annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 5392276
Et andet syn 1263554
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 1086772
Jesu ord 889237
Spirituel omsorg 819099
Galleri
Kirkebø
Hvem er online?
1 registreret Arne Thomsen 65 gæster og 16 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 28 af 47 < 1 2 ... 26 27 28 29 30 ... 46 47 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#29159 - 24/01/2020 11:17 Re: Mening med mit liv? [Re: Hanskrist]
Gerth Offline
bor her
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 570
Sted: Odense, Danmark
Hans K: " Og ingen kristne gør Kirken til en afgud eller en ting."

Det er jeg ikke enig med dig i. Jeg har lige her i denne tråd fortalt jer om min samtale med en kristen bartender, som spurgte mig: " Hvilken kirke kommer du i? " Jeg fortalte ham noget om mine åbenbaringer, at jeg ikke er medlem i en religion og jeg glemte der faktisk det med ordet ´patriarkalsk´. Han sagde om dette: " Du er anderledes end mit kendskab til Gud, hvilket er provokerende." Jeg svarede, at der var noget kontroversielt ved selv profeten Jesus. Derefter citerede han noget fra Biblen om Jesus overtrædelse af den jødiske lov Sabbatten.

Kirken var en afgud, da han udtrykte en aggressivitet, fordi jeg ikke er medlem af den. Et medlemskab i kirken kræver, at jeg rituelt af en præst med vand i en døbefont skal blive døbt sådan for en religion, altså ikke for Gud (Det guddommelige). Dette religiøst kristne ritual i kirken er således ikke Helligånden. Han fremstillede kirkens dåbsritual på en måde, som jeg sammenligner med Sabbatten. Hans forestilling om dette rituals vigtighed i kirken for dens medlemmer ligner en religiøs lov, men Helligånden er alligevel med mig uden dette ritual, hvilket han følte sig provokeret af. Han kunne heller ikke li, at jeg ikke besøger kristne kirker.
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
#29161 - 24/01/2020 17:58 Re: Mening med mit liv? [Re: Hanskrist]
ABC Offline
bor her
Registeret: 09/08/2015
Indlæg: 1174
Sted: Vanløse
Hej HansKrist

Du skriver dette:

Citat:
Derfor vi siger Jesus er Kristus, det menneske der turde lade Helligånden, Guds Ånd, virke og komme til udtryk i sit liv i praksis.


Alle som lader Helligånden, Guds Ånd, virke og komme til udtryk i sit liv i praksis, er altså Kristus? Gerth er Kristus? Skal han så også fødes i en stald med engleklang? Og døbes med en røst fra himlen? Hænges op på et kors? Genopstå efter 3 dage i dødsriget? Det ville da være videnskab ler Men hvad mon Gerth siger til sådan noget? Er du Kristus? Så ryger du lige op på et kors og så vil vi gerne se om "du" forsvinder fra graven på mirakuløs vis blinker Hvordan komme udenom den tankegang halvfuld Nu er lyset kommet til verden og mørket formåede ikke at slukke det yeah

https://www.youtube.com/watch?v=YrLk4vdY28Q

Your friend forever

Jan
Top Svar Citer
#29167 - 28/01/2020 14:39 Re: Mening med mit liv? [Re: ABC]
Hanskrist Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 1975
Sted: Nørresundby
Hej ABC og Arne og Tikka


I er alle fremmedgjorte spiritualitet, gudslivet, menneskets liv med Gud.

ABC og Arne fordi I konstant er for langt ude i ligegyldig spekulation der intet konkret har med jeres eksistens og hverdagsliv at gøre. Og spiritualitet er nu det mest personlige personligste af alt (som Sikherne også opfatter det på linje med de kristne) (der dog ikke kan skammes udelukkende hen til privatsfæren, da personligheds livet gælder vores karismatiske lysende forklarede empatiske kærlige ansigt der altid vender imod vores medmennesker, næsten (ja kun at religion blev betragtet som noget privat (med årsag i Luthers to regimente lære) muliggjorde nazisternes forbrydelser imod menneskeheden, jøderne))

Og Tikka's problem med at være fremmedgjort spiritualitet skyldes blind lydig bibelsk overtroiskhed der forhindrer egne spirituelle erfaringer, Gud og Guds Ånd i eget liv som en nyskabende HEALENDE dynamik.


Gerth har tyvstjålet ideen om Helligånden fra de kristne. Han tror han er mere ren end alle og at de millioner af millioner mennesker igennem 2000 år alle var galt afmarcheret såvidt Helligånden, deres Gud Helligånds Liv. I Kristus har vi hele Gudsdomsfylden i kød og blod, ja vores legeme er et tempel for Helligånden etc etc.. Og dernæst at skulle lægge øren til Gerths meget umodne, ja barnlige, kristendoms religionskritik er næsten ikke til at holde ud.

Gerth skulle holde sin sti ren og koncentrere sig om sin egen fremgang noget mere og den dag Gerth havde studeret kristendommen og teologi det kunne måske være interessant at lytte til en dyb og kras religionskritik med bid i fra ham af.


