annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 4459712
Et andet syn 1171657
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 932494
Jesu ord 816656
Spirituel omsorg 772437
Galleri
Når andre stjæler fokus....
Hvem er online?
1 registreret Arne Thomsen 8 gæster og 46 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 75 af 112 < 1 2 ... 73 74 75 76 77 ... 111 112 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#27999 - 24/08/2019 18:27 Re: VÆREN - IKKE-VÆREN [Re: Arne Thomsen]
Tikka Offline
bor her
Registeret: 05/09/2015
Indlæg: 1356
Indsendt af: Arne Thomsen
Jeg skrev:
Citat:
Det, jeg her "hører", gør desværre ikke mig troende.
Du svarede:
Citat:
Det var heller ikke meningen, og det bliver du nok aldrig, fordi du selv vil bestemme … smiler
Min replik:
Det er ikke så meget dét, at jeg selv vil bestemme - det gjorde jeg jo heller ikke overfor Kristus Ikonen - men i stedet dét, at en sådan ubetinget tro jo kunne være at komme på afveje - at "komme galt af sted".

***
SVAR: Hvis man er født på ny – og vandre i og ved ånd – og derved er blevet en ny skabning kommer man vel ikke galt afsted, da man jo ledes af guds ånd som er kærlighed smiler

***

Citat:
Arne: Det er jo ikke småting, kristendommens troende i tidens løb har gjort sig skyldig i, og som Christian Braad Thomsen i dagbladet Informations kronik den 23. august i år skriver: kun for abonnenter:
Citat:
Jesus formulerer det fyndigt i Lukas 19, 1-27:
»Mine fjender der, som ikke vil have mig til konge, før dem herhen, og hug dem ned for mine øjne.« Det er vers 27, han citerer.


***
SVAR: Lignelsen fortæller, at der ikke er plads til de ugudelig i guds rige …
Kongen Jesus har ofret sit liv for dette rige, mener du så ikke, han har ret til fjerne dem

… og ej heller til den dovne tjenere, fordi han har undladt at bringe budskabet om riget videre.

Opgaven er jo, at gøre disciple. Derfor ryger han ud i mørket.

Og kast den uduelige tjener ud i mørket udenfor. Dér skal der være gråd og tænderskæren.
Mathæus 25:30
https://www.bibelselskabet.dk/brugbibelen/bibelenonline/Matt/25#14-30

***

Citat:
Arne: Sådanne ord i Bibelen befordrer ikke just, som du skriver:
Citat:
- at nedlægge våbnene mod gud, så hans ånd kan virke ...


***
SVAR: Hvis man vil være med i guds rige, er det en betingelse …
… og den ånd man får ved at følge Jesus skal bruges i tjenesten for gud.

***

Citat:
Arne: Du skriver også:
Citat:
- kender man ikke gud kan han ikke drage én og gøre én levende i Kristus …
Mit svar:
Jeg mener at vide, at den ortodokse kirke hævder, at Gud er et mysterium, og jeg mener selv at ordet Gud er for småt om det - i hvert fald for mig totalt ukendte i - og bag - verdens væren, samt at det er storhedsvanvid at bilde sig ind at "kende Gud".

***
SVAR: Vi har jo alle lov til, at tro og tænke som vi vil. Jeg har blot vist hvad der står i bibelen.

… men med din udtalelse siger du, at Jesus havde storhedsvanvid.

***

Top Svar Citer
#28000 - 24/08/2019 19:16 Re: VÆREN - IKKE-VÆREN [Re: Tikka]
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 5210
Sted: Sydsjælland
Hej Tikka.

Nej - jeg drager ingen konklusioner angående den Jesus, der omtales i Bibelen, men som vi stort set intet yderligere ved om.
Men det overrasker mig, at der er mennesker, der hævder at kende kristendommens Gud - og som tillige hævder, at "Guds ånd er kærlighed".
Det gør mig skeptisk.
Hvor ved de dét fra?

For mig ligner det søde ønskedrømme - ikke at jeg fornægter kærligheden - og Paulus-inspirationen dertil:
"kærlighed, glæde, fred, tålmodighed, venlighed, godhed, trofasthed, mildhed og selvbeherskelse" tommelop
Her ville jeg dog nok tilføje inspirationen til: medfølelse og omsorg for alle - også for kloden - som en del af min individuelle "Kristus-myte".

