annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15658771
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2380208
Et andet syn 1989590
Jesu ord 1522457
Åndelig Føde 1514772
Galleri
Sne, sne og atter sne
Hvem er online?
0 registrerede 358 gæster og 22 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 29 af 49 < 1 2 ... 27 28 29 30 31 ... 48 49 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#25405 - 07/05/2018 17:56 Re: Mennesket og verden [Re: Hanskrist]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7185
Sted: Sydsjælland
Hej Hanskrist.

Her du slet ingen kommentarer til: 1. Kor. 13?

Det er da ellers noget, der siger mange mennesker noget - også mig - og der er vist ingen tvivl om, at det faktisk er skrevet af Paulus.

M.v.h. Arne smiler
Top Svar Citer
#25410 - 07/05/2018 23:42 Re: Mennesket og verden [Re: Arne Thomsen]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7185
Sted: Sydsjælland
Og hvorfor
HA HA ?
Arne.
Top Svar Citer
#25417 - 08/05/2018 23:55 Re: Mennesket og verden [Re: Arne Thomsen]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3650
Sted: Nørresundby
Hej Arne har været ved Rødhus Stranden, den nordjyske riviera, det meste af dagen.

Har været i min legebarnlighed og spillet petanque mange timer (læser du det ABC) hvor jeg kan få banelængden op i nærheden af de 100 meter pga af den store brede strand hvor en stor del er så fast at bilerne uden problemer kører der, og mange km sydpå og endnu flere km nordpå, fra Rødhus helt op til Løkken over Blokhus.

Jeg har løbet, og i bar overkrop, blot et par meget små løbeshorts.

Men det vildest er at jeg var ude at svømme midt på eftermiddagen, mange forsøgte men opgav, så kun en tyk fed ældre dame gå ud og dyppe sig med hovedet under vandet og så lynhurtigt op igen, men jeg svømmede rundt med hovedet under vandet i flere minutter. Sejt at den gamle her.

Da klokken var 19 og jeg havde været på min længste løbetur og bilen var pakket og manden klar til at køre hjemad. Opstod den tanke om jeg ikke skulle hoppe i baljen igen, nu solen stod lavt og vandet var stille med havblik. Vidste jeg ikke ville fortryde det, hvorfor jeg gik i vandet igen og denne gang svømmede jeg rundt i et kvarters tid, så jeg er simpelthen som genfødt.

-0-0-0-0-

Elsker mine ture til den nordjyske riviera.

Så fyldt med stor ekstase og henrykkelse er det at være et med havet og kroppe med Vesterhavet.

Bliver rørt som Paul Tillich der hver sommer holdt ferie ved Østersøen hvilket han sagde prægede ham hele livet som teolog at han havde haft disse stærke oplevelser som barn med naturen ved havet hver eneste sommer i flere uger. Tillich forsatte hele livet med at søge ud i den storslåede natur, bjergene, skovene og havet. Og det præger hans teologiske tænkning, også den mystiske del.

At lade sig henrykke af naturen og glemme sig selv mens naturen sanseligt opstemmer og drager os og på et tidspunkt griber os i en henrykkelse hvor man bare er et med naturen, er ren terapi, opladning og foryngelseskur (vitaminer til sjæl og krop er disse kosmiske sansninger). Her er der virkelig tale om at man bliver et glad legebarn igen og jeg kan da også lege i timervis ved stranden, den nordjyske riviera.

-0-0-0-

Nå mit HA HA

Gjaldt at jeg i flere år har forsøgt at fortælle dig om hvad det vil sige at være i Kristus, som Tillich, Barth og Luther og ja et hav af alle de toneangivende teologer i det 20 århundrede har sagt gemmer på svaret på hvad det vil sige at være kristen.

Hvis man har forstået hvad det vil sige at være i Kristus har man også forstået hvad det vil sige at være kristen.

