annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 10694596
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2084072
Et andet syn 1799284
Jesu ord 1381721
Den Evige Filosofi 1175131
Galleri
Glædelig Jul og et Godt Nytår
Hvem er online?
1 registreret ABC 108 gæster og 172 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 13 af 28 < 1 2 ... 11 12 13 14 15 ... 27 28 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#29759 - 30/04/2020 13:23 Re: Hvad vi lærer hos Paulus [Re: Anonym]
Gerth Offline
bor her
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 2490
Sted: Odense, Danmark
Øh, du er registreret som ´anonym´? Hej Thomas!

Egentlig ignorerede jeg her Hans K´s fordømmende ord i hans forsøg som en provokatør. Han har også utaknemmelig udtrykt hans holdning, at jeg nok passer bedre hos Selv.dk (I sin udvikling af et nyt design har den efterhånden været nedlukket i cirka et år eller mere - Store tekniske problemer?). Han mener dog, at jeg underbevidst får noget godt ud af trosfrihed forummet på grund af dens høje niveau, hvilket jeg altså ikke endnu har set, hvor i mere minder om noget sekterisk, fordi her ingen analytisk personlige opfattelser er fra nogen. Der er endvidere som regel tavshed mod mine gode modargumenter, som jeg ellers har brugt timevis på at lave. Du (Thomas) har kedeligt heller ikke udtrykt dette om mine skriverier, fordi så kunne alle andre profiler jo angribe dine ytringer med kritik istedet for som nu en jeres envejskommunikation ligesom en diktator eller religiøs leder over folk. Du spurgte efter min præsentation, men jeg ønsker din personlige mening om mit værk udfra dine kompetencer med ris og/eller ros. Der er derfor noget falsk ved jer alle. Men, du skriver alligevel noget relevant om dette, der faktisk interesserer mig ved debat/diskussion. Er det igen ligemeget, altså ligegyldigt?

Hans K, men jeg har frasorteret de værste svinere: "Vores åndelige, religiøse spirituelle behov bliver jo overhovedet ikke mættet her på stedet hvis Arne Jørgen Primdahl Tikka og Simon sætter dagsordenen. Deres dominans på stedet føler jeg nu, vi er nogle stykker, der har gjort oprør imod. Lidt en revolution. For nogle uger siden bestemte jeg at nu var nok nok, og så gjorde jeg oprør, gad ikke mere den disrespekt. Nu skulle noget ske, vi skal kunne magte at gøre fremskridt.
Du (Gerth) er stadig kun ved begyndelsen, i opstartsfasen af, at forstå Helligånden. Du lytter til, hvad jeg siger og følger de råd jeg har givet dig. Du har nemlig meget at lære endnu unge mand! Brug din kritiske forstand. Du skal blive dygtig, og dygtigere, ikke nødvendigvis være populær. Dygtighed alene er det, der gør at du skal kunne tiltrække folks opmærksomhed, ikke din leflen for ungdommen, der ikke forstår en hujende fis af kristendommen. Du er ikke i nærheden af mig i den sammenhæng unge mand. Du er endda et forbandet vrøvlehoved indimellem, at du kaster dig hovedkulds ud i slagsmål, du ikke magter. Stop nu din idiotiske fremfærd. Hvis jeg er i hundeslagsmål her på stedet har det årsag i at jeg har præsteret først i mange år i mange skrevne indlæg af høj kvalitet. Jeg er forpligtiget til at slås for mine så vigtige ny viden erkendelser og forståelse. Din religionskritik og især kristendomskritik er på et uhyggeligt lavt intetsigende niveau. Du har læst flere af mine indlæg og tyvstjålet hvad du her kunne bruge uden at nævne mit navn, altså fra hvem du har fået dine ideer. Store dele af new age selvet.dk miljøet i Danmark tyvstjæler fra, hvad jeg har skrevet. Du gør tydeligvis det samme uden at udvise nogen som helst respekt for din kilde og lærermester."

