annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15849598
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2396596
Et andet syn 2001748
Åndelig Føde 1592360
Jesu ord 1533265
Galleri
Efter en tur i Vesterhavet
Hvem er online?
1 registreret somo 298 gæster og 331 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 4 af 5 < 1 2 3 4 5 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#17029 - 22/04/2014 02:41 Re: Kvantefysisk sammenfiltring [Re: Arne Thomsen]
ole bjørn Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 2397
Sted: Sverige/Danmark

At Arne må lide af en form for åndelig masochisme er vel efterhånden ret åbenbart. Hvorfor han søger sin egen fornedrelse er derimod en gåde, medmindre det skyldes samme form for mangel på tankevirksomhed, der får nogle mennesker til at "male sig selv op i et hjørne". Han har efterhånden udtømt enhver mulighed for at slippe ud af situationen med en smule af æren i behold.

Det er også åbenbart, at man ikke kan argumentere med Arne. Han er parat til at benægte alt, også hvad han selv har skrevet. På den ene side hævder han, at videnskaben søger at skjule sin manglende viden for folk. På den anden side citerer han masser af videnskabsfolk der alle fortæller om manglerne i vor viden. Man kan faktisk ikke åbne nogen populærvidenskabelig bog uden at finde beskrivelser af vanskeligheden i at forene vore 3 forskellige fysiske verdensbilleder, relativitetsteorierne, kvantemekanikken og termodynamikken, og Einstein og Bohr har diskuteret problemet siden 1920.

Der er næppe nogen studerende i dag der ikke kender til denne mangel på viden, så at påstå, at vi skjuler den for ungdommen er rent ud hul i hovedet, for både TV og aviser er jævnligt fyldt med beretninger om, at man i LHC'en i Cern leder efter partikler, der kan udfylde manglerne i vore verdensbilleder.

Men hvor vigtigt er det for menigmand at kende til manglerne i standardmodellen eller til teorierne om flerdimensionale rum. De eneste der har gavn af det ud over forskerne er science fiction forfatterne, som kan hente inspiration til de fantastiske fremtidsvisioner, som genren underholder os med.

Men måske ligger der i disse epos'er kimen til den af Einstein efterlyste kosmiske religion. En tro på en fremtid uden guder, og hvor menneskene står for "miraklerne" gennem videnskabens udvikling. Temaet er jo det samme som i religionerne, kampen mellem det gode og onde i mennesket. Vi behøver ingen guder til at forklare årsagen til denne kamp. Den har har biologien, sociologien og hjerneforskningen allerede givet os en mere realistisk forklaring på, og de har givet os viden til at påvirke udfaldet af denne kamp, hvor religionerne har slået fejl.

Jeg gider ikke spilde mere tid på at gendrive Arnes misfortolkninger. Arne må sejle sin egen sø, og hvis nogen er naive nok til at fæste lid til hans løgne, er det deres egen sag. Vi, som stadig har vores fornuft i behold kan fortsætte vores liv i håbet og troen på en bedre fremtid for vore efterkommere. Vores tilværelse skal ikke styres af religionernes fejltagelser.

Vi har det godt her i vores lille land. Ikke på grund af religionen, men på grund af et højt videnskabeligt vidensniveau og en høj folkeoplysning.

May that force be with you. smiler

Ole Bjørn :o)



Top Svar Citer
#17031 - 22/04/2014 08:10 Re: Kvantefysisk sammenfiltring [Re: ole bjørn]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
Hej Ole..

Det ku’ godt se ud som om, at den ene part af ”den hellige treenighed” her på debatten omsider har afskåret sig fra egne synspunkter og debattører i almindelighed, og altså nu kun ”debatterer” med Gyldendal og Wikipedia. Det er jo i og for sig også smart nok, idet der ingen fare er for at nogen dér stiller forklaringskrav, ja værre endnu, pludselig begynder at stille spørgsmål til hans viden om selve konteksten citaterne fraskrives. På den måde undgår han stensikkert alle argumentationskrav, og ka’ jo derfor som hønsemanden sidde og arrangere naturen, mennesket osv. i en skabelsesberetning der matcher bibelske små symposier.

De er nu søde, når de sådan får lidt røde kinder i forskrækkelse over spørgsmål til eksegesens lysbilledshow, og man mærker så dette behov for at passe lidt på dem, værne om dem, så ikke virkeligheden pludselig kommer anmassende og ødelægger illusionerne om de guddommelige små englebasser med basuner på himmelhvælvingen m.m. Man må jo indrømme Arne, at han bestemt aldrig har været flov over at udtrykke sit behov for anerkendelse af sig selv som et guddommeligt lille ophav, ja at han idet hele taget gør sit for at arrangere naturen i mennesket på en ufarlig måde, så alle kan føle tryghed ved en almægtig skabers kærlighed til menneskene. Ser du, jeg tænker her lidt på faren for at Arne pludselig begynder at diskutere med også ordbøger, og forestiller mig derfor det bliver nødvendigt med særlige hensyn til vores skrøbelige lille plante, så ikke blodtrykket stiger og han pludselig også ophæver gravitationen, ja stiger til himmels som ”ren ånd” – er det ikke nogenlunde dét, disse kristne naturromantikere flagrer lidt rundt i de østlige egne for at opnå?
Det har m.a.o. været med nogen bekymring jeg har set Arnes forsøg på at guddommeliggøre højenergifysik, men jeg er måske den eneste der lurer faren for at Arne helt ophæver naturlove i egen guddommelighed? ;)