Jeg bliver så skuffet over jeres manglende SPIRITUALITET i praksis. At I er gjort så fremmede overfor det spirituelle, fremmedgjorte det spirituelle, at I har skubbet det ud i spekulation og gisninger (som Arne og ABC) og i overtroen (bibelsk overtroiskhed) som Tikka.

Hvordan kan jeres sjæle være så øde og tomme og fremmede for gudslivet??? Dette det smukkeste af alt ved religionerne, da ikke mindst kristendommen.

Jeg er virkelig dybt bekymrede for jer alle og håber at jeg vil kunne hjælpe jer så I begynder bedre at forstå hvad SPIRITUALITET fx det kristne trosliv og dets SPIRITUALITET dækker over som er det jeg har specialiseret mig i særligt at forstå ud fra urkristendommen, hvor Paulus er vores hovedvidne.Kom tilbage til jer selv, Gud og Gudslivet, livet med Gud, er altsammen nærmere jer end I er jer selv nær. Det ligger tættere på jer end I aner. Jeg beder til at I forlader jeres spekulation (Arne og ABC), og for Tikkas vedkommende bibelsk overtro, og at I begynder at få del i følgende sandheder der også gælder for jer:

Citat:
"det har Gud åbenbaret for os ved Ånden. Thi Ånden ransager alt, selv Guds dybder. For hvem ved, hvad der bor i mennesket, undtagen menneskets egen ånd? Således ved heller ingen anden end Guds ånd, hvad der bor i Gud. Vi har ikke fået verdens ånd, men Ånden fra Gud, for at vi skal vide, hvad Gud i sin nåde har givet os" 1 Kor 2


Paul's mysticism was not like the mysticism elsewhere described as a soul being at one with God. In the mysticism he felt and encouraged, there is no loss of self but an enriching of it; no erase of time or place but a comprehension of how time and place fit within the eternal. A. Schweitzer.


Jeg ville anbefale jer at læse og studere følgende indtil I begynder i praksis at forstå hvad det er der tales om (det må ikke forblive teoretisk og abstrakt for jer eller overtroiskhed):

1 Kor 2 og 2 Kor 3 og sidste halvdel af Rom 7 og hele Rom 8.

Hvis I koncentrerede jer herom indtil “10-øren“ falder, I ville få et helt nyt liv, med så mange små og store mirakler og helbredelser. ABC og Gerth vil få den RECOVERY de behøver og Arne og Tikka den hjælp og HEALING der kunne styrke deres liv.

Det er mig en gåde at Arne og ABC og Tikka kan komme så langt væk fra ægte SPIRITUALITET, gudsliv, liv med Gud. Læs nu for pokker da de tekststykker af Paulus.


Ufatteligt alle disse ligegyldige eksotiske Wikipedia studier Arne gør, såvel som de over 5000 indlæg han har begået, når man påtænker at han er så åndelig sløv at han ikke engang magter at læse disse nøgletekster fra Nye Testamente.

Dette voldsomme had og aversion til Nye Testamente hos Arne er simpelthen rystende. Manden der vil kloge sig på alt muligt om kristendommen vil ikke slå op i Nye Testamente og sætte sig ind i den kristne SPIRITUALITET.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#29171 - 28/01/2020 21:45 Re: Mening med mit liv? [Re: Hanskrist]
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 5519
Sted: Sydsjælland
Hanskrist.
Tænk at en mand som dig, der kalder dig kristen, kan fyre så meget lort af, som du gør i dit sidste indlæg her.

Du praler jo direkte af din egen spiritualitet, men når du skal forklare den, taler du i tunger - netop hvad Paulus advarer imod i sit første brev til korintherne.

Din tro, dit håb og din kærlighed får vi ikke noget at vide om.
I stedet søger du at "give lektier for" i den Bibel, som du håner andre for at støtte sig til - samtidig med at du spreder hån og foragt omkring dig.

Mit gæt er, at havde du mødt kristendommens Jesus her på jorden, ville du blive belært om en noget anden opførsel end den "ukristelige" føren dig frem, du her blotter dig med.

Jeg har stor respekt for sider af kristendommen, især kærligheden, men også bjergprædikenens saligprisning af de rene af hjertet - kvalteter man dog også finder i andre religioner - men dét, du fremfører, minder mig mere om den spanske inkvisition, korstog og heksebrændinger.

M.h. Arne smiler I kærlighed og harmoni til kloden og alt dens liv heart
Top Svar Citer
#29172 - 29/01/2020 00:26 Re: Mening med mit liv? [Re: Arne Thomsen]
Hanskrist Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 1975
Sted: Nørresundby
Du opfør dig bevidst skør overfor mig Arne,,

Når du læser om Sikher's spiritualitet som jo minder ikke så lidt om hvad jeg har sagt gennem årene, finder du det beundringsværdigt, men når jeg siger det samme kalder du det svulstig og uforståelig tale.