Du (Thomas) - fra flere kommentarer: "Jeg kender ikke nogen - ikke én eneste faktisk - som sætter lighedstegn mellem Det Evige Selv og religionerne. Efterhånden har jeg været i dialog med rigtig mange kristne fra forskellige lande, og de har det tilfælles at være alt andet end dogmatiske i forhold til deres religion.
- Til Arne - Du har jo også en del år på bagen og er sikkert erfaren med hensyn til, hvor skråsikker man selv og andre kan være på nogle holdninger og overbevisninger. Var Jesus arrogant, da han kaldte Gud sin Far? Var Buddha arrogant, da han påstod at være Oplyst?"

Da nogen spurgte ind til Profeten Jesus sande identitet eller andre gange istedet titlen Messias (ikke ligesom Anonyms JV oversættelse, fordi der er også en anden kendt version: Det er mig), omtalte han sig selv som: "Jeg er." Ligesom det med Jahve og JHWH = Være. En gudsbevidsthed som lever med Helligånden igennem mennesket. I kender ikke det evige selv, så længe i kalder jer selv for kristne, hvilket også gælder muslimer, jøder, budhister, hinduister og så videre. Stop denne egoistiske stolthed over en religiøs identitet, fordi den slags illusion adskiller idag stadig hele menneskeheden. ´Jeg´ er den, jeg er. Jesus sagde: "Jeg er verdens lys," hvilket lyder ligsom en selverklæret åndelig oplyst? Du ved på den kristent uvidende måde ikke skrifternes fremstilling af Buddha, som ikke havde et behov for den slags selviske titel. Han påstod ikke, at han var oplyst, men andre omkring ham opdagede dette ved hans væren. Ligesom med Biblen i GT og NT, hvor de særligt udvalgte ikke opførte sig som selverklærede profeter. Flere af dem snakkede kryptisk om deres virke indtil, at folket anerkendte dem om det. Ja, derfor synes jeg også, at jeg spilder min tid på ABC´s ligegyldige pjat om hans misledende bog og latterlige frelser emne. Glem ´ham´, fordi han har engang fjollet fremstillet mig som manden, der pludseligt kommer frelsende fra himlen, hvor Hans K og Arne reagerede om negativt. Ja, både jeg og min gode bekendte er heller ikke tilhængere af religiøse titler. Fat det dog eller spam ikke mere, eller jeg stopper min rolle her.


Hans K forstår ikke, at en sandfærdigt ærlig kritik mod nogen, det virker ikke socialt tiltrækkende, hvor de muligvis istedet egoistisk føler sig psyskisk såret af det og dermed ikke imponeret. ligesom, når en fjende opfatter sin modstander som noget upopulært. Ungdomsoprøret var en antiatoritær strømning i Vesteuropa og USA, der havde sin storhedstid i perioden fra 1965 til 1975, der idag blandt andet sørgede for om øget lighed i samfundet kontanthjælpen, fri sex og meget mere respekt for kvinder med mere af socialistiske fremskridt. Jeg har i mit liv været plaget af en hel del ældre og gamle mennesker. Det virker som, at i mest kun har så meget tid til læsning af ting, fordi i er gamle med måske impotens og jævnaldrende kvinder, som ikke er ungdommeligt sexede (ingen seksuelt attraktive med dejlige former og et smukt ansigt). Jeg ser derfor ofte modne mænd, der som et tidsfordriv istedet for vildt med pikken, så tænker de mageligt med hovedet? Nå - bliv nu ikke sure disse ord, fordi jeg gider generelt ikke fordomme omhandlende alder om både unge, ældre (modne) og gamle. Hans K skrev jo LÆS, der lyder ligesom Somo´s udlægning af Koranens navn. Jeg flere gange i mit sind haft billedet af Hans K som værende ligesom den aggressivt råbende på den høje talerstol nazistiske dommer imod den meget unge kristne rebel Sophie Scholl. Her er et link til et relevant filmklip: https://www.youtube.com/watch?v=-ZJXLZdnhCI

Jeg synes, at i undervurderer os, som er yngre end jer selv. Sophie Scholl minder på den måde om mig, Jesus og Buddha, som alle var/er under halvtreds års alderen. Når jeg igennem hele mit liv udtrykte en uenighed til folk, så fik jeg enten tortur eller skældud. Idag bare nedladende ord fra Hans K, hvilke Arne alt for meget har nævnt, der er for langt ude - Noget skal holde reklamernes pengehjul kørende her. Hvem gider spilde sin tid på de samme skænderier i cirka tolv år? Hans K´s fordømmer og dine virker ikke på mig, fordi intet truer Helligånden i mig. Jeg har faktisk aldrig set noget lignende som trosfrihed forummets drama, men det er desværre spild af tid for mig i en nær fremtid.

