annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15453733
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2365629
Et andet syn 1975461
Jesu ord 1515118
Åndelig Føde 1445516
Galleri
Rødhus hedeklit
Hvem er online?
0 registrerede 280 gæster og 268 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 26 af 44 < 1 2 ... 24 25 26 27 28 ... 43 44 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#29132 - 21/01/2020 22:07 Re: Mening med mit liv? [Re: Hanskrist]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7149
Sted: Sydsjælland
Hej Hanskrist.

Nu ser jeg, at du skriver:
Citat:
Vi finder ikke det religiøse andre steder end hos mennesket.
Det er jo straks mere acceptabelt - set med mine øjne - end:
Citat:
Hverken Gud eller Helligånden eller for den sags skyld Gud Helligånden, udretter noget som helst her på jorden udenom mennesket.
som jeg fortsat ikke tror, du kan finde opbakning til hos "alle de kristne" og deres "dygtige teologer".

For mig drejer det sig ikke om at "studere Gud", men om at stræbe efter at være "det fuldkomne menneske" - hvilket i øvrigt også fremhæves i ortodoks kristendom - og jeg ved, hvad dét er for mig: Ydmyghed, taknemmelighed, energisk målbevidsthed - kærlighed.
For dig er det jo tydeligvis noget andet - og det er jo så din sag smiler

M.v.h. Arne smiler I kærlighed til denne klode og alt dens liv heart
Top Svar Citer
#29140 - 23/01/2020 11:29 Re: Mening med mit liv? [Re: ]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3642
Sted: Nørresundby
Hej Gerth,, tillykke, du kan skrive så det kan læses,

så mit "ta dig sammen Gerth" er pædagogisk set okay, for du har evnerne, er i stand til at gøre det bedre (men hæng i, det er stadig plads til forbedringer)

-0-0-0-0-0-0-

Mine (Gerth) ord var: " Ja! Både menneskeheden og verden er en del af Himmeriget. Mit råd til alle: Lav derfor Jorden til en hellig planet som Riget, men en ´ny jord og himmel´ sker kun sådan med Helligånden."

Du (HansKrist) kommenterede dette med svaret: " Hverken Gud eller Helligånden eller for den sags skyld Gud Helligånden, udretter noget som helst her på jorden udenom mennesket. Bare at konstatere i privaten at Helligånden er der, skaber ingen forandringer."

Gerth:

Citat:
Helligånden er noget andet som ånd, hvilket betyder, at den kun er i mennesket, fordi mennesker er ikke tingene.


Guds Ånd (Helligånden (Den Hellige Guds Ånd)) er ikke menneskets ånd, men er ikke noget andet end ånd (forskellig fra ånd), da menneskets ånd og Guds Ånd kommunikerer og deltage i hinandens liv, åndelige liv. I troen fx åbner menneskets ånd for Guds Ånd, ja troen er en central akt hvor hele mennesket ekstatisk er grebet og drevet af Ånden og erfarer Åndens tilstedeværelse, Helligåndens tilstedenærværelse.



Gerth: "Helligånden er noget andet som ånd, hvilket betyder, at den kun er i mennesket, fordi mennesker er ikke tingene." Citat slut.

HansKrist: "Hverken Gud eller Helligånden eller for den sags skyld Gud Helligånden, udretter noget som helst her på jorden udenom mennesket".

Det ser ud til at du stort set er enig med denne min påstand hvorom Arne siger:

Citat:
"som jeg fortsat ikke tror, du kan finde opbakning til hos "alle de kristne" og deres "dygtige teologer".


