annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15713427
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2384425
Et andet syn 1993640
Åndelig Føde 1531563
Jesu ord 1526022
Galleri
IKON AF KRISTUS
Hvem er online?
1 registreret Arne Thomsen 523 gæster og 47 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Hanskrist
Emne: Re: Hvad vi lærer hos Paulus

Gerth:

Citat:
Derfor undrer det mig, at teologi er så ekstremt vigtigt for dig, fordi den uddannelse studerer grundigt kun Bibelen som netop bogen til Kristendommen? Dette og din Paulus fetich har andre profiler jo også kritiseret dig for i jeres årevis mange uden resultater tilsyneladende skænderier. Der findes jo flere skrifter fra dengang med Urkristendommen og så videre, hvilke den kristne oldkirke, senere katolicismen og stadig endnu idag også alle de forskellige kristne trosretninger fornægter. Bogen - et kursus i mirakler - er tilmed en slags nyere fortolkning om det kristne budskab. Projekt OPLYSTHED har blandt andet et nyt begreb ´Det guddommelige, Helligånden og Mennesket er et´, men den er ikke tilknyttet en bog/påstået hellig skrift. Ordet ´bryde´ betyder blandt andet her i sammenhæng med religionskritik: Ikke overholde forpligtelser, love og regler eller lignende.


Derfor undrer det mig, at teologi er så ekstremt vigtigt for dig, fordi den uddannelse studerer grundigt kun Bibelen som netop bogen til Kristendommen?"

Nej teologi studerer den kristne SPIRITUALITET - Gudsliv.

Det er teologien der af alle, ikke mindst ud fra Paulus, engang for alle kan frikende kristendommen fra at være en bogreligion, altså kristendommen og kristne menneskers tro og spiritualitet er ikke funderet på en bog, men på Gud Helligåndens virke og kraft ind i verden ved mennesket Jesus,

Kristendommen er grundlagt på begivenheden KRISTUS ind i verden ved mennesket Jesus.

Begivenheden KRISTUS = den Åndens = Guds Hellige Ånds = Gud Helligåndens ny virkelighed og VÆREN ind i verden ved mennesket Jesus.

Dette er hvad teologer beskæftiger sig med.

Bibelen er en række bøger med forskellige vidnesbyrd om begivenheden KRISTUS - men det er Gud Helligånden der grundlægger KIRKEN - eller det er Gud Helligånden Kirken er grundlagt på, ikke Bibelen, kristendommen er nemlig ikke bibelfundamentalisme (funderet på Bibelen, men er Gud Helligåndens værk).

Dette er hvad teologi kan.

Citat:
Tro er ikke den menneskelige indbildning eller drøm, som nogle anser for at være tro. At nogle opfatter forholdene sådan, skyldes at når de hører evangeliet, så farer de løs og frembringer ved egen kraft en tanke i hjertet: ”jeg tror”. Dette holder de så for at være en ret tro; men det er menneskeligt tankespind, som er uden virkning på hjertets grund. Derfor virker den heller intet, og det følger ingen forbedring, ny skabelse deraf.
Tro derimod er et guddommeligt værk i os, som forvandler og føder os på ny ud af Gud. Den døder den gamle Adam, og gør os af hjerte, sind, tanker og alle kræfter til helt andre mennesker.
Oh, troen er i sit væsen en så levende, skabende, virkende og mægtig ting, at det er umuligt, at den ikke uafladeligt gør godt. Den spørger heller ikke, om der er gode gerninger at gøre, men inden man når at spørge, har den gjort dem og er altid virksom
. Citat slut (hentet fra luthers fortale til Romerbrevet)


-0-0-0-0-0-0-

Bogen - et kursus i mirakler - er tilmed en slags nyere fortolkning om det kristne budskab. "

Bogen - et kursus i mirakler - er et plagiat eller forsøg på videreudvikling af Christian Science.

Og kristendommen er levende tro og SPIRITUALITET, og er konstant at sætte ord på ind i vor tids sprog og tænkning.

Teologi er den videnskab der hele tiden skal magte et kvalificeret modspil til fx Christian Science, og EKIM (et kursus i mirakler) og pinsebevægelserne (med dens hovedvægt på vores karismatiske Helligånds virke) og hvad jeg HansKrist siger/skriver og hvad du Gerth skriver.

Alle mennesker skal magte at sætte ord på deres kristne trosliv og SPIRITUALITET = "i KRISTUS" SPIRITUALITET = "i KRISTUS" (Gud Fader Søn) ENTUSIASME HELLIGÅNDS SPIRITUALITET.

LUTHER sætter ord på det stort set 100% inspireret af Paulus i citatet ovenfor. Paul Tillich og Karl Barth og HansKrist gør det samme stort set 100% inspireret af Paulus.

Takket være Helligånden, Guds Ånd som vi mennesker også har kan vi læse og forstå og blive inspireret af hvad der står i Bibelen (som du selv bliver Gerth). Udenom Helligånden kan vi ikke læse Bibelen, og dermed undgår vi den værste tænkelige faldgrube og snublesten overhovedet, nemlig bibelfundamentalisme, en bibelkonkordantisk rationalisme som værende hvad vi tror på. Det er ikke Bibelen vi skal gribes af, men Gud Helligåndens virke og handling med os, hvilket er knyttet til begivenheden KRISTUS (= Kirken) ind i verden ved mennesket Jesus.

-0-0-0-0-0-0-

´Det guddommelige, Helligånden og Mennesket er et´, men den er ikke tilknyttet en bog/påstået hellig skrift.

Paulus siger præcist det samme Gerth, men lidt mere avanceret (1)* Men vi kan også tale om det historisk og ud fra skrifterne, og selvfølgelig også ud fra Bibelen og de skrifter der ikke kom med i kanon bibelen. Men vi kan ikke gøre det udelukkende ud fra Bibelen, for der hvor Ånden er der er også Friheden. Vi er netop ikke bundet til bibelen, men til Gud udelukkende, hvor Guds Ord er levende og ikke gået i stå, gået død i Bibelen, men vi har alle takket være Gud, direkte adgang til Guds Ord, ja Gud taler forsat til os mennesker til enhver tid, altid. Ellers var KRISTUS VIRKELIGHEDEN gået til grunde, og kristendommen er grundlagtvpå at KRISTUS VIRKELIGHEDEN ikke går til grunde i og med at mennesket Jesus Kristus dør.

(1)*:

Paul's mysticism was not like the mysticism elsewhere described as a soul being at one with God. In the mysticism he felt and encouraged, there is no loss of self but an enriching of it; no erase of time or place but a comprehension of how time and place fit within the eternal. A. Schweitzer.
Seneste indlæg
Vigtige præciseringer
af somo
28/04/2024 15:42
Min ”religion”
af Arne Thomsen
28/04/2024 13:31
Tanker - idéer - visioner.
af Anonym
27/04/2024 10:20
Kommunikation på Trosfrihed.dk
af Anonym
27/04/2024 09:52
Lad os undersøge islam...
af ABC
23/04/2024 11:48
Nyheder fra DR
Fare for, at stilladset ved Børsen kan ..
28/04/2024 21:48
Biden og Netanyahu har talt sammen
28/04/2024 20:46
Nødhjælpsorganisation genoptager arbej..
28/04/2024 18:53
Prins Harry markerer tiåret for Invictu..
28/04/2024 18:32
Brøndby snubler i guldkampen, men undg..
28/04/2024 18:21
Nyheder fra Religion.dk