annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 12433992
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2225030
Et andet syn 1898779
Jesu ord 1462082
Den Evige Filosofi 1266539
Galleri
Jorden
Hvem er online?
0 registrerede 177 gæster og 114 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 7 af 8 < 1 2 3 4 5 6 7 8 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#40750 - 15/08/2023 20:33 Re: En tanke [Re: Gerth]
Gerth Offline
veteran
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 3119
Sted: Odense, Danmark
KEND DIG SELV

Himmeriget som følgende om igen en´ selvbevidst essens, hvor jeg åbenbart igen ydermere refererer ´mærkeligt´ synkronistisk relevant til Jesu lignelser om ´sædemanden´ og ´ukrudtet i hveden og sennepsfrøet og surdejen´.
Væren, Er! Se på Jorden det/den bevidsthed.
T siger: "I forhold til Moses blev hans viden om gud gennem ordet forstærket ved mødet med gud selv. Dette kan man jo ikke afvise som usandt – altså man kan ikke afvise andre menneskers guds oplevelse som fantasi især da ikke, hvis de ikke opfører sig psykotisk, men man kan vide med sig selv, om man er ærlig, når man har gud med i sit liv eller om denne er et fantasibillede." Biblen, GT - Moses (Det guddommelige om sig selv): "Jeg er." I NT om identitet nævnte Jesus ikke hans menneskelige navn, titel, lovreligion og istedet: "Jeg er den, jeg er." Dermed de anklagede ham for blasfemi, fordi han lød ligesom ´Gud´ selv. Om Ånden siger jeg spirituel, at Det guddommelige, Helligånden og mig er et. Det minder om, når de kristne siger, at Gud levede som Jesus og idag igennem religiøst dem medmennesker.
Tiltrods for at nogen omtaler Gud som værende personlig, så sker større end en selv Ordets vilje ikke som kun et individ alene i verden, hvor den/det virker i fællesskabet med positive kvaliteter. Om mine personlighedstræk siger jeg blandt andet, at Jeg er et lys.

Jeg har ikke mistet mig selv ved den del af mit selvopofrelsen uselvisk kald på den egoløse måde sådan og, men:

Selv Jesus blev ligesom jeg kaldt for vanvittig...
Jeg sagde jo til en psykisk syg mand ´lige´ som ham, at jeg er sandheden, hvor han så ved postulat sagde ´storhedsvanvid´. Han mente jo af den grund, at jeg sammenlignede mig med Jesus Kristus.

Lighed - Han blev endda anklaget for at gøre sig lig en guddom, men han efterlignede altså vedkommende og jeg har da ret til at ligne ham.

Alt er et. Ligesom det/den har nok det hele er jeg ikke dyrisk barnlig ID og overmagt ligesom forældre Superego (overjeg). Egoet sker heller ikke som min identitet. Jeg identificerer mig ikke med den slags adskillelser selvom, at nogen/noget samler tingene. Eksempelvis snakker man om ´imod´ og ´forbindelsen mellem´. Andre snakker om forskellige bevidsthedsniveauers eksistens ned/under, midt og oppe/højt om forskellige typer betydning eksempelvis underbevidsthed- underverden-dødsrige-Helvede-kroppens lyster eller ligesom solen på ´Himlen´ over skyerne åndeligt oplyst inklusiv på bjerge-glorien omkring hovedet (sindet). Jeg kalder ikke min ånd for ´sjæl´. Dog min rolle alligevel kræver derfor et tilsyneladende ´stærkt´ jeg (sundt rask ego) imod egoismen og ondskab anderledes end de for instinktivt åndssvage og aggressiv primitivt som uden Helligånden kun hjerner. Talsmanden for frelsen minder folket frigørende om det gode.


Redigeret af Gerth (15/08/2023 21:02)
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
#40761 - 16/08/2023 10:50 Ånden - Livets Ånd - Gud i os [Re: Hanskrist]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3444
Sted: Nørresundby
Her er noget for Arne og Tikka og ja Thomas (Thomas der allerede har været redegjort for denne forståelse)


Ånden er livets Ånd, som skaber og fornyer alle ting, hører vi i salmerne (for eksempel Salme 104 og 30). Skabelsens liv og Guds liv er sammenvævede.... udtryk for vort forsonede forhold til alt skabt liv.

