annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 9408501
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 1854734
Et andet syn 1662627
Jesu ord 1250276
Den Evige Filosofi 1052783
Galleri
Himmellandskab
Hvem er online?
1 registreret (1 usynlig), 57 gæster og 14 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 101 af 271 < 1 2 ... 99 100 101 102 103 ... 270 271 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#33407 - 24/09/2021 18:39 Re: Åndelig Føde [Re: Hanskrist]
Gerth Offline
bor her
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 1530
Sted: Odense, Danmark
Du undersøger ikke mine ord: "Der er de menneskelige regler og love, som kan brydes."

Du har selv med dit citat krisiseret menneskers love: "The law is man's essentiel being standing against his existence, commanding and judging it. In so far as his essentiel being is taken into his existence and actualized in it, the law has ceased to be law for him."
Et eksemepel: En pædagog påstår om respekt for folks seksualitet, at ens seksualitet kan aldrig ændres.


Redigeret af Gerth (24/09/2021 18:52)
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
#33408 - 25/09/2021 02:15 Re: Åndelig Føde [Re: Gerth]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 2763
Sted: Nørresundby
👍 super du forstår mine principielle drøftelser 👍

Så forstår du uden tvivl også efterfølgende af Nicolai Berdyaev (1)*, og jeg er ret spændt på hvad du tænker om Berdyaev's religionsfilosofiske og teologiske verdensberømte og anerkendte påstand:

Revelation is always the revelation both of God and of man.

In Christ the God-Man there is a revelation not only of God but also of his other-self, that is to say, of man - of a new SPIRITUAL and ETERNAL MAN.Min formodning, ud fra hvad jeg har læst af dig Gerth, er at det lige må være vand på din mølle. At det ret meget flugter dit syn på tingene.


In Christ the God-Man there is a revelation not only of God but also of his other-self, that is to say, of man - of a new SPIRITUAL and ETERNAL MAN.

a new SPIRITUAL and ETERNAL MAN = de nye skabninger vi er i KRISTUS som Paulus formulerer det.(1)*:

Citat:
Man is born in revelation (åbenbaringer er altid EKSTATISKE SPONTANE BRUD ERFARINGER); and not only the divine nature but also the human nature is there disclosed. Degrees of revelation imply also degrees in the development of man.
Revelation is always the revelation both of God and of man; it is divine-human by nature, and it is this aspect which finds its definitive expression in Christianity. In Christ the God-Man there is a revelation not only of God but also of his other-self, that is to say, of man; for the Second Hypostasis of the Holy Trinity is Man in the absolute sense, and His revelation means the appearance of a new SPIRITUAL and eternal man. Nicolai Berdyaev
Man is born in revelation

Er noget af det smukkeste og stærkeste der nogensinde er skrevet.


Citat:
Hvad intet øje har set og intet øre hørt,

og hvad der ikke er opstået i noget menneskes hjerte,

det, som Gud har beredt for dem, der elsker ham,

det har Gud åbenbaret for os ved Ånden. Thi Ånden ransager alt, selv Guds dybder. For hvem ved, hvad der bor i mennesket, undtagen menneskets egen ånd? Således ved heller ingen anden end Guds ånd, hvad der bor i Gud. Vi har ikke fået verdens ånd, men Ånden fra Gud, for at vi skal vide, hvad Gud i sin nåde har givet os.
1 Kor 2


Altså igen en forståelse vi finder hos Paulus at det er igennem de åbenbaringer (Gud Helligåndens Åbenbaringer) vi møder, at vi kommer til os selv - bliver os selv gennem det Guds Billede (IDE - MOTIV - MOTIVATION) vi er skabte.


-0-0-0-0-

Der er to veje til erkendelse og viden:

Den vores fornuft og sanser giver os igennem at vi omgås tingene (undersøger og leger og eksperimenterer med tingene).

Og så de Gud Helligåndens Åbenbaringer vi modtager. Åbenbaringer er altid EKSTATISKE SPONTANE BRUD ERFARINGER.

Hvis de ikke er EKSTATISKE vil de være blot hvad der hører under fornuften - eller det vil være hvad der kommer fra vores eget sind og tænkning.

ÅBENBARINGER er VERTIKALE EKSTATISKE SPONTANE BRUD ERFARINGER.

Nogle mennesker har mange af disse og har et nært fortroligt forhold til ÅBENBARINGER.

Det er også derigennem vi lærer vores KALD at kende - hvad det er Gud vil med os eller støtte os i - hvilke guddommelige SJÆLS -KRÆFTER og -ENERGIER og ARKETYPER (MOTIVER OG MOTIVATIONER - GUDS BILLEDER) vi bliver skabt i - når frem til os selv igennem.


