annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 9785136
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 1930384
Et andet syn 1703591
Jesu ord 1293437
Den Evige Filosofi 1092963
Galleri
Rødhus december
Hvem er online?
0 registrerede 128 gæster og 11 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 180 af 271 < 1 2 ... 178 179 180 181 182 ... 270 271 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#34577 - 23/01/2022 14:54 Re: Åndelig Føde [Re: Hanskrist]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 6598
Sted: Sydsjælland
Hanskrist.
Næh - jeg er ikke den, der "stikker halen mellem benene", men du fremfører en fortolkning af Paulus - som vel egentliv kan berolige din ophidselse over mig - og svarer overhovedet ikke på mine spørgsmål:

Hvad er det for injurier, jeg skulle have fremsat mod dig?

Hvad er dit svar på, hvad jeg skrev:
Citat:
For mig er Jesus Kristus den helt dybe kærlighed - og hvorfra jeg har fået budskabet om ikke at tage dogmerne så højtideligt.
Det må vel være det sidste, der ophidser dig, men hvad kan jeg gøre?
Skal jeg lyve?
Hvad ville du gøre i mit sted?
Arne.
Top Svar Citer
#34579 - 23/01/2022 20:13 Re: Åndelig Føde [Re: Arne Thomsen]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 2873
Sted: Nørresundby
Jeg har præcist svaret dig på det du spørger mig om.

Det er takket være Paulus at dogmatisk kristendom ikke har sin gang på jorden og jeg har kendt til Albert Schweitzer's Paulus forståelse i over 30 år.

Så selvfølgelig hidser det mig ikke op at du pludselig mener du har fået et budskab om at dogmer skal man ikke tage højtideligt.

Hvis der er noget i den sammenhæng der kan irritere mig, hidse mig op, er at du i årevis blev ved og ved med at påstå at dogmatisk kristendom og trostvang og endda inkvisitoriske former for kristendom hører Paulus til.

Det er sgu da idiotisk at du spiller dum i så mange år når du er på en debat hvor en af dine meddebattører har oplyst dig om at som du skriver sådan forholder det sig ikke.

Det er absurd du ikke læser hvad vi andre skriver.

Hvorfor er du her? Er du overhovedet ikke interesseret i at blive klogere?????


-0-0-0-

Egentlig burde jeg slet ikke svare dig da du slet ikke udviser den mindste tegn på du læser mine indlæg (en anden mulighed er at du ikke magte at forstå en tekst).


-0-0-0-0-


Du flager med et JESUS KRISTUS IKON samtidig med at du prædiker/skriver det stik modsatte af hvad JESUS KRISTUS stod for.

Det burde du få kigget på - da du spreder meningsløshed og nonsense hos den kvikke læser. Jeg vil sige at det er hovedrystende og gør dig utroværdig og gør at ingen mennesker kan tage dig alvorligt. Overbærende smil og rysten på hovedet er det at læse hvad du skriver når du samtidig flager med et JESUS KRISTUS IKON.

Jeg synes det er synd for dig at du udstiller dig selv som en der ikke ved hvad han snakker om. Ihvertfald når det gælder kristendommen og såvidt hvad JESUS KRISTUS stod for. Her er du jo total BLANK.


-0-0-0-0-0-

Det er dig der driver debat hvor du konstant truer med injurier retssag. Ingen mennesker skal leve med disse trusler konstant hængende over hovedet.

Og når jeg læser hvad du mener er injurier - så er der to ting der skriger til himlen:

Du hiver ord ud af sammenhæng.

Og hvis den smule du mener er injurier sendt fra mig af, så er hvad du har sagt og skrevet om mig bestemt ikke mindre injurier.

Men det er noget du skal stoppe med - det er et meget ubehageligt grimt afskyeligt og frastødende træk ved dig. En mørk ubevidst uhyggelig inkvisitorisk karakterertræk. For satan da hvis du havde levet i middelalderen du ville gøre hvad der stod i din magt til at få folk dømt og smidt på bålet. Du er virkelig et magt menneske og så dig der konstant taler om ydmyghed - ja her er igen noget der ikke hører sammen, stemmer overens som med hvad du skriver og din flagen med et JESUS KRISTUS IKON.

