annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 5745841
Et andet syn 1290272
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 1128923
Jesu ord 913323
Spirituel omsorg 831643
Galleri
Strandbumse livet
Hvem er online?
2 registrerede ABC, Gerth 69 gæster og 22 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 112 af 135 < 1 2 ... 110 111 112 113 114 ... 134 135 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#28546 - 12/11/2019 16:40 Re: VÆREN - IKKE-VÆREN [Re: Arne Thomsen]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 5642
Sted: Sydsjælland
Hej Gerth.
Lige en tilføjelse - nu hvor jeg læner mig lidt tilbage efter afslutningen af vores Vågn op snak blinker
Jeg får først nu rigtig øje på dine ord:
Citat:
Derfor er livet en overraskende gave for mig som en del af min nye opfattelse af alt/alle.
Og det slår mig så stor overensstemmelse, der er i hver vores livsopfattelse: livet en gave - uanset hvor forskelligt, vi hver især er nået dertil smiler
M.v.h. Arne smiler Kærlighed til kloden heart
Top Svar Citer
#28548 - 13/11/2019 08:13 Re: VÆREN - IKKE-VÆREN [Re: Hanskrist]
Gerth Online   content
bor her
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 606
Sted: Odense, Danmark
Hej Hans

Jeg synes, du reagerede egoistisk negativt på min undrende kritik. Hvem bryder sig om kritik? Dit nyeste indlæg lød i starten som om, at du ønsker, jeg ikke skal være her mere men, senere læser jeg den istedet som noget ros om mine selvbiografiske tekster og kampen for min ret til at være som, jeg er? Nej, jeg blev ikke smidt ud på grund af mine tekster, hvilket selv Simon tidligere har støttet mig i om ytringsfrihed. Jeg gentager: Det var fordi, internet troldene (falske profiler) reagerede imod mig i folks forskellige emner om andre ting efter, at jeg som et socialt eksperiment i min personlige udvikling havde lavet et emne med overskriften - EN PROFETS DAGBOG. Det ødelagde den gode stemning der, hvor administratorer slettede fleres onde kritik og smed mig ud, så der kunne være mere af det falsk positive i deres internet forum. Ligesom at feje skidt under gulvtæppet eller slukke ´ilden´ i processen mellem os. Lad venligst være med at dømme mig på en for dig ukendt fortid. Dette er en ulempe ved selvbiografi. Jeg har tidligere læst vistnok på Kristeligt dagblad en eller flere skribenters opfattelse af hvorfor, at i Biblen profeterne kun indirekte fortalte folk om deres rolle som særligt udvalgte. Det var noget med, at det var nok for farligt, fordi det kunne lyde som blasfemi. Selv om min gode bekendte i Facebook ikke har klikket på ´Synes godt om´ mit nyeste emne - EN NY FRELSERSKIKKELSE -, hvilket muligvis forståeligt er på grund af, at han skeptisk er imod religiøse/spirituelle autoriteter i verden, hvor han derfor ikke tror på guddommelige frelsere fra en overmagt som den generelt endelige sandhed. Ligesom med projekt OPLYSTHED, hvor personalet ingen religiøse titler har og alle medmennesker er lige. Det er godt, hvis man kan lytte til konstruktiv kritik men tiltrods for det, har jeg rollen som den særligt udvalgte og her skal dermed en personlig egoistisk forfængelighed eller narcisisme ikke stoppe mit åndelige kald. Således er jeg også ligeglad med Simons og Anonyms reaktioner, fordi mit åndelige arbejde sker med fri vilje. Du nævnte to gange ordet ´frivilligt´.

Hans K skrev blandt andet relevant: " Personligt kan jeg bedst lide at folk tør stå ved hvem de er."

Du citerede mine ord som blandt andet: " Min ekstraordinære IQ test på papir forsvandt engang i det offentlige system og derfor uvidende om den sagde psykiateren undervurderende om mig, at jeg måtte ikke få psykologhjælp og: " Det kan ikke bruges til noget, fordi du med dine psykiske problemer ikke har en kognitiv evne."

