annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 5612732
Et andet syn 1277574
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 1111557
Jesu ord 902998
Spirituel omsorg 825893
Galleri
Der er RAV i æ HAV
Hvem er online?
1 registreret Arne Thomsen 98 gæster og 17 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 4 af 30 < 1 2 3 4 5 6 ... 29 30 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#30662 - 27/09/2020 00:58 Re: Lyset - et forum for spirituelle mennesker... [Re: Arne Thomsen]
Gerth Offline
bor her
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 594
Sted: Odense, Danmark
Du til mig: "Hvor står du selv? Her i denne tråd er der jo en oplagt mulighed for kort og klart at fortælle om dit personlige ståsted - og der gælder jo enhver, som føler sig motiveret."

Du til Hans K: " Det har ført mig til at kassere de mange religioners ´patenter på sandheden´ - for i stedet at være tro mod mine egne glimtvise vage og spinkle oplevelser af verden som et mirakel og det ufattelige guddommeliges evige nærvær. Udover mine spinkle meditationserfaringer, så er det dét at skrive her på Trosfrihed.dk, der hjælper mig til videre udvikling. Det at formulere sig om egne tanker, følelser, fornemmelser og intuitioner, det giver mig større klarhed - og det åbner ofte nye perspektiver. Det er primært dét, der motiverer mig til at skrive her på Trosfrihed.dk."

Ja, her er der plads til frie tanker og faktisk også i mit tilfælde rummelighed uden for meget censur på grund af negative reaktioner og internet trolde, hvilket er godt om sandheden. Jeg svarer gerne på dit spørgsmål, men først beder jeg dig om ligeledes, at du oplyser noget mere personligt vedrørende din oplevelse af meditation og hvorfor, at det fjernede dig fra religion? Hvordan mediterer du? Hvad er det for en fornyet klarhed med nye perspektiver, som du snakker om?

P.s. Jeg bryder mig ikke om de sekterisk religiøse trosretninger, der truer med den sidste tids trængsel i en kaotisk verden og Dommedag imod alle syndere. Hans prædiker opfordrende til kaos, hvilket jeg ikke længere i mit liv ønsker for mig selv og verden. Eksempelvis en hel del psykisk syge lever kaotisk med for meget stress og mangel på en selvdisciplineret struktur i hverdagen. Kaos sker blandt andet på grund af krig, pandemi, fattigdom og umenneskelig forfærdeligt modgang af andre menneskers psykopatisk primitivt egoistiske begær-grådighed og spirituelle uvidenhed. ´Troen´ frelser, så der kommer en god orden i vores liv. Jeg er måske lidt mystisk vidne til Helligåndens kraft i folk nu trin for trin, fordi flere og flere pludseligt virker ekstremt psykisk så knækket, at de nærmest desperat søger vejledning og de lytter endda til mig på en forøget fornuftig måde? Om Hans K´s ord kun handlede om Apostlenes begivenhed eller idag angående åndsudgydelsen? Jeg beder dog alligevel om det bedste for menneskeheden, så ingen ligesom jeg der har prøvet følelsen af, at man er gudsforladt og helt fortabt, de fremover sådan istedet kender til håbet som et lys i verden.
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
#30663 - 27/09/2020 16:37 Re: Lyset - et forum for spirituelle mennesker... [Re: Gerth]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 5575
Sted: Sydsjælland
Hej Gerth.
Du skriver:
Citat:
Ja, her er der plads til frie tanker og faktisk også i mit tilfælde rummelighed uden for meget censur på grund af negative reaktioner og internet trolde, hvilket er godt om sandheden. Jeg svarer gerne på dit spørgsmål, men først beder jeg dig om ligeledes, at du oplyser noget mere personligt vedrørende din oplevelse af meditation og hvorfor, at det fjernede dig fra religion? Hvordan mediterer du? Hvad er det for en fornyet klarhed med nye perspektiver, som du snakker om?
Jeg vil svare dig så godt og så ærligt, jeg kan:
Meditation er for mig ikke noget særligt hverken dramatisk eller magisk.
Nylig læste jeg en billedlig forklaring - husker den ikke nøjagtigt, og heller hvor det var - der siger, at det er som at kigge op mod himlen og dens drivende skyer.
Skyerne er så ens egne tanker, idéer, bekymringer, længsler, sorger osv. mens selve den blå himmel er oplevelsen af altet.
Den forklaring passer meget godt på mine primitive nybegynder-oplevelser med meditation.
Jeg gør simpelthen dét, at jeg slapper af, har det bekvemt, er lysvågen, ånder dybt ind, holder vejret et kort øjenblik - og så lader luften slippe ud.
Og sammen med luften ryger så også alle sorger, bekymringer, idéer og tanker ud.
"Skyerne på himlen er skubbet til side" og jeg oplever min egen væren i mine nærmeste omgivelser helt anderledes intenst og meget mere virkelig.
Det giver mig en dejlig ro i sindet, og det kan ske, at jeg i denne for mig meget mere ægte virkelighed ganske svagt fornemmer det ufattelige guddommeliges evige og alt omfattende nærhed.