Jeg blev ikke inspireret af hans K, fordi han har tidligere sammenlignet projekt OPLYSTHED med Nikolaj Berdjajev profetisk om en påstået ny vistnok tredje Kristus energi i verden. Fuck derfor også Hans K´s internet trolderi eller sekteriske taktik. ABC nævnte nogle ord om nytænkning og reformation. Hans K har citeret filosoffen Arthur Schopenhauer, som tænkte, at der er intet nyt om den tidløse sandhed. Reformation har intet med mig at gøre, fordi dette handler om en fornyelse af en religion, altså især den kristne kirke. Kristendommen er en religion. Jeg er lige glad med religion. For min skyld må man da gerne stadig læse teologi eller læse Biblen i Tusindsåriget, hvor ingen ´er´ kristne. Jeg ønsker ikke her i landet en ny revolution, fordi sådan noget er ikke fredeligt. Gyldendals store danske ordbog informerer: "Revolution defineres som et magtskifte, der sker under befolkningens aktive og ofte voldelige medvirken og dermed ikke følger forfatningens spilleregler." Hans K´s irrationelle vrede og spot vender idag tilbage til ham selv, fordi menneskesønnens herlighed vedkender ikke denne persons eget helvede, men han er sandsynligvis jo ikke virkelig alligevel. Hans K udgiver sig for at være en åndelig lærer, men hans rolle som en religiøs autoritet fortjener kun tilintetgørelse og ødelæggelse. Jeg er mere værd end som behandlingen her, hvor der gøres nar ad mig. Hans K´s tilsyneladende had som en aggressionforskydelse får skæbnen ligesom:

Biblen, NT - Mattæus (Jesus profeti om de sidste dages trængsler): "Hvor ådslet er, dér vil gribbene flokkes." Folks krigeriske kamp imod hinanden fortærer jer til, i brænder ud.

Alle kirker får samme skæbne som templer og moskeer. Biblen, NT - Matthæus (De sidste tiders tegn og Jesu genkomst): "Jesus forlod templet, og da han var på vej ud, kom hans disciple hen til ham og pegede på tempelbygningerne. Men han sagde til dem: »Ser I alt dette? Sandelig siger jeg jer: Der skal ikke lades sten på sten tilbage, men alt skal brydes ned." Projekt OPLYSTHED´s Helligånd er ikke en hellig bygning, hvor den derfor er en del af Himmeriget.
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
#29760 - 30/04/2020 14:18 Re: Hvad vi lærer hos Paulus [Re: Gerth]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3192
Sted: Nørresundby
😱😱😱😱😱

👁️👁️

😂😂😂😂😂

Fremragende Gerth

Jeg elsker dig 💓💓💓

Min kritik og måde at takle dig på virker fuldstændig efter hensigten

Jeg har dig i min hule hånd/ånd

En uforskammet respektløs type som dig Gerth der kom brasende fra dag et og talte nedladende om os allesammen - og udviste ringeagt - - - jeg var ikke et øjeblik i tvivl om at du ikke skulle stryges med hårene men have af samme skuffe igen som du gav os.

Og fandeme det har virket ❤️👍

Du skriver idag bedre, formulerer dig mere forståeligt

Du har droppet din intetsigende barnlige tynde kop te af en kristendoms kritik

Du har læst Paulus (verdenslitteratur af bedste slags + teologi og mystik på meget højt plan) med et udbytte

Ja alt i alt har du gjort store fremskridt ❤️

Så du glæder mig og jeg der altid har haft en vis fidus til dig (og også rost dig for det man med rette kan rose dig for) er nu glad for at konstatere at du ikke er/var udenfor pædagogisk rækkevidde.