Jeg syntes ikke ´, at det var vigtigt med følgende tilføjelse men, den poster jeg altså nu: Psykiaterens undervurdering af min psykiske tilstand var kun fra i begyndelsen og frem til midten af vores ´samtaler´, fordi til sidst var min familie, mest gode bekendt og psykiateren+sygeplejerske allesammen enige med mig, at jeg især siden min fyrre års alder gennemgik en meget stor personlig udvikling til det bedre som en selvhelbredelse. Dog lærte jeg dem ikke meget om det, fordi først kun til vores sidste møde i det psykiatriske system spurgte han undrende mig, hvor jeg der ved slutningen af hele mit forløb i den og med kun cirka fem minutter inden mit ´farvel´ til dem: " Hvad gjorde du? " Det var beviset på, at min evne til selverkendelse og indsigt intet fejler."
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
#28549 - 13/11/2019 09:04 Re: VÆREN - IKKE-VÆREN [Re: Arne Thomsen]
Gerth Online   content
bor her
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 606
Sted: Odense, Danmark
1. Arne: " Vågn op - som i øvrigt også Jehovas Vidner bruger."
2. Arne: " Og det slår mig så stor overensstemmelse ( med mig og Arne ), der er i hver vores livsopfattelse: livet en gave - uanset hvor forskelligt, vi hver især er nået dertil."

Hej Arne
Jeg har set i en anden tråd, hvor Hans omtalte ham selv, ABC og mig som ifølge min version af dette ´ægte troende´ på den ene side og du på den anden som ateistisk, hvilket jeg er enig med ham i.

Jehovas vidner har kun kopieret sloganet ´vågn op´ fra Biblen.
Biblen NT metaforisk om Paulus brev til Efeserne 5:14-16: " Vågn op, du, som sover, og stå op fra de døde, og Kristus skal lyse for dig!"

Wikipedia: " Buddhismen handler om at ´vågne op´ til nirvana, som er en særlig tilstand." ( åndeligt oplyst ).

Vedrørende den, jeg er, har du et eller andet sted sagt noget om enhed med det guddommelige, altså Unio mystica. Jeg inviterer dig til, at du vil vågne spirituelt op.

2. Det er jeg ikke enig med dig i. Jeg synes foresten heller ikke, at du er vågnet op, hvilket du påstod. Biblen NT Matthæusevangeliet om verdensdommen: " Når Menneskesønnen kommer i sin herlighed og alle englene med ham, da skal han tage sæde på sin herligheds trone. Og alle folkeslagene skal samles foran ham, og han skal skille dem, som en hyrde skiller fårene fra bukkene; fårene skal han stille ved sin højre side og bukkene ved sin venstre. Da skal kongen sige til dem ved sin højre side: Kom, I som er min faders velsignede, og tag det rige i arv, som er bestemt for jer, siden verden blev grundlagt. "

En selvopofrelse er for den troende en offergave. Jeg er den, der åbenbarende prædiker med livet som en gave om Helligånden og det evige rige med den men, det vil du endnu ikke kendes ved. En gave har bevidst en giver og modtager. Du opfatter verden som en gave men noget, der er fra intet og til ingen? Hvad så med skabelsen ligesom, at jeg er sendt fra himlen?
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
#28551 - 13/11/2019 12:04 Re: VÆREN - IKKE-VÆREN [Re: Hanskrist]
Hanskrist Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 2090
Sted: Nørresundby
Hej Gerth og andre, her er et rigtig godt indblik i det psykiske og spiritualitet.

Jesper Hjøllund's recovery historie fra skizofreni er så livsbekræftende. Læs her:

Jesper Hjøllund's recovery historie


Og Gerth ud fra hvad du har fortalt os selvbiografisk er det også lykkedes dig at slippe fri af psykiske vanskeligheder, sindets mørke kræfter. Eller ihvertfald har du flere gange berettet om hvor lidelsesfyldt et liv du havde indtil omkring dine de 40 år.