M.v.h. Arne smiler
Top Svar Citer
#28001 - 24/08/2019 23:50 Jesus lever ... [Re: Arne Thomsen]
Tikka Offline
bor her
Registeret: 05/09/2015
Indlæg: 1356
Arne:
Citat:
Nej - jeg drager ingen konklusioner angående den Jesus, der omtales i Bibelen, men som vi stort set intet yderligere ved om.
Men det overrasker mig, at der er mennesker, der hævder at kende kristendommens Gud - og som tillige hævder, at "Guds ånd er kærlighed".
Det gør mig skeptisk.
Hvor ved de dét fra?

SVAR: Ja hvor vidste Paulus det fra?

Han var oplært i loven og blev senere kaldet af ånden, så han omvendte sig fra modstander til en Kristi træl ved Guds vilje

Så mit bud er, det er en kombination af kundskab og erfaring …

... og sandhedens ånd er vel den samme i dag som den Jesus sendte på pinsedagen som hjælper, nu han ikke selv var fysisk iblandt dem mere ...Ånden er ikke eventyr, men virkelighed for den som tror ...

... og - er gud kærlighed, må hans ånd vel også være det, ellers er der jo ingen logik i Paulus taler om kærligheden som åndens frugt.

Når guds ånd omtales som sandheden ånd, er det fordi, bibelen siger, gud ikke kan lyve og fordi, at guds modstander kaldes løgnens far ...

... den ånd som er denne verdens hersker og kendetegner alt det, som gud hader.

Arne:
Citat:
For mig ligner det søde ønskedrømme - ikke at jeg fornægter kærligheden - og Paulus-inspirationen dertil:
"kærlighed, glæde, fred, tålmodighed, venlighed, godhed, trofasthed, mildhed og selvbeherskelse" tommelop


SVAR: Inspiration ???

Der vel nærmere tale om formaning, så de ikke mister deres kaldelse, og ånden som Paulus kalder en pant.

Pant: Eksempelvis 2. Korinther 1:21-22 ... vers 22
Og den, som knytter både os og jer fast til Kristus, og som salvede os, er Gud, der også beseglede os og gav os Ånden som pant i vore hjerter.
https://www.bibelselskabet.dk/brugbibelen/bibelenonline/2_Kor/1

***
Top Svar Citer
#28002 - 25/08/2019 04:40 Re: VÆREN - IKKE-VÆREN [Re: Arne Thomsen]
Gerth Offline
godt igang
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 345
Sted: Odense, Danmark
Hans K siger: " også derfor GudsRiget begyndte og kommer og fuldendes i og med og ved begivenheden Kristus ind i verden ved mennesket Jesus." Det lyder ligesom Tikka: " Derfor er der ingen vej uden om Jesus."

Hvad så med eksempelvis i Afrika de lidende fattige sultne børn, som ikke har mulighed for at kende til Biblen og derfor dør uvidende om både den og profet mennesket Jesus med symbolet Kristus? Der er vejen hjem til det guddommelige Rige uden ham, fordi jeg tilbeder intet menneske og hans symbol tilhørte kun det gamle i verden. Jeg byder jer istedet velkommen til muligheden for den nye himmelske planet Jorden ved Helligåndens virke fra evigheden, fordi dette var - er - bliver jeg til.

Arne Thomsen: " Det mest skadelige er folkekirkens autoritære dogmer, som jo altså ikke må betvivles - og som Asatroen nok ikke havde. Og det gælder jo nok desværre i de fleste - om ikke alle - religioner, at myter gøres til dogmer, hvorved den frihed i religionen - trosfrihed - som Asatroen jo havde, går tabt - med alt hvad dette medfører af tvang og krige. Fremtidsmuligheden for folkekirken, tror jeg, kunne være at opfatte Bibelen m.m mytologisk i stedet for dogmatisk - lidt som i Asatroen. Religionernes dogmer ligner for mig mere og mere ren ondskab - når jeg tænker på, hvor meget ondt de har afstedkommet her i verden. At en sådan ubetinget tro jo kunne være at komme på afveje - at komme galt af sted. Jeg opfatter Bibelen som en blanding af myter og dogmer. Det er storhedsvanvid at bilde sig ind at kende Gud. Mytens Kristus."

