annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 3801651
Et andet syn 1144175
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 890982
Jesu ord 797367
Spirituel omsorg 759825
Galleri
Forsøg
Hvem er online?
0 registrerede 107 gæster og 16 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 31 af 39 < 1 2 ... 29 30 31 32 33 ... 38 39 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#26281 - 27/09/2018 04:46 Re: Intet at misforstå... [Re: somo]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4332
”BESKYTTELSE AF JEG'ET Fysisk sikkerhed og Beskyttelse: Menneskeliv er helligt og en gave fra Gud, Skaberen. For at beskytte menneskeliv har Islam fastsat dødsstraf og korporlige straffe og straffe for kriminelle, der overtræder loven, myrder og fysisk skader andre. Drab falder under tre typer: tilsigtet (forsætlig) og/eller overlagt mord, (uagtsomt) manddrab og total fejltagelse.
Islam påbyder henrettelse af dem, som begår et forudbestemt og overlagt mord på en uskyldig person. Islam søger at foregive et så stærkt afskrækkende middel som muligt, for at udrydde fristelsen til overlagt mord. Uoverlagt manddrab og mord ved fejltagelser er særskilte kategorier med egne, mindre straffe og blodpenge er betalt til den dræbte persons nære slægtninge. Den dræbte persons familie eller arvinger bliver givet "Diyyah" blodpenge som erstatning for offerets sjæl, medmindre de vælger at tilgive drabsmanden.”

- Ja, vi ka’ i moderne demokratiske samfund ikke ha’ sådan en omgang gammeltestamentelig uddateret jura, bygget på anekdote-etik og hvor folk slår ihjel i en eller anden himmelnisses navn og dermed bryder præcis det princip de slår ihjel for at håndhæve. Det er ganske enkelt det man med et godt gammelt dansk ord kalder dobbeltmoral, samme type moral man så overalt under enevælden, diktaturer m.m. Det er ikke sådan man skaber lighed for loven, god jura og et trygt sammenhængende samfund. Det er derimod sådan man skaber frygt for både ordenshåndhævere og himmelnisser, og er historisk set altid endt med i stedet at stimulere nogens megalomane fantasier.
Nej tak, må vi i stedet få lidt almen menneskekundskab og viden om naturen i som udenfor mennesket, så folk ikke render rundt og tror de er resultatet af himmennissefantasier! ;)

Se du bare at komme ned på jorden, Somo, din drømmeverden om 72 jomfruer og alt det pjat, hører fortiden til..;)

mvh
Simon
Top Svar Citer
#26323 - 02/10/2018 01:44 Re: Intet at misforstå... [Re: somo]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4332
Att.: Somo..

Der er jo lidt morskab ved at servere dig link til ligesindede/modsatrettede tanker, særlig fra et forum hvor troende i overtal nulrer rundt i nogenlunde samme andedam som du, der måske ligger dér og vugger på vandspejlet i savn efter en omgang nådesnak med Paulus’ dårlige ånde i nakken – du ved, gutten der som du moraliserede med arme og ben, so here we go again…;)
http://www.verdidebatt.no/innlegg/11740905-nade-hos-luther-og-hos-paulus-uforenlige-motsetninger

mvh
Simon
Top Svar Citer
#26328 - 02/10/2018 08:54 Re: Intet at misforstå... [Re: somo]
somo Offline
bor her
Registeret: 14/07/2012
Indlæg: 635
Dette spørgsmål stilles ofte direkte eller indirekte til muslimer i stort set enhver diskussion om politik eller religion. Stereotypier om muslimer formidles i enhver form for medier sammen med massiv misinformation om islam og muslimer.

Faktisk leder denne misinformation og propaganda til diskrimination og overfald (hate-crimes) på muslimer. Med stor selvfølgelighed sætter medier anti-muslimske kampagner i gang, selvom det senere viser sig ikke at være sandt. Det gjaldt fx Oklahoma-bombningerne i USA og senest i 2011 ved terrorsagen i Norge. I disse og andre sager erklæredes det hurtigt, at der (formodentlig) er tale om en “mellemøstlig” forbindelse. I Oklahoma terror-sagen viste det sig at være en tidligere amerikansk soldat og i Norge stod en nordmand, Anders Breivik, fra en højreorienteret gruppe bag drabene.

Lad os se nærmere på anklagen om “fundamentalisme” og “terrorisme”.

Definition af fundamentalisme

En fundamentalist er en person, der følger og bekender sig til fundamenterne af en doktrin eller en teori, som vedkommende følger. Den person, der vil være en god læge, skal vide, følge og praktisere de medicinske fundamenter. Med andre ord bør han være en fundamentalist i sit fag, medicin. Hvis en person gerne vil være en god matematiker, skal han vide, følge og praktisere de matematiske fundamenter, dvs. dets grundprincipper. Han bør være en fundamentalist inden for matematik. Hvis en person gerne vil være en god forsker, skal han vide, følge og praktisere de videnskabelige fundamenter. Han bør være en fundamentalist indenfor forskning.

Ikke alle fundamentalister er ens

Ikke alle fundamentalister kan skæres over én kam. Man kan ikke kategorisere alle fundamentalister som enten “gode” eller “onde”. Dette vil bero på, hvilket område eller handlinger vedkommende er fundamentalist i. En fundamentalistisk skatteekspert, der misbruger reglerne til at bedrage staten, skader samfundet og er derfor uønsket. En fundamentalistisk læge, er på den anden side nyttig for samfundet og meget respekteret.