I stedet for ydmyghed - prøv så med humor og selvironi. Lad være med at tage dig selv så fandens højtidelig, og lad være med at være så krænkelses sårbar og parat hele tiden.

Vær lidt sundere - lidt mere frisk - ha lidt mere humor og selvironi.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#34580 - 23/01/2022 21:52 Re: Åndelig Føde [Re: Hanskrist]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 6598
Sted: Sydsjælland
Hanskrist.
Min hensigt har jo her på det sidste været, at imødekomme dig mest muligt uden at svigte min egen tro/overbevisning/oplevelse.
Jeg stillede jeg dig derfor to spørgsmål i håb om dermed at nå frem til en gensidig forståelse.
Det første var:
Citat:
Hvad er det for injurier, jeg skulle have fremsat mod dig?
Idet jeg tilføjede, at jeg ville beklage dem, hvis der var nogle.
Det har du fortsat ikke svaret på!
Jeg mener ikke, der er nogle injurier, og du er fortsat tavs, men du tilbagekalder ikke din påstand om injurier fremsat af mig mod dig.
Jeg kan ikke se nogen mulighed for at tage det seriøst, når du - dét til trods - alligevel skriver:
Citat:
Jeg har præcist svaret dig på det du spørger mig om.
Mon nogen kan give dig ret i dén din påstand.

Det andet spørgsmål om dogmerne svarede du heller ikke på, men du skrev:
Citat:
Der findes ikke dogmer hos Paulus (eller Jesus for den sags skyld) vi skal tage højtideligt.
Sammenlagt kan dette vel næppe betyde, at jeg skulle være "den store synder" set med dine øjne.

Alligevel skriver du - nu igen:
Citat:
Du flager med et JESUS KRISTUS IKON samtidig med at du prædiker/skriver det stik modsatte af hvad JESUS KRISTUS stod for.
og igen uden at specificere, hvad det er, der er så "stik modsat".

For mig ser det ud som om du modsiger dig selv - og jeg tvivler på, om der er andre, der kan "finde hoved og hale" i, hvad du her påstår.
Men hvis der er, vil det bestemt have min interesse.

I fortsat håb om en gensidig forståelse med respekt for hinandens trosfrihed
Arne.
Top Svar Citer
#34582 - 24/01/2022 01:00 Re: Åndelig Føde [Re: Arne Thomsen]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 2873
Sted: Nørresundby
For mig er Jesus Kristus den helt dybe kærlighed - og hvorfra jeg har fået budskabet om ikke at tage dogmerne så højtideligt.
Det må vel være det sidste, der ophidser dig, men hvad kan jeg gøre?


Tredje og sidste gang: NEJ det ophidser mig ikke - fordi mange mange år før du får det budskab om ikke at tage dogmerne højtideligt har det været indlysende for mig at hos Paulus og ja Jesus eksisterer trostvang og dogmatisk (rettroenhed) slet ikke - det er en senere KIRKES teologisk konstruktion fordi græsk filosofisk tænkning overtog kristendommen. Det har altså intet at gøre med det urkristne trosliv og det spiritualitet at gøre.

Forstår du - det ophidser mig ikke, og jeg synes ikke overhovedet der er noget hverken særligt usædvanligt eller forkert i det budskab som du selv er så overrasket over at få.

Men hvis man nu har læst hvad du har skrevet gennem årene så er du forfærdelig dogmatisk - du hamre fast og gentager i en uendelighed din negative teologi - uden at du så meget som forstår at negativ teologi ikke betyder at vi mennesker er afskåret fra Gudserkendelse - det betyder blot som Paulus her siger det:

Citat:
Hvad intet øje har set og intet øre hørt,

og hvad der ikke er opstået i noget menneskes hjerte,

det, som Gud har beredt for dem, der elsker ham,

det har Gud åbenbaret for os ved Ånden. Thi Ånden ransager alt, selv Guds dybder. For hvem ved, hvad der bor i mennesket, undtagen menneskets egen ånd? Således ved heller ingen anden end Guds ånd, hvad der bor i Gud. Vi har ikke fået verdens ånd, men Ånden fra Gud, for at vi skal vide, hvad Gud i sin nåde har givet os. Og om dette taler vi ikke med ord, som menneskelig visdom har lært os, men med ord, som Ånden har lært os, og vi tolker det åndelige for åndelige.