KristusMystikken, vores væren i Kristus er kristendommens grundessens som Albert Schweitzer siger. Tillich opbygger sin Systematic Theology på denne diskurs (Paulinske paradigme), på dette forhold, de nye skabninger vi er i KRISTUS. Og Barth opbygger hans mammut værk, Church Dogmatic på vores KRISTUSPARTICIPATION (vores Kristusparticiperende eksistensforvandlende ny natur), vores objective væren i Kristus.

Nå men jeg har som sagt i flere år meget pædagogisk beskrevet for dig hvordan det skal og kan forstås. Jeg har gjort det fremragende fordi jeg har studeret forholdet i rigtig mange år nu efterhånden hvorfor jeg er ret fortrolig med den teologiske tænkning (som definition af hvad det vil sige at være i Kristus) og den logiske heraf (de nye skabninger vi er i KRISTUS) affødte Kristologiske Antropolog.


I de mange år har du overhovedet ikke vist tegn på at du forstod mig. Hvilket du ej heller selv har lagt skjul på.


Nå men hvad sker så, du googler noget usikkert på emnet og i løbet af få timer har du mig i forhør og i belæring omkring det forhold du aldrig har overhovedet vist tegn på at kunne få ind i dit hoved.

Et besøg på google og du var ekspert og pludselig belærte du mig.


Sjældent har jeg moret mig så meget og mit høje latter herhjemme blev til mit korteste indlæg til dato:

HA HA ARNE


Hvad skal vi med Universitets studier fra nu af, vi har jo Google.

Vi behøver jo ikke studere overhovedet mere, vi behøver ikke engang læse, studere og gøre os fortrolige med hvad Paulus siger de over 100 gange han tematiserer over vores i Kristus væren, de nye skabninger vi er i KRISTUS.

Et besøg på Google og nul kendskab til Paulus i det Nye Testamente, ham der er ophavsmanden til denne "vores i Kristus væren og de nye skabninger vi er i KRISTUS", og man har nu forstået det hele bedre end de der i årevis har studeret Paulus på området og har studeret flere af de største teologer der bygger hele deres teologi op på det forhold hos Paulus.


-0-0-0-0-

Undskyld mig, men jeg kan ikke tage dig seriøs Arne

Måske den dag du har:

1):

Gjort dig selv fortrolig med Corpus Paulus

2):

Og studeret ihvertfald en navnkundig dygtig teolog der beskæftiger sig med "vores i Kristus væren og de nye skabninger vi er i KRISTUS" og lige hvordan pokker dette skal forstås og forstår vi det, da har vi som Albert Schweitzer og Tillich og Barth siger det også forstået hvad det vil sige at være kristen.

-0-0-0-0-

Dette må være minimums kravet til dig.

Og jeg gider ikke høre på dig om de her forhold, som du fremstiller på en lidt komisk måde selv efter dit Google besøg, før du er fortrolig med de Paulinske breve i det Nye Testamente.


Mvh HansKrist

PS:

Når jeg taler for at vi mennesker skal lære at bruge hovedet til at tænke med at vi skal være selvstændig tænkende så mener jeg ikke hermed at vi ikke skal studere flittigt det emne vi gør os klog på.

Et tryk på Google er det laveste gærde jeg har set nogensinde men det virkede så effektivt for dig Arne at jeg tror et tryk på Google også vil udløse en tur i himlen, eller hvad med at trykke på Google og finde ud af hvad der er bag verdens væren?
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#25420 - 09/05/2018 10:51 Re: Mennesket og verden [Re: Hanskrist]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7185
Sted: Sydsjælland
Hanskrist, jeg har forgæves forsøgt at forstå din "væren i Kristus" og din "ekstatiske fornuft", og har så søgt mere oplysning herom via internettet.
Det finder du åbenbart meget forkasteligt, men her fik jeg dog et par forklaringer - ikke mindst kærlighedsbudskabet fra Paulus - som jeg kunne forstå.
Jeg kendte jo dette budskab, men først nu ser jeg dybden i det.

Det afviser du så - eller ignorerer totalt - til fordel for dine egne for mig uforståelige eller måske snarere for mig tomme ord.

