annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 10696424
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2084430
Et andet syn 1799450
Jesu ord 1381801
Den Evige Filosofi 1175192
Galleri
Trankebar år 1985
Hvem er online?
1 registreret (1 usynlig), 25 gæster og 166 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 2 af 4 < 1 2 3 4 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#36492 - 22/07/2022 12:48 Re: Troen på Ånder og Guder [Re: Arne Thomsen]
Gerth Offline
bor her
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 2490
Sted: Odense, Danmark
Du: "Hvis din hensigt er et omvende os andre til din tro, så tror jeg ikke du kommer ret langt - allerede af den grund at det, du skriver, er vanskeligt at forstå. Du fokuserer på din egen position i verden. Din egen tro."

Nej! Jeg har opgivet profilernes urokkelige skænderiers modspil, men vi har et eller andet tilfælles, så fred være med os. Jeg opfatter din overskrift sådan, at den handler generelt sådan om guddommens ånd i både mennesket og dets kultur igennem tiderne ved forskellige steder i verden om derfor Det guddommeliges og skabelsens forhold sammen.

Der er jo i samfundet åndsvidenskab på diverse måder, men jeg synes, at mit forrige emne manglede noget forklaring om den også ufattelige eksistens.

Jeg laver et nyt emne igen snart. Et oplysende fokus er vigtigt om enhed men dog uden snæversynethed om helhed.


Redigeret af Gerth (22/07/2022 13:07)
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
#36493 - 22/07/2022 13:54 Re: Troen på Ånder og Guder [Re: Gerth]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3192
Sted: Nørresundby
Dit problem Gerth er at du ikke lever i virkeligheden men i din egen subjektivitet og eller forestillinger - bevidsthed.

Hvad sker ude i virkeligheden?

Jo her tager folk en uddannelse og et arbejde. Folk klarer sig selv pga arbejdsevne og dygtighed.

Folk bøvler/arbejder med at holde hus - købe ind og lave mad og ja at gå på arbejde - hvorfra pengene kommer. Og folk almindeligvis er ret så gode hertil og de fleste opdrager også børnene deres. De skal have et liv en hverdag til at fungere - de er ikke overhovedet interesseret i dine langt ude i hampen religiøse abstrakte vildfarelser - folk eller mennesker i almindelighed giver ikke fem flade ører for dine religiøse skriverier - fordi du ingen jordforbindelse overhovedet har - ja alt hvad du skriver viser at du lever skizofren nemlig i din egen subjektivitet bevidsthed - helt uden nogen erfaringer med den virkelighed vi ellers alle som sunde raske mennesker føler os naturligt involveret med/i.


-0-0-0-

Jeg har aldrig hørt dig skrive noget der viser at du har travlt har pligter og et stykke arbejde du skal have udført.

Du skriver som om du keder dig - som om dit liv er lediggang - og tiden bare skal slås ihjel - det kan være med alkohol - masturbation og homoseksuelle fantasier og lyster og kontakt annoncer --- eller dine religiøse skriverier der blot er opdigtet subjektivitet - hvor du lever i din egen private bevidsthed.

Den bevidsthed sunde og raske mennesker har - har noget at gøre med virkeligheden som Karl Marx på enestående vis fik os til at forstå. Og efter Karl Marx ændrede det religiøse spirituelle åndelige sig radikalt - kristendommen ændrede sig radikalt og ingen har vrøvlet lige siden eller ihvertfald ingen kan længere tillade sig at vrøvle omkring det religiøse spirituelle åndelige.

-0-0-0-

Måden jeg skriver om tingene kan alle mennesker få et udbytte af:

Det være sig:

Teologen psykologen videnskabsmanden - den almindelige lønarbejder - sportsmanden etc etc - ja alle kan blive inspireret af at læse hvad jeg skriver - få et udbytte - der hjælper og gavner dem i deres hverdag.

Og hvorfor det så?

Jo fordi jeg skriver forståeligt og fordi alt jeg skriver har noget at gøre med virkeligheden - jeg er altid i samtale med alle de videnskabelige fag discipliner der findes.

Man kan være uenig med mig - men ingen kan beskylde mig for at gøre det religiøse spirituelle åndelige til noget enten overtroisk eller noget kun privat bevidstheds mæssigt - noget der kun har med vores tros forestillingsliv (spekulative tvivlsomme tros forestillingsliv) at gøre - nej for mig hænger det religiøse spirituelle åndelige uløseligt sammen med vores i verdens værens tilstedeværelse dasein eksistens.

Selv og verden hører uløseligt sammen. Og hvis selv og verden ikke hører sammen - fx hvor selvet løsriver sig fra omverdenen virkeligheden - ja så er det tegn på skizofreni - noget psykotisk.

Du mangler i den grad at få forbindelse med/til virkeligheden Gerth.