Muslimsk fundamentalist

En muslim bør ikke være bange for at kalde sig fundamentalist i ordets egentlige betydning. Islams fundamenter er til gavn for menneskeheden og for hele verden. Der er ikke en fundamental del i islam, der er til skade for eller mod menneskehedens interesse som helhed. Mange mennesker har misforståelser om islam og anser en del af islams lære for at være upassende eller unfair. Dette kan skyldes mangel på viden om Islam. Hvis man analyserer islams lærer kritisk og med åbent sind, kan man ikke undgå at bemærke, at Islam er fuld af goder for både individet og det kollektive samfund.

Hvad er en fundamentalist i ordbogen?

Ifølge Websters ordbog var fundamentalisme en bevægelse blandt protestanterne i Amerika i det tidlige 20. århundrede. Det var en reaktion mod modernismen og lagde vægt på Bibelens ufejlbarlighed, ikke kun i sager om tro og moral, men også i forhold til de historiske beretninger der er nævnt i Bibelen. Det fremhæver troen på, at Bibelen er Guds ord direkte, ord for ord. Fundamentalister er derfor et ord, som oprindeligt blev brugt om denne kristne gruppe, som troede, at Bibelen var ordret Guds ord, uden nogen fejl eller mangler.

Ifølge Oxford-ordbogen betyder “fundamentalisme” streng vedligeholdelse af en historisk doktrin, fra en hvilken som helst religion, i særdeleshed Islam. I dag tænker enhver, der hører ordet “fundamentalist” på en muslim, der er terrorist.

Enhver bør være “terrorist”

En terrorist er en person som forårsager terror. I det øjeblik, en røver ser en politibetjent bliver han “terroriseret”. En politibetjent er en terrorist overfor en røver. På sammen måde bør en muslim være en terrorist, mod alle asociale elementer i samfundet, så som tyve, mordere og voldtægtsforbrydere.

Ordet terrorist bruges også om en person, der begår terror mod almindelige uskyldige mennesker. Hvis nogen begår terror mod uskyldige mennesker er det strafbart. Islam forskriver dødsstraf for overlagt mord. Målet helliger ikke midlet i islam.

Terrorist eller frihedskæmper?

Før Indien opnåede selvstændighed fra den britiske besættelse, blev nogle indiske frihedskæmpere, som ikke overgav sig, betegnet som “terrorister” af den britiske kolonimagt. De samme personer blev anset for at være helte og frihedskæmpere af den indiske befolkning. Således blev to modstridende mærkater brugt om de samme personer og samme handlinger.

Det ene parti kaldte dem terrorister, og det anden parti kaldte dem patrioter. De, som mente, at briterne havde ret til at kolonisere Indien, kaldte disse folk terrorister, mens dem, som mente at briterne ikke havde ret til at herske over Indien, kaldte dem frihedskæmpere og patrioter. Det er derfor vigtigt, at en person får en fair chance for at forklare sig inden en dom. Begge parters argumenter bør høres, situationen bør analyseres, og personens forklaring og hensigt bør tages i betragtning, inden en person eller en gruppe dømmes.

Islam betyder fred

Ordet islam er afledt af ordet “salaam”, som betyder fred. Det er en religion for fred, hvis fundament lærer sine tilhængere at opretholde og fremme fred i hele verden.

Enhver muslim bør i den betydning være fundamentalist, dvs. han bør følge fundamenterne i sin religion for fred: islam. Han bør kun være en “terrorist” mod de asociale kræfter i samfundet så fred og retfærdighed kan opretholdes i samfundet.


https://www.youtube.com/watch?v=ZQcjOmvHiPM

https://www.youtube.com/watch?v=Oa-elj8iZPQ

https://www.youtube.com/watch?v=UheVQYFfREU

https://www.youtube.com/watch?v=GpsMrYYpgO8
Top Svar Citer
#26331 - 02/10/2018 11:13 Re: Intet at misforstå... [Re: somo]
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 4907
Sted: Sydsjælland
Hej somo.

Hvis du kan fastholde dine ord:
Citat:
Islam betyder fred
vil jeg mene, der er et godt grundlag for begyndende gensidig religionsforståelse.

M.v.h. Arne smiler
Top Svar Citer
#26357 - 05/10/2018 10:12 Re: Intet at misforstå... [Re: somo]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4332
"Stereotypier om muslimer formidles i enhver form for medier sammen med massiv misinformation om islam og muslimer."

- Ja det er vældig mystisk, at se overtroiske fortællinger om naturen i og udenfor mennesket opfattes vidt forskelligt i uens kulturer...;))
Men Somo, det er faktisk noget der er lige til at forstå, hvis man gider!

mvh
Simon
Top Svar Citer
annonce
Side 31 af 39 < 1 2 ... 29 30 31 32 33 ... 38 39 >


Seneste indlæg
Gerth Drost
af Gerth
18/07/2019 00:53
OPLYSTHED
af Gerth
17/07/2019 23:48
Mellemrummet
af Simon
17/07/2019 05:22
VÆREN - IKKE-VÆREN
af Gerth
16/07/2019 16:58
Lyser på vej
af Simon
16/07/2019 07:41
Nyheder fra DR
Instagram skjuler nu antallet af likes i..
18/07/2019 10:16
Kronvildt skader markerne: Nyt hegn spar..
18/07/2019 10:00
Betjente trak pistoler under Paludan-dem..
18/07/2019 09:26
Kunderne flygter: Overskuddet dykker i D..
18/07/2019 08:09
Forbrugerombudsmanden politianmelder e-c..
18/07/2019 08:05
Nyheder fra Religion.dk
Skolen skal kunne give eleverne etisk ba..
17/07/2019 12:29
Kan du gætte, hvem der sagde dét?
16/07/2019 12:05
Daniel Nørgaard: Find 10 minutter hver ..
16/07/2019 06:00
Annika Aakjær: Jeg glæder mig til det ..
10/07/2019 08:58
Hvorfor skal ultraortodokse jøder frita..
09/07/2019 06:00