Du er gennemført skør overfor mig, og det har du været altid, det er ikke noget nyt.

Og igen, i flere år rev jeg mig i håret over dig, idag ved jeg du gør bevidst eller måske er det ubevidst, alt for ikke at forstå hvad jeg skriver

Du har altid gjort dig klog på kristendommen, men at slå op i Nye Testamente og ovenikøbet få en ekspert til at fortælle dig hvilke par sider du med fordel kan læse, det magter du ikke, men år efter at finde noget lignende på Wikipedia ad omveje, måske over Sikhernes spiritualitet, det har du ikke noget imod. Du kunne jo om du havde lyttet til mig, for rigtig mange år siden have fundet en endnu stærkere spiritualitet hos Paulus end den Sikherne har som jo ikke så lidt minder om hvad vi finder hos Paulus, den største mystiker religionshistorien måske har set og med absolut den største succes med memet vores væren "i KRISTUS"

Som om du kun forstår tingene hvis de kommer fra din egen mund, fra din egen hjerne, som om du ikke kan lære noget af andre, og forstå hvad andre siger, det skal komme fra dig selv

Og sjovt det med Sikhernes spiritualitet pludselig er beundringsværdigt når du selv står for det stik modsatte, at mennesket intet kan vide om gudslivet, ja ifølge dig har mennesket slet intet bevidst gudsliv, på den måde spiritualitet. Men hvorfor du ikke overfalder Sikherne er mig en gåde, de må jo være svulstige og fyldt med påstande der ikke er forklaret.


Du er besat af dig selv Arne, dig selv og dine egne tanker om tingene, ikke så interesseret i en dyb forståelse tingene fra virkelig dygtige folk


Jeg taler ikke i tunger såvidt det kristne trosliv og dets Spiritualitet, tværtimod er jeg den eneste, såvidt jeg er orienteret, der kan tværvidenskabelig forklare og oversætte denne urkristne paulinske spiritualitet til:

1): til eksistentialisme og religionsfilosofi
2): psykoanalytisk og Jungiansk terminologi
3): psykologi
4): hverdagssprogets psykologi eller lægmands måde at tænke og snakke om tingene
5): neurovidenskab

Stort set hele den paulinske spiritualitet kan jeg forklare og oversætte tværvidenskabeligt til de fem områder nævnt ovenfor. Så jeg er modsat dine påstande Arne, ham der af alle kan forklare tingene så det bliver forstået af et menneske med et moderne videnskabeligt syn og dannelse, uddannelse, noget Kræn-p påpegede karakteriserede mine skriverier, at her kommer forståelig tale så vi ikke behøver gå på kompromis med vores intellektuelle integritet, ærlighed og redelighed

Jeg orker ikke grublerier og spekulationer og tvivlsomme gisninger og tro på noget der ikke kan bevises, for netop sådan skal tro ikke forstås, det er en kæmpe misforståelse der har sneget sig ind hos os moderne mennesker (grundet mange år med misforstået bibelfundamentalisme) der slet slet ikke har forstået hvad det kristne trosliv og dets spiritualitet dækker over.

Som jeg siger, Gud går ikke død i Bibelen eller i Jesus, nej Gud virker lige stærkt som altid hos hver enkelt af os. Gud mistede eller tabte ikke pusten (sin ÅND) i Jesus eller i bogstavelige læsninger Bibelen, nej Guds tanker ideer og motiver har vi direkte eller formidlet gennem mange andre tekster end lige Bibelen.

Bibelen må jo ikke tá Gud fra os, så vi tror mere på Bibelen end Gud.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
annonce
Side 28 af 47 < 1 2 ... 26 27 28 29 30 ... 46 47 >


Seneste indlæg
Lyset - et forum for spirituelle mennesker...
af Arne Thomsen
27/09/2020 16:37
OPLYSTHED ( ny version )
af Gerth
23/09/2020 22:15
Gennemsigtighed og troværdighed af faktiske fakta
af somo
22/09/2020 07:58
Omskæring af drengebørn i Danmark.
af Gerth
18/09/2020 03:58
Samtaler omkring bålet...
af ABC
12/09/2020 09:59
Nyheder fra DR
Organisationer kræver svar: Hvorfor ble..
27/09/2020 20:57
Regeringen vil se på ekstra hårde stra..
27/09/2020 20:45
Har kostet Disney 500 millioner: Nu kan ..
27/09/2020 20:43
Fra Luftwaffes rammer til hemmelige miss..
27/09/2020 20:40
Nu trækker de maskerne af politiet. Mø..
27/09/2020 16:50
Nyheder fra Religion.dk
Efter rosh ha-shanah beder jøder medmen..
22/09/2020 06:00
“Det var som om, jeg var død”: Budd..
21/09/2020 06:29
Trods coronarestriktioner: Det jødiske ..
17/09/2020 06:12
Velkommen til år 5781: En forklaring af..
16/09/2020 05:50
Er vi alle niqabier?
15/09/2020 06:20