Håber for dig du en dag dropper at leve i henhold til dine religiøse forestillinger men mere begynder at leve i forhold til at holde hus (indkøb og madlavning inklusivt) og have (køkkenhave) og passe et arbejde og en sund fritidsinteresse og at du begynder at koncentrere dig om hvad du drømmer om her i livet. Noget må du da drømme om.

Har du helt mistet din evne til at klare dig selv og kunne stå i forbindelse med den virkelighed vi alle er stillet i - hvor vi almindeligvis magter at være selvhjulpne - at kunne stå på egne ben - klare os selv uden kommunen - uden offentlig hjælp.


Du vurderer dig selv ud fra dine religiøse spirituelle åndelige skriverier (ingen mennesker overhovedet kan få et udbytte af) - men prøv istedet for at vurdere dig selv ud fra din evne

Til at holde hus

Købe ind og lave mad

Studere eller gå på arbejde

Sætte en kurs her i livet der har at gøre med at du når frem til hvad du drømmer om (hvor er du på vej hen?)

Være rask og sove om natten og tale og skrive så andre mennesker forstår dig uden at du hele tiden blander Bibelen og Helligånden og det religiøse ind i hvad du skriver

Kan du slet ikke tale/snakke/skrive som almindelige forstandige mennesker gør det???


Kunne du tage en dag eller to ud af kalenderen hvor du hjælper en i familien eller en kammerat med at flytte fx? Så vil de måske hjælpe dig den dag du flytter ind i en by bolig lejlighed du har drømt om uden forstyrrende naboer der støjer om natten.


Gider du eller kunne du have lyst til at fortælle os hvordan du bruger døgnets 24 timer?

Hvad får du din dag til at gå med Gerth?

Hvordan ser din hverdag almindeligvis ud?

Et menneskes arbejde eller virksomhed - måde at være aktivt arbejdende kreativ tilstede i verden på - skaber os og adler os.


-0-0-0-0-


Håber du tør og magter den her kritik og gider svare tilbage på dansk - ikke svare mig i bibelske religiøse vendinger - men tale det sprog alle mennesker bruger når de drøfter tingene med hinanden.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#36494 - 22/07/2022 15:46 Re: Troen på Ånder og Guder [Re: Hanskrist]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 6828
Sted: Sydsjælland
Måske det var en idé, om du, Hanskrist, startede med at præsentere, hvad du selv præsterer.
Arne.
Top Svar Citer
#36495 - 22/07/2022 17:25 Re: Troen på Ånder og Guder [Re: Gerth]
Gerth Offline
bor her
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 2490
Sted: Odense, Danmark
GUDSBEVIDSTHEDEN SOM EGO OG USELVISK

Der er jo i samfundet åndsvidenskab på diverse måder, men jeg synes, at mit forrige emne manglede noget forklaring om den tilmed også ufattelige eksistens. I vores mangfoldighed har man et eller andet tilfælles men også afvigelsen fra normerne. Det handler generelt sådan om guddommens ånd i både mennesket og dets kultur igennem tiderne ved forskellige steder i verden om derfor Det guddommeliges og skabelsens forhold sammen. Et oplysende fokus er vigtigt om enhed men dog uden snæversynethed om helhed. Vi har brug for alle som en.

De to ånders drivkræfter som ´skyggen´ eller ´lys´:

1. Negativ ligesom symbolet om mørkets Satan/Luciffer og død - Vantro (gudløs ikke-troende), hedninge (anderledes forkert troende), psykisk sygdom, psykopati-egoismen-ondskab og falsk facade guddom/guddommelighed, som hemmeligt skjuler bag denne. En blanding af disse er muligt men også enkeltvis og alligevel er der en betydningsløs forvirring om over´jeg, ego (jeg) og Id´et (underbevidsthed-Eros), hvor sindet aggressivt blandt andet ligesom had, brok-klager, hidsighed og vrede kæmper imod sig selv og dermed også folk i omgivelserne som en for meget selviskhed og derfor også mangel på selvopfattelse. Jeg taler om ligesom adskillelsen et splittet sind.
Eks: Jeg kender en person, som lider af depression, fordi hun har lavt selvværd og dårlig selvtillid, som synes ligesom ubevidst dyrs instinktive lyster (begær) for artens overlevelse og/eller kun sig selv om grådighed og misundelse, at tilværelsen bare er ligegyldigt tilfældig endda uretfærdig. Vedkommende forstår ikke hendes frygtelig angst bekymringer og destruktive frustration. Hun lyder ligesom en overmagt (autoritet lov-forældre regler), når hun siger selvkontrollerende imod hendes barnligt impulsive behov og uhyggeligt skræmmende uvidenhed, at man skal ikke religiøsitet/spiritualitet. I et hierarki sker/er en menneskelig magtkamp mellem nogen/noget om det materielle (tingene og det fysiske) ligesom dominans og den undertryktes oprør ved flere niveauer en lavere og højere del, hvilket er en illusion som et ulogisk uægte fremmede billede på virkeligheden. På en kynisk måde kan folk også overdrive den rationelle behandling af den, hvor vedkommende ´tænker for meget´, så der er mindre følelse, men det virker også modsat ligesom en psykotisk tilstand, psykopati, skizofreni, autisme, tankeforstyrrelser/mylder og idiotisk åndssvage vrangforestillinger ligesom sekterisk overtro og fra social afvisning eller udstødelse til isolation.

