annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15659804
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2380304
Et andet syn 1989662
Jesu ord 1522485
Åndelig Føde 1515215
Galleri
Mit russiske ikon.
Hvem er online?
2 registrerede ABC, Arne Thomsen 353 gæster og 36 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 25 af 45 < 1 2 ... 23 24 25 26 27 ... 44 45 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#36076 - 09/06/2022 12:41 Re: Livskvalitet [Re: Anonym]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3650
Sted: Nørresundby
Tusind tak Tikka - og med din god sommer hilsen føler jeg mig tilskyndet til barfodsløb idag i bølgeskvulp mellem Rødhus og Blokhus

Også god sommer til dig Tikka


-0-0-0-

Har lige hørt dagens Bibelen Leth Fortalt: Hvad er Helligånden?

Min prompte reaktion til en af mine venner var som følger her:

Æv - synes ikke han var så skarp i dag ham Kristian Leth

Havde forventet lidt mere - om Helligånden som Paulus forstår fænomenet

Guds Kærlighed KRISTUS (nåden og tilgivelsen) er udgydt i vore hjerter ved HELLIGÅNDEN som er givet os

Først erfaring af nåden og tilgivelsen os selv fordi vi er blevet neurotiske (splittet og vægelsindet (Rom 7) af at have været spærret inde af Loven (lov religion) som vores religiøse opdragelse, dannelse.

Før TROEN har vi erfaringen af nåden og tilgivelsen - det Guds Nådes Værk vi er i Kristus - hvor vi møder tilgivelsen os selv - Gud os selv og flyttes over i Livets Ånds Love og erfarer vores barnekår i forhold til Gud.

TROEN kommer ikke før begivenheden KRISTUS i vores liv - før begivenheden KRISTUS den Gud Helligåndens Ny Væren og Virke Virkelighed ind i verden ved mennesket Jesus.

Men TROEN er en følge af erfaringen de nye skabninger vi er i Kristus - en følge af erfaringen af Nåden Guds Kærlighed KRISTUS der er udgydt i vore hjerter ved HELLIGÅNDEN der er givet os.

Vi kan ikke TRO os til noget - vi skal ikke TRO noget - sådan som Kirken med dens trosbekendelser og som bibelfundamentalisterne har ødelagt vores forståelse af TRO.

Paul Tillich:

The worth "faith" cannot be applied to the Christ unless it is taken in its biblical meaning of a Spiritual reality in itself (det jeg betegner som Kristusvirkeligheden).

The faith of the Christ is the state of being grasped unambiguously by the Spiritual Presence.



Kristian Leth sagde at TROEN var forudsætningen

for Nåden og tilgivelsen - erfaringen af Guds Kærlighed KRISTUS der er udgydt i vore hjerter ved HELLIGÅNDEN som er givet os

for at erfare vores barnekår - vi Guds Børn med Guds Ånd - Gud Helligånden

-0-0-

Men TROEN kommer altså ikke før Nåden tilgivelsen og Guds Kærlighed KRISTUS -

Troen kommer ikke før (er ikke en forudsætning herfor) at vi erfarer Guds Kærlighed KRISTUS der er udgydt i vore hjerter ved HELLIGÅNDEN som er givet os.

Paulus siger ligefrem at TROEN er KRISTUS - begivenheden KRISTUS den Gud Helligåndens Ny Væren og Virke Virkelighed ind i verden ved mennesket Jesus.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#36077 - 09/06/2022 14:22 Re: Livskvalitet [Re: Hanskrist]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3650
Sted: Nørresundby
hvad der er vigtigt at forstå er:

at der ikke kan være tale om kristen TRO - om TRO i kristen forstand - før tidens fylde begivenheden Kristus:


da tidens fylde kom, sendte Gud sin søn, født af en kvinde, født under loven, for at han skulle løskøbe dem, der var under loven, for at vi skulle få barnekår. Og fordi I er børn, har Gud sendt sin søns ånd i vore hjerter, og den råber: Abba, fader! Så er du da ikke længere træl, men barn. Og er du barn, har Gud også gjort dig til arving.
Gal 4

altså forudsætningen for den kristne TRO er Kristusbegivenheden - at Gud Nådigt har handlet med os i Kristus - at vi møder Guds Kærlighed Kristus der er udgydt i vore hjerter ved Helligånden der er givet os. Rom 5

Vi møder altså Guds Kærlighed Kristus i Jesus - Nåden (Tilgivelsen og forligelsen og foreningen Gud med os selv) først - før vi kan TRO:

