annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15702699
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2383483
Et andet syn 1992785
Åndelig Føde 1529010
Jesu ord 1524592
Galleri
Mad for sjov
Hvem er online?
0 registrerede 438 gæster og 50 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Hanskrist
Emne: Re: HEALEREN KRIGEREN LØBEREN FILOSOFFEN

Hvis du har læst mit indlæg er du priviligeret,

Det er religionsvidenskab når det er bedst

Det er religionsfilosofi når det er bedst

Det er teologi, Paulus forståelse, når det er bedst

Det er et apologetisk kerygmatisk evokativ poetisk fanfare kampskrift - et så smukt KRISTUS-vidnesbyrd - der bringer os tæt på den vitale temperament og entusiasme og engagement ÅND (GEJST og SPIRIT) "mod på livet" de urkristne paulinske menigheder var så præget af, ikke mindst pga af Paulus selv.

Der er et yderst interessant syn på depression, som moderne psykiatri burde tage til sig, og ja som lægmand burde ta til sig

Ja Gerth har du læst mit indlæg, har du læst et af de ypperste klogeste og mest sigende skriveri i hele verden. Det har international format.

Håber du har nydt i fulde drag at læse mit indlæg, ellers er du en utaknemmelig skarn.

Og noget tyder på at du ikke har magtet at påskønne mit indlæg efter fortjeneste.


Citat:
Platon er kendt for det samme som din påstået opfattelse af Paulus (en tænkningens (rationel logik) Apostel = filosofisk fornuft)?


Nej, jeg har kaldt Paulus Tænkningens Skytshelgen ud fra Albert Schweitzer, men den form for tænkning som Platon og Paulus står for har intet at gøre med filosofisk fornuft og rationel logik, er du bimmer mand, begge er kendt for at bekæmpe forholdet, eller vise os en hel anden vej at gå erkendelsesmæssigt her i livet. Paulus bekæmper eksplicit filosofisk fornuft, men ikke forstandighed og kritisk tænkning.


Citat:
Jeg er enig med flere leksikons/ordbøger om følgende, der ikke er ligesom dit tilsyneladende positive synspunkt om vanvid - galskaben: "(sinds)tilstand, handling eller tanke, der skyldes, at en person ikke er ved sin fornufts fulde brug p.g.a. psykisk sygdom, der er mangel på fornuft og omtanke."



Nej - folk der tør EKSTASEN og HENRYKKELSEN - tør EKSTATISK FORNUFT mister ikke sin fornufts fulde brug, tværtimod ville fornuften udtørres om ikke en lang række emotionelle motivationelle affekter stammende fra vores i hjernen neopaleo limbic brain strukturer, der fremmer EKSTATISK FLOW, fungerer.

Dette kan man undersøge hos kreative selvaktualiserende mennesker, der gang på gang kan berette om PEAK EXPERIENCES - HØJDEPUNKTS OPLEVELSER. Ofte ikke bare FLOW men også eller ligefrem MAGISK FLOW = SUPERFLUIDITY.



Gerth læs her efterfølgende hvad der står med større bogstaver og bliv for en gangs skyld klogere:


Hvis fornuften gribes af det ubetingede drives den ud over sig selv, men ophører ikke derfor at være fornuft, endelig fornuft. Den ekstatiske erfaring af et ubetinget anliggende tilintetgør ikke fornuftens struktur. Ekstasen fortrænger ikke, men fuldbyrder, hvad fornuften begynder. Fornuften kan kun fuldbyrdes, når den drives ud over sin endeligheds grænser og erfarer det absouttes, det helliges nærværelse. Uden denne erfaring tømmes fornuften for indhold. Paul Tillich.


Fornuften er forhåndsbetingelsen for tro, men i troen rækker fornuften ekstatisk ud over sig selv, deri ligger begges enhed og forskel. Den menneskelige fornuft er endelig. Al kulturvirksomhed, teoretisk så vel som praktisk, bærer dette endelighedspræg, derfor er den aldrig ubetinget anliggende. Men fornuften er ikke bundet til sin endelighed. Den erkender den og hæver sig derved over den. Mennesket erfarer et tilhør til det uendelige, som dog hverken er noget af ham selv eller står i hans magt. Det må gribe ham, og hvis det gør det, bliver det ham et anliggende af uendelig vigtighed. Hvis fornuften gribes af det ubetingede drives den ud over sig selv, men ophører ikke derfor at være fornuft, endelig fornuft. Den ekstatiske erfaring af et ubetinget anliggende tilintetgør ikke fornuftens struktur. Ekstasen fortrænger ikke, men fuldbyrder, hvad fornuften begynder. Fornuften kan kun fuldbyrdes, når den drives ud over sin endeligheds grænser og erfarer det absouttes, det helliges nærværelse. Uden denne erfaring tømmes fornuften for indhold, og ender med at fyldes af irrationelt - dæmonisk - indhold, som sprænger den. (som vi ser i forbindelse fx psykisk sygdom, som ved IS, som når nationen eller en ideologi (kommunisme, islamisme, nazismen og bibelfundamentalisme, eller succes, social position og økonomisk magt, får status af absolutte ubetingede anliggender). Paul Tillich (parentesen dog min).



