annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15644126
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2379063
Et andet syn 1988526
Jesu ord 1521841
Åndelig Føde 1509481
Galleri
Nørresundby Rødhus
Hvem er online?
0 registrerede 215 gæster og 34 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Hanskrist
Emne: Re: HEALEREN KRIGEREN LØBEREN FILOSOFFEN

De 4 i 1 vi alle har i os: HEALEREN - LØBEREN - KRIGEREN - FILOSOFFEN - står med alderen stadig mere og mere klart for mig, også hvordan samfundet har institutioner og erhverv der dækker de vores 4 evolutionbiologiske overlevelsesmekanismer der gælder og har gjort sig gældende for Homo slægten i flere millioner år.

Af de 4 ARKETYPER har vi altid 2 i mest udpræget grad, men vi har alle del i alle 4 og det medfører utallige blandings typer.

De 4 arketyper svarer også til de 4 temperamenter: HEALEREN (MELANKOLIKEREN (umyeliniseret parasympaticus nervesystemet)) -- LØBEREN (SANGVINIKEREN (sympaticus flight nervesystemet) -- KRIGEREN (KOLERIKEREN (sympaticus fight nervesystemet)) -- FILOSOFFEN (FLEGMATIKEREN (myeliniseret parasympaticus nervesystemet)). Iøvrigt har jeg nævnt de 4 i evolutionbiologisk kronologisk orden, således er FILOSOFFEN absolut nyeste "skabelse" og endda specifikt for HOMO SAPIENS som er grundlagt på nervesystem parasympaticus, vores "brain face heart" smart vagus (myeliniseret vagus) som er prosocial, hvor lytten til den menneskelige tale spiller en helt central rolle såvel som HUMAN FACE vores emotionelle følelsesmæssige utallige ansigtsudtryk er i spil og gør mennesket til det mest sigende differentierede væsen med egen helt unikke ansigt og personlighed, UDTRYK og UDSEENDE.

The face of man is the most amazing thing in the life of the world; another world shines through it. It is the entrance of personality into the world process, with its uniqueness, its singleness, its unrepeatability." Nicolai Berdyaev.

Human love is intimately and profoundly bound up with the human face. The face is the entrance of the spiritual into the cosmos, but also the point of entrance of one soul into the life of the other. The face is an entreaty to love and to honor what love produces. Love is a refutation of the violence that results in death. Nicolai Berdyaev.

“The human face is the proof for the existence of God.” Max Picard.

HEALEREN:

Moderskabet og omsorgen for liv, begyndende med det nyfødte barn og sluttende med de ældre og syge, og svækkede. Her har vi hele sundhedsvæsenet, små børns pædagoger og lignende fag.

LØBEREN:

Nysgerrighed (undersøgende adfærd) - sorgløshed og virkelyst (høj aktivitets niveau) - villighed og liv i evigt bevægelse (ikke nødvendigvis specielt målrettet adfærd) rastløshed og nervøsitet. Tilfældige midlertidige bopæl, job og studier og partnerskab og venskaber. Livet er lidt en leg og det er tilladt at springe over hvor gærdet står lavest. Komikeren og klovnen og ja godt humør, sjov - skæg og spas - smil og glæde. Ret "uforpligtigen" men fyldt med imødekommenhed og åbenhjertig kærlig venlighed overalt i verden hvor vedkommende som en nomade kommer frem i verden. Troels Kløvedal har selv sagt ikke så lidt andel i denne arketype LØBEREN (nomaden strejferen eventyren (vores evindelige virkelystne rastløse nysgerrighed)) som har gjort mennesket til det mest sorgløse omstillingsparate tilpasningsdygtige væsen af alle.

KRIGEREN:

Stor arbejds præstationsevne ydelse - arbejde med deadline og især effektiv akkord arbejde. Fiskeri og landbrug og byggeri og håndværk og så selvfølgelig militær og politi. Her finder vi også vores sportshelte Kasper Asgreen fx. Vigtigt gennem en utrolig kampgejst at kunne yde en ekstraordinær kraftpræstation til tiden, på dagen. Det siger sig selv at KRIGEREN og HEALEREN - altså folk i KRIGER erhverv og folk i HEALER erhverv kan have utroligt svært ved at forstå hinanden, som vi lige har set det i corona mink skandalen hvor hårdt arbejdende mink farmer fra et typisk KRIGER fag har utroligt svært ved at forstå småbørns pædagoger og sygeplejerske og folk på overførselsindkomst (og ja vice versa - altså disse har svært ved at forstå selvstændige mink farmer), altså Mette Frederiksens kernevælgere der typisk tilhører HEALER og omsorgsfagene og er dybt begravet i vor tids folkereligiøsitet mindfulness.

