsomme køretøjer forbydes at kr..
03/10/2023 14:52
Aarhus Universitetshospital udnævner ny..
03/10/2023 13:54
Pas på glat føre: Vand på vejene fler..
03/10/2023 13:18
Tre fysikere deler Nobelpris
03/10/2023 13:00
Mindst tre dræbt og fire såret efter s..
03/10/2023 12:41
Nyheder fra Religion.dk