Og du smutter aldrig væk fra trosfrihed - uanset hvor meget du truer med det, så er det tomme trusler

Ingen steder vil de tage imod dig så godt som vi har accepteret dig og taget imod dig.

Mange kærlige hilsner HansKrist

PS:

Din hukommelse må være lidt dårlig, du skriver nu som om du er uskyldigheden selv, husker du slet ikke hvor grov du var overfor os alle i begyndelsen (og stadig er) og hvor fuldstændig uforståelige dine skriverier var. Ingen af os kunne finde hoved og hale i hvad du skrev. Og hvad med dine homo seksuelle fantasier du uopfordret konstant smed os i hovedet?

PPS:

Den konsekvente hård men retfærdige kontakt, samtale og kommunikation, jeg har givet dig, mødt dig med, er nøjagtig hvad du mangler fra din opdragelse.

Måske du kan fortælle os om det? Har du ikke haft god voksen kontakt i din opvækst fra din far. Har du ingen far haft? Eller har han svigtet dig, sin søn? Og hvor er han idag? Og hvordan har I det med hinanden?
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#29761 - 30/04/2020 14:18 Re: Hvad vi lærer hos Paulus [Re: Anonym]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 6828
Sted: Sydsjælland
Hej Thomas.
Her kommer så mit svar på dit indlæg til mig i denne tråd: #29745 - 29/04/2020 09:55:
Når du skriver:
Citat:
Jeg forstår godt, hvis der på et tidspunkt opstår en "resignation" i forhold til at stå for skråsikkert. Og med resignationen en bevægelse hen mod et mere ydmygt og agnostisk ståsted.
så glæder jeg mig over, at du forstår min holdning.
Jeg vil dog tilføje, at det ikke blot er "resignation", der motiverer mig. Det er også en fornemmelse af, at det ikke er det rette at gøre, at søge at "omklamre og analysere Gud".
Samtidig er for mig vi menneskers længsel efter det guddommelige i sig selv noget smukt, og det er sådan jeg opfatter - og holder af - religionerne.
I virkeligheden var det nok dét, mine oplevelser overfor en Kristus Ikon sagde til mig for en del årtier siden, men som dengang ikke nåede længere i mig end til: Tag ikke dogmerne for højtideligt.
Og når du skriver:
Citat:
Men jeg vil også forsvare dem, som "gransker og spekulerer". For også dette kan gøres med stor kærlighed. Og når de kristne filosoffer gør netop dét, så sker der ikke det, at de "trækker Gud ned". Tværtimod, de priser ham, vel vidende at sprogets modus er for snæver en dragt at iklæde de store mysterier i. Herfra glider de gerne over i poesi og kunst.
så glæder jeg mig over "stor kærlighed", men jeg savner "ydmyghed", ligesom det at kalde Gud "ham" for mig netop er "at trække Gud ned".
Og når du også skriver:
Citat:
Ja, tænk bare på din egen ikon-oplevelse. Kunst! Det er faktisk en måde at "tale om Gud" på. Vel vidende at Gud overgår vores fatteevne kryber vi ydmygt nærmere for at hylde ham med det, vi har at hylde ham med. Hele vores væsen og hvad vi har af filosofi, poesi og kunst.
så var der jo en strid i den kristne verden dengang i ca. 100 år for og imod ikoner, der endte med, at man godt - i symbolsprog - kan ære - ikke hylde - Kristus, der jo havde vist sig for os som et menneske - men ikke Gud!
Om emnet: Den første årsag contra evigheden mener jeg kort sagt, at evigheden uden begyndelse og uden ende - "fra evighed og til evighed".
Jeg tror ikke vi mennesker kan fatte evigheden, men jeg vil dog mene, at i evigheden er der ingen "første årsag". Her er buddhismens Nirvana vel det nærmeste, vi mennesker kan forestille os.
Du skriver:
Citat:
Du mener fx - ellers må du korrigere mig - at vi ikke kan komme til nogen erkendelse af Gud overhovedet. Gud er derfor for dig "fraværende vores erkendeevne", som så gerne vil i kontakt med ham. Eller Gud er en væren som ikke selv "rækker ud" mod sine skabningers erkendeevne. Dette er også en (om end uudtalt) påstand om Gud og verden og menneske.
Mit svar:
Min tro er, at Gud er bag - og i - verden væren - overalt - i alt.
Jeg har en ønskedrøm: at Gud er kærlighed - til verden - og dermed såmænd også til os mennesker - men jeg erkender, at det er en ønskedrøm.

