annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 6829560
Et andet syn 1409814
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 1360166
Jesu ord 1015484
Spirituel omsorg 880912
Galleri
BUDDHA
Hvem er online?
2 registrerede somo, Arne Thomsen 66 gæster og 19 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 31 af 31 < 1 2 ... 29 30 31
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#31795 - 01/04/2021 14:04 Re: Naturen og os i vores kosmiske totalitet [Re: Hanskrist]
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 5821
Sted: Sydsjælland
Hanskrist.
Jeg skrev:
Citat:
For mig ser det ud til, at du reelt intet ved om Gud.
og du svarede:
Citat:
Min gudsforståelse er nye testamentes og er at finde i den paulinske SPIRIT CHRISTOLOGY og ingen har formået i hele Danmark så godt som undertegnede at redegøre for forholdet og beskrive det levende.
Det er så åbenbart, hvad du kan præstere af svar - man kunne nok også skrive: Hvad du gemmer dig bag - udover din faste underskrift, hvor du oplyser, at Gud er en "han".

M.v.h. Arne agnostisk pan"teist" - ærbødighed, harmoni og kærlighed smiler heart
Top Svar Citer
#31796 - 01/04/2021 17:40 Re: Naturen og os i vores kosmiske totalitet [Re: Arne Thomsen]
Hanskrist Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 2179
Sted: Nørresundby
Citat:
"Det er så åbenbart, hvad du kan præstere af svar - man kunne nok også skrive: Hvad du gemmer dig bag" arne


Jeg gemmer mig ikke bag noget som helst, men har redegjort præcist for dit spørgsmål. Det indlæg (og ja alle mine indlæg) du reagerer på her bliver der eksplicit forklaret og svaret på hvad du spørger om.

At du ikke kan læse en tekst, hvad jeg skriver, hvad Paulus skriver (som du meldte pas overfor) er ikke mit problem, er ikke vores problem, men har alene at gøre med dine forudsætninger såvel som dine kognitive evner på nuværende tidspunkt. Der bliver flere og flere svipser som tiden går. Det kan gå hen og blive rigtig rigtig sjovt før det slutter.

Du er blevet en gammel stivnakket vrøvlehoved, i bedste fald en uskyldig sludrechartol der mener og synes noget om alt uden at du ret forstår tingene (ihvertfald nogen dyb forståelse tingene har du aldrig udvist, hvorfor at komme i seriøs debat med dig er ganske umuligt), som du ej heller formår at kontekste din forståelse til det moderne menneskes naturvidenskabelige verdensbillede.

Jeg har aldrig fået en respons fra dig der viser at du har læst mine indlæg. Åbenbart kan du ikke tilegne dig hvad der står i en tekst. Og det forhindrer vi kan debattere interessant.

Det er ikke mit problem at du ikke kan debattere intelligent med mig, at du ikke formår at tilegne dig en tekst og følge argumentation og pointer. Det skyldes som sagt to forhold, dine forudsætninger og dine kognitive evner på nuværende tidspunkt.

Og da du overhovedet ikke udviser nogen former for intelligens, gør at jeg ikke gider lege din støttepædagog.

Mit bidrag her på trosfrihed skal ikke forbindes med profilen Arne, da du modsat Kræn-p Anne Flemming Vang Thomas og ja mange andre, aldrig har givet mig et INTELLIGENT modspil.

Du vil helst synes og mene noget om alting, uden at du overholdet afslører et overblik og dybere forståelse det du synes og mener noget om.

Såvidt kvantitativt er det ufatteligt meget du på en overfladisk måde har berørt gennem især Wikipedia. Men kvalitativt set har du aldrig afsløret at du egentlig forstår alt det meget du synes noget om og mener noget om.

Jeg er fuldstændig ligeglad med at folk mener synes og tror noget om fandeme ALT mellem himmel og jord. Det har aldrig kunnet fange min opmærksomhed, det der fanger mig er om der er en dyb forståelse, hvilket viser sig igennem at folk kan kontekste tingene tværvidenskabeligt og til vores moderne naturvidenskabelige verdensbillede. Her har du aldrig bidraget. Hvorfor du ikke siger mig noget.

Og havde du formået at sige mig noget ville vi jo nok have haft utallige interessante debatter med hinanden som jeg har haft med Kræn-p, Anne Flemming Vang og Thomas og visse andre.