At slå følge med Ånden er derfor at tage skaberværket alvorligt – at tage del i fejringen af skaberværket og at kæmpe mod alt, som ødelægger skaberværket.


Ånden i en kristen diskurs


Skaberværket er jo naturen. Vi mennesker tilhører skaberværket, naturen, så vores livets ånd er ikke forskelligt fra den livets ånd der gør sig gældende i skaberværket, naturen.

så Ånd er ikke oppe i hovedet eller bevidstheden (inklusivt selvbevidstheden) og intellektet (at vi danskere tænker sådan skyldes meget Kierkegaard) nej Ånd er livets Ånd knyttet til Livets Træ i Edens Have - midt i naturen.

så Ånd er ikke højere bevidsthed (som Tikka og Jan ABC konstant flirter med, men meget mere at komme ud af hovedet og vores subjektivitet, bevidsthed, kun), men tilhører dybets dimension (at vi skruer ned for bevidstheden og vender os imod vor eller begynder at være mere i overensstemmelse med vores fysiske kropslige biologiske sanselige - og hjertepulserende åndedrætslige - i verden værens TAO TOTALITET - kropslige sanselige engagerede tilstedeværelse (dasein Heidegger) eksistens.

Livets Ånd er ikke længere at være adskilt eller fremmedgjort overfor Edens Have med Livets Træ i midten, altså naturen eller skaberværket.

Vi må huske at synden der adskilte os fra Livets Træ og Livets Ånd kom sig af at vi begyndte at gnaske i de moralske æbler om ondt og godt repræsenteret ved Loven. Paulus vil have os flyttet fra Loven og over i Kristus - Nåden, hele Guds Herlighed med os, hvor synden altså ingen magt længere har over os fordi vi vender os igen mod Livets Ånd.

sidste halvdel af Rom 7 og hele Rom 8 er helt afgørende for at forstå hvad jeg redegør for ovenfor.

Kræn-p roste meget denne min tolkning og forståelse tingene og jeg tror også at Arne her kan se at krisendommens tanker om Livets Ånd vi har i Kristus forsoner os med hele skaberværket, naturen. Der er tale om den samme skabende livets ånd der rør sig i al naturen (i hele skaberværkdet) vi i Kristus igen får del i fordi vi flyttes fra at leve efter Loven til Livets Ånd, til liv i Kristus.


-0-0-0-

med den forståelse ovenfor så ved vi hvordan vi skal bede, nemlig ved at lade Livets Ånd arbejde i os, den Guds skabende og fornyende Livets Ånd - den Ånd der gør levende - gøre arbejdet i os.

-0-0-0-

menneskets ånd er som sådan ikke noget dårligt ifølge Paulus 1 Kor 2, det er menneskets bevidsthed der er forskruet og dominerer vi mennesker på en højst uheldig måde. Vi mennesker lever i bevidstheden, kultur og sprog, og kan ikke stave til natur, vores forhold til Naturen er ødelagt gennem synden, hvor vi bliver adskilt fra Edens Have og Livets Træ midt i, og ja Livets Ånd Gud.


så jo mere Jan ABC og Tikka de lykkes med deres højere bevidsthed, jo mere adskiller de sig selv fra deres fysiske kropslige biologiske sanselige i verden værens Totalitet, Tao, tilstedeværelse, eksistens. Det er eskapisme - flugt fra vores jordiske eksistens også derfor højere bevidsthed altid har været at finde sammen med en eller anden form for stofmisbrug.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#40765 - 16/08/2023 13:40 Re: Ånden - Livets Ånd - Gud i os [Re: Hanskrist]
ABC Offline
veteran
Registeret: 09/08/2015
Indlæg: 5022
Sted: Vanløse
Namaskaram Hanskrist

Jeg skal ikke fedtes ind i Paulus ler Han havde ikke forstand på tingene blinker Hvad med at udvide din horisont lidt...

https://vandrermodlyset.dk/forord/

Citat:
Værkets Hovedformaal er at klarlægge for Menneskene deres Oprindelse, Guds Forhold til dem og Kampen mellem det gode og det onde, Lyset og Mørket, samt at meddele Kristi sande Lære, befriet for Aarhundreders Tildigtninger og Forvanskninger; paa dette Punkt fortsætter og afslutter det saaledes de kirkelige Reformatorers Gerning.