-0-0-0-

Hvorfor er Gud Helligåndens Åbenbaringer så vigtige, jo fordi:

The World will ask you who you are, and if you don't know, the World will tell you. Jung.

Altså hvis vi ikke ved hvem vi er fra Gud af i os selv (essens - hvilke talenter og potentialer vi har), da vil vi blive blot et produkt af vores omgivelser og miljø - hvad de gør os til.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#33409 - 25/09/2021 10:12 Re: Åndelig Føde [Re: Tikka]
Anonym
Uregistreret

Hej Tikka og Jan

Jan, jeg kommer ikke til at svare dig, når du refererer til det der.

---

Citat:
Hmm hvilken gud tales der om? … biblens gud er ikke underlagt menneskets tid, som han selv har givet dem – dog lever mennesket bibelsk som gud på den 7. dag … så en lang periode – tid – fra den 6. skabelsesdag og til nu fra de forgående ”dage” -


Bibelens Gud er ikke underlagt menneskenes tid. Det er vi nemlig enige om. Faktisk er Gud slet ikke underlagt tid eller noget som helst andet - ellers ville Gud ikke være Gud.

Citat:
Dette ene må I ikke glemme, mine kære, at for Herren er én dag som tusind år, og tusind år som én dag.


Dette skal næppe forstås sådan, at Gud er underlagt tid. Da folk så, at Herrens komme lod vente på sig, blev de beroliget med denne sprogbrug. Men det skal næppe forstås sådan, at de blev givet en omregningsmetode, hvor dage og minutter på jorden kunne omregnes til himmelsk tid i dage og minutter.

Bibelen er ikke skrevet for at besvare den slags positivistiske spørgsmål. Dens genrer er en ganske anden. Men vi får givet et kosmisk perspektiv på, at Guds handlinger med verden strækker sig over lang tid. Således også med udtrykkene "de sidste dage" og "den sidste time" - der menes jo ikke 60 minutter, ej heller at Gud sidder utålmodigt og venter og triller tommelfingre eller er hektisk travl med sved på panden.

Når vi hører, at Gud går gennem haven, at slangen går rundt og taler, at det er "den sidste time", at Det Ny Jerusalem har porte af perler ... så må vi modtage det intuitivt og inspirerende.
Top Svar Citer
#33410 - 25/09/2021 10:22 Re: Åndelig Føde [Re: Anonym]
Anonym
Uregistreret

Pot Pourri

En viden, vi aldrig kunne opnå, hvis vi forblev, hvad vi er, kan opnås i kraft af højere evner og et bedre liv, som vi kan nå frem til ad moralsk vej.
- Huxley

Den evige filosofi drejer sig først og fremmest om den ene, guddommelige Virkelighed bag tingenes, livenes og sjælenes mangfoldige verden. Men denne ene Virkeligheds natur er sådan, at den kun kan fattes direkte og umiddelbart af dem, der har valgt at opfylde visse betingelser: at lade sig opfylde af kærlighed, at være rene af hjertet og fattige i ånden.
- Huxley

------------
------------

Salige er de rene af hjertet, for de skal se Gud.
- Jesus

Den, der ikke elsker, kender ikke Gud, thi Gud er kærlighed.
- Johannes

Ved kærlighed kan han findes og fastholdes, men aldrig ved tanken.
- Uvidenhedens Sky

Guds mysteriers astrolabie er kærlighed.
- Rumi

------------
------------

Ethvert menneske er af naturen videbegærligt; men hvad nytter videnskab uden Gudsfrygt? Bedre er sandelig en ydmyg bonde, som tjener Gud, end en hoffærdig filosof, som iagttager stjernernes løb, men forsømmer sin sjæl. Hvem, som kender sig selv ret, har ringe tanker om sig selv og fryder sig ikke over menneskelige lovtaler. Dersom jeg enddog vidste alt, hvad der er i verden, men ikke havde kærlighed, hvad kunne det hjælpe mig for Gud, som vil dømme mig efter gerningen?
- Thomas à Kempis

Når jeg prædiker, taler jeg sædvanligvis om at være ubundet og siger, at et menneske skal være uden selv og løsrevet alle ting; for det andet at han skal blive genskabt i det simple gode, som Gud er; for det tredje at han må lægge sig på sinde det mægtige dømme, som Gud har oprettet i sjælen, således at mennesket ved dette på vidunderligste vis må opnå Gud.
- Eckehart