Spørgsmålet du rejser: Om Moses, Jesus, Jalal ad-Din Rumi, Muhammed, Siddharta Gautama - og mange flere - var arrogante?
Det ved jeg ikke. Det har jeg hverken viden eller evner til at svare på. Men at de havde særlige evner, kan jeg ikke tvivle på - slet ikke, når det drejer sig om, hvad Jesus har efterladt sig - og som jeg måske har oplevet et glimt af - hvis ikke det er noget, jeg bilder mig ind blinker

M.v.h. Arne smiler Harmoni og kærlighed til denne klode - og alt dens liv heart
Top Svar Citer
#29762 - 30/04/2020 15:21 Re: Hvad vi lærer hos Paulus [Re: Arne Thomsen]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3192
Sted: Nørresundby
Arne udmærket at du svinger godt med Thomas, det glæder mig.

Og her skal jeg undlade at komme med en psykoanalyse af hvorfor du er åben overfor ham og samtidigt bevidst igennem 15 år har været fyldt med ond vilje overfor mig og mine skriverier. Det begyndte fra din side af, mens folk, debattører læste mig, og jeg blev personlig venner med og havde private skriverier med fx Fl Vang, Anne (ALH), Kræn-p mfl. og Kristeligt Dagblad henvendte sig og spurgte om jeg ikke ville blogge hos dem, da de var blevet prikket på skulderen om at jeg skrev fremragende om kristendommen, da brægede du Arne konstant op om at du ikke gad læse mig, at du havde blokeret mig, og at der ingen var der forstod et ord af hvad jeg skrev, at det uforståeligt for alle, at det var svulstig og intetsigende. Og sådan, den stil har du forsat i alle årene overfor mig. HVAD FANDEN HAR DU GANG I MAND - HVAD FANDEN ER DET DU HAR HAFT GANG I?

Forstår du nu hvorfor du indimellem har sat min tålmodighed på prøve, såvel som din konstante onde vilje af bevidste strategi fra din side overfor mig, kunne blive for meget. Når andre skrev præcist det samme som jeg skrev, så var det smukt, når ordene kom fra mig var det svulstig og intetsigende. Når jeg fodrede dig med teskeer om hvordan det hele skulle forstås, mine teologiske begreber, og jeg gav disse ben at gå på, ud fra psykologi, evolutionsbiologi, psykiatri, og neurovidenskab, så kaldte du det abstrakt og uforståeligt. Og det er det stik modsatte, hvilket også alle dage er hvad folk har givet mig kredit for, at jeg kan gøre kristendommen forståeligt for mennesker med et moderne naturvidenskabeligt verdensbillede, noget Kræn'p altid roste mig for. Da du så begyndte at implementere hvad jeg havde sagt igennem femten år i dine egne skriverier, uden så meget som nævne hvor du havde disse tanker fra, ja så begyndte bægeret at flyde over hos undertegnede.

Nå du skal ikke tá det så tungt hvad jeg her skriver, for jeg er kommet videre, og har opdaget din onde vilje overfor mig. Det er så hvad det er. Du må ha følt mig som en stor trussel, ihvertfald må du ha haft nogle tungtvejende motiver til at behandle mig gennem årene som du har gjort. Fjendskabet kan så ha været ubevidst for en stor del.

Nå da jeg er kommet videre, så lad dig ikke gå på af hvad jeg her skriver, men om du kunne lære noget om dig selv og din ondskabsfulde rævesnu vilje og strategi overfor mig, det ville være godt for dig du gamle.

-0-0-0-0-

Arne:

Citat:
Men at de havde særlige evner, kan jeg ikke tvivle på - slet ikke, når det drejer sig om, hvad Jesus har efterladt sig - og som jeg måske har oplevet et glimt af - hvis ikke det er noget, jeg bilder Mig ind.