Bemærk dig, at vi to trods vi har været på samme debat portal i nu 18 år, at vi ikke har haft en eneste debat med hinanden der afslører at du har læst hvad jeg skriver. Dette er bemærkelsesværdigt, meget bemærkelsesværdigt. Du har aldrig formået at give mig et modspil, et intelligent adækvat respons på det jeg skriver.

Jeg er lidt bekymret for dig. Hyppigheden af alvorlige "svipser" tar til, som at det pureste vrøvl dominerer mere og mere hvad du skriver. Æv æv - trist, meget trist.

Drøft med Jan ABC og Gerth og Tikka (hen elsker at fortælle dig hvordan hen mener Bibelen alene kan og skal forstås - og at kristne tror på Bibelen (hvilket vi ikke finder spor af i Nye Testamente at det er Bibelen der er troens genstand for de kristne)).

I kan som jeg siger snakke herfra og til evigheden uden nogensinde at få sagt noget af betydning tværvidenskabeligt og som har aktualitet og relevans for vores moderne naturvidenskabelige verdensbillede.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#31797 - 01/04/2021 18:31 Re: Naturen og os i vores kosmiske totalitet [Re: Hanskrist]
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 5821
Sted: Sydsjælland
Ak ja, det er ikke nemt at være "idiot" - i hvert fald i visses øjne blinker

Men jeg glæder mig over gennem de mange år her på Trosfrihed.dk ganske langsomt at have nået en klarhed, der giver mig mening i mit liv - helt enkelt og ligetil - forståeligt for enhver - inspireret af den ortodokse kristendoms kærlighed, af islams ydmyghed og af buddhismens inderlighed - og hvor jeg nu - omsider - fornemmer det guddommeliges væren i alt.
En reel fornemmelse af en væren, som for mig er sandheden nærmere end alverdens religioner smiler

M.v.h. Arne agnostisk pan"teist" - ærbødighed, harmoni og kærlighed smiler heart
Top Svar Citer
#31840 - 09/04/2021 01:05 HEALEREN KRIGEREN LØBEREN FILOSOFFEN [Re: Hanskrist]
Hanskrist Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 2179
Sted: Nørresundby
Healeren Krigeren Løberen Filosoffen - disse 4 under samme tag er hvad jeg skal kunne magte. Det er noget af en opgave.

Healeren og Filosoffen har indimellem et vældigt godt parløb kørende. Men så kommer Løberen og i bogstaveligste forstand løber fra det hele.

Krigeren og Løberen har i perioder også et udmærket parløb kørende sammen.

Det sker også at Filosoffen og Krigeren finder sammen og så er pennen skarp, og det bliver ord der dræber, ihvertfald sårer.

Healeren er en god ven, problemet er når Healeren glemmer Krigeren. Healeren uden Krigeren er rent faktisk en dårlig konstellation.

Healeren og Løberen kan komme langt hjemmefra, lægge især Filosoffen bag sig, distancere sig fra Filosoffen, men også til dels Krigeren.

Kunsten er at anerkende dem alle 4 - disse MOTIVATIONER og ARKETYPER konstellationer vi alle på grund af vores biologi og nervesystem bærer rundt på og som hele vores samfund er bygget op på.

-0-0-0-0-0-

HEALEREN

DEN INDRE HEALER

Jeg mødte HEALEREN idag i menneske skikkelse under en HEALINGs TRANCE SCEANCE - uforglemmeligSom jeg engang mødte en metamorfose af Goethe der gik over i Jung der gik over i Bohr - og vi går i en park og til sidst siger Bohr til mig "vi gjorde det så godt vi kunne, nu er det din tur til at gå videre". Dette møde ændrede kursen i mit liv.

På samme måde mit møde med HEALEREN idag også vil ændre mit liv.

_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#31946 - 21/04/2021 16:14 Re: HEALEREN KRIGEREN LØBEREN FILOSOFFEN [Re: Hanskrist]
Hanskrist Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 2179
Sted: Nørresundby
De 4 i 1 vi alle har i os: HEALEREN - LØBEREN - KRIGEREN - FILOSOFFEN - står med alderen stadig mere og mere klart for mig, også hvordan samfundet har institutioner og erhverv der dækker de vores 4 evolutionbiologiske overlevelsesmekanismer der gælder og har gjort sig gældende for Homo slægten i flere millioner år.

