annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 10690309
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2083121
Et andet syn 1798979
Jesu ord 1381466
Den Evige Filosofi 1174828
Galleri
Solopgang med flot fuldmåne
Hvem er online?
2 registrerede Arne Thomsen ,(1 usynlig), 24 gæster og 196 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 1 af 5 1 2 3 4 5 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#16644 - 23/02/2014 18:07 Intuition
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 6828
Sted: Sydsjælland
Forleden blev jeg spurgt om, hvordan jeg forstår ordet intuition – og jeg må indrømme, at jeg ikke just var alt for ”klar i mælet” blinker

Jeg slog så op på nettet i: Gyldendals Den Store Danske (klik), hvor jeg fandt min egen nok lidt tågede opfattelse helt anderledes klart beskrevet.
Og jeg hæftede mig ved:
Citat:
I modsætning til den rationelle tænkning, der bygger på slutninger fra led til led og over et tidsrum bevæger sig frem mod konklusion, kræver den intuitive indsigt ikke anstrengelse eller intention, men præsenterer uden videre sit indhold for os, helt og komplet, uden at vi kan forklare, hvordan denne helhed fremkom.
og:
Citat:
I sjældne tilfælde kan denne konkrete enhed igen blive indgangen til den totale enhedsoplevelse (unio mystica), som mystikerne beretter om, hvor individet bliver ét med det værendes inderste væsen og i ét nu forstår alt.
samt:
Citat:
Hvor man i Østen, ikke mindst inden for buddhistisk tænkning, traditionelt har værdsat intuitionens umiddelbare og direkte vej til indsigt, har man inden for vestlig videnskab, ikke mindst efter 1600-t.s fornuftsdyrkelse, haft vanskeligt ved at forstå og acceptere intuition som en erkendeform i egen ret.
Inden for kunstens verden har intuition dog nydt respekt som en væsentlig bestanddel af den kunstneriske skaben og inspiration.
Desuden så jeg på:
Videnskab.dk (klik), der ikke synes at have den store tillid til denne egenskab hos os mennesker:
Citat:
Sådan bliver du narret af din intuition
og især vises en række eksempler på synsbedrag.
Der er dog også en række debatindlæg (hvoriblandt også findes indlæg fra en Ole Bjørn Jacobsen, der underskriver sig: Ole Bjørn) og hvor andre fremhæver Spinoza, Kant og Einstein.

Kentaur Træning/Den psykologiske ordbog (klik) fandt jeg dette:
Citat:
C.G. Jung har anerkendt intuitionen som en selvstændig psykologisk erkendelsesform, der er lige så sand og legitim som alle andre typer af erkendelse.
og
Citat:
Intuition er en erkendelsesform, der opfatter helheden i et nu og derfor står i modsætning til det logiske ræsonnement, der leder til helheden ved at analysere dens enkelte dele.
Intuitionen kan fungere på flere planer. På det personlige plan, hvor den giver glimt og indsigt i fx personens højere formål med livet. Men intuition på de højere transpersonlige planer – er indsigten universel, og vedrører dermed hele menneskeheden. Det er fra disse bevidsthedslag at de store ideer om frihed, lighed og broderskab har sit udspring.
og
Citat:
Den mentale udvikling er helt afgørende for intuitionens præcise anvendelse. Den mentale skelneevne og udviklingen af intellektet sikrer, at vi kan vurdere de intuitive indtryk korrekt og omsætte dem i praksis. En overudvikling af intellektet er dog også en væsentlig barriere for intuitionen, for den kritiske skelneevne kan være så dominerende, at den afviser de spontane og intuitive indtryk.
Einstein sagde: Kun intuition, der kan sammenlignes med det forhold der eksisterer mellem mennesker der elsker hinanden, evner at føre vores forståelse udover grænserne for vores logiske forståelse.
Et godt ægteskab mellem sindet og intuitionen sikrer en dyb og korrekt forståelse af virkeligheden – den indre såvel som den ydre. Intuitionens opgave er at give bevidstheden en spontan helhedsforståelse af en kompleks sammenhæng. Dernæst tager sindet over og fortolker, oversætter og verbaliserer intuitionen i kendte termer, der kan kommunikeres videre til andre.
I historien findes der mangfoldige eksempler på mystikere, som det lykkedes at vække intuitionen, men som ikke evnede at overføre indsigten til menneskeheden, fordi de i høj grad savnede den intellektuelle udvikling. Deres indsigt forblev deres egen og var forholdsvis nytteløs for deres medmennesker.
Den rytmiske udveksling mellem intuitiv indsigt og intellektuel fortolkning fører, ifølge Assagioli, til en yderligere udvikling af intuitionen og indtrængning i de højere verdener. Når dette samarbejde fungerer på sit højeste, ser vi det udfoldet hos de fremtrædende tænkere, der virker inden for den skabende kunst, videnskab og religion, og som for altid ændrer livet i menneskets verden.
Når der er behov for virkelig at forstå vores egen, andres, gruppers og vores forholds dybeste essens er intuitionen uundværlig. Intuitionen kan således give den dybeste forståelse for vore medmennesker, en situation eller en opgave, der skal løses. Men den må altid efterfølges af en vurdering af især det kritiske intellekt og praktisk verificering, hvor det er muligt.