Nu vrøvler du igen Arne, eller ihvertfald gælder:

1):

Jesus taler om Gud som sin far (jeg Sønnen og Gud faderen) konstant, vel det (maskulint søn, maskulint fader) han hvis vi ser bort fra helbredelserne er det han er mest berømt og kendt for.

2):

Jesus lærer os at Gud ikke er en ukendt og fjern Gud, tværtimod er Gud vores mest fortrolige og nærværende samtalepartner og hjælper, der gør mægtige helbredelsesgerninger overalt hvor vi kommer frem i verden. Om noget Jesus lærer at Gud kan vi stole på og at han virker mægtig i vores liv med store underfulde gerninger.

Både 1) og 2) afviser du på det kraftigste, så hvorfor skriver du så pludselig:

"Men at de havde særlige evner, kan jeg ikke tvivle på - slet ikke, når det drejer sig om, hvad Jesus har efterladt sig - og som jeg måske har oplevet et glimt af - hvis ikke det er noget, jeg bilder "

Du er så selvmodsigende og inkonsekvent i næsten alt du skriver. Det er trættende at du hamrer løs med dine dogmer overfor os alle gennem 15 år og så se at du pludselig omfavner en ikon og nu Jesus, hvor begge symboliserer det stik modsatte af hvad du fanatisk dogmatisk har stået for og skrevet om igen igen igen i 15 år.

Tingene hænger ikke godt sammen for dig min ven.

Og jeg ved godt hvorfor det er gået galt for dig, nemlig har du fået negativ teologi galt i halsen. Også derfor du har været nedladende overfor mig, fordi du ikke troede jeg kunne min negative teologi, og hvad vi der må være på vagt overfor. Du har simpelthen drevet negativ teologi ud i det absurde, som slet ikke er tanken med negativ teologi, du har ikke lært af negativ teologi, men draget de forkerte konsekvenser fra negativ teologi, og du har troet du var teologisk dygtig, men blot havde du misforstået negativ teologi.

Nå tá det ikke for tungt du gamle, nyd istedet for din gode samtale og dialog med Thomas.

Når du kalder hvad jeg skriver svulstig og intetsigende, jeg tør slet ikke tænke på hvad du ville sige om Jesus og Paulus, nåh jo, ihvertfald for Paulus's vedkommende har du sagt at han vækker din afsky.

Mange kærlige hilsner HansKrist
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#29763 - 30/04/2020 15:39 Re: Hvad vi lærer hos Paulus [Re: Hanskrist]
ABC Online   content
veteran
Registeret: 09/08/2015
Indlæg: 3377
Sted: Vanløse
Hej HansKrist

Jeg tror heller ikke Gerth render nogen steder hen, men skulle han afligevel gøre det - bare for at trodse os - så ønskes han da en god tur heart der går nok ikke lang tid før han savner os og vender tilbage ler måske endda med en bajer i hånden blinker her står den på en flaske hvidvin yeah mens jeg gambler og holder øje med jer allesammen stortchock

Your friend forever

Jan
_________________________
Hvordan komme gennem livet uden en puls...
Top Svar Citer
annonce
Side 13 af 28 < 1 2 ... 11 12 13 14 15 ... 27 28 >


Seneste indlæg
hjertes og sjæls lykke i ramadanen
af ABC
31/03/2023 13:58
Hvad HansKrist dog skriver
af Hanskrist
30/03/2023 13:12
Kristendommens ABChristus
af Hanskrist
30/03/2023 13:04
Kan man blive ven med Gud?
af ABC
27/03/2023 17:12
Så er der linet op...
af Gerth
27/03/2023 16:43
Nyheder fra DR
Aftale om loft over medicinpriser forlæ..
31/03/2023 15:20
49-årig mand anholdt i drabssag fra Dra..
31/03/2023 14:49
Chatbotten ChatGPT begrænses i Italien
31/03/2023 14:23
Finanstilsynets direktør stopper i jobb..
31/03/2023 13:54
Danske forskere opdager fugle med nerveg..
31/03/2023 13:45
Nyheder fra Religion.dk