Det lyder måske lidt dramatisk, men det er det slet ikke - tværtimod - det er bare, som det er smiler
Jeg kunne forestille mig, at det er individuelt, hvordan man bedst mediterer, men ved det ikke - tilbud er der jo nok af.

Nu er det ikke meditation, der har "fjernet mig fra religion", og jeg har måske egentlig heller ikke fjernet mig, det er blot religionernes dogmer, jeg fornemmer er noget ufuldkomment, som mennesker imidlertid nok føler behov for at støtte sig til. Jeg holder meget af kristendommens kærlighed, islams ydmyghed og buddhismens indad-skuen.
Min fornemmelse er, at hvad der er bag - og i - verdens væren, og som jeg meget tøvende kalder "det guddommelige", næppe er en person eller et væsen, som vi mennesker kan kommunikere med.
Dét forekommer mig at være alt for småt og jordbundent om noget, som er bag - og i - universet/universerne.

Dette sidste her er et eksempel på ny klarhed og nye perspektiver, jeg har fået, ved at udtrykke mig her på Trosfrihed.dk - så klart og tydeligt, som jeg på nogen måde kan.
Det betyder jo så også, at det ofte tager mig lang tid at skrive et indlæg - og rette det, og rette det - indtil jeg ikke kan få det bedre blinker

M.v.h. Arne smiler Indre harmoni, ydmyg kærlighed, lykke heart
Top Svar Citer
#30664 - 28/09/2020 10:42 Re: Lyset - et forum for spirituelle mennesker... [Re: Gerth]
Hanskrist Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 2036
Sted: Nørresundby
Gert:

Citat:
Jeg bryder mig ikke om de sekterisk religiøse trosretninger, der truer med den sidste tids trængsel i en kaotisk verden og Dommedag imod alle syndere. Hans prædiker opfordrende til kaos, hvilket jeg ikke længere i mit liv ønsker for mig selv og verden.


Jeg repræsenterer og præsenterer ikke kristendom sekteriske, tværtimod.

"Hans prædiker opfordrende til kaos"
nej måske du oplever det sådan fordi du ikke forstår at læse hvad jeg skriver, men livet er frygtelig spændende plejer jeg at sige og jeg er enig med Paulus i at dersom vi mennesker i overdreven grad, udtalt grad, søger tryghed og sikkerhed er vi ikke egnet til det her liv.

Carl Rogers:


Tolerere usikkerhed

“Jeg indser, at hvis jeg var stabil, forsigtig og statisk, ville jeg leve i døden. Derfor accepterer jeg forvirring, usikkerhed, frygt og følelsesmæssige op- og nedture. Fordi det er prisen, jeg er villig til at betale for et flydende, forvirrende og spændende liv.“

Frygt og usikkerhed er vores ledsagere i livet. Ikke alt er kontrollerbart eller forudsigeligt eller endog sikkert. Forvirring og følelsesmæssige op- og nedture vil ske, og vi skal være forberedt.