Mit billede af dig er så, at du - som Paulus "på vejen til Damaskus" - har haft en lignende måske mindre dramatisk oplevelse, hvor "dit gamle jeg døde, og et nyt - "i Kristus" - blev født", som du - med Paulus - udtrykker dig.

Når Tikka skrev: "Tro uden gerning er intet værd" - hvad jeg er enig i - fører det jo til spørgsmålet om, hvad der er din gerning, og her forstår jeg at du - som Paulus - vil udbrede din særlige Hanskrist-Paulinske kristendom.

Så er det naturligvis irriterende, når jeg ikke kan finde indhold i dine mange store, flotte og elitære ord, som du meget gerne deler med en række meget intelligente teologer - som vist i øvrigt ikke har fundet ret megen udbredelse blandt almindelige mennesker.

Så når jeg tænker på dét - og på kristendommen i det hele taget - så slår det mig, at den er en fiasko.

Kristendommen er ofte blevet udbredt med magt, som f.eks. Karl den Store gjorde overfor sakserne i det nordlige Tyskland - og som Harald Blåtand siden efterlignede i Danmark.
Sakserne ville ikke betale tiende, hvorefter Karl den Store på én dag henrettede flere tusinde mænd og tvangsforflyttede resten sydpå.

I Danmark ejede den katolske kirke ca. en tredjedel af al dansk landbrugsjord, da vi nåede frem til reformationen.

Og så var der korstogene, inkvisitionen og heksebrændinger.

Og i dag: Hvor mange danskere er egentlig andet og mere end kulturkristne?

Set i synsvinklen "mennesket og verden" så kan jeg ikke se andet end, at kristendommen er rådnet op - i magt- og pengebegær.

Havde kristendommen derimod fulgt kærlighedsbudskabet fra fortællingen om "den barmhjertige samaritaner" og Paulus ovenfor citerede budskab om kærlighed - så kunne den i dag have været en kvalitet i vi menneskers forhold til verden.
Din elitære "ekstatiske i Kristus værende fornuft" siger vel noget andet, men hvad dét er, det ligger ikke just klart, synes jeg.

M.v.h. Arne smiler
Top Svar Citer
#25423 - 09/05/2018 11:42 Re: Mennesket og verden [Re: Arne Thomsen]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3650
Sted: Nørresundby
Åh nej hvad har jeg da rodet mig ud i med dig Arne

Du tager jo fuldstændig over nu

Og skriver præcist som du lyster om mig og jeg vil ikke bruge min tid på at skulle forsvare mig imod hvad du nu skriver af rent ud sagt vrøvl både om mig og den der Paulus diskurs om vores væren i Kristus, de nye skabninger vi er i KRISTUS.

Jeg giver op overfor dig Arne.

Hvis du mener seriøst du gerne vil forstå Paulus diskurs om vores væren i Kristus, de nye skabninger vi er i KRISTUS,

Så læser du selvfølgelig Paulus selv, ikke? Det er da grotesk at du nu sidder og gør dig selv til ekspert uden at du overhovedet har kendskab til Paulus brevene.

Paul Tillich er lykkedes med at forklare den Paulinske KristusMystik, hvordan vi skal forstå vores væren i Kristus og de nye skabninger vi er i KRISTUS for moderne mennesker og lægfolk.

Så du behøver ikke læse hans "Systematic Theology", du kan læse følgende tre meget populære bøger af Paul Tillich:

1): "Grundvoldene Vakler"

2): "En ny skabelse"

3): "Troens Dynamik"

Hvis du ikke magter ret meget kan du fx vælge kapitel 2 i "En ny skabelse".

-0-0-0-

Du behøver selvfølgelig ikke læse hvad jeg anbefaler dig, Paulus brevene og de tre populære bøger jeg her nævner af Tillich, men så skal du fandeme også holde bøtte med at du gerne vil forstå hvad Paulus mener med vores væren i Kristus og de nye skabninger vi er i KRISTUS.