Omvendelse er ikke at se på alt dét, det ikke er lykkedes for os at blive, men på hvad vi nu kan blive af Guds nåde; og at handle på det, vi ser. At omvende sig er at åbne øjnene for lyset. I den forstand er omvendelse ikke blot en enkeltstående handling eller et første skridt, men en vedvarende tilstand, en hjertets og viljens disposition, som løbende må fornyes indtil livets ende.
- Kallistos Ware

Ydmyghed består i ikke at agte os selv over andre og i ikke at søge at blive agtet over dem.
- Frans af Sales

Sandelig, det er en velsignelse at elske her på jorden, som vi håber at måtte elske i Himlen, og at begynde det venskab her som skal fortsætte i al evighed der.
- Frans af Sales

------------
------------

"Gud er ikke god, jeg er god" siger Eckehart i sin voldsomme og overdrevne formulering. Hvad han i virkeligheden mente var "Jeg er kun menneskeligt god; Gud er i fremragende grad god; Guddommen er, og hans "er-hed" (Istigkeit, hedder det på Eckeharts tysk) indeholder godhed, kærlighed, visdom og alt det øvrige i deres væsen og princip.
- Aldous Huxley

Og da Jesus gik ud på vejen, kom der én løbende og faldt på knæ for ham og spurgte: "Gode Mester, hvad skal jeg gøre for at arve evigt liv?" Jesus svarede ham: "Hvorfor kalder du mig god? Ingen er god undtagen én, nemlig Gud."

------------
------------

Den erkendende og det erkendte er ét. Jævne mennesker forestiller sig, at de skal se Gud, som om han stod dér og de her. Således er det ikke. Gud og jeg, vi er ét i erkendelsen.
- Eckehart

Dagen for min spirituelle opvågnen var dagen, hvor jeg så og vidste, at jeg så, alle ting i Gud og Gud i alle ting.
- Metchild af Magdeburg

Mit selv er Gud, ej heller kender jeg noget andet selv end min Gud.
-Catherine of Genoa

------------
------------

Jeg mener nemlig, at lidelserne i den tid, der nu er inde, er for intet at regne mod den herlighed, som skal åbenbares på os. For skabningen venter med længsel på, at Guds børn skal åbenbares. Skabningen blev jo underlagt tomheden, ikke fordi den selv ville, men på grund af ham, der gjorde det, og med det håb, at også skabningen selv vil blive befriet fra trældommen under forgængeligheden og nå til den frihed, som Guds børn får i herligheden.
- Fra Romerbrevet kap. 8

------------
------------

Hvem er Gud? Jeg ved ikke noget bedre svar end: Han som Er. Intet passer bedre til den evighed, som Gud er. Hvis du kalder Gud god eller stor eller velsignet eller vis eller noget andet af denne art, indeholdes det i disse ord, nemlig: Han Er.
- Bernhard af Clairvaux

Guddommen overlod alting til Gud. Guddommen er fattig, nøgen og tom, som om den ikke var; den har ikke, vil ikke, ønsker ikke, arbejder ikke, får ikke. Det er Gud, som har skatten og bruden i sig; Guddommen er så tom, som om den ikke var.
- Eckehart

------------
------------
Top Svar Citer
#33411 - 25/09/2021 10:46 Re: Åndelig Føde [Re: Anonym]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 2763
Sted: Nørresundby
Hej Thomas - (har flyv travlt - men må lige gøre opmærksom på hvad du nok allerede har gættet skurer i mine ører):


Citat:
En viden, vi aldrig kunne opnå, hvis vi forblev, hvad vi er, kan opnås i kraft af højere evner og et bedre liv, som vi kan nå frem til ad moralsk vej.
- Huxley


Umiddelbart hvad ville Paulus og ja Tillich og ja HansKrist sige til: "som vi kan nå frem til ad moralsk vej".


Den gode nyhed (evangeliet), begivenheden KRISTUS den GUD Helligåndens Ny Væren (1)* og Virke Virkelighed ind i verden ved mennesket Jesus.(1)*:

Citat:
The New Being is new in so far as it is the undistorted manifestation of essentiel being within and under the conditions of existence.

There are other ways of expressing the same idea. The New Being is new in so far as it is the conquest of the situation under the law -- which is the old situation. The law is man's essentiel being standing against his existence, commanding and judging it. In so far as his essentiel being is taken into his existence and actualized in it, the law has ceased to be law for him. Where there is New Being, there is no commandment and no judgement. If, therefor, we call Jesus as the Christ the New Being, we say with Paul that the Christ is the end of the law. Paul TillichFor mig er Huxley repræsentant for den gamle tingenes ordning og orden. Ihvertfald i det citat.