Intuition og virkelighed - af Benny Lautrup og Jens Bang, Niels Bohr Institutet (klik) fandt jeg dette:
Citat:
Intuitionen er et vigtigt arbejdsredskab for de fleste videnskabsmænd. Uden intuitionen var det nok vanskeligt at undfange de besynderlige ideer, som dette århundredes videnskab har lagt frem. Men selv om intuitionen er den nok væsentligste kilde til ideer, så kan den ikke bruges til at underbygge videnskabelige resultater. Videnskabelige artikler er derfor også støvsuget for intuitive forestillinger uden formel argumentation.

Hvad bliver så konklusionen - min konklusion?
Jeg hælder nok mest af alt til C.G. Jung (og Albert Einstein) , der sagde, at han anerkendte intuitionen som en selvstændig psykologisk erkendelsesform, der er lige så sand og legitim som alle andre typer af erkendelse.

Og konsekvensen heraf er - som jeg ser det

- at verden er langt, langt større end menneskets fornuft kan rumme

- at intuitionen kan bringe os et usikkert skridt videre
- men at livet/verden fortsat er et ufatteligt under
yeah

M.v.h. Arne smiler
Top Svar Citer
#16645 - 23/02/2014 19:06 Re: Intuition [Re: Arne Thomsen]
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
Hej Arne.
Intuition har bragt mennesket i den helt forkerte retning iflg. min opfattelse, et menneske får nogle mystiske ideér uden at have noget at have det i, det er jo netop det de förste mennesker der skabte guder gjorde, hvike tanker de gjorde sig ville väre skönt at vide, men i sagens natur umuligt.

Netop det at det ikke kräver anstrengelse eller intention, burde göre mennesket opmärksom på, om det nu også var rigtigt,de mystiske tanker der dukkede op i deres ikke videre udviklede hjerner, men istedet arbejdede man videre i samme gänge og "udviklede" efterhånden igennem århundreder en form for gudetilbedelse som alle skulle deltage i, og ve den der ikke tilsluttede sig.
Og idag ser vi resultatet af intuitionens fölger, en verden befolket med mia. af mennesker der stadig "tror" på intuitionen, mennesker der i guders navn bekriger hinanden, det er sku da ikke klogt.

Jo intuitionen bringer os stadig mange skridt videre men i den forkerte retning, hvilket ikke er videre fornuftigt, men fornuften räkker heller ikke langt i religionerne, det er et komplet ukendt ord den sammenhäng.
_________________________
mvh.treram
Top Svar Citer
#16646 - 24/02/2014 05:50 Re: Intuition [Re: treram]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
Morn’ Treram..

”Intuition har bragt mennesket i den helt forkerte retning iflg. min opfattelse, et menneske får nogle mystiske ideér uden at have noget at have det i, det er jo netop det de förste mennesker der skabte guder gjorde, hvike tanker de gjorde sig ville väre skönt at vide, men i sagens natur umuligt”.

