annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 6204015
Et andet syn 1347983
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 1224311
Jesu ord 955855
Spirituel omsorg 855168
Galleri
Gymnasie billede
Hvem er online?
1 registreret (1 usynlig), 67 gæster og 17 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 25 af 36 < 1 2 ... 23 24 25 26 27 ... 35 36 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#29328 - 24/02/2020 06:30 Re: Lyser på vej [Re: Simon]
somo Offline
bor her
Registeret: 14/07/2012
Indlæg: 765
Profeten sagde: (vent på opstandelsesdagen, hvis folk spilder tilliden) {fortalt af Al-Bukari}, i dag kan vi se mange sager i domstole på grund af at spilde tilliden mellem mennesker. Vi kan finde millioner af sager på grund af snyderi.- Profeten sagde "et af tegnene på forestillingen om opstandelsens dag er, at mænd vil efterligne kvinder og kvinder vil efterligne mænd" {fortalt af Abo-Naeem} nu, dette fænomen spreder sig, og vi kan finde mange lande, der tillader ægteskab mellem mand og mand og også mellem kvinde og kvinde.


- Profeten siger ((utroskab og drikker alkohol er tegn på Opstandelsens dag er tæt) [Fortalt af Al-Bukhari], hvis vi går rundt i gaderne i mange lande, kan vi finde, at folk drikker alkohol og udøver utroskab, og fordi af at AIDS er omkring os i hele verden.
Alt dette indikerer profeten Muhammeds oprigtighed, fred være med ham

Søgen efter sandhed - Det fulde oplæg (25. uge) - H
https://www.youtube.com/watch?v=wpjKljkgP30
Top Svar Citer
#29329 - 24/02/2020 17:07 Re: Lyser på vej [Re: somo]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
"Profeten sagde: (vent på opstandelsesdagen, hvis folk spilder tilliden) {fortalt af Al-Bukari}, i dag kan vi se mange sager i domstole på grund af at spilde tilliden mellem mennesker. Vi kan finde millioner af sager på grund af snyderi."

- Ja det ville vel nok være tillidsvækkende for retfærd og jus, hvis man så bort fra de realiteter som udgør virkeligheden, og atter så sig blind på det gl. testamentes moral, anråbt af en eller anden ørkensheik, hurra hurra..;)

mvh
Simon


Redigeret af Simon (24/02/2020 17:11)
Top Svar Citer
#29333 - 25/02/2020 08:21 Re: Lyser på vej [Re: Simon]
somo Offline
bor her
Registeret: 14/07/2012
Indlæg: 765
Upassende moral for mennesker overalt
Fordi folk ikke anvender Guds lov og profeternes bud
Islamsk lov er en måde at leve og uddanne for den samme person
Et af de utallige træk og karakteristika ved den islamiske religion er, at det er en religion, der er gyldig for hver gang og sted. Islam er virkelig en livsstil. Han bekymrer sig om det sociale liv i alle dets detaljer, såvel som det økonomiske, politiske, videnskabelige og praktiske liv og alle aldersspørgsmål, der behandles gennem den analogi-tilgang, der handler med virkeligheden i dag sammenlignet med dens modstykke på tidspunktet for Profeten Muhammeds

fred være med ham
Top Svar Citer
#29334 - 26/02/2020 11:07 Re: Lyser på vej [Re: somo]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
"Upassende moral for mennesker overalt Fordi folk ikke anvender Guds lov".

- Fejl! Der findes ingen guder, dermed heller ikke guders love, hvorimod der findes mennesker der skaber guder, og love i disses navn!

At mennesker tror at guder har skabt nogen love, viser en kundskabsløshed som det er det troende menneskes egen forpligtelse at afvikle.

mvh
Simon
Top Svar Citer
#29336 - 26/02/2020 12:26 Re: Lyser på vej [Re: Simon]
Hanskrist Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 2124
Sted: Nørresundby
Citat:
- Fejl! Der findes ingen guder, dermed heller ikke guders love, hvorimod der findes mennesker der skaber guder, og love i disses navn!