I er et Kristus-brev, der er blevet til ved vores tjeneste, ikke skrevet med blæk, men med den levende Guds ånd, ikke på tavler af sten, men i hjerter, på tavler af kød og blod.
ingen mennesker kommer til TRO før de møder Guds Kærlighed med hjertet - som kun hjertet kan rumme - det sker på hjertets grund - Kristus der ved troen må bo i vores hjerter og vi derfor være grundfæstede og rodfæstede i KÆRLIGHED. Ef 3 -- vi har åbnet vort hjerte, der er ikke trangt hos os 2 Kor 6

Urristendommen var HJERTE og KÆRLIGHEDS religion - kærligheden mellem alle vi Guds Børn - det var en sådan KÆRLIGHEDENS græsrodsbevægelse - det var hvad Jesus satte igang og som er så udtalt i de ældste skriftlige vidnesbyrd vi har om urkristendommen, nemlig Paulus' breve

I mødet med Guds Kærlighed Kristus i Jesus bliver vi forløst fra vores trællekår under Loven og vi skænkes eller flyttes med Kristus Jesus over i vores barnekår - hvor vi har den Ånd, som giver barnekår - i den vi som Jesus kan råbe eller sukke "Abba, Fader" - Gud vor Far som Jesus.

Her Åbenbares Guds Børn - den store Åbenbaring af vores barnekår - vi værende Guds Børn erfarende Guds Kærlighed og Guds Ånd.

Vi har samme Søn Fader - vi erfarer samme Søn Fader - "jeg-du" bøn og kommunikation og kommunion's forhold som Jesus står i - hvilket Johannes, Johannes Evangliet fremragende formår at berette om - som den Paulus tænker og teolog han er.


Hvad er det jeg vil sige, jo før Troen (den kristne tro) har vi tidens fylde begivenheden Kristus - det Guds Nådes kraftværk vi er i Kristus - de nye skabninger vi er i Kristus i kraft af Gud gennem at vi har mødt Guds Kærlighed Kristus i Jesus

Guds Kærlighed Kristus der er udgydt i vore hjerter ved Helligånden der er givet os.

I er et Kristus-brev, der er blevet til ved vores tjeneste, ikke skrevet med blæk, men med den levende Guds ånd, ikke på tavler af sten, men i hjerter, på tavler af kød og blod.


Altså vi erfarer Nåden og vores barnekår og dette i Kristus Jesus at blive flyttet ud af vores Åndelige fængsel - dette at have været indespærret igennem at have haft Loven som vores religiøse åndelige opdrager - der er fatalt ifølge Rom 7 og Galaterbrevet -

vi erfarer Guds Kærlighed Kristus som værende vores opdrager og åndelige dannelse - hvor Livets Ånds Lov befrier os fra syndens og dødens lov.


Citat:
Men når dødens tjeneste, indhugget i sten med bogstaver, havde sin herlighed, så at Israels børn ikke kunne se på Moses' ansigt på grund af hans ansigts stråleglans, der dog forsvandt, hvor meget mere vil så ikke Åndens tjeneste have sin herlighed. Når den tjeneste, der fører til fordømmelse, havde sin herlighed, så er den tjeneste, der fører til retfærdighed, langt mere rig på herlighed. Det, der var herligt, har jo i dette tilfælde ingen herlighed sammenlignet med den alt overvældende herlighed. For når det, der forsvandt, havde sin herlighed, så skal det, der bliver ved med at bestå, have endnu større herlighed.


hver gang én vender om til Herren, tages sløret bort« – »Herren« er Ånden, og hvor Herrens ånd er, dér er der frihed. Og alle vi, som med utilsløret ansigt i et spejl skuer Herrens herlighed, forvandles efter det billede, vi skuer, fra herlighed til herlighed, sådan som det sker ved den Herre, som Ånden er.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#36085 - 11/06/2022 16:10 Re: Livskvalitet [Re: ]
Anonym
Uregistreret

Det med helligånden er svært stof, men tror man på gud lægger man dét i ”hans hånd” man ikke forstår, men fakta er vel, at det med helligånden har været, og er en erfaring mennesker har gjort sig gennem tiden, og et begreb som "de fleste" har en idé om

*

Bibelsk har baby barnet ikke guds ånd trods skabt i guds billede, eller får den ved dåb, men - barnet fremhæver Jesus som et forbillede for det voksne menneske, for at illustrerer hvad der skal til, for at komme ind i guds rige.