Hej Arne
Wikipedia: " Vikingerne med deres nordiske myte havde krig med plyndringstogter og kolonisering som eksempelvis de søfarende daneres invasion i England. Vikingerne udvidede Dannevirke yderligere, hvor dens forsvarsværk blev brugt igennem hele vikingetiden. En udbredt teori er, at Karl den Store brugte magt og terror til at kristne alle hedninge, hvilket betød dåb, omvendelse eller henrettelse, og derfor ønskede vikingerne og andre hedninge hævn."
Ifølge Wikipedia: " Myte: (græsk μῦθος mythos ´fortælling´) Fra gammel tid overleveret fortælling om hedenske guders liv, bedrifter osv.; gudesagn. Opdigtet fortælling, der helt eller delvis mangler virkelighedsgrundlag; eventyr; usandfærdig eller urimelig fortælling eller beretning; fabel. Uden forestilling om en afsluttet beretning: løs snak; digt; løgn; noget opdigtet. Myte bliver især i hverdagssproget ofte brugt synonymt med legende, allegori, fiktion eller løgn. Videnskabelige studier af myter betegnes som mytologi. I religionsvidenskab og antropologi betegner en myte en religiøs fortælling, der forklarer noget om virkelighedens indretning. I modsætning til et sagn eller en legende kan en myte ligesom et eventyr foregå uden for tid og rum."
Det gamle testamente i Biblen har ifølge min opfattelse flere myter især sådan noget som dens skabelsesberetning, Babelstårnet og Noahs Ark ligesom Atlantis. Historiebøgerne er også menneskers ting, der er bestemt af den kulturelle indflydelse. Jeg har set et videnskabeligt program i TV, hvor nogen forsøger naturvidenskabeligt at genkende noget konkret i eksempelvis profeten Moses liv ved eksempelvis om de forskellige plager. Filmen - Exodus, Gods and Kings - er en episk bibelsk film fra 2014 instrueret og produceret af Ridley Scott. Nogle kristne i Youtube har kritiseret den for at være blasfemisk, fordi den fremstiller mere realistisk og dermed mindre magisk begivenheden med Moses adskilte hav på en alternativ måde, hvor der istedet bare blive lavvande som noget forklarligt i naturen. Ydermere mødte Moses i den en lille dreng med en pyramide istedet for den brændende tornebusk. Nogle af naturvidenskabens folk postulerer idag, at Moses vandring med hans folk i ørkenen var historisk forkert gengivet, hvor detaljerne om dette ikke er korrekt vedrørende både tidsforløbet og fakta på det sted. Den er derfor sandsynligvis forvrænget i genfortællingerne, der dog således ikke helt kan sammenlignes med en myte, fordi Moses og hans jødiske folk kan faktisk virkeligt have levet i den tids vilkår og betingelser uanset vores forskellige fortolkninger om dem. Det nye testamente har en blanding af noget metaforisk ( allegori ) og noget historisk virkeligt, der ikke er det samme som en myte. Du har i et andet emne nævnt noget om altings illusion, hvor selv faktisk en historisk baggrund hypotetisk kan være blot fantasi i bevidstheden? Jeg vil ikke tilbede Jesus, fordi som menneske var han ikke lig det guddommelige og symbolet Kristus med korset er bare kun et symbol og dermed ikke virkeligt. Det virker som om, at du ligesom flertallet af den danske befolkning med Janteloven og frygten for religiøse autoriteter over folket ikke vil anerkende nogen nu som værende åndeligt oplyst, hvor ingen må repræsentere det guddommelige eller selv være ´sandheden´ med Helligåndens frelsende godhed, fred, lys og kærlighed. Ifølge dig er det generelt for alle på en spirituel vej uopnåeligt mål, hvis man ønsker denne befrielse i sindet fra al egoisme og det onde, hvor livet derfor ingen spirituel mening har for folket?

Hans K: " Hans(K): " Husk kvinderne havde det forfærdeligt dengang, både i det græske græsk/romerske samfund og det jødiske samfund, hvor de slet ikke måtte være med på lige fod med mændene og de blev betragtet som ingenting. Der var lige så mange kvinder, hvis ikke flere kvinder end mænd der sluttede sig til de urkristne menigheder, fællesskaber, og det må der jo have været en grund til, for på det tidspunkt fandtes ingen tvang, eller nogen former for anerkendelse eller prestige forbundet med at tilhøre menighederne af kristne. og selvfølgelig når den kreative progressive øverste klasse, borgerskab, af kvinder tilhørende det romerske samfund, frivilligt sluttede sig til de urkristne menigheder, der må have været tale om et ligeværdigt syn på mænd og kvinder, her i de paulinske urkristne menigheder."

