annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 16410050
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2448194
Et andet syn 2041637
Åndelig Føde 1801546
Jesu ord 1561148
Galleri
Nødstrømsanlæg
Hvem er online?
1 registreret Arne Thomsen 304 gæster og 286 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 5 af 6 < 1 2 3 4 5 6 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#30453 - 10/08/2020 10:59 Re: En tanke [Re: ]
ABC
Uregistreret

Hej Gerth
Mon du er istand til at få præsterne ud på dansegulvet yeah

https://www.youtube.com/watch?v=UgKRgb6nOis

Der er mange mennesker som gerne vil tale med andre om tingene, så...

https://www.youtube.com/watch?v=F8sRP0Ih6ww

https://www.youtube.com/watch?v=DiOtSLYTk_8

Hvordan går det med projektet heart

Your friend forever

Jan
Top Svar Citer
#40737 - 15/08/2023 14:38 Re: En tanke [Re: Tikka]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3732
Sted: Nørresundby
Citat:
Tikka:


Er det bevidstheden der er ånd?

Dog mennesket fødes jo ikke med guds ånd – Helligånden ... denne frie gave skal der bedes om i Jesu navn."Er det bevidstheden der er ånd?"Citat:
Edgar Morin:


Vi ved ikke hvad den ånd, der kan opfatte den hjerne, der frembringer den, er. Eller hvad en hjerne, der kan frembringe den ånd, der opfatter den, er. Edgar Morin.

Menneskeånden er ikke længere alene og uden for livet, den udvikler et nyt liv - åndens liv - i en ny verden - åndens verden.

Den levende ånd, trækker sig ikke bort fra livet, men udvikler det (livet) i sig selv og i os.

Bevidstheden viser sig at være i stand til at virke tilbage på ånden, modificere den og reformere den, og dermed reformere selve det levende væsen
.Ånd er noget andet og mere end bevidstheden. Ånd har med livet at gøre - også derfor Paulus kan tale om Livets Ånd og den Ånd der gør levende.

Men vores bevidsthed og vores ånd lever i gensidig vekselvirkning kommunikation og samtale:

Bevidstheden viser sig at være i stand til at virke tilbage på ånden, modificere den og reformere den, og dermed reformere selve det levende væsen. Edgar Morin

Men også ånden påvirker hele tiden vores bevidsthed og bevidsthedsliv.-0-0-0-


"Dog mennesket fødes jo ikke med guds ånd – Helligånden ... denne frie gave skal der bedes om i Jesu navn".


Min tanke om det forhold er at vi fødes med Guds Ånd virksom i os men ubevidst ellers ville vi nok ej vokse og udvikle os fra nyfødte spædbørn til børn og unge og voksne.

Men barnets Guds Ånd der stadig er mest ubevidst virkende møder menneskers ånd. Hvor meget Guds Ånd et barn og et ungt menneske kan bevare i sig i mødet med menneskers ånd (omgivelserne og kulturen civilisationen) tror jeg er individuelt.

Menneskers ånd er jo ifølge syndefaldet blevet adskilt fra Gud og ja Guds Ånd.

Synden skal ikke være herre over jer, for I er ikke under loven (spiser og lever ikke længere af de moralske ondt og godt æbler), men under nåden. Og egentlig er det først med det Guds Nådes Kraftværk vi er i og med Guds Kærlighed Kristus udgydt i vore hjerter ved Helligånden der er givet os.

Det Guds Nådes Kraftværk vi er i Kristus qua Gud Helligåndens vidunderlige forunderlige gerninger med os.

at det giver mening at tale om Helligånden som begreb


Guds Ånd og Helligånden er ikke forskellige som sådan da Helligånden jo selvfølgelig er den Hellige Guds Ånd. Men dog Gud Helligånden eller Helligånden hører uløseligt sammen med begivenheden KRISTUS ind i verden.

Men både BEGIVENHEDEN KRISTUS og HELLIGÅNDEN er becifret og implementeret i kultursfæren (ideesfæren noosfæren) af Paulus. Det er Paulus der er fader til diskursen om Begivenheden Kristus og Helligånden.

Men for Paulus betyder at være i Kristus også at være i Ånden - og at være i TROEN betyder også at være i Kristus der igen betyder at være i Ånden. Og Paulus bruger også Ånden og Guds Ånd og Helligånden i flæng.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#40743 - 15/08/2023 16:21 Re: En tanke [Re: Hanskrist]
ABC
Uregistreret

Namaskaram Hanskrist

Hvem er alvidende ler Hvorfor har du svært ved at tænke i andre baner blinker Nu tager jeg op og henter flere øller...
Your friend forever

Jan
Top Svar Citer
#40761 - 16/08/2023 10:50 Ånden - Livets Ånd - Gud i os [Re: Hanskrist]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3732
Sted: Nørresundby
Her er noget for Arne og Tikka og ja Thomas (Thomas der allerede har været redegjort for denne forståelse)


Ånden er livets Ånd, som skaber og fornyer alle ting, hører vi i salmerne (for eksempel Salme 104 og 30). Skabelsens liv og Guds liv er sammenvævede.... udtryk for vort forsonede forhold til alt skabt liv.

At slå følge med Ånden er derfor at tage skaberværket alvorligt – at tage del i fejringen af skaberværket og at kæmpe mod alt, som ødelægger skaberværket.


