annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15806345
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2394025
Et andet syn 1999973
Åndelig Føde 1568085
Jesu ord 1530762
Galleri
Mit russiske ikon.
Hvem er online?
3 registrerede Arne Thomsen, somo ,(1 usynlig), 158 gæster og 43 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 23 af 245 < 1 2 ... 21 22 23 24 25 ... 244 245 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#32365 - 01/06/2021 02:12 Re: Åndelig Føde [Re: ]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3683
Sted: Nørresundby
Gerth - jeg har nydt dine indlæg - du er sgu da vågen og følger med - vidunderligt

Jeg er også glad for at du har gidet engagere dig - men jeg kommenterer først på det imorgen - afslutningsvis vil jeg sige der ikke er meget jeg vil kunne være uenig i og der er endda noget jeg jubler over

Sov godt Gerth

Tak for din præcisering af det med:

Det guddommelige HELLIGÅNDEN og mennesket der er et.

Og yderlig havde du nogle kloge og spændende tanker om HELLIGÅNDEN.

Det går ikke min næse forbi.

PS:

og tak fordi du er så go til at drøfte med Tikka, det er Thomas og Arne også

Så gør det ikke så meget at jeg flyver i hovedet på den ældre dame som hun kalder sig selv - kvinder er sgu for viderekommende - troede ellers når de blev ældre dame at de blev mindre komplicerede - de er nærmest umulige at blive kloge på

Gad vide om de bare er så forvirrede med hensyn til sig selv og alting - ha ha 😂

og at en kvinde aldrig når frem til en større afklaring og forståelse og forklarelse tingene

Tikka må bestemt også være en gåde for sig selv og ikke bare os andre

Nå måske den ældre dame er taget på sommertur
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#32369 - 01/06/2021 12:20 Re: Åndelig Føde [Re: ]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3683
Sted: Nørresundby
Citat:
Gerth:

Du: "Modsat Tikka (ikke kristen) erklærer jeg mig stærkt eller hard core KRISTUS TROENDE og jeg finder i den grad mig selv at have hjemme i kristendommen." Jeg ser som forventet i jeres senere indlæg, at Tikka ifølge dig igen ved flere nye indlæg har et tilbagefald. Det regnede jeg med ligesom dine reaktioner på Arne, der sommetider udtrykker en omvendelse og derefter igen gentager noget andet. Måske jeg snart forsvinder væk herfra alligevel så, fordi det er jo vel atter spild af tid, når trosfrihed altså ikke har en Bibelsk relateret overskrift/beskrivelse? ´Heldigvis´ er jeg sådan idag, at jeg er ligeglad med folks negative reaktioner. Fortsætter dette mønster mellem os, er meningen med det´ meningsløst, når Somo og Arne ikke tror på noget lignende som os. Måske jeg dog endnu ikke har læst jeres skriverier nok...Nåååååh - Jeg opdager, at jeg på det seneste bad en bøn tre gange åbenbart ligesom Paulus og imens om vores nyere åndelige forening her, siger på et socialt væresteds cafe en yngre kvinde undrende til mig lige før sommervejret: "Det virker som om, at der pludseligt med mange er en bedre stemning."
Hans K har ret i om vistnok Paulus´ ord, at man må tale modigt, men jeg gider ikke finde det citat fra denne Apostel. Jeg er blevet kaldt mange forskellige ting endda også mega kristen, men jeg er ikke medlem af kirken med en religiøs identitet. I OPLYSTHED er der for borgere en mulig anonymitet, hvor selv du eller en teolog således kan møde som gæst og jeg bestemmer ikke over menneskehedens opfattelse af den og jeg. Hans K snakkede engang om symptomet ´fremmedgørelsen´, så jeg håber, at vi istedet samles om det fælles.



Du har en frisk hjerne der indprenter sig hvad der foregår i tråden her - det må være skønt. Opdager at der er noget på spil. At vi skændes - har en meget hidsig meningsudveksling som Peter og Paulus og andre af de første kristne. Sådan er kristendommen født kritisk tænkende og rettroenhed og trostvang er netop hvad disse mennesker omkring Jesus og Paulus gør oprør imod - må vi være her med liv og sjæl i al vores spraglede multikulturelle diversitet og mangfoldighed - det må vi ALDRIG glemme - at Paulus dør og en senere Kirke bliver dogmatisk hyper sensitiv forfængelig omkring rettroenhed og trostvang er der nok historiske politiske grunde til og med reformationen kommer bibelfundamentalisme til, nok det værste kætteri efter den hvor Kirken havde stillet sig imellem Gud og mennesket - og lukket for kilden med levende vand altså ægte SPIRITUALITET - lukket for at mennesket gennem begivenheden KRISTUS den GUD Helligåndens Ny Væren og Virke Virkelighed ind i verden ved mennesket Jesus kunne være sig selv og sammen med andre KIRKE i verden.