- Ja fx ville man indenfor den medicinske verden (dvs. også i dyrlægeverden) overfor en intuitiv beskrivelse af en særlig pat. sige: noget ka’ være rigtigt her, men det kan lige så godt være det forholder sig på en anden måde, derfor må vi sikre os en bred sammenhængende fremstilling af problemet, altså en række kvalitative data, for dermed får vi lagt vægt på sammenhængen mellem dele eller elementer i problemet vi undersøger.
Kender man i forvejen problemets rod, er der ingen grund til at fare rundt om bordet med sine mavefornemmelser, for dermed beskriver man stadig ingen sandhed, og det er jo gerne den man vil finde frem til, når man står til halsen i problemer.

Men det kan selvfølgelig være det var ”følsomme arkitekter” man brugte de steder i Indien, hvor højhuse ramlede sammen over et utal af mennesker. Pers. har jeg mere tillid mennesker der faktisk sikrer sig kvalitative data og dermed ved hvad de taler om, nøjagtig ligesom piloter der selv har bygget flyet sætter sig i sædet i tillid til matematik og ikke Jung (eller Wikipedia!)..;)

"Jo intuitionen bringer os stadig mange skridt videre men i den forkerte retning, hvilket ikke er videre fornuftigt, men fornuften räkker heller ikke langt i religionerne".

- God pointe. Var Arne faret vild i Gibson Ørkenen med 3 ltr. vand og et kompas, må man vel så gå ud fra hans intuition ville bringe ham sikkert hjem til Jung igen - vi havde engang en kat vi kaldte Jung ;)

Mvh
Simon


Redigeret af Simon (24/02/2014 06:31)
Top Svar Citer
#16648 - 24/02/2014 06:44 Re: Intuition [Re: Arne Thomsen]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
Hej Arne..

”Forleden blev jeg spurgt om, hvordan jeg forstår ordet intuition – og jeg må indrømme, at jeg ikke just var alt for ”klar i mælet”.

- Du har ellers i et utal af tråde du selv skabte, præciseret værdien du tillægger din egen intuition, bare eksempelvis kan nævnes: ”Kreativitet, intuition, inspiration og fornuft” (#13476 - 11/08/2012 10:34) – som henviser til samme Wikipedia osv.

Mvh
Simon


Redigeret af Simon (24/02/2014 06:45)
Top Svar Citer
#16649 - 24/02/2014 09:21 Re: Intuition [Re: Arne Thomsen]
Zenia
Uregistreret

Kære Arne,

Bøn er, når du henvender dig til Gud.

Intuitionen er, når Gud svarer.

... og selvfølgelig er det forenklet sagt, og jeg må have hovedet med, inden jeg reagerer på svaret, men min oplevelse er, at den bliver stærkere af at blive fulgt.

m.v.h.
Zenia

nb: Må indrømme, at jeg ikke har læst hele tråden her.
Top Svar Citer
#16650 - 24/02/2014 10:27 Re: Intuition [Re: treram]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 6828
Sted: Sydsjælland
Hej Treram.

Når du hævder, at intuition er vildledende og ikke vejledende (for nu at sige det kort), så ser det jo ud til, at du er uenig med folk som Einstein og de to Niels Bohr folk, jeg citerede ovenfor.
Det er jo din gode ret, men det er vel værd at notere sig, at naturvidenskabelig forskning faktisk benytter sig af intuition og ikke vil undvære denne evne.

Nu er det jo ikke sådan, at det er et valg mellem enten intuition eller fornuft - tværtimod bruges fornuften jo til at efterprøve intuitionen - hvor det er muligt.

Det får mig til at tænke på fænomenet entanglement (klik).
Her ser det da ud til, så vidt jeg ved, at fornuften i første omgang må give op, og det spændende kunne jo være, om der er nogen, der har så gode intuitive evner, så at der kunne blive noget - en intuition - som fornuften kunne arbejde videre med.

Jeg gætter, at din åbenlyse modvilje mod at anerkende intuition, som en værdifuld menneskelig evne, har at gøre med, at vi jo faktisk ikke rigtig kan fatte, hvad intuition er - ja vi kan jo dårligt nok give en nogenlunde dækkende beskrivelse.