Ånden i en kristen diskurs


Skaberværket er jo naturen. Vi mennesker tilhører skaberværket, naturen, så vores livets ånd er ikke forskelligt fra den livets ånd der gør sig gældende i skaberværket, naturen.

så Ånd er ikke oppe i hovedet eller bevidstheden (inklusivt selvbevidstheden) og intellektet (at vi danskere tænker sådan skyldes meget Kierkegaard) nej Ånd er livets Ånd knyttet til Livets Træ i Edens Have - midt i naturen.

så Ånd er ikke højere bevidsthed (som Tikka og Jan ABC konstant flirter med, men meget mere at komme ud af hovedet og vores subjektivitet, bevidsthed, kun), men tilhører dybets dimension (at vi skruer ned for bevidstheden og vender os imod vor eller begynder at være mere i overensstemmelse med vores fysiske kropslige biologiske sanselige - og hjertepulserende åndedrætslige - i verden værens TAO TOTALITET - kropslige sanselige engagerede tilstedeværelse (dasein Heidegger) eksistens.

Livets Ånd er ikke længere at være adskilt eller fremmedgjort overfor Edens Have med Livets Træ i midten, altså naturen eller skaberværket.

Vi må huske at synden der adskilte os fra Livets Træ og Livets Ånd kom sig af at vi begyndte at gnaske i de moralske æbler om ondt og godt repræsenteret ved Loven. Paulus vil have os flyttet fra Loven og over i Kristus - Nåden, hele Guds Herlighed med os, hvor synden altså ingen magt længere har over os fordi vi vender os igen mod Livets Ånd.

sidste halvdel af Rom 7 og hele Rom 8 er helt afgørende for at forstå hvad jeg redegør for ovenfor.

Kræn-p roste meget denne min tolkning og forståelse tingene og jeg tror også at Arne her kan se at krisendommens tanker om Livets Ånd vi har i Kristus forsoner os med hele skaberværket, naturen. Der er tale om den samme skabende livets ånd der rør sig i al naturen (i hele skaberværkdet) vi i Kristus igen får del i fordi vi flyttes fra at leve efter Loven til Livets Ånd, til liv i Kristus.


-0-0-0-

med den forståelse ovenfor så ved vi hvordan vi skal bede, nemlig ved at lade Livets Ånd arbejde i os, den Guds skabende og fornyende Livets Ånd - den Ånd der gør levende - gøre arbejdet i os.

-0-0-0-

menneskets ånd er som sådan ikke noget dårligt ifølge Paulus 1 Kor 2, det er menneskets bevidsthed der er forskruet og dominerer vi mennesker på en højst uheldig måde. Vi mennesker lever i bevidstheden, kultur og sprog, og kan ikke stave til natur, vores forhold til Naturen er ødelagt gennem synden, hvor vi bliver adskilt fra Edens Have og Livets Træ midt i, og ja Livets Ånd Gud.


så jo mere Jan ABC og Tikka de lykkes med deres højere bevidsthed, jo mere adskiller de sig selv fra deres fysiske kropslige biologiske sanselige i verden værens Totalitet, Tao, tilstedeværelse, eksistens. Det er eskapisme - flugt fra vores jordiske eksistens også derfor højere bevidsthed altid har været at finde sammen med en eller anden form for stofmisbrug.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#40765 - 16/08/2023 13:40 Re: Ånden - Livets Ånd - Gud i os [Re: Hanskrist]
ABC
Uregistreret

Namaskaram Hanskrist

Jeg skal ikke fedtes ind i Paulus ler Han havde ikke forstand på tingene blinker Hvad med at udvide din horisont lidt...

https://vandrermodlyset.dk/forord/

Citat:
Værkets Hovedformaal er at klarlægge for Menneskene deres Oprindelse, Guds Forhold til dem og Kampen mellem det gode og det onde, Lyset og Mørket, samt at meddele Kristi sande Lære, befriet for Aarhundreders Tildigtninger og Forvanskninger; paa dette Punkt fortsætter og afslutter det saaledes de kirkelige Reformatorers Gerning.

For os andre er dette meget interessant og inspirerende...

https://vandrermodlyset.dk/ardors-beretning-1/

https://vandrermodlyset.dk/kommentar-i/

Hvordan kommunikerer Gud og Kristus og alle de andre ånder med os? Hvorfor ikke svare på spørgsmålet? Står der ikke noget om det i Paulus breve? Hvem bringer nyt til menneskene...
Your friend forever

Jan
Top Svar Citer
annonce
Side 5 af 6 < 1 2 3 4 5 6 >


Seneste indlæg
Tro
af Arne Thomsen
22/06/2024 17:29
Hvorfor omtales guds ånd ikke som en ham?
af Anonym
22/06/2024 05:48
Adskille stat og kirke?
af Anonym
22/06/2024 01:59
Eid al-Adha
af somo
15/06/2024 08:44
Valg - demokrati - Jesus
af Anonym
13/06/2024 16:59
Nyheder fra DR
Kampen på 1 minut: Belgien snupper vita..
22/06/2024 22:49
Stor demonstration markerer 20 års fød..
22/06/2024 22:12
Fange på flugt fra åbent fængsel i Mi..
22/06/2024 21:41
Iransk protestrapper får omgjort dødsd..
22/06/2024 21:23
Flere dræbte og 52 sårede efter russis..
22/06/2024 20:27
Nyheder fra kristeligt-dagblad.dk
Serbien vender det blinde øje til dets ..
22/06/2024 22:22
Tusindvis af israelere råber slagord mo..
22/06/2024 22:22
Mand på motorcykel jagtet på motorveje..
22/06/2024 22:22
Britisk valgfavorit fastslår: Vi skal i..
22/06/2024 22:22
Dansk-jødiske Zelma er træt af debatte..
22/06/2024 22:22