FILOSOFFEN:

Refleksion - eftertænksomhed og ja tænkning som at tænke over tingene og demokratisk samtale med hinanden om tingene. FILOSOFFEN er meget mere VISDOM end det fx er videnskab, den videnskab der i langt højere grad hører under arketypen LØBEREN. Også derfor jeg personligt må advare imod virologerne der mistede overblikket totalt under cluster 5 mink mutation og andre mink mutationer og i den grad vildledte hele befolkningen. Dette er et klokkeklart eksempel på at videnskab hører under LØBEREN og ikke FILOSOFFEN. Hvor meget videnskab har ledt menneskeheden på gale veje er skræmmende at tænke på. Jeg har selv studeret medicin og aldrig har jeg stiftet bekendtskab med en så enøjet og snæversynet kultur og elendig forståelse mennesket og den menneskelige antropologi. Fx den medicinske videnskab kan ikke stave til Platon - Paulus - Jung - Rudolf Steiner - men pga neurovidenskab er der en chance for at lægevidenskab om en ca 50 år vil nærme sig VISDOM (FILOSOFFEN) og begynde at forstå Platon Paulus Jung og Rudolf Steiner - forstå det HELE KOSMISKE MENNESKE - mennesket i det kosmiske psykiske totalitet (SPIRITUALITET) og samhørighed ALTET - UNIVERSET - NATUREN - hvilket også vil løse vores miljø problemer, forureningen med dets katastrofale biodiversitets katastrofe og klimakrisen. Men det kræver en NY TID - nemlig FILOSOFFEN eller VISDOMMENS meget meget dybe forståelse det RELIGIØSE SPIRITUELLE.

Da Paulus døde vandt græsk metafysisk tænkning over kirken (alt det Paulus bekæmpede med næb og klør (1)*) og teologien blev pludselig et spørgsmål om verdensfjerne intellektuelle abstrakte teoretiske ligegyldigheder. Med Paulus død forsvandt PRAKSIS og al ÆGTE SPIRITUALITET - (fx alle HELBREDELSERNE og al SOLIDARITET) idag er der intet tilbage af JESUS og PAULUS og kom de igen var det første de ville opleve en biskoppelig samtale og eksklusion.

(1)*:

Paulus gjorde alt hvad et menneske kan gøre og mere til, for som en anden Prometheus at fravriste og rive ud af hænderne på filosofferne spørgsmålet om "GUD og MENNESKET" og overrække disse RELIGIØSE SPIRITUELLE spørgsmål til folket - almindelige mennesker - altså at gå fra gold teori og intellektualitet til at NY SKABELSE - altså forandring af mennesket og samfundet gennem KRISTUS - gennem GudMennesket - gennem SPIRITUALITET - det RELIGIØSE.

New Age som vi oplever det er også en Paulinsk Prometheus indsats hvor vi igen forsøger at rive GUD - det religiøse spirituelle ud af hænderne på teologerne der har syltet det kristne trosliv og dets SPIRITUALITET ind i noget med kirkens trosbekendelser - noget JESUS og PAULUS ville forbande og "dekonstruere" gennem ægte KRISTUS SPIRITUALITET - HUMAN FACE SPIRITUALITET som jeg påpegede det ovenfor.
Seneste indlæg
Lad os undersøge islam...
af ABC
18/04/2024 00:00
Til papirkurven?
af Arne Thomsen
17/04/2024 19:00
Er der noget nyt under solen...
af ABC
17/04/2024 15:12
Tanker - idéer - visioner.
af Arne Thomsen
17/04/2024 13:26
Eid-Al-Fitr
af somo
16/04/2024 18:49
Nyheder fra DR
Mand fundet død under mistænkelige oms..
18/04/2024 10:48
Skadet Brøndbyprofil misser resten af s..
18/04/2024 10:34
Danish Crown opretter 100 nye stillinger..
18/04/2024 10:18
To personer anholdt for at planlægge sa..
18/04/2024 10:16
Politiet: Flere veje i indre København ..
18/04/2024 10:04
Nyheder fra Religion.dk