-0-0-0-0-0-

Gerth:

Citat:
Jeg tilhører Det guddommelige, som døbte mig i en pagt ved spirituel åbenbaring helt uden en religions bygning og menneskers fysisk religiøse ritualer. Eksempelvis sekteriske præster misbruger de materielle ritualer dåb og nadver i kirker, hvilket alligevel ikke er ægte, så selv en psykopatisk ond mand eller kvinde idag kan løgnagtigt melde sig ind i en af de forskellige slags kirker på en falsk måde. Kirkerne er tilmed uenige med hinanden om tingene. I kirkerne er Biblen en ting. Gør derfor ikke kirken til en afgud, fordi ligesom templer, synagoger og moskeér er også den kun en ting. Helligånden er noget andet som ånd, hvilket betyder, at den kun er i mennesket, fordi mennesker er ikke tingene. Præster ejer ikke Helligånden og ingen kontrollerer dens virke. Menneskeheden bestemmer ikke hvordan, at den udvalgte er.


"Jeg tilhører Det guddommelige, som døbte mig i en pagt ved spirituel åbenbaring helt uden en religions bygning og menneskers fysisk religiøse ritualer".

YES og dette gælder alle og kan du selv læse om i Nye Testamente. Fysiske religiøse ritualer er symbolske, og hvis disse ritualer ikke siger et menneske noget, giver nogen mening, skal det selvfølgelig ikke nødvendigvis deltage heri.

I kirkerne er Biblen en ting. Gør derfor ikke kirken til en afgud, fordi ligesom templer, synagoger og moskeér er også den kun en ting.

"I Kirken er Bibelen en ting" nej nu vrøvler du og viser hvor lidt du har forstået fordi du forstår som et barn, nøjagtig som når du taler om det patriarkalske, også dette er en barnlig bogstavelig læsning der afslører du ikke har styr på tingene, eller tænker som et forstandigt voksen menneske. Men mange unge idag, kan netop ikke forstå meningen bag ord og begreber.

Og ingen kristne gør Kirken til en afgud eller en ting.

Her efterfølgende definerer Paulus (2 Kor 3) hvem der er KIRKE:

Citat:
Begynder vi nu igen at anbefale os selv, eller har vi som visse andre brug for anbefalingsbreve til eller fra jer? Nej, I er selv det brev, der står skrevet i vore hjerter, og som kendes og læses af alle mennesker, så det er klart, at I er et Kristus-brev, der er blevet til ved vores tjeneste, ikke skrevet med blæk, men med den levende Guds ånd, ikke på tavler af sten, men i hjerter, på tavler af kød og blod.

En sådan tillid har vi til Gud ved Kristus. Ikke at vi af os selv duer til at udtænke noget, som kom det fra os selv; at vi duer til noget, skyldes Gud, som også har gjort os duelige til at være tjenere for en ny pagt, ikke bogstavens, men Åndens; for bogstaven slår ihjel, men Ånden gør levende.



At være KIRKE i verden forstår du det Gerth?

Og at de forskellige synlige organiserede KIRKER i verden kan være uenige skyldes jo at der hvor Ånden er der er også Friheden, og ikke ensretning. Der er højt til loftet og plads til uenigheder.

Der hvor du står svagest Gerth og bliver uinteressant at høre på er såvidt din kritik af kristendommen som er billigt, fyldt med fordomme og fordumme. Jeg vil anbefale dig at deltage i "Teologi for lægfolk", håber det findes i Odense. Få det undersøgt og få dig tilmeldt.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#29161 - 24/01/2020 17:58 Re: Mening med mit liv? [Re: Hanskrist]
ABC Offline
veteran
Registeret: 09/08/2015
Indlæg: 5351
Sted: Vanløse
Hej HansKrist

Du skriver dette:

Citat:
Derfor vi siger Jesus er Kristus, det menneske der turde lade Helligånden, Guds Ånd, virke og komme til udtryk i sit liv i praksis.