Jesper Hjøllund's recovery vidnesbyrd og den visdom manden har fået med hensyn til at forstå, og skabe og organisere sit eget liv kan vi alle lære af. Det er iøvrigt hvad SPIRITUALITET (det religiøse spirituelle) alle dage har drejet sig om. Hvordan mennesket finder ind til eller frem til det lykkelige himmelske guddommelige raske vidunderlige jordiske liv vi alle burde kunne få del i (nemlig er i Kristus det himmelske og jordiske igen forenet; mennesket og Gud igen forenet).

Det religiøse spirituelle har aldrig, ALDRIG, haft at gøre med overtro og overtroiskhed, dette at tro noget usandsynligt blot fordi det står i en bog, bibelen fx, og bliver læst forkert, nemlig bogstaveligt udenom enhver åndelig eller spirituel forståelse. Dette er vor tids ateisme forvirring som skyldes det moderne menneskes mangelfulde spirituelle intelligens. Kun et menneske uden Gud som en virkelig eksistentiel størrelse i sit liv vil i denne sin gudløshed og åndelige fattigdom finde trøst i overtroiskhed og bibelen kan blive en hel besættelse for dette menneske, ja blive det slør der skjuler Gud fuldstændig. Bibelfundamentalisme er afgudsdyrkelse af værste skuffe, der gør noget primært suverænt, ubetingede anliggender, til noget afledt og betinget. Omsonste neocorticale ligegyldige mentale forestillinger.

Den religiøse spirituelle dybdedimension er og har alle dage været eksistential ontologisk begrundet, begrundet i menneskets eksistens, eller i verdens værens tilstedeværen, vores dilemmaer konflikter og fremmedgjorthed og fastlåsthed, dødhed og åndsformørkelse, og fortabelse, synd og skam (at vi forfejler vores liv), som vi møder det fra vugge til grav. Det religiøse spirituelle har ikke rod i overleverede religiøse tekster, i noget sprogligt fiktivt, fiktion og myte, men alene i vores eksistens, vores eksistential ontologiske erfaringer, hvor så overleverede religiøse tekster kan være svar på alle vores eksistentielle dilemmaer hvis vi formår at tyde de religiøse tekster, forstå dem i dets åndelige, spirituelle, rette betydning. Det sidste afsnit for at påpege hvor lodret uenig jeg er med Simon og Tikka og RoseMarie, i deres ateistiske forståelse det religiøse spirituelle, hvor det hele havner ude i absurd overtroiskhed og en latterlig parallel virkelighed som selvfølgelig til enhver tid kan pilles ned og fra hinanden. Men dette beror jo på en kæmpe misforståelse det religiøse spirituelle som de alle tre operere med, så når udgangspunktet er forkert så ender alle deres efterfølgende konklusioner langt ude i skoven (ja de tre er længere ude end vi der er seriøst beskæftiget med den religiøse spirituelle dybdedimension da vi formår at have en forstandig og videnskabelig og ikke mindst eksperimenterende fri, altså åndelig, tilgang til det, hvorfor vi kan gøre daglige fremskridt og opnå forløsning og healing, hvorimod de tre har fastlåst sig selv på alle disse spørgsmål eller de må nøjes med overtroiskhed (at overtro noget uden at kunne eksperimentere med det) eller at det hele bunder i overleverede sproglige fiktive fortællinger). Det hele bunder i at de tre sætter lighed mellem sprog og tænkning (intelligens og problemløsning) og mellem sprog og virkelighed, men tænkning (intelligens og problemløsning) og virkeligheden har en primær suveræn stilling i forhold til det sproglige, som det netop udvikler konstant på, ja der kommer hele tiden ny viden og forståelse til vi kan beskrive, sprogliggøre og give videre til hinanden, dele med hinanden, hvorved vi uddanner og skoler næste generation

Ifølge Paulus bør der ikke være nogen modsætning mellem tro = vores spiritualitet og viden, videnskabelig erfaring.