Af de 4 ARKETYPER har vi altid 2 i mest udpræget grad, men vi har alle del i alle 4 og det medfører utallige blandings typer.

De 4 arketyper svarer også til de 4 temperamenter: HEALEREN (MELANKOLIKEREN (umyeliniseret parasympaticus nervesystemet)) -- LØBEREN (SANGVINIKEREN (sympaticus flight nervesystemet) -- KRIGEREN (KOLERIKEREN (sympaticus fight nervesystemet)) -- FILOSOFFEN (FLEGMATIKEREN (myeliniseret parasympaticus nervesystemet)). Iøvrigt har jeg nævnt de 4 i evolutionbiologisk kronologisk orden, således er FILOSOFFEN absolut nyeste "skabelse" og endda specifikt for HOMO SAPIENS som er grundlagt på nervesystem parasympaticus, vores "brain face heart" smart vagus (myeliniseret vagus) som er prosocial, hvor lytten til den menneskelige tale spiller en helt central rolle såvel som HUMAN FACE vores emotionelle følelsesmæssige utallige ansigtsudtryk er i spil og gør mennesket til det mest sigende differentierede væsen med egen helt unikke ansigt og personlighed, UDTRYK og UDSEENDE.

The face of man is the most amazing thing in the life of the world; another world shines through it. It is the entrance of personality into the world process, with its uniqueness, its singleness, its unrepeatability." Nicolai Berdyaev.

Human love is intimately and profoundly bound up with the human face. The face is the entrance of the spiritual into the cosmos, but also the point of entrance of one soul into the life of the other. The face is an entreaty to love and to honor what love produces. Love is a refutation of the violence that results in death. Nicolai Berdyaev.

“The human face is the proof for the existence of God.” Max Picard.

HEALEREN:

Moderskabet og omsorgen for liv, begyndende med det nyfødte barn og sluttende med de ældre og syge, og svækkede. Her har vi hele sundhedsvæsenet, små børns pædagoger og lignende fag.

LØBEREN:

Nysgerrighed (undersøgende adfærd) - sorgløshed og virkelyst (høj aktivitets niveau) - villighed og liv i evigt bevægelse (ikke nødvendigvis specielt målrettet adfærd) rastløshed og nervøsitet. Tilfældige midlertidige bopæl, job og studier og partnerskab og venskaber. Livet er lidt en leg og det er tilladt at springe over hvor gærdet står lavest. Komikeren og klovnen og ja godt humør, sjov - skæg og spas - smil og glæde. Ret "uforpligtigen" men fyldt med imødekommenhed og åbenhjertig kærlig venlighed overalt i verden hvor vedkommende som en nomade kommer frem i verden. Troels Kløvedal har selv sagt ikke så lidt andel i denne arketype LØBEREN (nomaden strejferen eventyren (vores evindelige virkelystne rastløse nysgerrighed)) som har gjort mennesket til det mest sorgløse omstillingsparate tilpasningsdygtige væsen af alle.

KRIGEREN:

Stor arbejds præstationsevne ydelse - arbejde med deadline og især effektiv akkord arbejde. Fiskeri og landbrug og byggeri og håndværk og så selvfølgelig militær og politi. Her finder vi også vores sportshelte Kasper Asgreen fx. Vigtigt gennem en utrolig kampgejst at kunne yde en ekstraordinær kraftpræstation til tiden, på dagen. Det siger sig selv at KRIGEREN og HEALEREN - altså folk i KRIGER erhverv og folk i HEALER erhverv kan have utroligt svært ved at forstå hinanden, som vi lige har set det i corona mink skandalen hvor hårdt arbejdende mink farmer fra et typisk KRIGER fag har utroligt svært ved at forstå småbørns pædagoger og sygeplejerske og folk på overførselsindkomst (og ja vice versa - altså disse har svært ved at forstå selvstændige mink farmer), altså Mette Frederiksens kernevælgere der typisk tilhører HEALER og omsorgsfagene og er dybt begravet i vor tids folkereligiøsitet mindfulness.