Alle som lader Helligånden, Guds Ånd, virke og komme til udtryk i sit liv i praksis, er altså Kristus? Gerth er Kristus? Skal han så også fødes i en stald med engleklang? Og døbes med en røst fra himlen? Hænges op på et kors? Genopstå efter 3 dage i dødsriget? Det ville da være videnskab ler Men hvad mon Gerth siger til sådan noget? Er du Kristus? Så ryger du lige op på et kors og så vil vi gerne se om "du" forsvinder fra graven på mirakuløs vis blinker Hvordan komme udenom den tankegang halvfuld Nu er lyset kommet til verden og mørket formåede ikke at slukke det yeah

https://www.youtube.com/watch?v=YrLk4vdY28Q

Your friend forever

Jan
_________________________
I Vandrer mod Lyset står der, at kun de tålmodige er brugbare, og det kan jeg godt følge...
Top Svar Citer
#29167 - 28/01/2020 14:39 Re: Mening med mit liv? [Re: ABC]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3642
Sted: Nørresundby
Hej ABC og Arne og Tikka


I er alle fremmedgjorte spiritualitet, gudslivet, menneskets liv med Gud.

ABC og Arne fordi I konstant er for langt ude i ligegyldig spekulation der intet konkret har med jeres eksistens og hverdagsliv at gøre. Og spiritualitet er nu det mest personlige personligste af alt (som Sikherne også opfatter det på linje med de kristne) (der dog ikke kan skammes udelukkende hen til privatsfæren, da personligheds livet gælder vores karismatiske lysende forklarede empatiske kærlige ansigt der altid vender imod vores medmennesker, næsten (ja kun at religion blev betragtet som noget privat (med årsag i Luthers to regimente lære) muliggjorde nazisternes forbrydelser imod menneskeheden, jøderne))

Og Tikka's problem med at være fremmedgjort spiritualitet skyldes blind lydig bibelsk overtroiskhed der forhindrer egne spirituelle erfaringer, Gud og Guds Ånd i eget liv som en nyskabende HEALENDE dynamik.


Gerth har tyvstjålet ideen om Helligånden fra de kristne. Han tror han er mere ren end alle og at de millioner af millioner mennesker igennem 2000 år alle var galt afmarcheret såvidt Helligånden, deres Gud Helligånds Liv. I Kristus har vi hele Gudsdomsfylden i kød og blod, ja vores legeme er et tempel for Helligånden etc etc.. Og dernæst at skulle lægge øren til Gerths meget umodne, ja barnlige, kristendoms religionskritik er næsten ikke til at holde ud.

Gerth skulle holde sin sti ren og koncentrere sig om sin egen fremgang noget mere og den dag Gerth havde studeret kristendommen og teologi det kunne måske være interessant at lytte til en dyb og kras religionskritik med bid i fra ham af.


Jeg bliver så skuffet over jeres manglende SPIRITUALITET i praksis. At I er gjort så fremmede overfor det spirituelle, fremmedgjorte det spirituelle, at I har skubbet det ud i spekulation og gisninger (som Arne og ABC) og i overtroen (bibelsk overtroiskhed) som Tikka.

Hvordan kan jeres sjæle være så øde og tomme og fremmede for gudslivet??? Dette det smukkeste af alt ved religionerne, da ikke mindst kristendommen.

Jeg er virkelig dybt bekymrede for jer alle og håber at jeg vil kunne hjælpe jer så I begynder bedre at forstå hvad SPIRITUALITET fx det kristne trosliv og dets SPIRITUALITET dækker over som er det jeg har specialiseret mig i særligt at forstå ud fra urkristendommen, hvor Paulus er vores hovedvidne.



Kom tilbage til jer selv, Gud og Gudslivet, livet med Gud, er altsammen nærmere jer end I er jer selv nær. Det ligger tættere på jer end I aner. Jeg beder til at I forlader jeres spekulation (Arne og ABC), og for Tikkas vedkommende bibelsk overtro, og at I begynder at få del i følgende sandheder der også gælder for jer:

Citat:
"det har Gud åbenbaret for os ved Ånden. Thi Ånden ransager alt, selv Guds dybder. For hvem ved, hvad der bor i mennesket, undtagen menneskets egen ånd? Således ved heller ingen anden end Guds ånd, hvad der bor i Gud. Vi har ikke fået verdens ånd, men Ånden fra Gud, for at vi skal vide, hvad Gud i sin nåde har givet os" 1 Kor 2


Paul's mysticism was not like the mysticism elsewhere described as a soul being at one with God. In the mysticism he felt and encouraged, there is no loss of self but an enriching of it; no erase of time or place but a comprehension of how time and place fit within the eternal. A. Schweitzer.