Hej Hans K
Wikipedia: " Græsk mytologi består af en række mytologiske historier fra Oldtidens Grækenland. De omhandler deres guder og helte, hvordan verden fungerer og hvordan religionen er opstået. Moderne forskere refererer til myterne og studerer dem i et forsøg på at kaste lys over de gamle grækeres religiøse og politiske institutioner og for at få en forståelse for mytedannelsens natur. Mytologi består delvis af en stor samling af fortællinger som forklarer oprindelsen af verden, og livene og oplevelserne af vidt forskellige guder, gudinder, helter, heltinder og andre mytologiske væsener, og i kunst som vasemalerier. Fortællingerne blev oprindeligt fortalt fra mand til mand. I dag kendes de primært fra nedskrevne værker. Græsk mytologi har haft en omfattende indflydelse på den vestlige civilisations kultur, kunst og litteratur." Det kan også genkendes i Italien med Colosseum i Rom. Ifølge Wikipedia: " Oldkirken er betegnelsen for perioden mellem de første kristne menigheders opståen og frem til sammenbruddet af det vestromerske rige i 476. Kejser Konstantin blev omvendt fra hedning til kristen. Med Konstantin I's styre opnåede Biskoppen af Rom politisk og religiøs betydning og skulle med tiden blive kendt som paven og etablere Rom som centrum for den katolske kirke. To begivenheder har gjort Konstantins regering til en milepæl i romersk historie. Han var den første kejser, som legaliserede kristendommen. Det skete i år 313 ved udstedelse af Milano-ediktet. Dermed blev grunden lagt til, at kristendommen blev statsreligion i det romerske rige, selvom dette først skete under Theodosius den Store ca. år 380. Gennem Konstantins regering udvikledes mange af de administrative, kirkelige funktioner og institutioner, som senere dannede grundlaget for de europæiske stater i middelalderen, f.eks. bispedømmerne og de første kirkemøder. Ved at legalisere kristendommen banede Konstantin vej for at den senere blev statsreligion. Han brugte kirken som sit redskab politisk, påtvang den sin kejserlige ideologi, og berøvede den den uafhængighed, som var oldkirkens kendetegn." Min historielærer i gymnasiet fortalte, at det romerske imperium og den græske kultur dyrkede homoseksuelt mandekroppen, hvor kvinden seksuelt derfor var betydningsløs andet end kun til fødsel af børn, der sådan minder om Hare Krishna ( ISKCON ) som en religiøs bevægelse af en indisk hinduistisk tradition og Hinduismen er også patriarkalsk. Jeg mener, at fra den urkristne tid til oldkirken og helt videre frem til FN´s menneskerettighedserklæring i 1948 og den i Vesten videre endnu mere medmenneskelige socialistiske udvikling i 1970´erne, der blev kvinden stadig undertrykt af mænd i kristen religion, hvor hun blev betragtet som kun den fødende i en slægt handelsvare for en ægtemand og intet uden ham. Det vil sige, at fra cirka år 0 blev det mere og mere nødvendigt for kvinder, at de skulle bekende sig til den kristne tro, så de på den måde lettere kunne sikre deres egen overlevelse og tilfredsstillelse af alle basale behov. Især religiøse sekter udtrykker i nutiden denne slags mandedominerende tro med Paulus som forbillede på det. Gnosticisme blev fornægtet af den kristne kirke.

Ifølge Wikipedia: " Maria Magdalene var en af Jesu ledsagere. Hun var både var tilstede ved Jesu korsfæstelse og begravelse og var vidne til den tomme grav. Hun var den første Jesus åbenbarede sig for efter sin død med budskab om evigt liv. I de gnostiske tekster bliver hun af og til kaldt Mariam. Der er mange teorier om hendes forhold til Jesus og hans disciple, som ikke ses i Bibelen:
Hun var en synderinde eller skøge, som blev frelst.
Hun var apostlenes apostel, en mester i sig selv.
Hun var Jesu kone eller elskerinde, den højtelskede discipel og sågar mor til Jesu efterkommer. Den islandske homiliebog fra ca. 1200 omtaler hende som Jesu veninde og ægtefælle.
En kvinde ved navn Maria var ifølge Bibelen søster til Lazarus og Martha, og nogle[hvem?] mener, at hun er den samme som Maria Magdalene.
Ifølge den romersk-katolske kirke var Maria Magdalene en skøge, som Jesus jog syv dæmoner ud af, hvorefter hun angrede, salvede Jesu fødder og fik tilgivet alle sine synder. Efter Jesu død og opstandelse blev hun sat på en båd uden årer sammen med Martha, Lazarus, Sidonius og liget af Anna. Langt de fleste kristne mener, at Jesus hverken var gift med Maria Magdalene eller havde andre seksuelle forhold. Biblens gamle testamente og den nye med de fire evangelier blev lavet af Kejser Konstantin. Der er flere andre kendte evangelier, hvilke ikke er godkendt af den kristne kirke som:
Judas evangeliet.
Maria Magdalene-evangeliet.
Thomas-evangeliet.
Pistis Sophia.
Fillips-evangeliet.
Marcion-evangeliet.
Peter-evangeliet.
Og de Apokryfe skrifter."

