annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15540585
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2372635
Et andet syn 1981099
Jesu ord 1518507
Åndelig Føde 1466783
Galleri
Fra bjørnens familiealbum.
Hvem er online?
1 registreret ABC 444 gæster og 142 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 97 af 117 < 1 2 ... 95 96 97 98 99 ... 116 117 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#28543 - 12/11/2019 10:10 Re: VÆREN - IKKE-VÆREN [Re: ]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3642
Sted: Nørresundby
Gerth ta dig sammen


Tænk klart og gør dig umage når du skriver. Måske du skulle genlæse din tekst og redigere i den før du sender den ind. Og husk at citere folk korrekt. Noget af hvad du skriver er uforståeligt sludder og vrøvl og usandt også. Du får rigtig mange ting galt i halsen og når du så oveni indimellem er dårlig til at formulere dig skriftligt, det går rigtig galt for dig.

Dine skriverier svinger meget i kvalitet, nogle gange kan du godt og andre gange sejler dine tekster og formuleringer såvel som logikken i hvad du skriver.

Jeg forstår godt at selvet smed dig ud af deres portal (mener du har fortalt dette ellers må du rette mig).


Der er ingen internet trold, troll, her på stedet. Og du kender ikke stedets forhistorie så slap lige af med at gøre dig klog på noget du ikke kan have overblikket over.

Citat:
Simon kritiserer kun profiler, som ikke er kristne ligesom en internet trold, hvilket Hans K har forsøgt en hel gange at skjule. Simon kritiserer ikke Hans K´s religiøse tro tiltrods for Simons modstand imod al spirituel og religiøs tro?


Simon har altid igennem de mange år vi har været her kritiseret de kristne. Men han har holdt hånden over Tikka (måske fordi hun/han er RoseMarie). At Simon ikke kritiserer mig HansKrist længere for den måde jeg præsenterer kristendommen på skyldes personlige grunde, mange års intimiderende "slagsmål" mellem ham og jeg som han ikke mere vil bruge sig selv på.

-0-0-0-0-0-

Mvh HansKrist

PS:

Citat:
Simon skrev henvendt til dig Gerth:

Stadig forekommer det mig en besynderlig trang, sådan at hælde sig selv udover ukendte mennesker - i hvilken forbindelse, det må være noget af en oplevelse at dele busskur for regnen med så social en herre..;)


Dette skrev han som en reaktion på at du havde været meget selvbiografisk ærlig (1)* (se nederst på siden).

En stil, at være selvbiografisk ærlig og redelig, jeg bifalder om det sker frivilligt. Og Simon har også kritiseret mig for min selvbiografiske åbne og ærlige stil på nøjagtig samme måde som han her ovenfor kritiserer dig Gerth. Men Simon (TB) er verdensberømt i Danmark for at være selvbiografisk og følelsesmæssigt sky. Han undgår dette, endda i en selvbiografi går han udenom.

På din måde at være selvbiografisk ærlig Gerth der ligner du da mig. Herfra skal lyde en opfordring til at du forsætter med at være det, hvis det sker frivilligt eller er en del af din naturlige måde at være til i verden på.

Simon bliver indimellem når bølgerne går højt her på stedet, bakket op af en anonym på sidelinjen (efter al sandsynlighed profilen Bjørn) også han kritiserede dig Gerth for at være selvbiografisk ærlig, han skrev:

Citat:
Dine, til tider deciderede ulækre, udgydelser har intet med næstekærlighed at gøre. Som hovedparten af psykisk syge har du svært at trække grænser.
Du lever i din egen egocentriske verden, uden omtanke for andre. Det er ikke med ord men ved gerning, man viser omtanke for næsten og intet tyder på at du er istand til at forholde dig til andre mennesker.



Du skal ikke ta dig af de to personer, Simon og anonym der efter al sandsynlighed er Bjørn, for ingen af de to tør stå ved, stå offentlig frem og bekende deres personlige intimiderende forfølgelser visse debattører her på stedet. De har ikke engang nosser nok til at sige undskyld og beklage tidligere debatadfærd så vi kunne lægge fortiden bag os og komme videre på en mere konstruktiv måde.