At have tanken om, at vi kan styre alt, kommer fra at være bange for ikke at vide, hvordan man skal reagere. Det er resultatet af usikkerhed. Og selvom det er umuligt at være forberedt på alt, handler vi nogle gange, som vi kan, og bliver fængslet i mental stivhed.

Hvis vi ønsker at leve i fluiditet, skal vi lære at give slip. Dette vil åbne vejen for fleksibilitet og nydelse.


Viktor Frankl:

“To be sure, man's search for meaning may arouse inner tension rather than inner equilibrium. However, precisely such tension is an indispensable prerequisite of mental health.

“What man actually needs is not a tensionless state but rather the striving and struggling for some goal worthy of him. What he needs is not the discharge of tension at any cost, but the call of a potential meaning waiting to be fulfilled by him.”


Gert:

Citat:
Om Hans K´s ord kun handlede om Apostlenes begivenhed eller idag angående åndsudgydelsen?


Jeg taler direkte til folk idag, dig Gert, Arne og ja alle der læser hvad jeg skriver. Om I forstår hvad jeg skriver og føler jer ramt og inspireret er en anden sag, men jeg ved fra folks tilbagemelding at mit kristne budskab har en stærk virkning. Og mange bliver overrasket over hvordan den kristne spiritualitet "retteligen" burde forstås hvis vi er tro overfor Jesus og Paulus, hvad de repræsenterede og præsenterede os for.


-0-0-0-0-

Hvorfor taler/skriver du så ofte i bibelske vendinger Gert, hvorfor skriver du ikke til moderne mennesker i et moderne sprogbrug? Bibelen skal forstås og ikke efterabes, gengives ukritisk.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#30665 - 28/09/2020 12:01 Re: Lyset - et forum for spirituelle mennesker... [Re: Hanskrist]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 5575
Sted: Sydsjælland
Hej Hanskrist.
Jeg ser, at det nu ikke bare er mig, der er idiot i dine øjne.
I stedet for at rakke hinanden ned, vil jeg mene, det ville være langt bedre, om vi hver især fortalte klarest muligt, hvor vi står.

Det er øjensynligt ikke lykkedes for dig, eftersom jeg endnu ikke har set, at der er nogen, der forstår dig.

Du kan fylde dine indlæg med løsrevne citater, men du magter tydeligvis ikke selv - med dine egne ord - at forklare, hvor du står. Det har i hvert fald været forgæves for mig - trods adskillige forsøg.

Udtryk, som "at være genfødt i Kristus" lyder jo flot, men hvad siger det os andre?
Mig siger det blot, at du hverken er død eller genfødt, men at der er noget i beretningerne om Jesus, du tror på. Men hvad dét så nærmere er, det er uklart.

Idéen om næstekærlighed ser jo ikke ud til lige at være dét, der præger dig mest blinker

Og det at respektere, at andre kan have andre ståsteder end dine, synes ikke at være muligt for dig.
Kan det virkelig være sandt?

M.v.h. Arne smiler Indre harmoni, ydmyg kærlighed, lykke heart
Top Svar Citer
#30666 - 28/09/2020 12:53 Re: Lyset - et forum for spirituelle mennesker... [Re: Arne Thomsen]
Hanskrist Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 2036
Sted: Nørresundby
Arne

Citat:
Jeg ser, at det nu ikke bare er mig, der er idiot i dine øjne. I stedet for at rakke hinanden ned, vil jeg mene, det ville være langt bedre, om vi hver især fortalte klarest muligt, hvor vi står.

Det er øjensynligt ikke lykkedes for dig, eftersom jeg endnu ikke har set, at der er nogen, der forstår dig.

Du kan fylde dine indlæg med løsrevne citater, men du magter tydeligvis ikke selv - med dine egne ord - at forklare, hvor du står. Det har i hvert fald været forgæves for mig - trods adskillige forsøg.

Udtryk, som "at være genfødt i Kristus" lyder jo flot, men hvad siger det os andre?
Mig siger det blot, at du hverken er død eller genfødt, men at der er noget i beretningerne om Jesus, du tror på. Men hvad dét så nærmere er, det er uklart.


