annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15538991
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2372510
Et andet syn 1980929
Jesu ord 1518467
Åndelig Føde 1466259
Galleri
Efterårsjævndøgn Rødhus
Hvem er online?
0 registrerede 285 gæster og 91 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 4 af 24 < 1 2 3 4 5 6 ... 23 24 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#29690 - 24/04/2020 10:24 Re: Hvad vi lærer hos Paulus [Re: ]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3642
Sted: Nørresundby
Gerth:

Citat:
Derfor undrer det mig, at teologi er så ekstremt vigtigt for dig, fordi den uddannelse studerer grundigt kun Bibelen som netop bogen til Kristendommen? Dette og din Paulus fetich har andre profiler jo også kritiseret dig for i jeres årevis mange uden resultater tilsyneladende skænderier. Der findes jo flere skrifter fra dengang med Urkristendommen og så videre, hvilke den kristne oldkirke, senere katolicismen og stadig endnu idag også alle de forskellige kristne trosretninger fornægter. Bogen - et kursus i mirakler - er tilmed en slags nyere fortolkning om det kristne budskab. Projekt OPLYSTHED har blandt andet et nyt begreb ´Det guddommelige, Helligånden og Mennesket er et´, men den er ikke tilknyttet en bog/påstået hellig skrift. Ordet ´bryde´ betyder blandt andet her i sammenhæng med religionskritik: Ikke overholde forpligtelser, love og regler eller lignende.


Derfor undrer det mig, at teologi er så ekstremt vigtigt for dig, fordi den uddannelse studerer grundigt kun Bibelen som netop bogen til Kristendommen?"

Nej teologi studerer den kristne SPIRITUALITET - Gudsliv.

Det er teologien der af alle, ikke mindst ud fra Paulus, engang for alle kan frikende kristendommen fra at være en bogreligion, altså kristendommen og kristne menneskers tro og spiritualitet er ikke funderet på en bog, men på Gud Helligåndens virke og kraft ind i verden ved mennesket Jesus,

Kristendommen er grundlagt på begivenheden KRISTUS ind i verden ved mennesket Jesus.

Begivenheden KRISTUS = den Åndens = Guds Hellige Ånds = Gud Helligåndens ny virkelighed og VÆREN ind i verden ved mennesket Jesus.

Dette er hvad teologer beskæftiger sig med.

Bibelen er en række bøger med forskellige vidnesbyrd om begivenheden KRISTUS - men det er Gud Helligånden der grundlægger KIRKEN - eller det er Gud Helligånden Kirken er grundlagt på, ikke Bibelen, kristendommen er nemlig ikke bibelfundamentalisme (funderet på Bibelen, men er Gud Helligåndens værk).

Dette er hvad teologi kan.

Citat:
Tro er ikke den menneskelige indbildning eller drøm, som nogle anser for at være tro. At nogle opfatter forholdene sådan, skyldes at når de hører evangeliet, så farer de løs og frembringer ved egen kraft en tanke i hjertet: ”jeg tror”. Dette holder de så for at være en ret tro; men det er menneskeligt tankespind, som er uden virkning på hjertets grund. Derfor virker den heller intet, og det følger ingen forbedring, ny skabelse deraf.
Tro derimod er et guddommeligt værk i os, som forvandler og føder os på ny ud af Gud. Den døder den gamle Adam, og gør os af hjerte, sind, tanker og alle kræfter til helt andre mennesker.
Oh, troen er i sit væsen en så levende, skabende, virkende og mægtig ting, at det er umuligt, at den ikke uafladeligt gør godt. Den spørger heller ikke, om der er gode gerninger at gøre, men inden man når at spørge, har den gjort dem og er altid virksom
. Citat slut (hentet fra luthers fortale til Romerbrevet)


-0-0-0-0-0-0-

Bogen - et kursus i mirakler - er tilmed en slags nyere fortolkning om det kristne budskab. "

Bogen - et kursus i mirakler - er et plagiat eller forsøg på videreudvikling af Christian Science.

Og kristendommen er levende tro og SPIRITUALITET, og er konstant at sætte ord på ind i vor tids sprog og tænkning.

Teologi er den videnskab der hele tiden skal magte et kvalificeret modspil til fx Christian Science, og EKIM (et kursus i mirakler) og pinsebevægelserne (med dens hovedvægt på vores karismatiske Helligånds virke) og hvad jeg HansKrist siger/skriver og hvad du Gerth skriver.

Alle mennesker skal magte at sætte ord på deres kristne trosliv og SPIRITUALITET = "i KRISTUS" SPIRITUALITET = "i KRISTUS" (Gud Fader Søn) ENTUSIASME HELLIGÅNDS SPIRITUALITET.