Vi har haft selvbiografiske ærlige debattører der ikke skjulte hvem de var bag deres profil, personer som Anne (ALH), Treram, Arne, Kræn-p og HansKrist. Personligt kan jeg bedst lide at folk tør stå ved hvem de er, fordi anonymitet frister folk til at overskride hvad deres samvittighed ellers naturligt ville forbyde dem af dårlig adfærd. Det ved man fra et utal af undersøgelser.

(1)*:

Citat:
Jeg var aldrig afhængig af psykiatrisk medicin, da jeg havde mine samtaler med engang imellem psykiater og oftere med sygeplejersken ved det psykiatriske system, fordi jeg ville selv undersøge om, jeg er gal eller genial - sindssyg eller særlig åndeligt begavet med velsignet åbenbaring. Den slags forbrug af medicin over længere tid har for patienterne efter sigende forfærdelige bivirkninger, hvilket jeg derfor nu er lyksalig fri for. De tilbød mig i hele dette forløb ingen gratis psykologiske samtaler, der ellers kunne have hjulpet som noget psykisk behandlende imod sindslidelse. Min ekstraordinære IQ test på papir forsvandt engang i det offentlige system og derfor uvidende om den sagde psykiateren undervurderende om mig, at jeg måtte ikke få psykologhjælp og: " Det kan ikke bruges til noget, fordi du med dine psykiske problemer ikke har en kognitiv evne." For mange år siden som en voksen aleneboende fattigt på SU ved Kommunens områdekontor forsøgte jeg at ansøge om et økonomisk tilskud til psykolog men, den kvindelige assistent ved skranken afviste mig kynisk hurtigt med ordene uden en forklarende chance for mig: " Du er studerende, så du kan jo bare med din SU tage et lån til det." Senere i mit liv kunne en Reiki healer som alternativ behandling og hans for komplicerede ritualer heller ikke helbrede mit sind, fordi Helligåndens kraft kan mennesker altså ikke personligt eje og sandfærdigt ægte kærlighed koster ingen penge. Mirakler sker ikke som den slags misledende teori. Den kristne Jesus videreudviklede noget fra Jødedommen og religionen Kristendom har ikke monopol på ens selvbevidsthed med hellig ånd. Nogle personer har på det seneste sammenlignet mig med Buddha og Jesus men, jeg er den, jeg er.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#28544 - 12/11/2019 11:17 Re: VÆREN - IKKE-VÆREN [Re: ]
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7152
Sted: Sydsjælland
Hej Gerth.
Når du skriver til mig:
Citat:
Jeg vil ikke fortælle dig hvordan, at du skal vågne op, fordi du bryder dig ikke om kontrollerende ordrer ligesom religioners diktatur.
så er mit svar:
Du har helt ret i, at jeg ikke finder mig i kommandoer, men jeg er altid interesseret i inspirationer, og kan du ikke knytte noget som helst til dit: Vågn op - som i øvrigt også Jehovas Vidner bruger - så siger det mig intet, og jeg har så ingen anden mulighed end at ignorere - hvorved dit budskab jo går tabt blinker

M.v.h. Arne smiler Kærlighed til kloden heart
Top Svar Citer
#28546 - 12/11/2019 16:40 Re: VÆREN - IKKE-VÆREN [Re: Arne Thomsen]
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7152
Sted: Sydsjælland
Hej Gerth.
Lige en tilføjelse - nu hvor jeg læner mig lidt tilbage efter afslutningen af vores Vågn op snak blinker
Jeg får først nu rigtig øje på dine ord:
Citat:
Derfor er livet en overraskende gave for mig som en del af min nye opfattelse af alt/alle.
Og det slår mig så stor overensstemmelse, der er i hver vores livsopfattelse: livet en gave - uanset hvor forskelligt, vi hver især er nået dertil smiler
M.v.h. Arne smiler Kærlighed til kloden heart
Top Svar Citer
#28551 - 13/11/2019 12:04 Re: VÆREN - IKKE-VÆREN [Re: Hanskrist]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3642
Sted: Nørresundby
Hej Gerth og andre, her er et rigtig godt indblik i det psykiske og spiritualitet.