Det ville være godt hvis Arne læste med. Jeg har skrevet så mange indlæg Arne burde have reageret på, men der kommer ingen reaktion - og han forbliver i sine fordomme og der går en rum tid og vi skal høre dem gentaget her. Så er det, skal jeg/vi græde eller grine - jeg vælger alternativet at blive stiktosset og forsøger at ruske lidt op i folk.

Du skal have have den ros jeg begyndte med Gerth, du opfatter sgu hvad der foregår.


"Det virker som om, at der pludseligt med mange er en bedre stemning."

Netop det har jeg snakket med Tikka om på chatten, og jeg skrev, er det Thomas's skyld eller Gerth's skyld - at HELLIGÅNDEN nu gør sit arbejde iblandt os - og sluttede af med at det selvfølgelig er Guds skyld først og fremmest, for begynder vi nu at anbefale os selv, nej når det hele er ufortjent nåde og barmhjertighed og Kærlighed, Guds Kærlighed Kristus til os. Vi har fået det ufortjent gratis, så lad os blive i Guds Nådesværk - begivenheden KRISTUS den GUD Helligåndens Ny Væren og Virke Virkelighed ind i verden ved mennesket Jesus der igangsatte det hele og som vi er børn af og født af.


Citat:
Gerth:

Jeg ser som forventet i jeres senere indlæg, at Tikka ifølge dig igen ved flere nye indlæg har et tilbagefald. Det regnede jeg med ligesom dine reaktioner på Arne, der sommetider udtrykker en omvendelse og derefter igen gentager noget andet.


Skarp iagttagelse Gerth. Kunne det være selvforagt og selvhad hos de to?

Citat:
Gerth:

Måske jeg snart forsvinder væk herfra alligevel så, fordi det er jo vel atter spild af tid, når trosfrihed altså ikke har en Bibelsk relateret overskrift/beskrivelse? Heldigvis´ er jeg sådan idag, at jeg er ligeglad med folks negative reaktioner. Fortsætter dette mønster mellem os, er meningen med det´ meningsløst, når Somo og Arne ikke tror på noget lignende som os.


Nej du behøver ikke stille regler op for dig selv om at forlade stedet, hellere blive bedre til at rumme at verden (Trosfrihed også) ikke er et perfekt sted - de første kristne gik netop ud i det uperfekte for at gøre en forskel. Især Jesus og Paulus magtede livet - det multikulturelle social life i al dets flertydighed hurlumhej nød og elendighed. Som kristne må vi aldrig give op overfor at vi ikke synes verden er perfekt og god nok for os, tværtimod må vi engagere os - også fordi vi selv ikke er meget bedre. Både i social life som i naturen er biodiversitet at foretrække. Monokulturer er skræmmende.

"spild af tid, når trosfrihed altså ikke har en Bibelsk relateret overskrift/beskrivelse?"

Ikke forstået hvad du mener dermed.


"Heldigvis´ er jeg sådan idag, at jeg er ligeglad med folks negative reaktioner".

Udmærket - også begyndelsen til at kunne tage folks negative reaktioner til efterretning når der måske er noget at forstå.


"Fortsætter dette mønster mellem os, er meningen med det´ meningsløst, når Somo og Arne ikke tror på noget lignende som os."

Stærk iagttagelse og jeg tror du kunne tælle Tikka med, for hende er det slet og ret indbildning og hjernespind det hele, det der for os er LIVET er BIOLOGI - når vi er mest levende - føler os mest i live og ude af det fortænkte mentalte. Det er lidt trist med de tre - men lad os blive sammen med dem og vidne for dem om at livet, biologi - vores biologiske sanselige i verdens værens tilstedeværelse og eksistens har en primær stilling i forhold til abstrakte mentale trosforestillinger.

Vi skal simpelthen hjælpe dem ud af sindet og ud af spekulation og flytte dem over i dagen lyset og livet. Mener også Tikka sagde hun nu ville give livet en chance og rejse ud i sommerlandet Danmark og besøge nye og gamle venner. Jeg tror hun trænger til frisk luft i lungerne og at få ilt til hjernen og blodet til at løbe hurtigere i årerne.


-0-0-0-0-0-

Jeg vil slutte dette indlæg, min kommentar til dig Gerth med at påpege at du tydeligvis er meget INSPIRERET - meget under HELLIGÅNDENS evne for INSPIRATION (Ånden er sgu over dig min ven) og i den sammenhæng må jeg sige dig tak for:

Din henvisning til Titus - tusind tak for det!