Så stop dog mand, det her har vi drøftet utallige gange og du siger det samme sludder hver gang.

Kan du huske vi har været igennem det her hundredvis af gange??? At vi har været her før???

Du bliver ved og ved Arne med at stille dig idiotisk og ubegavet op overfor mig og hvad jeg skriver.

Finder du så ordret i Wikipedia det samme som jeg har sagt (som du påstår er uklart sludder) så er det pludselig go latin og du roser det. Det er så grinagtigt og utroværdigt og viser blot at du elsker at opføre dig dum og ubegavet overfor mig.

Jeg kan ikke få dig til at læse hvad jeg skriver og komme med kritiske intelligente reaktioner herpå.

Du vil dig selv, og dine egne tanker og skriverier og så Wikipedia leksikon. Men du magter ikke intelligent debat såvidt hvad jeg skriver.

Endnu har jeg til gode at se du har opfanget en argumentation og noget principielt.

Enten er du vitterlig dum og ubegavet eller også opfør du dig dum og ubegavet af retoriske taktiske grunde. En tredje mulighed er selvfølgelig at du er totalt opslugt af dig selv og du ikke gider beskæftige dig med at forstå hvad andre skriver.

Igen, hvis du ikke har noget intelligent og ja gerne kritisk at sige om hvad jeg skriver, kunne du så ikke holde din kæft.

Næste gang HansKrist skriver noget, så sig til dig selv, beskæftiger jeg mig seriøst med hvad HansKrist skriver, læser jeg det og forsøger jeg at forstå det? Arbejder jeg med teksten og de begreber der er anvendt? Er jeg fortrolig med disse fagtermer eller begreber, er jeg ikke, burde jeg måske sætte farten ned et øjeblik, være lidt ydmyg, og arbejde lidt med teksten.

Hvis NEJ - så hold dog din kæft mand.

Hvorfor skal jeg igennem det samme ævl med dig hver gang????

Det er så trættende og destruktivt at skulle igennem din den samme uintelligente ubegavede automat reaktion overfor hvad jeg skriver. Du har gjort dette det samme idiotiske nu et utal af gange i rigtig mange år.

Hvorfor???

Synes du det er konstruktivt Arne???

Ville det ikke være smart, mere intelligent om du enten:

1:

Beskæftigede dig med min tekst, hvad jeg skriver.

eller

2:

Ignorer mig, hold din kæft, hvis du ikke vil mig noget godt (vil min tekst og ideer og tanker) men kun vil fedte mig ind i din aversion imod mig, ringeagt og gøren grin med mig, og hvad jeg står for.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
annonce
Side 4 af 30 < 1 2 3 4 5 6 ... 29 30 >


Seneste indlæg
Lyset - et forum for spirituelle mennesker...
af Arne Thomsen
30/10/2020 16:58
Daoisme (Taoisme)
af Arne Thomsen
29/10/2020 21:31
Gennemsigtighed og troværdighed af faktiske fakta
af somo
29/10/2020 19:52
OPLYSTHED ( ny version )
af Gerth
28/10/2020 19:00
Gerth Drost
af Gerth
26/10/2020 02:26
Nyheder fra DR
Åsas bog blev ramt af massiv kritik i S..
30/10/2020 19:45
Belgien lukker ned igen
30/10/2020 19:45
Storebæltsbroen lukker for biltrafik mo..
30/10/2020 19:26
PET: Terrortruslen mod Danmark er stadig..
30/10/2020 19:19
Ronaldo afleverer negativ coronatest
30/10/2020 18:48
Nyheder fra Religion.dk
Billedserie: Halloween med mundbind og s..
29/10/2020 10:42
I stenene på jødiske kirkegårde ses d..
27/10/2020 06:39
Hvad kan buddhismen lære os om ro?
19/10/2020 06:36
Ritualers sociale betydning er omskærin..
14/10/2020 06:00
Forsker: Konspirationsteorier og religio..
13/10/2020 06:00