Mange kærlige hilsner HansKrist
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#28552 - 13/11/2019 13:31 Re: VÆREN - IKKE-VÆREN [Re: Gerth]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 5642
Sted: Sydsjælland
Hej Gerth.
Jeg ser, du skriver:
Citat:
Jeg har set i en anden tråd, hvor Hans omtalte ham selv, ABC og mig som ifølge min version af dette ´ægte troende´ på den ene side og du på den anden som ateistisk, hvilket jeg er enig med ham i.
Min kommentar:
Ateistisk - nej - den påstand om mig kan jeg ikke "skrive under på" blinker
For mig er dét, som mennesker kalder Gud, Faderen, Helligånden, Sønnen bare alt for småt i forhold til, hvad jeg tror, er sandheden, så jeg er hverken a- eller anti-teistisk - man kunne måske snarere kalde det hyper-teistisk blinker
Det er derfor, jeg helst ikke bruger ordet Gud. Jeg synes, det ord er så misbrugt, og at der klæber så meget ikke-lødigt til det.
Ordene Faderen og Sønnen er for mig mere menneskelige end guddommelige, og jeg forstår godt at du bruger ordet Helligånden, for det er for mig det mindst misvisende.
Hvad der er bag - og i - vedens væren er nok det udtryk, jeg tror kommer sandheden nærmest, og jeg finder det naturligt at vi, der kalder os mennesker, ikke har evner til at nærme os - til at nå så højt op.
Det er der så nogle, der hævder, at de kan - her også du, Gerth, og Hanskrist - hver på jeres egen måde - og så er der jo mange, der finder tryghed i religionernes dogmer.
Alt det respekterer jeg fuldt ud - og det interesserer mig - men det ændrer ikke min ydmyge oplevelse af verdens væren som et ufatteligt og vidunderligt mirakel, der føder dyb kærlighed i mig - en kærlighed, jeg første gang mødte i en KristusIkon.
Endelig hæfter jeg mig ved, hvad de forskellige spiritualiteter fører mennesker til i deres praktiske liv.
Her er der jo meget godt at glæde sig over (også din café), men også rædsler som magtmisbrug, korstog, Islamisk Stat og heksebrændinger bank

Summa summarum: Udtrykket ateist synes jeg ikke passer på mig blinker

M.v.h. Arne smiler Kærlighed til kloden heart
Top Svar Citer
annonce
Side 112 af 135 < 1 2 ... 110 111 112 113 114 ... 134 135 >


Seneste indlæg
Daoisme (Taoisme)
af ABC
23/11/2020 20:03
OPLYSTHED ( ny version )
af ABC
23/11/2020 19:20
Gennemsigtighed og troværdighed af faktiske fakta
af ABC
23/11/2020 18:02
Så er der linet op...
af ABC
23/11/2020 14:14
Lyset - et forum for spirituelle mennesker...
af ABC
23/11/2020 10:38
Nyheder fra DR
Regeringen sår tvivl om grundlag for EU..
23/11/2020 19:53
EU-formand inviterer Joe Biden til topm..
23/11/2020 19:21
Konservative foreslår skattelettelser i..
23/11/2020 18:39
Obamas tidligere rådgiver bliver ny ude..
23/11/2020 18:28
Ny kandidat til posten som politisk lede..
23/11/2020 18:22
Nyheder fra Religion.dk
Tidslinje: Den dansk-jødiske historie e..
23/11/2020 05:30
Fem ligheder mellem hinduisme og buddhis..
20/11/2020 06:00
New zealandske betjente kan nu bære hij..
19/11/2020 06:00
Donald Trump er et symbol med mange stem..
18/11/2020 05:00
Religionsforsker: Fantasy afspejler vore..
17/11/2020 11:12