annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 3737187
Et andet syn 1138966
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 880784
Jesu ord 792286
Spirituel omsorg 757315
Galleri
Brand i 10kV transformerstation
Hvem er online?
0 registrerede 116 gæster og 21 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 1 af 2 1 2 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#17014 - 21/04/2014 07:45 Jeg indoktrinerer ?
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
Jeg var til påske familiemiddag i lördags i Danmark, med skön lammekölle mm.
Under middagen fik jeg at vide at et af mine börnebörn , der desvärre ikke var med, at hun havde udtalt at jeg indoktrinerede dem i og med jeg forrige jul havde givet mit yngste barnebarn bogen: Sådan begyndte verden, det var en meget morsom oplysning jeg der fik og som jeg så desvärre ikke kunne konfrontere mit 18 årige barnebarn med.

Jeg vil dertil sige at det var en noget mildere indoktrinering end den de er udsatte for fra kirkens og deres foräldres og höjhellige families side.
Jeg vil så fortsat pröve at indoktrinere dem yderligere, nu jeg er blevet beskyldt for at indoktrinere dem, nu man vil åbenbart ikke have konkurrence fra anden/videnskabens side.
De er så blevet så tilsträkkeligt indoktrinerede at andre lösninger ikke kan accepteres-sörgeligt.
_________________________
mvh.treram
Top Svar Citer
#17026 - 21/04/2014 19:44 Re: Jeg indoktrinerer ? [Re: treram]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4290
Hej Treram..

"Under middagen fik jeg at vide at et af mine börnebörn , der desvärre ikke var med, at hun havde udtalt at jeg indoktrinerede dem i og med jeg forrige jul havde givet mit yngste barnebarn bogen: Sådan begyndte verden".

- Du må nok forklare hende hvad 'indoktrinering' betyder, når du ser hende. Det sir sig selv, at hvis det at tilbyde bøger til egen vurdering ved gennemlæsning var indoktrinering, da ville skoler overalt ha' et stort problem. Hun er jo ikke tvunget til ensidig læsning af hverken dig eller skolen, tværtimod har hun alle muligheder for at få en bred viden om kosmologi, livets opståen m.m. Det er netop hendes egen opgave at undersøge kvaliteten af det hun læser, og det gør man nu engang bedst med bredspektret læsning af information.

"Jeg vil så fortsat pröve at indoktrinere dem yderligere, nu jeg er blevet beskyldt for at indoktrinere dem, nu man vil åbenbart ikke have konkurrence fra anden/videnskabens side".

- Der er vist tegn i både sol og måne for levedygtig debat mellem jer to, jeg håber hun gir dig kamp til stregen, den lille - mange af de unge er sgu' så dejligt snusfornuftige og konfronterende, vil ikke finde sig i ret meget, finde deres egne fødder, det er jo sådan det skal være, ikke sandt? ;)

Håber i havde en god frokost og påske i øvrigt.

mvh
Simon
Top Svar Citer
#17030 - 22/04/2014 07:42 Re: Jeg indoktrinerer ? [Re: Simon]
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
gomorgen Simon og Ole.
Jeg er lidt i vildrede om hvad jeg egentlig kan blive"anklaget" for at indoktrinere mine börnebörn i, med den uskyldige bog jeg gav dem, enten i ikke at tro på en gud og skrönerne eller at tro på The Big Bang, Arne mnete jo også straks at jeg indoktrinerede dem ved at give en sådan (underforstået) blasfemisk bog.

Ja verden er ski morsom, men lad os ikke gräde over det hele, selvom kristendommens svöbe er en for menneskeheden sörgelig historie. Så lad os grine af dem der tror, de blir nok aldrig klogere, deres liv er i "rette spor" tror og håber de selv, vi andre ved at de er blevet fuppet.

Jo tak vi havde en god middag i skönt påskevejr og i söndags havde jeg 22 grader i haven, ikke dårligt, men kom på lidt påskearbejde, da hjortene i nattens löb havde klippet toppen af mine jordbär og tulipaner, de smager åbenbart godt, så jeg indhegnede hele området med tovvärk og hvide plastposer, så kan jeg måske få mine jordbär for mig selv.