-0-0-0-0-0-

PS:



Citat:
Gerth:

Jeg har engang konfronteret en nyuddannet ung psykiater, fordi mine uforklarlige oplevelser af hellige syner og åbenbaring minder om skizofreni, men andre opfattede hans modargumenter som usikre og ´de´ føltes for mig mig kun som fryd, glæde og henrykkelser.



Dette er fuldstændig normalt, og at erfare ÅNDENS, HELLIGÅNDENS mange ÅBENBARINGER er fuldstændig normalt, og vi kan også benævne det som at ÅNDEN ER OVER OS eller PERIODER MED STOR INSPIRATION.

Al, JA FANDEME AL RELIGION, er grundlagt på det faktum, og derfor at Platon og Paulus peger ud over filosofisk fornuft, peger på hvad der lægger udover fornuften som har større del i virkeligheden, er meget mere VIRKELIGT.


Det skal ske derefter:
Jeg vil udgyde min ånd
over alle mennesker.
Jeres sønner og døtre skal profetere,
jeres gamle skal have drømme,
jeres unge skal se syner.
Selv over jeres trælle og trælkvinder
vil jeg udgyde min ånd i de dage. Joel 3, 1 - 2.


Åbenbaringer er præcist hvad der kendetegner livet "i KRISTUS" eller "KRISTUS -livet" - vores væren i KRISTUS - de nye skabninger vi er i KRISTUS.


Citat:
Hvad intet øje har set og intet øre hørt,

og hvad der ikke er opstået i noget menneskes hjerte,

det, som Gud har beredt for dem, der elsker ham,

det har Gud åbenbaret for os ved Ånden. Thi Ånden ransager alt, selv Guds dybder. For hvem ved, hvad der bor i mennesket, undtagen menneskets egen ånd? Således ved heller ingen anden end Guds ånd, hvad der bor i Gud. Vi har ikke fået verdens ånd, men Ånden fra Gud, for at vi skal vide, hvad Gud i sin nåde har givet os. Og om dette taler vi ikke med ord, som menneskelig visdom har lært os, men med ord, som Ånden har lært os, og vi tolker det åndelige for åndelige.

Et sjæleligt menneske tager ikke imod det, der kommer fra Guds ånd; det er en dårskab for sådan et menneske, og det kan ikke fatte det, for det bedømmes kun efter Åndens målestok. Det åndelige menneske derimod bedømmer alt, men selv bedømmes det ikke af nogen; for »hvem kender Herrens tanker og kan belære ham?« Men vi har Kristi tanker.



-0-0-0-0-0-0-

PPS:


Jeg vil godt hjælpe dig Gerth, være din vejleder, men så skal du også ville studere, læse, mine indlæg omhyggeligt.

Du skal give mig feedback så jeg kan være sikker på at du har forstået hvad jeg skriver.

Du må gerne stille kritiske spørgsmål, og ja ikke være enig med mig i alt, men du skal så kunne indgå i en meningsfuld argumentation og drøftelse med mig om hvor lige du er uenig.

Du har aldrig mødt en mand med så høje kvalifikationer som HansKrist, der har valgt at give dig en chance og behandle dig fair. Jeg har været sparringspartner for flere, og ja de har haft større forudsætninger og baggrundsviden end du har. Men også originalitet tæller og det enestående, unikke, og her kan du være mindst lige så vel kvalificeret som alle andre, men du får intet ud af din originalitet hvis du ikke også lære at skrive forståeligt og lære at tænke i overensstemmelse med moderne videnskabelige "up to date" erkendelser.
Seneste indlæg
Vigtige præciseringer
af somo
27/04/2024 08:22
Min ”religion”
af Anonym
27/04/2024 07:50
Kommunikation på Trosfrihed.dk
af Admin
26/04/2024 08:08
Tanker - idéer - visioner.
af Tikka
25/04/2024 21:42
Lad os undersøge islam...
af ABC
23/04/2024 11:48
Nyheder fra DR
Hjelme for millioner fra Hövdings konku..
27/04/2024 07:54
Israelsk ambassadør er bekymret for sik..
27/04/2024 07:20
Rusland har ramt energianlæg i tre ukra..
27/04/2024 07:18
Russiske natangreb på Ukraine sender po..
27/04/2024 05:40
Houthibevægelsen rammer britisk olieski..
27/04/2024 04:45
Nyheder fra Religion.dk