Barnet er tillidsfuldt og ubesmittet af verdens ånd trods bibelsk født som synder, men - har det sande kristne som forældre, er det under deres frelsens ”paraply” til det er modent nok til selv at tage stilling.

Altså.
Gud ser barnet som rent i kraft af Jesu blod, hvis forældrene tror, Jesus er guds søn og handler derpå



Dåben er et ritual, og ånden som biblen taler om, fås/har man når man tror og lever efter, at Jesus Kristus er guds søn –

Kristen tro kommer ifølge Paulus i kraft af Jesu kristi ord – så der plantes først, vandes og gud – guds ånd - helligånden - giver det vækst, hvis jorden er god

Og hvad skal denne ånd så bruges til – jo den skal bruges til at viderebringe evangeliet om guds rige alt imens man vokser til modenhed, holder ved/ud og eget forhold til gud og næsten, for vi lever stadig i de sidste tider, som de også troede på Paulus tid, og derfor lever vi også bibelsk i forkyndelsestiden.

Når man som voksen tager imod Jesus som guds søn er der plantet først –

at tage imod betyder man er åben og modtageligt for nyt som bevirker en omvendelse fra den gamle personlighed, og den nye som fremkommer repræsentere guds vilje.
Paulus taler om, det gamle menneske dør.

Da der plantes, vandes og guds hellige ånd giver det vækst, er helligånden tilstede i mennesket før dåb. Derfor er dåben et ritual og ikke dér man får ånden – troen på Jesus som guds søn er åndens fortjeneste, men også egen ånd - et samarbejde kunne man kalde det.

Iøvrigt er det sådan, at når vi fejler mister vi helligånden, men så er det ”op på hesten igen” hvis man ønsker ”at komme i mål” og få sejrskransen, som Paulus skriver

Altså. Man skal være loyal til man dør, eller indtil Jesus kommer igen og henter de hellige
Top Svar Citer
#36087 - 11/06/2022 18:37 Re: Livskvalitet [Re: Hanskrist]
ABC Online   content
veteran
Registeret: 09/08/2015
Indlæg: 5426
Sted: Vanløse
Hej HansKrist

Hvorfor skal det være så besværligt...

https://vandrermodlyset.dk/ardors-beretning-11/

https://vandrermodlyset.dk/kommentar-xi/

Jeg vil tænke i de rigtige baner...

https://www.information.dk/moti/2017/02/paulus-kristendommens-lenin

Citat:
Uden hans indsats var kristendommen forsvundet som sandkorn i historiens ørken. I Paulus’ breve kan man følge hans arbejde som lærer og problemknuser. Udadtil tilpassede han sig den politiske magt, indadtil krævede han tilpasning til den rette lære.

Er det sandt...

https://vandrermodlyset.dk/ardors-beretning-31/

https://vandrermodlyset.dk/kommentar-xxxi/

Hvad med dette...

https://vandrermodlyset.dk/ardors-beretning-35/

https://vandrermodlyset.dk/kommentar-xxxiv-xxxv/

Har vi taget højde for det hele ler blinker halvfuld




Your friend forever

Jan
_________________________
I Vandrer mod Lyset står der, at kun de tålmodige er brugbare, og det kan jeg godt følge...
Top Svar Citer
#36089 - 11/06/2022 19:07 Re: Livskvalitet [Re: ]
ABC Online   content
veteran
Registeret: 09/08/2015
Indlæg: 5426
Sted: Vanløse
Hej Gerth

Du finder ikke en bedre have end her ler blinker halvfuld




Your friend forever

Jan
_________________________
I Vandrer mod Lyset står der, at kun de tålmodige er brugbare, og det kan jeg godt følge...
Top Svar Citer
annonce
Side 25 af 45 < 1 2 ... 23 24 25 26 27 ... 44 45 >


Seneste indlæg
Kom op på bjerget...
af Anonym
20/04/2024 06:35
Tanker - idéer - visioner.
af Arne Thomsen
19/04/2024 20:12
Vigtige præciseringer
af somo
19/04/2024 11:46
Vigtige præciseringer
af somo
19/04/2024 11:40
Lad os undersøge islam...
af ABC
18/04/2024 16:13
Nyheder fra DR
Bombetrussel i Billund Lufthavn: Termina..
20/04/2024 11:34
Coops regnskab går i minus med 717 mill..
20/04/2024 11:31
Clara Tauson er finaleklar uden kamp
20/04/2024 11:28
Haiti er hærget af vold: Bander bortfø..
20/04/2024 11:04
Politi undersøger sprængning af pengea..
20/04/2024 10:06
Nyheder fra Religion.dk