-0-0-0-

Du trækker alt over til dig selv, du trækker enhver samtale over på din egen banehalvdel.

Jeg har brug for bare lidt saglig faglighed, nøgternhed og objektivitet fra din side Arne, for jeg vil ikke ind i at skulle forsvare mig imod dine gisninger og subjektivisme såvidt sagen. Det bliver en skrue uden ende, hvor du ikke formår at give mig et adækvat modspil, og hvor du ej heller gider lytte til hvad jeg skriver.

Du kunne også droppe det hele, droppe sagen. Ihvertfald hvis du ikke gider læse Paulus brevene så gir det ligesom ingen mening du vil gøre dig klog på manden.

PS:

Jeg har læst dit indlæg igen Arne og jeg burde gå amok imod dig, overfor dig. Det er simpelthen under al kritik, det er så uanstændigt af dig hvad du skriver og får mig viklet ind i og hvad du får sagt og insinueret om mig.

At du er ondsindet er jo tydeligt for enhver.

Jeg siger det igen, du ligner Simon og Bjørn mest af alle og det har jeg sagt i alle de 10 år vi har debatteret her på trosfrihed. I har samme useriøsitet på alt der drøftes hvis det har med kristendom og religion at gøre. Ingen saglig faglighed vil I udvise på området.

I har samme Epikur tossede galt afmarcherede opfattelse det religiøse og dermed kristendommens teologi.

I har samme fladlands naturvidenskabelige forståelse alting. Fornuften som I ikke engang kritisk gider undersøge er jeres endelige guddom I giver, tildeler, uendelig ubetinget altafgørende ultimativ betydning. Verden er for jer og ikke i jer. I er ikke i verden (I kropper ikke med verden) men I er i jeres fornufts skuen og betragtninger, hvorfor enhver form for noumenal spontanitet (arketype ekstatiske affekter og motiver) og alle suveræne livsytringer er ubegribeligt for jeres fornuft der er selvberoende for jer og ikke må gribes af noget ud over sig selv. Derfor er alt vertikalt, alle begivenheder, Tiden, og ja Ekstatisk Fornuft udelukket for jer. Også derfor vil dette at være i Kristus blive sort snak for jer. At tænke eskatologisk og forstå de tidsmæssige forhold i menneskers liv er udelukket for fornuften, da den kun vil anerkende sin egen endelige natur og det den har foran sig, men ikke hvad der kunne være i tingene selv.

Og da I ikke kan holde jeres endelige fornuft ud, søger i forløsning i det sanselige poetiske eller hvad I føler stort for af det alene jeres fornuft formår at vise jer.

Kun sort hvid unuanceret sværten især kristendommen til. Kun børn der har abonneret på den samme avis og de samme meninger (den samme kultur radikale fladpandethed) fra midten af forrige århundrede opfører sig som I gør i de her spørgsmål.

I er hjernevasket af jeres daglige avislæsning. Rune Lykkeberg er mand nok til at turde se på forholdet.

Dawkins er oplyst og lærd og kultiveret ved siden af jer når det gælder kristendommen.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
annonce
Side 29 af 49 < 1 2 ... 27 28 29 30 31 ... 48 49 >


Seneste indlæg
Så er der linet op...
af Anonym
20/04/2024 10:30
Kom op på bjerget...
af Anonym
20/04/2024 06:35
Til papirkurven?
af Anonym
20/04/2024 06:04
Tanker - idéer - visioner.
af Arne Thomsen
19/04/2024 20:12
Vigtige præciseringer
af somo
19/04/2024 11:46
Nyheder fra DR
Politi undersøger sprængning af pengea..
20/04/2024 10:06
Mand, der satte ild til sig selv i New Y..
20/04/2024 09:53
Skidt kvalifikation sender Magnussen lan..
20/04/2024 09:49
Forsvarsmesse mødes af pacifister: Jeg ..
20/04/2024 09:27
Taylor Swift skriver historie efter udgi..
20/04/2024 09:25
Nyheder fra Religion.dk