mvh
Simon
Top Svar Citer
#17034 - 22/04/2014 10:01 Re: Kvantefysisk sammenfiltring [Re: Arne Thomsen]
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7234
Sted: Sydsjælland
Afsluttende er min konklusion den, at når vi kommer ned lokalt i "de mindste dele", kvanterne - som verden jo består af - så kan vi ikke længere regne med en årsag/virkning sammenhæng, så er det, som Anders Sørensen fra Niels Bohr Institutet siger:
Citat:
Betyder dette så, at nærvirkningsprincippet ikke holder? Enten er lokalitet eller realisme forkert, men vi ved som sagt ikke hvilken. Målinger i kvantemekanikken har noget ikke-lokalt over sig, som tilsyneladende ikke har det så godt med nærvirkningsprincippet.

På den anden side er disse ikke lokale ting konstrueret på en måde, så man f.eks. ikke kan bruge dem til at sende information med. Hvad der er rigtigt og forkert, kan man derfor ikke svare på helt præcist. Vi er dog aldrig i tvivl, når vi skal forudsige resultatet af en måling. Her giver kvantemekanikken altid et præcist svar. Det vi med sikkerhed ved er, at verden er ikke sådan, som vi alle sammen går og tror, den er.

Her siger Ole - noget modstræbende kan man vist roligt sige - 19/04/2014 21:41 i denne tråd:
Citat:
EPR eksperimentet viser ikke en mangel på et årsag/virkningsforhold. Det er skam til stede i Bohrs forklaring. Det kan bare ikke tilskrives lokale årsager

Det giver mig det indtryk, at Ole søger at bagatellisere kvantefysikkens opdagelse af, at de sædvanlige naturlove ikke gælder lokalt på kvante-niveau - at verden hér er uforudsigelig - at verden ikke er sådan, som vi alle sammen går og tror.

Det kan man selvfølgelig håbe på at naturvidenskaben med tiden afklarer, men indtil da, ved naturvidenskaben altså helt klart ikke, hvad det styrer verden på kvanteniveau - når det nu ikke er de kendte naturlove.

(Ole vil sikkert protestere, kritisere osv., men styringen lokalt på kvanteniveu har han jo - så vidt jeg kan se - indtil nu været helt tavs om)

Arne smiler
Top Svar Citer
#17035 - 22/04/2014 10:35 Re: Kvantefysisk sammenfiltring [Re: Arne Thomsen]
ole bjørn Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 2397
Sted: Sverige/Danmark

Igen en grov mistolkning af Arne, på grund af hans uvidenhed om kvantefysik. Den bygger nemlig på nøjagtig de samme naturlove som makrouniverset, nemlig de fire fundamentale kræfter. Modsat Arne siger Anders Sørensen jo netop, at vi med kvantemekanikken præcist kan forudsige resultaterne af en måling på kvanteniveau. Det viste entanglement eksperimentet jo også.

Arnes argumentation svarer til, at han anbragte et 1 grams lod på en af vejvæsenets lastbilvægte og konkluderede, at eftersom viseren ikke havde flyttet sig, vejede loddet altså ingenting. tosset

Nyt mundheld: Dyrlæge, bliv ved dine svin. griner

Top Svar Citer
#17037 - 22/04/2014 10:43 Re: Kvantefysisk sammenfiltring [Re: ole bjørn]
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7234
Sted: Sydsjælland
Mon Anders Sørensen køber den? blinker

Arne smiler
Top Svar Citer
annonce
Side 4 af 5 < 1 2 3 4 5 >


Seneste indlæg
Kristi himmelfart
af Anonym
12/05/2024 04:11
Vigtige præciseringer
af somo
10/05/2024 22:05
Min ”religion”
af Arne Thomsen
08/05/2024 22:42
Blanke sider
af Tikka
08/05/2024 13:37
Hilsner
af Hanskrist
06/05/2024 13:33
Nyheder fra DR
Beboere på Anholt kræver mere stabil f..
12/05/2024 10:00
Gruskongen Nadal tvivler på sin deltage..
12/05/2024 09:58
Over fem millioner cataloniere skal i da..
12/05/2024 09:32
Søndagssol til hele landet og helt op t..
12/05/2024 09:18
Første levende menneske med grisenyre e..
12/05/2024 09:10
Nyheder fra Religion.dk