Jeg føler mig ÅNDS'FORLADT og GUDS'FORLADT - overladt til mig selv og mine egne anstrengelser, moralske anstrengelser.

Personligt vil jeg hellere fødes af ÅNDEN - af Gud, være et barn af Gud: de GUD HELLIGÅNDENS ÅBENBARINGER - disse VERTIKALE EKSTATISKE SPONTANE BRUD ERFARINGER.

The law is man's essentiel being standing against his existence, commanding and judging it (her finder vi Huxley).

But In so far as his essentiel being is taken into his existence and actualized in it, the law has ceased to be law for him (her finder vi evangeliet - sandheden om vores SPIRITUALITET - Begivenheden KRISTUS den GUD Helligåndens Ny Væren og Virke Virkelighed ind i verden ved mennesket Jesus.

-0-0-0-

Synes i mit eget liv at jeg kender begge veje:

Den pietistiske moralske asketiske vej.

Og KRISTUS vejen: begivenheden KRISTUS den GUD Helligåndens Ny Væren og Virke Virkelighed ind i verden ved mennesket Jesus.

Jeg vælger personligt i KRISTUS vejen - den SPIRITUALITET - GUD HELLIGÅNDENS ÅBENBARINGs SPIRITUALITET:

Citat:
Hvad intet øje har set og intet øre hørt,

og hvad der ikke er opstået i noget menneskes hjerte,

det, som Gud har beredt for dem, der elsker ham,

det har Gud åbenbaret for os ved Ånden. Thi Ånden ransager alt, selv Guds dybder. For hvem ved, hvad der bor i mennesket, undtagen menneskets egen ånd? Således ved heller ingen anden end Guds ånd, hvad der bor i Gud. Vi har ikke fået verdens ånd, men Ånden fra Gud, for at vi skal vide, hvad Gud i sin nåde har givet os.Der er ingen god nyhed (ingen SPIRITUALITET) hos Huxley efter min mening, det er en gammel kendt metode eller vej.

Der dog i forhold til at "Man is born in revelation" - 1 Kor 2 - i forhold til den gode nyhed - begivenheden KRISTUS den GUD Helligåndens Ny Væren og Virke Virkelighed ind i verden ved mennesket Jesus - blegner efter min mening.

Mit eget liv fungerer klart bedst når jeg vælger SPIRITUALITET (KRISTUS) frem for "Huxley MORAL -vejen" - blot de pietistiske asketiske moralske anstrengelser.

JEG SAVNER SÅ MEGET GUD MED INDE OVER.

FØLER SLET IKKE JEG KUNNE LEVE UDEN KRISTUS den GUD HELLIGÅNDENS ÅBENBARINGs SPIRITUALITET - disse VERTIKALE EKSTATISKE SPONTANE BRUD ERFARINGER mit liv er så fyldt med - især når jeg tør denne bølge af EKSTATISK FLOW og MAGISK FLOW - SUPERFLUIDITY - denne Gud Helligåndens GLÆDE og JUBEL og KRAFT - VERTIKALT fra oven - så fyldt med HEALING POWER og RECOVERY - omvendelse - så fyldt med GUD's ARKETYPER ENERGIER og SJÆLSKRÆFTER og MOTIVATIONER (GUDs IDEER/TANKER og BILLEDER) for mig og mit liv.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
annonce
Side 101 af 271 < 1 2 ... 99 100 101 102 103 ... 270 271 >


Seneste indlæg
Fornyet Evangelisk Teologi for Folkekirken
af Hanskrist
28/05/2022 06:05
Livskvalitet
af Gerth
28/05/2022 00:30
Kanal Spirit
af ABC
27/05/2022 21:21
Religion og krigen i Ukraine – Hvad siger Bibelen?
af Gerth
26/05/2022 00:30
korrigere misforståelser
af somo
24/05/2022 14:30
Nyheder fra DR
Dansk film i kamp om Guldpalmen
28/05/2022 09:30
Kevin Magnussen inden Monaco-grandprix: ..
28/05/2022 09:04
Dansker i Texas er ikke tilhænger af st..
28/05/2022 08:54
Stemmer du ja eller nej? I dag er sidste..
28/05/2022 08:37
Disney+ advarer om indhold i serie efter..
28/05/2022 08:14
Nyheder fra Religion.dk
10 ting, du skal vide om religion i Ukra..
15/03/2022 11:55
Hvad er gode og onde gerninger ifølge b..
07/12/2021 14:10
Hvorfor lader Gud mennesker blive alvorl..
07/12/2021 09:31
Hvorfor fejrer vi halloween?
19/10/2021 09:00
Er gudforældre en protestantisk eller k..
31/08/2021 12:17