Du dogmatiserer negativ teologi igen igen igen igen som et forsvar for din agnosticisme - men dette er en misforståelse negativ teologi - for nemlig vil negativ teologi påpege at vi mennesker har to måder at erkende på - erfare på, nemlig den vores naturlige sanselige måde at erhverve erfaringer på når vi bøvler og arbejder og omgås med tingene - vores omverden og så de åbenbarede erfaringer - indsigter - (inspiration intuition syner drømmemotiver urbilleder og arketyper = MOTIVATIONER etc). Og negativ teologi's pædagogiske funktion er blot at vi ikke sammenblander de to former for erkendelse og altså ikke noget med at vi ingen direkte gudserkendelse har.

Du er selvfølgelig som agnostiker i din gode ret til år efter år dogmatisk at hævde mennesket ingen gudserkendelse har - hvor du iøvrigt står for det stik modsatte af JESUS KRISTUS der netop åbnede for den vores fortrolige tillidsfulde personlige direkte inderlige intime gudserkendelse. Men igen utroligt at du ikke kan få øje på din egen dogmatisme - dogmatiske holdning til det religiøse spirituelle. Også fint nok du dogmatiserer men bare lidt mærkeligt du gør det når du har fået et budskab om at dogmerne skal vi ikke tage højtideligt og så Gud døde mig du gør dette selv, du falder i og tar netop dogmer højtideligt, dine egne negativ teologi dogmer du gør til et bolværk imod gudserkendelse.

-0-0-0-0-

Jeg skrev: "Du flager med et JESUS KRISTUS IKON samtidig med at du prædiker/skriver det stik modsatte af hvad JESUS KRISTUS stod for."

Hvortil du svarer: "og igen uden at specificere, hvad det er, der er så "stik modsat"."

Du er godt nok sløv i pæren Arne, for jeg har ikke gjort andet i flere måneder end at specifere ud hvor du er anti JESUS KRISTUS i din tankegang. Har endda startet et nyt emne - en ny tråd derom og her finder du:Citat:
Er det meningen, at vi mennesker skal forstå - hvad vi kalder - Gud?
Jeg tror det ikke!

som en del af det ufattelige guddommelige - en ufattelighed, jeg fornemmer, at man ikke skal gramse i, men i stedet skal bruge de givne evner i kærlighed til verden - så godt og så længe, man kan.
Egentlig ganske enkelt og ligetil - og uden åndsrigdom ;)
Jeg spilder ikke kræfter på at spekulere over, hvad det guddommelige er. Det evner jeg jo alligevel ikke - og har jeg jo egentlig ikke behov for at vide - ja, måske er det endda hovmodigt at "kloge sig" på dét

agnostisk panteist

at bag de mange menneskeskabte Guds-billeder ligger der vel dog noget guddommeligt, som vi mennesker blot ikke magter at fatte

Det lidt længere svar er: Vi mennesker og vore religioner har forestillinger om Gud som en person, der ligner et menneske - endda som oftest af hankøn.
Mig forekommer dette at være naivt og snæversynet - en nedgøring af det guddommelige, så det kan rummes i menneskelig bevidsthed.


For mig er Gud eller det guddommelige noget langt højere, noget som menneskelig bevidsthed ikke kan rumme og - tror jeg - heller ikke skal forsøge at rumme.
Men jeg oplever/fornemmer noget guddommeligt i verdens væren - enkelt og ligetil - umuligt at fornægte - men uden at kunne sætte ord på.

Jeg har nok aldrig bedt til nogen Gud

i denne kærligheds-sammenhæng er vi mennesker på denne klode, i denne galakse, dette univers jo nærmest en ubetydelighed

anser jeg for åndshovmod: at det ikke tilkommer os mennesker at søge at forstå, hvad vi kalder Gud.
Mere ANTI JESUS KRISTUS - statement - udsagn og påstande kan man da vist ikke komme med.