For os andre er dette meget interessant og inspirerende...

https://vandrermodlyset.dk/ardors-beretning-1/

https://vandrermodlyset.dk/kommentar-i/

Hvordan kommunikerer Gud og Kristus og alle de andre ånder med os? Hvorfor ikke svare på spørgsmålet? Står der ikke noget om det i Paulus breve? Hvem bringer nyt til menneskene...
Your friend forever

Jan
_________________________
I Vandrer mod Lyset står der, at kun de tålmodige er brugbare, og det kan jeg godt følge...
Top Svar Citer
#40767 - 16/08/2023 13:49 Re: Ånden - Livets Ånd - Gud i os [Re: ABC]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3444
Sted: Nørresundby
Du er jo manisk Jan,,,

stop med at spamme alle tråde med dine videoer og VML link

Har du noget forstandigt at sige os andre med udgangspunkt i hvad vi drøfter og hvad din modpart skriver - så er du velkommen til at deltage, men dine fuldstændige ukritiske bevidstløse gentagelse det samme og samme og dine utallige videoer må simpelthen stoppe,,

Du skal ikke poste så mange indlæg som du gør med nøjagtig konstant det samme budskab, de samme gentagelser og link til VML efterfulgt af de mange videoer du slår op-0-0-0-0-


Citat:
Jan ABC:

Værkets Hovedformaal er at klarlægge for Menneskene deres Oprindelse, Guds Forhold til dem og Kampen mellem det gode og det onde, Lyset og Mørket, samt at meddele Kristi sande Lære, befriet for Aarhundreders Tildigtninger og Forvanskninger; paa dette Punkt fortsætter og afslutter det saaledes de kirkelige Reformatorers Gerning."at meddele Kristi sande Lære, befriet for Aarhundreders Tildigtninger og Forvanskninger; paa dette Punkt fortsætter og afslutter det saaledes de kirkelige Reformatorers Gerning"

de kirkelige reformatorer gik om noget tilbage til Paulus.

"befriet for Aarhundreders Tildigtninger og Forvanskninger" ja og skulle der være tale om tildigtninger og forvanskninger kan det jo på ingen måder have noget med Paulus at gøre.

og aldrig har jeg mødt større Tildigtning og forvanskning end den der kommer fra VML -

Jesus Kristus er ikke blot en læremester - en ny lov vi skal trælle under

i og med og ved Jesus Kristus modtager vi Ånden og Friheden fra Gud som vi igennem bøn kender som vores kærlige himmelske fader og vi Guds Børn - det er denne virkelighed med Gud der kommer i og med og ved Jesus Kristus vi kender igennem Gud Helligåndens vidunderlige forunderlige mægtige gerninger med - fx fyldt med helbredelser og Helligåndens Frugter og Helligåndens Karismatiske Gaver mm --- hele Guds Herlighed og hele guddomsfylden i kød og blod har vi her taget imod,,,, sgu da ikke blot en lære, som du ser er det meget meget mere vi modtager her, vi har her
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#40769 - 16/08/2023 14:07 Re: Ånden - Livets Ånd - Gud i os [Re: Hanskrist]
ABC Offline
veteran
Registeret: 09/08/2015
Indlæg: 5022
Sted: Vanløse
Namaskaram Hanskrist

Hvad stiller vi op med dig ler Hvem ved blinker Må vi ikke drøfte dine vildfarelser...
Your friend forever

Jan
_________________________
I Vandrer mod Lyset står der, at kun de tålmodige er brugbare, og det kan jeg godt følge...
Top Svar Citer
annonce
Side 7 af 8 < 1 2 3 4 5 6 7 8 >


Seneste indlæg
Studiekredsen...
af Hanskrist
03/12/2023 20:04
Den store reformation...
af ABC
02/12/2023 17:03
HansKrist's chat med AI CHAT
af Hanskrist
02/12/2023 15:09
Videregivelse af hemmeligheder
af ABC
01/12/2023 18:30
Skal folkekirken fornyes...
af ABC
30/11/2023 21:18
Nyheder fra DR
I dag får vi 'lidt af det hele-vejr'
04/12/2023 07:11
Filippinsk politi undersøger mindst to ..
04/12/2023 06:02
Vejdirektoratet: Kør hjemmefra i god ti..
04/12/2023 04:53
11 vandrere fundet døde efter vulkanudb..
04/12/2023 04:31
Venezuela stemmer ja til at annektere de..
04/12/2023 04:15
Nyheder fra Religion.dk