Jeg ville anbefale jer at læse og studere følgende indtil I begynder i praksis at forstå hvad det er der tales om (det må ikke forblive teoretisk og abstrakt for jer eller overtroiskhed):

1 Kor 2 og 2 Kor 3 og sidste halvdel af Rom 7 og hele Rom 8.

Hvis I koncentrerede jer herom indtil “10-øren“ falder, I ville få et helt nyt liv, med så mange små og store mirakler og helbredelser. ABC og Gerth vil få den RECOVERY de behøver og Arne og Tikka den hjælp og HEALING der kunne styrke deres liv.

Det er mig en gåde at Arne og ABC og Tikka kan komme så langt væk fra ægte SPIRITUALITET, gudsliv, liv med Gud. Læs nu for pokker da de tekststykker af Paulus.


Ufatteligt alle disse ligegyldige eksotiske Wikipedia studier Arne gør, såvel som de over 5000 indlæg han har begået, når man påtænker at han er så åndelig sløv at han ikke engang magter at læse disse nøgletekster fra Nye Testamente.

Dette voldsomme had og aversion til Nye Testamente hos Arne er simpelthen rystende. Manden der vil kloge sig på alt muligt om kristendommen vil ikke slå op i Nye Testamente og sætte sig ind i den kristne SPIRITUALITET.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#29171 - 28/01/2020 21:45 Re: Mening med mit liv? [Re: Hanskrist]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7149
Sted: Sydsjælland
Hanskrist.
Tænk at en mand som dig, der kalder dig kristen, kan fyre så meget lort af, som du gør i dit sidste indlæg her.

Du praler jo direkte af din egen spiritualitet, men når du skal forklare den, taler du i tunger - netop hvad Paulus advarer imod i sit første brev til korintherne.

Din tro, dit håb og din kærlighed får vi ikke noget at vide om.
I stedet søger du at "give lektier for" i den Bibel, som du håner andre for at støtte sig til - samtidig med at du spreder hån og foragt omkring dig.

Mit gæt er, at havde du mødt kristendommens Jesus her på jorden, ville du blive belært om en noget anden opførsel end den "ukristelige" føren dig frem, du her blotter dig med.

Jeg har stor respekt for sider af kristendommen, især kærligheden, men også bjergprædikenens saligprisning af de rene af hjertet - kvalteter man dog også finder i andre religioner - men dét, du fremfører, minder mig mere om den spanske inkvisition, korstog og heksebrændinger.

M.h. Arne smiler I kærlighed og harmoni til kloden og alt dens liv heart
Top Svar Citer
annonce
Side 26 af 44 < 1 2 ... 24 25 26 27 28 ... 43 44 >


Seneste indlæg
ABC-spam
af Arne Thomsen
19/03/2024 00:31
Snyder religionerne?
af Arne Thomsen
18/03/2024 22:20
Ramadan-måneden
af ABC
16/03/2024 12:02
Kærlighedsbevægelsen...
af ABC
11/03/2024 09:54
Er dette videnskab...
af Anonym
10/03/2024 00:49
Nyheder fra DR
Israel rammer syriske militærfacilitete..
19/03/2024 02:57
Landsby i Slovakiet i alarmberedskab eft..
19/03/2024 01:23
Efter israelsk operation ved hospital i ..
18/03/2024 23:27
Kongeriget Danmark støtter FN-forslag o..
18/03/2024 21:44
Randers bevilger yderligere 150 millione..
18/03/2024 20:25
Nyheder fra Religion.dk