Den værste form for ateisme er troen på at Gud og/eller guder eksisterer. Teologisk må Gud pr definition ikke eksistere som vi eksisterer.

Men mennesker skaber ikke Gud og/eller guder. Begrebet størrelsen Gud, hvad det dækker over, er ikke skabt af os mennesker, men det er vi mennesker der beskriver nogle livets åndelige lovmæssigheder vi har hard wired neurobiologisk med os ind i livet.

Menneskets ånd er især knyttet til vores frygtberedskab, overlevelsesberedskab, vores sympatikus funktioner hvor vi formår at mobilisere masse af energi til at overleve = det vi kalder for arbejde idag. Guds Ånd er en parasympatikus funktion, ikke den umyeliniserede mavefornemmelses vagus funktion, men den "supra'mellemgulvsfunktion" myelineserede prosociale smart vagus "brain face heart" funktion.

Der er andre hardwired neurobiologiske forhold der tvinger mennesket til at skelne mellem menneskets egen ånd og Guds Ånd.

Og stadig så eksisterer Gud ikke, selv om Guds Ånd eksisterer. Nemlig er mennesket og Gud uadskillelige, hvilket en intelligent metalæsning af bibelen også er en logisk konsistent redegørelse for på hver eneste side.

Hvis begrebet og størrelsen Gud kunne adskilles mennesket var det hele ren fiktion, og en barnlig tale som den bibelfundamentalister og ateisterne meningsløst fører igennem århundrede uden at komme ud af stedet og mens dette pjat foregår, gør de åndelige religiøse begavede mennesker store fremskridt, uden overhovedet at skæve til den tossede debat mellem ateisterne og fx de bibelfundamentalistiske overtroiske.

Den spirituelle religiøse dybdedimension hvor begrebet og størrelsen Gud indgår, altså som en åndsfunktion, har aldrig set bedre dage end i vor tid. Noget Nikolai Berdyaev forudså, profeterede om, i "1920 -erne", at først skulle Europa igennem endnu en forfærdelig mørk nat, men herefter ville den spirituelle religiøse dimension, som en kreativ ekstase (kreativ ekstatisk begejstring og entusiasme), endelig bryde igennem. Nøjagtig det vi ser idag, aldrig har det religiøse spirituelle været mere folkeligt udbredt.

Dette sker sideløbende med at de materielle økonomiske velbjergede ateister og overtroiske religiøse er igang med at brænde jorden af i overforbrug og rejselyst, og forfinet dekadent forlystelseskultur og nydelseskultur og misbrugskultur, hvor der ikke længere findes nogen lovmæssighed og harmoni, fordi livet skal tilfredsstille det overtroiske og ateistiske menneske der lever i et spirituelt vakuum, uden at de overhovedet formår at erkende nogen former for åndelig styrelse og lovmæssighed og overflod, skønhed, med ind over deres liv.

De livets åndelige lovmæssigheder af overflod, overskud og skønhed, HEALING POWER og RECOVERY, vi er hard wired neurobiologisk udstyret med foregår der naturvidenskabelig forskning i med stor succes. Og der kommer nye erkendelser hver eneste dag. "Den polyvagale teori" af Stephen Porges såvidt vores Autonome Nervesystem kommer til at spille en helt central rolle i fremtiden. Men kun ganske få forskere har forstået rækkevidden af "The Polyvagal Theory", men vi er nogle stykker på verdensplan der har opdaget dette epokegørende værk, der vil forme fremtidens psykologi og forståelse den religiøse spirituelle dimension. Menneskets ånd og Guds Ånd (livets Ånd som en højere Ånds funktion) er simpelthen nøje beskrevet i den polyvagale teori, nemlig som den myeliniserede smart vagus funktion, et prosocial "brain face heart" system, hvor følelsesmæssigt empati mellem mennesker udspiller sig og hvor mennesket er lydhør og særligt følsom overfor den menneskelige samtale, prosody og vokaler, musik og sang, det sidste forhold er meget udtalt hos Paulus.