_________________________
mvh.treram
Top Svar Citer
#17032 - 22/04/2014 08:42 Re: Jeg indoktrinerer ? [Re: treram]
ole bjørn Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 2397
Sted: Sverige/Danmark

Mor'n treram.

Troende mennesker betragter virkeligheden som en løgn, for det er jo kendetegnet for al tro, at man benægter virkeligheden til fordel for et selvskabt billede af den.

Sådan har det altid været og sådan vil det altid være så længe religiøs tro eksisterer. Troende mennesker er jo fra barnsben blevet indoktrinerede med falske forstillinger om en almægtig gud, der styrer verden, og små børn er værgeløse mod den form for hjernevask, fordi deres behov for sikkerhed er en livsbetingelse.

Det eneste håb er, at deres tænkeevne med alderen udvikles så meget, at de gennemskuer løgnen og får modet til at løsrive sig, og der kan din bog måske være en hjælp. Du har handlet helt rigtigt ved at give hende den.

Einstein var jo 12 år før hans realitetssans var så udviklet, at han frigjorde sig fra sin jødiske indoktrinering og blev fritænker, som vel er en mere dækkende betegnelse for ateister.

Du må blot håbe for dit barnebarn, at hun med tiden bliver tiltrukket af et miljø, der tillader hende at danne sin egen mening. Hvor svært det er kan man jo se på islamiske miljøers terrorregime over de troende. De arme mennesker har ikke en chance med det pres, de lever under fra omgivelserne.

Der er vi jo bedre stillet her i landet. Når selv en mand som Akkari kan komme delvis til fornuft (han er jo fortsat troende, blot på en mildere religion) så er der også håb for dit barnebarn.

Alt, hvad vi kan gøre, er som i min diskussion med Arne at blive ved med at korrigere de religiøses løgne, så der skabes et alternativ til troen. Derfra må enhver kæmpe videre alene mod sine indoktrinerede trolde.

Som du måske husker, så er et af mine yndlingsudtryk: "I videnskab bør ikke alene spørgsmålene men også svarene være forsynet med spørgsmålstegn." Tvivl er en nødvendighed, hvis man skal frigøre sig for indoktrinering. Men stærkt troende mennesker som Arne og Hans tvivler desværre ikke på deres egen opfattelse, så de står næppe til at redde.

Ha' en god dag.

Ole Bjørn :o)

Top Svar Citer
#17033 - 22/04/2014 09:47 Re: Jeg indoktrinerer ? [Re: treram]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4290
Hej Treram..

”Jeg er lidt i vildrede om hvad jeg egentlig kan blive"anklaget" for at indoktrinere mine börnebörn i, med den uskyldige bog jeg gav dem, enten i ikke at tro på en gud og skrönerne eller at tro på The Big Bang, Arne mnete jo også straks at jeg indoktrinerede dem ved at give en sådan (underforstået) blasfemisk bog”.

- Allerførst mener jeg man ska’ ta’ Arnes ord med yderst ophøjet ro, dels fordi han nærmest sidder på debatten for at lege apologet, endelig fordi det er temmelig dumt at sidde og rulle sig i meninger om indholdet i bøger han ikke har læst. For øvrigt kunne det se ud til at Arnes lille apoteose fører ham til en misforståelse af ordet indoktrinering, hvilket sandsynligvis bare er et resultat af for megen bibellæsning ;)

Men hvad er det du har gjort, der kunne foranledige nogen som helst begrundet bekymring?
Du har foræret et barnebarn en bog om kosmologi, en bog hun jo selv må læse for at finde ud af om indholdet er interessant. Lige udover det elskværdige i at forære folk boggaver, så er det jo yderst almindeligt at forære mennesker man holder af bøger, det sker netop i forventningen om en god læseoplevelse, sgu’ da ikke for at gøre nogen kede af det eller dybt frustreret. En sådan sondring har dit barnebarn vel for fanden da tilgang til, sku’ man mene, men…

1) Hvis kosmologi skaber stor forvirring i en tankeverden opbygget på religiøse skabelsesberetninger o.a. myter, da har læser fået et gavnligt udbytte af bogen, også selv om læser ikke på forhånd ønskede forvirringen.
2) Har forældre/familien indpodet religiøse skabelsesberetninger og myter om menneskets/livets udviklingsproces i deres børn, da har disse børn behov for at få en sandsynlig forklaring som sidestilling til religiøs mytologi.