FILOSOFFEN:

Refleksion - eftertænksomhed og ja tænkning som at tænke over tingene og demokratisk samtale med hinanden om tingene. FILOSOFFEN er meget mere VISDOM end det fx er videnskab, den videnskab der i langt højere grad hører under arketypen LØBEREN. Også derfor jeg personligt må advare imod virologerne der mistede overblikket totalt under cluster 5 mink mutation og andre mink mutationer og i den grad vildledte hele befolkningen. Dette er et klokkeklart eksempel på at videnskab hører under LØBEREN og ikke FILOSOFFEN. Hvor meget videnskab har ledt menneskeheden på gale veje er skræmmende at tænke på. Jeg har selv studeret medicin og aldrig har jeg stiftet bekendtskab med en så enøjet og snæversynet kultur og elendig forståelse mennesket og den menneskelige antropologi. Fx den medicinske videnskab kan ikke stave til Platon - Paulus - Jung - Rudolf Steiner - men pga neurovidenskab er der en chance for at lægevidenskab om en ca 50 år vil nærme sig VISDOM (FILOSOFFEN) og begynde at forstå Platon Paulus Jung og Rudolf Steiner - forstå det HELE KOSMISKE MENNESKE - mennesket i det kosmiske psykiske totalitet (SPIRITUALITET) og samhørighed ALTET - UNIVERSET - NATUREN - hvilket også vil løse vores miljø problemer, forureningen med dets katastrofale biodiversitets katastrofe og klimakrisen. Men det kræver en NY TID - nemlig FILOSOFFEN eller VISDOMMENS meget meget dybe forståelse det RELIGIØSE SPIRITUELLE.

Da Paulus døde vandt græsk metafysisk tænkning over kirken (alt det Paulus bekæmpede med næb og klør (1)*) og teologien blev pludselig et spørgsmål om verdensfjerne intellektuelle abstrakte teoretiske ligegyldigheder. Med Paulus død forsvandt PRAKSIS og al ÆGTE SPIRITUALITET - (fx alle HELBREDELSERNE og al SOLIDARITET) idag er der intet tilbage af JESUS og PAULUS og kom de igen var det første de ville opleve en biskoppelig samtale og eksklusion.

(1)*:

Paulus gjorde alt hvad et menneske kan gøre og mere til, for som en anden Prometheus at fravriste og rive ud af hænderne på filosofferne spørgsmålet om "GUD og MENNESKET" og overrække disse RELIGIØSE SPIRITUELLE spørgsmål til folket - almindelige mennesker - altså at gå fra gold teori og intellektualitet til at NY SKABELSE - altså forandring af mennesket og samfundet gennem KRISTUS - gennem GudMennesket - gennem SPIRITUALITET - det RELIGIØSE.

New Age som vi oplever det er også en Paulinsk Prometheus indsats hvor vi igen forsøger at rive GUD - det religiøse spirituelle ud af hænderne på teologerne der har syltet det kristne trosliv og dets SPIRITUALITET ind i noget med kirkens trosbekendelser - noget JESUS og PAULUS ville forbande og "dekonstruere" gennem ægte KRISTUS SPIRITUALITET - HUMAN FACE SPIRITUALITET som jeg påpegede det ovenfor.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
annonce
Side 31 af 31 < 1 2 ... 29 30 31


Seneste indlæg
Måneden Ramadan,
af somo
22/04/2021 20:41
Panteisme
af Hanskrist
22/04/2021 18:20
Hvad HansKrist dog skriver
af Hanskrist
21/04/2021 16:14
GUDDOMMELIGE SAMTALER
af ABC
16/04/2021 19:14
Gennemsigtighed og troværdighed af faktiske fakta
af ABC
08/04/2021 16:06
Nyheder fra DR
For første gang nogensinde: Nasa-robot ..
22/04/2021 18:25
Uventet overenskomsthjælp til sygepleje..
22/04/2021 18:21
Efter en måned på Havregården var Alm..
22/04/2021 18:15
Skal du sætte ny rekord i løbeskoene? ..
22/04/2021 18:15
LÆS SVARENE om naturnationalparker: 'Na..
22/04/2021 17:55
Nyheder fra Religion.dk
Stalin brugte propaganda til at guddomme..
22/04/2021 06:10
Flygtningenævnet mangler nuancer i dere..
20/04/2021 06:00
Præsters natursyn påvirker klimakrisen..
19/04/2021 06:00
10 vigtigste om forholdet mellem tro og ..
06/04/2021 07:00
Hvilke fordele er der ved at være et an..
05/04/2021 06:00