Jesper Hjøllund's recovery historie fra skizofreni er så livsbekræftende. Læs her:

Jesper Hjøllund's recovery historie


Og Gerth ud fra hvad du har fortalt os selvbiografisk er det også lykkedes dig at slippe fri af psykiske vanskeligheder, sindets mørke kræfter. Eller ihvertfald har du flere gange berettet om hvor lidelsesfyldt et liv du havde indtil omkring dine de 40 år.

Jesper Hjøllund's recovery vidnesbyrd og den visdom manden har fået med hensyn til at forstå, og skabe og organisere sit eget liv kan vi alle lære af. Det er iøvrigt hvad SPIRITUALITET (det religiøse spirituelle) alle dage har drejet sig om. Hvordan mennesket finder ind til eller frem til det lykkelige himmelske guddommelige raske vidunderlige jordiske liv vi alle burde kunne få del i (nemlig er i Kristus det himmelske og jordiske igen forenet; mennesket og Gud igen forenet).

Det religiøse spirituelle har aldrig, ALDRIG, haft at gøre med overtro og overtroiskhed, dette at tro noget usandsynligt blot fordi det står i en bog, bibelen fx, og bliver læst forkert, nemlig bogstaveligt udenom enhver åndelig eller spirituel forståelse. Dette er vor tids ateisme forvirring som skyldes det moderne menneskes mangelfulde spirituelle intelligens. Kun et menneske uden Gud som en virkelig eksistentiel størrelse i sit liv vil i denne sin gudløshed og åndelige fattigdom finde trøst i overtroiskhed og bibelen kan blive en hel besættelse for dette menneske, ja blive det slør der skjuler Gud fuldstændig. Bibelfundamentalisme er afgudsdyrkelse af værste skuffe, der gør noget primært suverænt, ubetingede anliggender, til noget afledt og betinget. Omsonste neocorticale ligegyldige mentale forestillinger.

Den religiøse spirituelle dybdedimension er og har alle dage været eksistential ontologisk begrundet, begrundet i menneskets eksistens, eller i verdens værens tilstedeværen, vores dilemmaer konflikter og fremmedgjorthed og fastlåsthed, dødhed og åndsformørkelse, og fortabelse, synd og skam (at vi forfejler vores liv), som vi møder det fra vugge til grav. Det religiøse spirituelle har ikke rod i overleverede religiøse tekster, i noget sprogligt fiktivt, fiktion og myte, men alene i vores eksistens, vores eksistential ontologiske erfaringer, hvor så overleverede religiøse tekster kan være svar på alle vores eksistentielle dilemmaer hvis vi formår at tyde de religiøse tekster, forstå dem i dets åndelige, spirituelle, rette betydning. Det sidste afsnit for at påpege hvor lodret uenig jeg er med Simon og Tikka og RoseMarie, i deres ateistiske forståelse det religiøse spirituelle, hvor det hele havner ude i absurd overtroiskhed og en latterlig parallel virkelighed som selvfølgelig til enhver tid kan pilles ned og fra hinanden. Men dette beror jo på en kæmpe misforståelse det religiøse spirituelle som de alle tre operere med, så når udgangspunktet er forkert så ender alle deres efterfølgende konklusioner langt ude i skoven (ja de tre er længere ude end vi der er seriøst beskæftiget med den religiøse spirituelle dybdedimension da vi formår at have en forstandig og videnskabelig og ikke mindst eksperimenterende fri, altså åndelig, tilgang til det, hvorfor vi kan gøre daglige fremskridt og opnå forløsning og healing, hvorimod de tre har fastlåst sig selv på alle disse spørgsmål eller de må nøjes med overtroiskhed (at overtro noget uden at kunne eksperimentere med det) eller at det hele bunder i overleverede sproglige fiktive fortællinger). Det hele bunder i at de tre sætter lighed mellem sprog og tænkning (intelligens og problemløsning) og mellem sprog og virkelighed, men tænkning (intelligens og problemløsning) og virkeligheden har en primær suveræn stilling i forhold til det sproglige, som det netop udvikler konstant på, ja der kommer hele tiden ny viden og forståelse til vi kan beskrive, sprogliggøre og give videre til hinanden, dele med hinanden, hvorved vi uddanner og skoler næste generation