For øvrigt er viden et uddannelseskrav i skoler og læreranstalter, og må ikke erstattes af religiøs mytomani. Forældre kan ikke påberåbe sig nogen ret til at afholde deres børn fra kundskab og viden med henvisning til deres egen religion.
Viden kan altid forarge, men forargelse over viden vil altid være et symptom på en begyndende selvstændig tænkning, og må dermed anses for et gode – med tænk hvis det var et påkrav at biblioteker skulle til at advare om faren for forargelse. Det selvstændig tænkning der er grundlaget for en personlig udvikling, og den har ingen ret til at afholde nogen fra. Børnene skal vi passe godt på, men de er jo også mennesker der er godt på vej til at blive selvstændige, og det er ingen forældreopgave at stå i vejen for den udvikling. Tværtimod. De skal jo lære at beherske redskaber og værktøjer, for selv at samle og skabe viden, at hjælpe med informationstilgang harmonerer fint med kærligheden man føler for sine børn, for dit vedkommende et barnebarn – som sikkert nok selv skal sætte sine grænser, det plejer de at være dygtige til. Jeg tror du ka’ ta’ det med ophøjet ro.
For øvrigt ku’ Jostein Gaarders ”Sofies Verden” være endnu en fremragende boggave til en pige på 14 år, det er en rigtig god bog som masser af teens læser overalt i verden. Den er også blevet filmatiseret ;)

”Jo tak vi havde en god middag i skönt påskevejr og i söndags havde jeg 22 grader i haven, ikke dårligt, men kom på lidt påskearbejde, da hjortene i nattens löb havde klippet toppen af mine jordbär og tulipaner, de smager åbenbart godt, så jeg indhegnede hele området med tovvärk og hvide plastposer, så kan jeg måske få mine jordbär for mig selv”.

- Orv, hvem der var hjort, rende rundt dér i påskenattens ”hede” og guffe jordbær fra Trerams egenavl, så er der noget ved at være hjort! ;)
Ja det var super vejr, men blev sgu helt sommerlig iført hørbukser og let trøje, og manglede for den sags skyld bare lige god champus og jordbær, for at føle sig som rene Skagensturister. Tror vi havde 17-18 gr. eller lign. Det er en god tid som må nydes, nu man omsider er fri for al den regn, ja den ska’ tids nok komme. Lyder som om i har bor i et helt lille paradis Treram, en glæde at høre trivsel fra den kant, Fortsat god dag til dig..;)

mvh
Simon
Top Svar Citer
annonce
Side 1 af 2 1 2 >


Seneste indlæg
Mellemrummet
af Simon
17/06/2019 12:30
Rizq af Allah og Zakat
af Simon
17/06/2019 11:45
Lyser på vej
af somo
17/06/2019 09:46
VÆREN - IKKE-VÆREN
af Arne Thomsen
16/06/2019 17:06
MYSTISK IDENTITET
af Gerth
16/06/2019 00:26
Nyheder fra DR
Læge eller ingeniør: Nydanskere vælge..
17/06/2019 14:25
Lotte var i tvivl om sin datters HPV-vac..
17/06/2019 14:05
Nye byggeplaner: Tivoli vil lukke Vester..
17/06/2019 13:55
Stjerneskuespiller deler egne nøgenbill..
17/06/2019 13:43
Højt fravær: Kommuner laver fælles re..
17/06/2019 13:32
Nyheder fra Religion.dk
Efterkommer af polsk-jødisk flygtning: ..
13/06/2019 11:47
Hvornår er du buddhist?
13/06/2019 10:35
Religionsundervisning skal være et mød..
13/06/2019 10:03
Har europæerne glemt de kristne værdie..
12/06/2019 10:03
Fællesskaber er afgørende for, om vi o..
06/06/2019 09:14