LUTHER sætter ord på det stort set 100% inspireret af Paulus i citatet ovenfor. Paul Tillich og Karl Barth og HansKrist gør det samme stort set 100% inspireret af Paulus.

Takket være Helligånden, Guds Ånd som vi mennesker også har kan vi læse og forstå og blive inspireret af hvad der står i Bibelen (som du selv bliver Gerth). Udenom Helligånden kan vi ikke læse Bibelen, og dermed undgår vi den værste tænkelige faldgrube og snublesten overhovedet, nemlig bibelfundamentalisme, en bibelkonkordantisk rationalisme som værende hvad vi tror på. Det er ikke Bibelen vi skal gribes af, men Gud Helligåndens virke og handling med os, hvilket er knyttet til begivenheden KRISTUS (= Kirken) ind i verden ved mennesket Jesus.

-0-0-0-0-0-0-

´Det guddommelige, Helligånden og Mennesket er et´, men den er ikke tilknyttet en bog/påstået hellig skrift.

Paulus siger præcist det samme Gerth, men lidt mere avanceret (1)* Men vi kan også tale om det historisk og ud fra skrifterne, og selvfølgelig også ud fra Bibelen og de skrifter der ikke kom med i kanon bibelen. Men vi kan ikke gøre det udelukkende ud fra Bibelen, for der hvor Ånden er der er også Friheden. Vi er netop ikke bundet til bibelen, men til Gud udelukkende, hvor Guds Ord er levende og ikke gået i stå, gået død i Bibelen, men vi har alle takket være Gud, direkte adgang til Guds Ord, ja Gud taler forsat til os mennesker til enhver tid, altid. Ellers var KRISTUS VIRKELIGHEDEN gået til grunde, og kristendommen er grundlagtvpå at KRISTUS VIRKELIGHEDEN ikke går til grunde i og med at mennesket Jesus Kristus dør.

(1)*:

Paul's mysticism was not like the mysticism elsewhere described as a soul being at one with God. In the mysticism he felt and encouraged, there is no loss of self but an enriching of it; no erase of time or place but a comprehension of how time and place fit within the eternal. A. Schweitzer.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#29692 - 24/04/2020 11:54 Re: Hvad vi lærer hos Paulus [Re: Hanskrist]
Anonym_Thomas
Uregistreret

Hej med jer!

Lang tid siden smiler

Sådan som jeg læser Hanskrist, så ser jeg ham sætte nogle poler op over for hinanden. Nogle diskurser. Nogle gængse tænkemåder.

Fx Klostertilværelse vs. Aktivt Liv.
Eller Tømme sig selv vs. Blive fuld af Gejst.

Og ud fra denne opsætning - som skinner igennem nogle gange eksplicit andre gange implicit - går han i kødet på visse misforståelser.

Mange vil mene, at en klostertilværelse som munk må være 'det ypperste' af et religiøst liv. Nej, siger Hanskrist. Et aktivt liv hvor vi brydes med hinanden, skærper hinanden, motiverer hinanden, lever livet med hinanden, dét er sand spiritualitet.

Eller mange vil mene, at vi er sandt åndelige, når vi 'tømmer os selv' og bliver tanketomme, uden personlighed, uden sorg, uden stærke følelser - men blot sidder på en klippeafsats og stirrer ud i luften og mærker 'nuet'. Nej, siger Hanskrist. At FØLE er at være menneske. At TÆNKE er at være menneske. At løbe, synge, danse, male, filosofere, lave et ordentligt håndværk, dét er at være menneske.

Fordi Hanskrist kæmper kampen inden for vores diskurser - hvilke 'baner' vi normalt tænker i, når vi taler spiritualitet - så vil hans udtalelser have et abstrakt præg. Men det betyder altså ikke, at han vrøvler.

Giv dog manden en chance!

Og Hanskrist, hvis jeg har taget fejl i ovenstående, må du da bare rette mig smiler

Kh Thomas
Top Svar Citer
#29693 - 24/04/2020 13:10 Re: Hvad vi lærer hos Paulus [Re: Anonym]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3642
Sted: Nørresundby
Sjovt du lige kommer forbi Thomas da jeg netop tænkte på dig i forbindelse med at jeg svarede Gerth på bibelens rolle i kristendommen og på teologiens rolle.

Her tænkte jeg på at næppe nogen ville være bedre til at give et svar end dig.

Men jeg kastede mig ud i det her ved middagstid, mit forrige indlæg.

Hvis du vil deltage igen det ville være godt, du er bedre til at omgås folk end jeg er.

Måske også Simon der altid har kaldt dig "buldrende stemme" vil turde blande sig. Måske du vil kunne få Bjørn på banen igen.

Ihvertfald er du bedre til at være i dialog og samtale med Arne end jeg er.

Ville også være fantastisk Thomas hvis du får hilst på Gerth.