Du er opvakt - en vækkelse foregår med dig Gerth og det er også hvad der er årsagen til at du formår som en af de få, sammen med Thomas og måske Jan ABC (dog han er svært at blive klog på) - at begribe hvad fanden det er der er på spil her på trosfriheds skibet, hvor der virkelig er høj sø, vi er i storm og bølger der gør at skibet knager og krænger faretruende fra side til side og folk truer med at springe fra borde.


At læse den her Tråd: Åndelig Føde, begyndt af Thomas er vildere end den bedste roman - der er for det første et persongalleri som kun også de allerbedste romaner har lignende, og der er dramatiske sammenstød mellem folk om det 21 århundredes mest hotte issue spørgsmål, nemlig det religiøse spirituelle.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#32370 - 01/06/2021 12:59 Re: Åndelig Føde [Re: Hanskrist]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3683
Sted: Nørresundby
Bravo HansKrist - hvilken indsats fra din side af - du rusker godt og grundigt op i folk - tror du skal være glad for at Thomas og Gerth har registreret hvad der er på spil - men drop dine ambitioner om at Arne vågner op og fatter hvad der er på tale - og da især når det er dig, for husk hans aversioner imod dig fra dag et for snart tyve år siden,

Du er den største trussel imod hans selvopfattelse og identitet

I samme øjeblik han anerkender dig krakelerer hans identitet og selvsyn


Så drop at få Arne vækket - lad ham sove trygt i sine drømme og forestillinger om sig selv ---


Din indflydelse på Arne går af omveje gennem Thomas og Gerth som i gamle dage Kræn-p og Anne (ALH) - også de nægtede at lade de andre slagte dig - husk Arne ønsker dig af H til og var det ikke for Kræn-p og Anne var Arne's drøm om at få dig isoleret og udskammet gået i opfyldelse

Denne gang er det Thomas og Gerth der gir dig den respekt du selvfølgelig også fortjener
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#32371 - 01/06/2021 13:07 Re: Åndelig Føde [Re: Hanskrist]
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7224
Sted: Sydsjælland
Hanskrist.
Du skriver bl.m.a.:
Citat:
Det ville være godt hvis Arne læste med. Jeg har skrevet så mange indlæg Arne burde have reageret på, men der kommer ingen reaktion - og han forbliver i sine fordomme og der går en rum tid og vi skal høre dem gentaget her. Så er det, skal jeg/vi græde eller grine - jeg vælger alternativet at blive stiktosset og forsøger at ruske lidt op i folk.
Mit svar:
Jeg er gået over til kun at skimme dine indlæg.
Årsag:
Dit personfnidder er for mig latterligt og ligegyldigt.
Dine trosbekendelser er for mig gentagelser og gentagelser og gentagelser af det samme og med de samme ord.
Jeg søgte i sin tid at opnå en nærmere forståelse af dine ord.
Det lykkedes ikke - og mit forsøg reagerede du negativt på.
Så dermed er det slut for mit vedkommende!
Tilbage står for mig, at jeg undrer mig over, hvorfor det er så vigtigt for dig at påvirke andre.

M.v.h. Arne agnostisk pan"teist" - ærbødighed, harmoni og kærlighed smiler heart
Top Svar Citer
#32372 - 01/06/2021 13:15 Re: Åndelig Føde [Re: Arne Thomsen]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3683
Sted: Nørresundby
Citat:
Arne:


Jeg søgte i sin tid at opnå en nærmere forståelse af dine ord.
Det lykkedes ikke - og mit forsøg reagerede du negativt på.



Lodret løgn


Jeg svarede dig i utallige indlæg, du reagerede aldrig og dette er sket igen og igen


Du læser enten ikke mine indlæg eller også nægter du at tage disse til dig, lade hvad der står, nå frem til din bevidsthed og arbejdshukommelse så vi kunne få en drøftelse tingene

Det kan jo være dine evner og så er du selvfølgelig undskyldt - men mere tyder på at det er dine idiosynkratiske aversioner imod mig fra dag 1


Det er bare dig, at have Kirken og Paulus og HansKrist - som affaldsspand for dit eget lort


Du nyder at vælte lort ud - i et tempo der er lig med propaganda missionerende spredning af misinformation - du er mere hysterisk og unuanceret end ateisterne.



Citat:
Jeg er gået over til kun at skimme dine indlæg.
Årsag:
Dit personfnidder er for mig latterligt og ligegyldigt.
Dine trosbekendelser er for mig gentagelser og gentagelser og gentagelser af det samme og med de samme ord.



