annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15533515
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2372112
Et andet syn 1980614
Jesu ord 1518211
Åndelig Føde 1465023
Galleri
treram på vej i luften over  Mississippi 1952, uheld i Mexico
Hvem er online?
1 registreret Arne Thomsen 310 gæster og 306 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: somo
Emne: Re: Intet at misforstå...

Dette spørgsmål stilles ofte direkte eller indirekte til muslimer i stort set enhver diskussion om politik eller religion. Stereotypier om muslimer formidles i enhver form for medier sammen med massiv misinformation om islam og muslimer.

Faktisk leder denne misinformation og propaganda til diskrimination og overfald (hate-crimes) på muslimer. Med stor selvfølgelighed sætter medier anti-muslimske kampagner i gang, selvom det senere viser sig ikke at være sandt. Det gjaldt fx Oklahoma-bombningerne i USA og senest i 2011 ved terrorsagen i Norge. I disse og andre sager erklæredes det hurtigt, at der (formodentlig) er tale om en “mellemøstlig” forbindelse. I Oklahoma terror-sagen viste det sig at være en tidligere amerikansk soldat og i Norge stod en nordmand, Anders Breivik, fra en højreorienteret gruppe bag drabene.

Lad os se nærmere på anklagen om “fundamentalisme” og “terrorisme”.

Definition af fundamentalisme

En fundamentalist er en person, der følger og bekender sig til fundamenterne af en doktrin eller en teori, som vedkommende følger. Den person, der vil være en god læge, skal vide, følge og praktisere de medicinske fundamenter. Med andre ord bør han være en fundamentalist i sit fag, medicin. Hvis en person gerne vil være en god matematiker, skal han vide, følge og praktisere de matematiske fundamenter, dvs. dets grundprincipper. Han bør være en fundamentalist inden for matematik. Hvis en person gerne vil være en god forsker, skal han vide, følge og praktisere de videnskabelige fundamenter. Han bør være en fundamentalist indenfor forskning.

Ikke alle fundamentalister er ens

Ikke alle fundamentalister kan skæres over én kam. Man kan ikke kategorisere alle fundamentalister som enten “gode” eller “onde”. Dette vil bero på, hvilket område eller handlinger vedkommende er fundamentalist i. En fundamentalistisk skatteekspert, der misbruger reglerne til at bedrage staten, skader samfundet og er derfor uønsket. En fundamentalistisk læge, er på den anden side nyttig for samfundet og meget respekteret.

Muslimsk fundamentalist

En muslim bør ikke være bange for at kalde sig fundamentalist i ordets egentlige betydning. Islams fundamenter er til gavn for menneskeheden og for hele verden. Der er ikke en fundamental del i islam, der er til skade for eller mod menneskehedens interesse som helhed. Mange mennesker har misforståelser om islam og anser en del af islams lære for at være upassende eller unfair. Dette kan skyldes mangel på viden om Islam. Hvis man analyserer islams lærer kritisk og med åbent sind, kan man ikke undgå at bemærke, at Islam er fuld af goder for både individet og det kollektive samfund.

Hvad er en fundamentalist i ordbogen?

Ifølge Websters ordbog var fundamentalisme en bevægelse blandt protestanterne i Amerika i det tidlige 20. århundrede. Det var en reaktion mod modernismen og lagde vægt på Bibelens ufejlbarlighed, ikke kun i sager om tro og moral, men også i forhold til de historiske beretninger der er nævnt i Bibelen. Det fremhæver troen på, at Bibelen er Guds ord direkte, ord for ord. Fundamentalister er derfor et ord, som oprindeligt blev brugt om denne kristne gruppe, som troede, at Bibelen var ordret Guds ord, uden nogen fejl eller mangler.

Ifølge Oxford-ordbogen betyder “fundamentalisme” streng vedligeholdelse af en historisk doktrin, fra en hvilken som helst religion, i særdeleshed Islam. I dag tænker enhver, der hører ordet “fundamentalist” på en muslim, der er terrorist.

Enhver bør være “terrorist”

En terrorist er en person som forårsager terror. I det øjeblik, en røver ser en politibetjent bliver han “terroriseret”. En politibetjent er en terrorist overfor en røver. På sammen måde bør en muslim være en terrorist, mod alle asociale elementer i samfundet, så som tyve, mordere og voldtægtsforbrydere.

Ordet terrorist bruges også om en person, der begår terror mod almindelige uskyldige mennesker. Hvis nogen begår terror mod uskyldige mennesker er det strafbart. Islam forskriver dødsstraf for overlagt mord. Målet helliger ikke midlet i islam.

Terrorist eller frihedskæmper?

Før Indien opnåede selvstændighed fra den britiske besættelse, blev nogle indiske frihedskæmpere, som ikke overgav sig, betegnet som “terrorister” af den britiske kolonimagt. De samme personer blev anset for at være helte og frihedskæmpere af den indiske befolkning. Således blev to modstridende mærkater brugt om de samme personer og samme handlinger.

Det ene parti kaldte dem terrorister, og det anden parti kaldte dem patrioter. De, som mente, at briterne havde ret til at kolonisere Indien, kaldte disse folk terrorister, mens dem, som mente at briterne ikke havde ret til at herske over Indien, kaldte dem frihedskæmpere og patrioter. Det er derfor vigtigt, at en person får en fair chance for at forklare sig inden en dom. Begge parters argumenter bør høres, situationen bør analyseres, og personens forklaring og hensigt bør tages i betragtning, inden en person eller en gruppe dømmes.

Islam betyder fred

Ordet islam er afledt af ordet “salaam”, som betyder fred. Det er en religion for fred, hvis fundament lærer sine tilhængere at opretholde og fremme fred i hele verden.

Enhver muslim bør i den betydning være fundamentalist, dvs. han bør følge fundamenterne i sin religion for fred: islam. Han bør kun være en “terrorist” mod de asociale kræfter i samfundet så fred og retfærdighed kan opretholdes i samfundet.


https://www.youtube.com/watch?v=ZQcjOmvHiPM

https://www.youtube.com/watch?v=Oa-elj8iZPQ

https://www.youtube.com/watch?v=UheVQYFfREU

https://www.youtube.com/watch?v=GpsMrYYpgO8
Seneste indlæg
Er dette videnskab...
af ABC
28/03/2024 10:05
Hvad skal du med Koranen...
af ABC
27/03/2024 13:31
Ramadan-måneden
af ABC
26/03/2024 19:13
Snyder religionerne?
af ABC
24/03/2024 18:58
Kærlighedsbevægelsen...
af ABC
24/03/2024 17:18
Nyheder fra DR
11 mennesker dræbt af cyklon på Madaga..
28/03/2024 10:29
Kreml beder populært russisk socialt me..
28/03/2024 10:21
USA: Vi arbejder på et nyt møde med Is..
28/03/2024 09:56
Motorcykeltræf og vejarbejde kan give p..
28/03/2024 09:40
Tæt trafik på Sydmotorvejen
28/03/2024 09:30
Nyheder fra Religion.dk