Uden at fornærme Gerth tror jeg godt jeg kan tillade mig at sige han er ret så speciel og original, og ihvertfald ikke typisk, en rigtig atypisk person at møde, der gir så meget af sig selv og som også er ret så ukultiveret indimellem som kun en Bjørn og HansKrist kan finde på at optræde.

Og ja det var virkelig en overraskende måde du beskrev min position på Thomas.

Og tak for det og så meget andet, som også din fødselsdags hilsen til mig, skønt ❤️

Og som du slider og slæber "i Kristus" med evangeliet og at udbrede kendskabet til kristendommen.

Indimellem forstår jeg slet ikke hvordan pokker du overkommer så meget, at være mand, at være far (der begynder at få problemer med sønnen i skak), at være lærer og så ved siden af studere og arbejde så dybt med kristendommen. Imponerende.

Mange kærlige hilsner HansKrist

PS:

Thomas jeg nævnte dig i forbindelse med ja Gerth og Arne.

Men også i forbindelse med JAN ABC - JAN KÆRLIGHEDENS ABC som jeg kalder ham, der ville det være skønt at se dig træffe på ham. Han stiller nogle meget dybe spørgsmål som jeg simpelthen ikke føler jeg har hovedet til at kunne svare på og give lidt modspil, men det tror jeg rent faktisk du ville kunne gøre Thomas.

Og jeg håber Jan ABC at du ikke har drukket dig selv ihjel i glæde over at pornhub blev gratis.

Vil gerne høre fra dig Jan ABC - vil gerne have livstegn fra dig, så ser du det her og din hånd ikke er ødelagt af for mange håndbajer og håndjager til gratis pornhub, så giv lyd fra dig JAN venligst!
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#29699 - 25/04/2020 11:38 Re: Hvad vi lærer hos Paulus [Re: Hanskrist]
Anonyme_Thomas
Uregistreret

Tak for ordene, Hanskrist. Og jeg håber, at du havde en god fødselsdag!

Jo, det her er et meget specielt sted. Vi er alle så forskellige, og alligevel holder vi sammen år efter år - trods diverse gnidninger. Det er da lidt af et mirakel, som vi må værne om.

Jeg håber, at jeg er blevet mere ydmyg med årene. Engang troede jeg, at jeg havde alle svarene. Men jo mere jeg dyrker kristendommen og læser forskellige teologer, filosoffer og historikere - og jo mere jeg dyrker samværet med andre kristne på både danske og engelsktalende fora - jo mere opdager jeg forskelligheden hos mennesker, som jeg alle respekterer. Og nogle gange føler jeg mig sikker i min sag, andre gange er jeg i tvivl om, hvad jeg selv tror eller skal tro. Og det er jeg begyndt at være åben om.

Som det er nu, ser jeg mig både som kristen, men engang imellem også som tilhørende kategorien 'Den Evige Filosofi'. Fx er jeg begyndt at lytte til Huston Smith.

Det kunne være forrygende at samles os alle igen. Alle dem du nævner. Sikke en fest!

Og tak for dig, Hanskrist. For din gejst og dit mod og din vedholdenhed. Du er som en vedvarende eksplosion, en ren powerhouse!

Kh Thomas
Top Svar Citer
#29702 - 25/04/2020 15:44 Re: Hvad vi lærer hos Paulus [Re: Anonym]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7152
Sted: Sydsjælland
Hej Thomas.
Jeg ser, at du udover Huxley's evige filosofi nu også nævner Huston Smith - der åbenbart endte med at dø som muslim.
Det lyder spændende blinker
Hvis der var noget, jeg savner her på Trosfrihed.dk, så er det gensidig anerkendelse og åbenhed - ligeværd.

M.v.h. Arne smiler Harmoni og kærlighed til denne klode - og alt dens liv heart
Top Svar Citer
annonce
Side 4 af 24 < 1 2 3 4 5 6 ... 23 24 >


Seneste indlæg
Ramadan-måneden
af Anonym
29/03/2024 03:03
Kærlighedsbevægelsen...
af Anonym
28/03/2024 21:24
Er dette videnskab...
af ABC
28/03/2024 18:17
Hvad skal du med Koranen...
af ABC
27/03/2024 13:31
Snyder religionerne?
af ABC
24/03/2024 18:58
Nyheder fra DR
Med Obama og Clintons hjælp når Biden-..
29/03/2024 05:47
Luftalarmer over hele Ukraine i nat: Én..
29/03/2024 02:41
Økonomisk hjælp på vej til amerikansk..
29/03/2024 02:03
Verdens glemte konflikt: FN-opfordring o..
29/03/2024 01:28
Stormen Nelson raser flere steder i Euro..
29/03/2024 00:31
Nyheder fra Religion.dk