Myndig selvstændighed er ikke ligesom en outsiders ensomhed.

Positiv - Ligesom symbolsk Kristus og evigt liv om realistisk blandt andet nysgerrig fascination, fred, sindsro, taknemmelighed og herlig fryd): Det guddommelige, Helligånden og Mennesket er et. En´ upersonlig guddoms vilje igennem sjælen om alt (skabelsen-realitet), altså grundlæggende værdier ligesom en ´nødvendig´ skat uden nød. Se igennem afslørende sandt ligesom åbenbarende syner. Jeg taler om et sammenhængende sind. I gudsriget inklusiv naturen er derfor jeg, medmennesket og Det guddommelige lige som fuldkommen selvbevidsthed, hvor vi samarbejder om fælles (kollektiv) og individuel (personlig) tilfredsstillelse uden kaotisk fortabt desperation imod det ukendte. Således lever jeg som gaven om en udødelig original kilde for alt. Som et samspil medskaber hellig ånd det godt hele og enhed, hvor evigheden eksisterer i form af nuet ved samlet underholdning af spontanitet (eksperimenterende leg) og en planmæssigt styrende struktur (orden). Frelsen handler om fri vilje. Her er både fornuften og følelser en og samme velfungerende harmoni. Det er dog ikke kun jeg (ego), som har den medierende rolle, fordi Helligånden ligesom en talsmand om Logos (Ordet) formidler en kraftfuld forbindelse mellem menneskets og Det guddommeliges bevidsthed. Det ligner faktisk Mythos ´fortælling´ om trosretningers skrifter, men en selv har altså guddommens væsen (essens) som modig budbringer ligesom et evangelium. Det glædelige, smukke, lykkelige, overraskende, og sjove ved meningen med livet er kærlighed (Agape). Ligesom mirakler forklarer jeg dermed ikke den ubetinget kærlighed om en uden grænser intellektuel forstand og jeg definerer derfor heller ikke det evige selv om min sande identitet, men det overnaturlige er naturligt. Idag har jeg et modent ansvar om tryghed, omsorg og visdom.
Jeg er den, jeg er.


Redigeret af Gerth (22/07/2022 18:17)
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
#36496 - 22/07/2022 19:06 Re: Troen på Ånder og Guder [Re: Hanskrist]
Gerth Offline
bor her
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 2490
Sted: Odense, Danmark
Du: "Selv og verden hører uløseligt sammen.
Tal og skriv så andre mennesker forstår dig uden at du hele tiden blander Bibelen og Helligånden og det religiøse ind i hvad du skriver. Kan du slet ikke tale/snakke/skrive som almindelige mennesker gør det?
Håber du tør og magter den her kritik og gider svare tilbage på dansk - ikke svare mig i bibelske religiøse vendinger - men tale det sprog alle mennesker bruger når de drøfter tingene med hinanden."

Dine ord indikerer din påstand om, at tid og rum ikke er virkeligt, hvor inde og ude ikke eksisterer, når alt er et. Du lyder ligesom, at alt er Gud, men jeg har rollen som en medskaber i verden. Du laver ordkløveri om enhed og trehed. Du vil ikke anerkende jeg, som ønsker at ære Det guddommelige også ved en hyldest om mennesket.
Vi har engang grint af, at trosfrihed her minder om et talentshow mellem det normale og ekstraordinære.
Nej! Du opfordrer endvidere til tomme ord uden et dermed indhold i tilværelsen hvor ifølge du, at mit budskab sådan bør være gudløst. Nå da da...

Det her næsten kun smart skøre modspil er kedeligt dum, hvilket heller ikke driver mig til en kommunikation med profilerne.


Redigeret af Gerth (22/07/2022 19:13)
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
annonce
Side 2 af 4 < 1 2 3 4 >


Seneste indlæg
Så er der linet op...
af ABC
01/04/2023 00:55
hjertes og sjæls lykke i ramadanen
af somo
31/03/2023 17:15
Hvad HansKrist dog skriver
af Hanskrist
30/03/2023 13:12
Kristendommens ABChristus
af Hanskrist
30/03/2023 13:04
Kan man blive ven med Gud?
af ABC
27/03/2023 17:12
Nyheder fra DR
En voldsom tornado har ramt Arkansas i U..
01/04/2023 00:03
Pave Frans udskrives i morgen, siger Vat..
31/03/2023 23:09
Domstol: Elon Musk-tweet om fagforeninge..
31/03/2023 22:51
Thomasberg debuterer i slutspillet med s..
31/03/2023 21:45
Andrew Tate løsladt fra fængsel og pla..
31/03/2023 21:39
Nyheder fra Religion.dk