LOL 😂😂👏

Du har lige afsløret dig selv -


Dit storheds vanvid vil ingen ende tage - åh hvor er det morsomt med dig og hvor er jeg glad for at jeg kom dig i forkøbet og nåede at skrive om dig før du sendte det her indlæg:


Citat:
Du (HansKrist) er den største trussel imod hans selvopfattelse og identitet

I samme øjeblik han anerkender dig krakelerer hans identitet og selvsyn


Så drop at få Arne vækket - lad ham sove trygt i sine drømme og forestillinger om sig selv ---


Din indflydelse på Arne går af omveje gennem Thomas og Gerth som i gamle dage Kræn-p og Anne (ALH) - også de nægtede at lade de andre slagte dig - husk Arne ønsker dig af H til og var det ikke for Kræn-p og Anne var Arne's drøm om at få dig isoleret og udskammet gået i opfyldelse

Denne gang er det Thomas og Gerth der gir dig den respekt du selvfølgelig også fortjener.



-0-0-0-0-0-0-


PS:

Kære HansKrist at du er blokeret af Arne nu igen, at han slet ikke læser dine indlæg (som han også fortalte Gud og hvermand om på religionsdebatten at han havde gjort) - det kunne jo skyldes at han faktisk ikke magter at læse dig, og med en blokering har han jo skånet sig selv for at dette kommer for en dag

Ligeledes forklarer dette at han som Thomas siger gentager de samme misinformationer om Paulus og kristendommen som I har korrigeret ham for, gang på gang efter nogen tid - altså han er ikke med på debatten for en meningsudveksling og for at blive klogere - han er her for at på en missionerende måde at sprede misinformationer om Paulus og kristendommen og dig HansKrist - disse fake news troll angreb findes alle steder og Arne har gjort sin store indsats for at hans ateistiske pseudo religiøsitet erstatter ægte SPIRITUALITET - men verden buldrer derudad mens Arne driver agnosticisme negativ teologi der afgik ved døden for mere end 100 år siden. Beskrevet af Nicolai Berdyaev og af alle anerkendt at han her fik ret ham Berdyaev.

At læse Information dagligt kan føre mange ting med sig - ihvertfald kan vi ikke forstå Arne's Gud er død kulturradikalisme og humanisme ateisme uden at vi medtænker hvilken avis og holdninger han er barn af. Også derfor han ligner Simon og Bjørn til en forveksling, og deres raseri imod ham skyldtes at han gik dem i bedene, med hvad de synes de bedre end ham magtede at formulere, + de syntes der var noget pseudo religiøsitet gemt i Arne's astrofysiske astronomiske Gud er godt nok død, men han lurer derude hvis vi i tid og rum bevæger os langt nok væk fra det menneskelige og jordiske.


-0-0-0-0-0-

Husk Arne udbreder sig her på trosfrihed - han runder nu snart 6000 indlæg og du HansKrist har lige rundet de 2000 -

Arne har beslaglagt trosfrihed med sine fra forrige århundrede Gud er død kulturradikalisme og humanisme ateisme og agnosticisme negativ teologi

Hvor man var mere genert og skamfuldt ængstelig for at nævne Gud end man var for at løbe nøgen rundt i gaderne i København

En sådan opdragelse, og ja barn af den tid og kultursfære er Arne (og ja Simon og Bjørn) ikke mindst gennem flittig avis læsning med abonnement på Information og Politiken for de penge de sparede ved at melde sig ud af Folkekirken.

Du må forstå hvad Arne er et barn af, hvilken tid og ånd og kultur - hvor hvordan du skriver om tingene var TABU og udskammet i en grad vi nok ikke idag ret kan forstå, men resterne af denne tidsånd findes i vores dages ateisme og humanisme.


Det gir så meget mening hvad du skriver HansKrist her ovenfor - din forståelse Arne er ikke dårlig
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
annonce
Side 23 af 245 < 1 2 ... 21 22 23 24 25 ... 244 245 >


Seneste indlæg
Blanke sider
af Tikka
08/05/2024 13:37
Min ”religion”
af Tikka
08/05/2024 12:04
Hilsner
af Hanskrist
06/05/2024 13:33
Kristendommens ABChristus
af Hanskrist
03/05/2024 15:09
Vigtige præciseringer
af somo
03/05/2024 12:20
Nyheder fra DR
Tel Aviv aflyser pride og holder optog t..
08/05/2024 13:38
Socialministeriet politianmelder ledelse..
08/05/2024 13:34
Antallet af gravide på opioider er tred..
08/05/2024 13:19
Hundredevis af retsmøder aflyses i Køb..
08/05/2024 12:48
95 procent af ansøgerne til de gymnasia..
08/05/2024 12:26
Nyheder fra Religion.dk