-0-0-0-0-0-

Gud eksisterer ikke, men mennesket og gud, menneskets ånd og Guds Ånd, eksisterer som en konkret umiddelbar erfaringsnær virkelighed, som fx det Nye Testamentes mange Kristusvidnesbyrd er et eksempel på.

Forstår man og tilslutter man sig denne Åndens Nærværelse og Manifestation som Jesus bringer i spil, bærer ind i verden, så er mennesket grebet af Kristus, i Kristus, altså optaget af og grebet af de samme suveræne Livets Åndelige lovmæssigheder vi har som spirituelle muligheder. Paul Tillich behandler eller beskriver forholdet, menneskets ånd og Guds Ånd, som Fornuft og Ekstatisk Fornuft, nøjagtig som vi fx også finder det beskrevet hos Platon, altså vores ENTUSIASME (vores i Gud væren).

Begrebet størrelsen Gud er lige så lidt opdigt og menneskers påfund, som at mennesket kan forelske sig og opleve kærlighed, begge forhold har vi neurobiologisk og hormonelt fysiologisk biologisk mm med os ind i livet som de biologiske væsner vi er. Så ingen menneskelig kultur ville kunne opstå uden at kærlighed og forelskelse ville blive en diskurs og på nøjagtig samme vi kan ingen menneskelig kultur opstå uden at der også opstår en diskurs om begrebet og størrelsen Gud.

Kunne Gud så ikke have fået en anden betegnelse, benævnelse, jo som kærlighed kunne være stavet anderledes, men stadig det dækker over nøjagtig de samme eksistentielle fænomener. Lige så lidt som vi kan fjerne den kulturelle diskurs om forelskelse og kærlighed, lige så lidt kan vi fjerne diskursen om begrebet og størrelsen Gud. Så ateisterne og de overtroiske bibelfundamentalister og koranfundamentalister er alle til grin, fordi ingen af disse grupperinger har forstået en hujende fis af hvad det er der er på tale, diskursen.

-0-0-0-0-0-

Hvis folk kunne anerkende og forstå hvad jeg her skriver, ville vi med et her på trosfrihed gøre et kvantespring fremad, et stort fremskridt, og vi ville forstå det hele meget bedre og mere enkelt og korrekt som videnskab gør det.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
annonce
Side 25 af 36 < 1 2 ... 23 24 25 26 27 ... 35 36 >


Seneste indlæg
Adam og Eva
af ABC
25/01/2021 16:43
Konfucianisme
af Arne Thomsen
25/01/2021 15:15
Panteisme
af Gerth
18/01/2021 22:30
BibleProject
af ABC
12/01/2021 13:14
Lyset - et forum for spirituelle mennesker...
af Gerth
05/01/2021 03:09
Nyheder fra DR
Læger visiterer vidt forskelligt: Bopæ..
26/01/2021 05:45
Vildt inspirerende og møguhyggelig: Ny ..
26/01/2021 05:40
Jyske borgmestre lægger pres på Støjb..
26/01/2021 05:40
Sådan ser minkavlernes erstatning ud: '..
26/01/2021 05:40
Senatet har modtaget anklageskrift i rig..
26/01/2021 02:50
Nyheder fra Religion.dk
Tidslinje: Videnskabsteoretiske idéer g..
19/01/2021 10:25
Fremtidens folkekirke kan risikere kun a..
18/01/2021 06:00
Selvudnævnte profeter spåede en valgse..
18/01/2021 06:00
Forfatter i ny bog: Det er ikke Koranen,..
12/01/2021 11:31
Hvad er kildekritik?
12/01/2021 10:27