Ifølge Paulus bør der ikke være nogen modsætning mellem tro = vores spiritualitet og viden, videnskabelig erfaring.


Mange kærlige hilsner HansKrist
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#28552 - 13/11/2019 13:31 Re: VÆREN - IKKE-VÆREN [Re: ]
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7152
Sted: Sydsjælland
Hej Gerth.
Jeg ser, du skriver:
Citat:
Jeg har set i en anden tråd, hvor Hans omtalte ham selv, ABC og mig som ifølge min version af dette ´ægte troende´ på den ene side og du på den anden som ateistisk, hvilket jeg er enig med ham i.
Min kommentar:
Ateistisk - nej - den påstand om mig kan jeg ikke "skrive under på" blinker
For mig er dét, som mennesker kalder Gud, Faderen, Helligånden, Sønnen bare alt for småt i forhold til, hvad jeg tror, er sandheden, så jeg er hverken a- eller anti-teistisk - man kunne måske snarere kalde det hyper-teistisk blinker
Det er derfor, jeg helst ikke bruger ordet Gud. Jeg synes, det ord er så misbrugt, og at der klæber så meget ikke-lødigt til det.
Ordene Faderen og Sønnen er for mig mere menneskelige end guddommelige, og jeg forstår godt at du bruger ordet Helligånden, for det er for mig det mindst misvisende.
Hvad der er bag - og i - vedens væren er nok det udtryk, jeg tror kommer sandheden nærmest, og jeg finder det naturligt at vi, der kalder os mennesker, ikke har evner til at nærme os - til at nå så højt op.
Det er der så nogle, der hævder, at de kan - her også du, Gerth, og Hanskrist - hver på jeres egen måde - og så er der jo mange, der finder tryghed i religionernes dogmer.
Alt det respekterer jeg fuldt ud - og det interesserer mig - men det ændrer ikke min ydmyge oplevelse af verdens væren som et ufatteligt og vidunderligt mirakel, der føder dyb kærlighed i mig - en kærlighed, jeg første gang mødte i en KristusIkon.
Endelig hæfter jeg mig ved, hvad de forskellige spiritualiteter fører mennesker til i deres praktiske liv.
Her er der jo meget godt at glæde sig over (også din café), men også rædsler som magtmisbrug, korstog, Islamisk Stat og heksebrændinger bank

Summa summarum: Udtrykket ateist synes jeg ikke passer på mig blinker

M.v.h. Arne smiler Kærlighed til kloden heart
Top Svar Citer
annonce
Side 97 af 117 < 1 2 ... 95 96 97 98 99 ... 116 117 >


Seneste indlæg
Kærlighedsbevægelsen...
af ABC
29/03/2024 08:41
Ramadan-måneden
af ABC
29/03/2024 08:40
Er dette videnskab...
af ABC
28/03/2024 18:17
Hvad skal du med Koranen...
af ABC
27/03/2024 13:31
Snyder religionerne?
af ABC
24/03/2024 18:58
Nyheder fra DR
Korrespondent: Angreb i Syrien 'kan før..
29/03/2024 08:53
Ukrainske energianlæg ramt af russiske ..
29/03/2024 07:50
Japan genoptager støtten til palæstine..
29/03/2024 07:30
To teenagedrenge anholdt for at stikke 2..
29/03/2024 06:18
Med Obama og Clintons hjælp når Biden-..
29/03/2024 05:47
Nyheder fra Religion.dk