Du er så langt væk fra hvad JESUS KRISTUS bragte i spil i verden som et menneske kan komme. Men til trods herfor flager du med et JESUS KRISTUS IKON.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#34587 - 24/01/2022 12:09 Re: Åndelig Føde [Re: Hanskrist]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 2873
Sted: Nørresundby
Jeg vil anbefale dig Arne som den hårdnakkede agnostiker der dogmatisk hævder, stik modsat JESUS KRISTUS, at vi ingen fortrolige tillidsfulde personlige direkte inderlige intime gudserkendelse og erfaringer har - at du læser mit indlæg her idag til Jørgen Primdahl, følger her:


Hej Jørgen hvad du mener med "ånd i den forstand" er jeg ikke helt klar over som når du skriver:

"Ja nu er det jo ikke sådan at mennesker er skabt med en ånd i den forstend, eller hvad mener du."

Ånden (Gud Helligånden) er i enhver menneskelig situation fri til at virke i menneskets ånd, ja Gud som Ånd er altid nærværende i menneskets ånd bevidst eller på ubevidst plan.

Salmisten: "tag ikke din Ånd væk fra mig".

Hvilket viser at Guds Ånd kan vi ikke beherske som var det vores egen ånd. Hvilket jo Paulus også siger i 1 Kor 2. Men gennem ÅBENBARINGENS EKSTASE (1)* er vores ånd ude af center og GUDS ÅND er inde - har grebet os i vores center = cor = ❤️ hjerte og måske vi i en længere periode vil være drevet af Ånden som Paulus skriver. Men det er menneskeligt at glemme Gud (Gud Helligånden) og blive selvoptaget (mennesket begynder at kredse om sin egen ånd (2)*) - men helt afskåret fra Guds Ånd er ingen mennesker.


(1)*:

Åbenbaringens Ekstase er forudsætningen for den religiøse spirituelle dybdedimension. Hvilket Paulus i 1 Kor 2 så smukt beskriver. EKSTASE at vi er ude af os selv (står ud af os selv) og Gud inde, at vores ånd er ude og Guds Ånd er inde. Dette er hvad EKSTASE betyder. Vi er ude af os selv uden at miste os selv - som Paulus (3)* er en mester i at redegøre for - modsat en stor del af østens religiøsitet hvor menneskets Ego'Self akse struktur bliver opløst i det guddommeliges nærvær, også derfor stofmisbrug i hippie bevægelsen var så populært - da det flugter med at vi opløser vores sunde raske Ego'Self dybdestruktur.


(2)*:

Synd er at mennesket er selvkredsende - indkroget i sig selv, kredser omkring sin egen ånd udelukkende (kundskabet om godt og ondt udenom Gud). Og gør vi dette har vi afskåret os selv fra:

1):

Gud

2):

Skaberværket

3):

Næsten

4):

os selv i dybet - SELVET - den religiøse spirituelle dybdedimension - os som Guds Børn og skabt i Guds Billede og Guds Vilje og Mening med os - vores KALD - alle er KALDET af GUD til et og andet - hvilket Paulus redegør for i forbindelse med ÅNDSGAVERNE - GUD HELLIGÅNDENs KARISMATISKE NÅDEGAVER.(3)*:

Paul's mysticism was not like the mysticism elsewhere described as a soul being at one with God. In the mysticism he felt and encouraged, there is no loss of self but an enriching of it; no erase of time or place but a comprehension of how time and place fit within the eternal. A. Schweitzer.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
annonce
Side 180 af 271 < 1 2 ... 178 179 180 181 182 ... 270 271 >


Seneste indlæg
Er livet blevet til ved en skabelse,
af Gerth
19/08/2022 23:43
X fil ?
af Gerth
19/08/2022 01:21
Er det muligt at blive ven med Gud?
af Gerth
18/08/2022 00:23
korrigere misforståelser
af somo
16/08/2022 14:13
Så er der linet op...
af Gerth
15/08/2022 21:52
Nyheder fra DR
Tidligere chefanklager i Mexico anholdt ..
20/08/2022 06:40
Bronzevinderen Karstoft tror, der er 'me..
19/08/2022 23:50
Restaureret maleri blev en joke på nett..
19/08/2022 23:36
Endnu en heldig dansker vinder over 100 ..
19/08/2022 23:12
Skibe fra Anden Verdenskrig viser sig p..
19/08/2022 22:50
Nyheder fra Religion.dk