De fleste her nævnte evangelier handler om Maria Magdalena og kønnenes ligestilling, hvor hun havde en vigtigt hellig rolle, der ikke er beskrevet direkte i Biblen og de er blevet afvist af kirken. Både Biblens maskuline gudebillede og historier er for kønsdiskriminerende især med Paulus holdning til kvinden som den seksuelt fristende hore.
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
#28003 - 25/08/2019 12:17 Re: VÆREN - IKKE-VÆREN [Re: Gerth]
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 5210
Sted: Sydsjælland
Hej Gerth.
Du skriver om mig:
Citat:
Det virker som om, at du ligesom flertallet af den danske befolkning med Janteloven og frygten for religiøse autoriteter over folket ikke vil anerkende nogen nu som værende åndeligt oplyst, hvor ingen må repræsentere det guddommelige eller selv være ´sandheden´ med Helligåndens frelsende godhed, fred, lys og kærlighed. Ifølge dig er det generelt for alle på en spirituel vej uopnåeligt mål, hvis man ønsker denne befrielse i sindet fra al egoisme og det onde, hvor livet derfor ingen spirituel mening har for folket?
Mit svar:
Jeg er bestemt ikke tilhænger af janteloven, og jeg frygter ikke religiøse autoriteter, men jeg er tilhænger af den enkeltes trosfrihed, hvorfor der er meget i kristendommen, jeg ikke kan tilslutte mig.

Men den side af kristendommen, der handler om kærlighed - den helt rene kærlighed - dén - siger det inden i mig - oplever jeg som sand - som skaber ydmyghed - og som ikke giver plads til hverken egen egoisme eller ondskab.
Menneskers dogmer om det guddommelige - som forsøges påtvunget andre mennesker - er for mig generelt menneskeligt storhedsvanvid.

Dermed afviser jeg ikke enkelte menneskers oplevelser i mystikkens verden.
Mange af de mennesker, tror jeg, holder det for sig selv, men vil de fortælle andre om det - og det er ægte oplevelser - tror jeg, det vil ske med ydmyghed.

M.v.h. Arne smiler
Top Svar Citer
annonce
Side 75 af 112 < 1 2 ... 73 74 75 76 77 ... 111 112 >


Seneste indlæg
Lyser på vej
af Arne Thomsen
25/01/2020 17:16
Mellemrummet
af Simon
25/01/2020 13:41
Mening med mit liv?
af ABC
24/01/2020 17:58
At være KIRKE i verden
af ABC
22/01/2020 21:20
Hvad HansKrist dog skriver
af Hanskrist
21/01/2020 11:46
Nyheder fra DR
Naboer i oprør: Byggeri i Vinge vil ød..
25/01/2020 20:00
Anmelder om ny Peter Madsen-dokumentar: ..
25/01/2020 18:35
Trods flere moskeer: Tyrkiske unge smide..
25/01/2020 17:30
Ugandisk klimaaktivist blev klippet ud a..
25/01/2020 17:16
Væltede biler og haglstorme: Se stormen..
25/01/2020 16:45
Nyheder fra Religion.dk
Kinesisk nytår 2020: Lykke og rigdom ve..
23/01/2020 11:13
Oversigt: De 12 kinesiske dyretegn
23/01/2020 06:25
Stjernernes betydning i antikken
22/01/2020 07:12
Voxpop: Derfor deltager debattørerne i ..
22/01/2020 06:22
Digital teknologi forandrer religionerne..
21/01/2020 06:11