Og når vi kommer ud i de områder, hvor fornuften nok aldrig vil kunne hjælpe os - såsom hvorfor verden er, og hvordan den i virkeligheden er, hvordan den er "i sig selv" - så har vi jo ikke rigtig andet end intuition til at hjælpe os i vores nysgerrighed - og ingen mulighed for at efterprøve intuitionerne (Det er vel det, du stort set og med foragt kalder "at være troende") blinker

Vores grundlæggende nærmest totale uvidenhed om eksistens kan vel være skræmmende - og kan vel få os til at afvise emnet - men der er jo også den anden mulighed: at være åben for alle intuitioner herom.

Det er det sidste, jeg går ind for - ikke ensidigt fanatisk troende, men åben for alle intuitioner, idéer, visioner, fantasier om det vidunderlige: at vi er yeah

M.v.h. Arne smiler
Top Svar Citer
#16651 - 24/02/2014 10:56 Re: Intuition [Re: Anonym]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 6828
Sted: Sydsjælland
Kære Zenia.

Du bruger ordet Bøn - og du bruger ordet Gud, og så er vi jo i den del af verden, der ligger udenfor fornuftens grænser - nærmere betegnet religionernes: Kristendommen.

Jeg er enig med dig i, at den form for bøn, hvor man ikke be'r om noget, men alene retter sin fulde opmærksomhed mod, hvad vi kalder Gud og lader de forstyrrende tanker gå i stå - og man så oplever noget - det som i bl.a. kristendommen kaldes Guds svar - så tror jeg på, at det er en intuitiv oplevelse.

Det minder om, da jeg engang for en del år siden fra den Kristus Ikón, der har inspireret mig meget, fik et svar, der nogenlunde var sådan:
Citat:
Du skal ikke tro blindt på dogmerne - du skal end ikke tro blindt på, at jeg er Guds søn.
Det tog et godt stykke tid at "fordøje" det svar blinker

M.v.h. Arne smiler
Top Svar Citer
#16652 - 24/02/2014 15:02 Re: Intuition [Re: Arne Thomsen]
Zenia
Uregistreret

Kære Arne,

Tak for det, du skriver her:

"
Du skal ikke tro blindt på dogmerne - du skal end ikke tro blindt på, at jeg er Guds søn.

Det tog et godt stykke tid at "fordøje" det svar

"

Det får mig til at tænke på, at vi jo nu har forladt den tid, hvor man gjorde det. ...

Som jeg ser det, er tiden netop nu kendetegnet ved, at forstand og hjerte mødes ... og dér opstår det magiske.

m.v.h.
Zenia
Top Svar Citer
#16654 - 24/02/2014 16:45 Re: Intuition [Re: Anonym]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 6828
Sted: Sydsjælland
Kære Zenia.

Ja, det er spændende, synes jeg, som det går her i vor nutidige it-verden, der jo er meget anderledes end dengang, hvor man aldrig eller sjældent var - eller hørte noget - udenfor det sogn, man boede i.

Den faste tro på kristendommens dogmer er jo klart i tilbagegang - vel gående i retning af en opfattelse, der ligner: "der er mere mellem himmel og jord, end vi mennesker forstår" - og så ikke rigtig kommer det nærmere.

Jeg mener at have hørt om en lignende tendens indenfor islam, og mon ikke det samme gør sig gældende indenfor de øvrige etablerede religioner.

Du kalder det, "at forstand og hjerte mødes", og det er vel noget nær det samme som mit "at fornuft og intuition virker sammen".

Er vi mon på vej mod en global menneskelig harmoni mellem de forskellige livs- og verdensanskuelser - hvor vi alle erkender vores fælles mangel på viden, men godt kan have diverse intuitioner, idéer, visioner, fornemmelser, fantasier, gætterier? blinker

M.v.h. Arne smiler
Top Svar Citer
#16655 - 25/02/2014 10:03 Re: Intuition [Re: Arne Thomsen]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
Med ref. til også Treram:
Arne skr.: ”Når du hævder, at intuition er vildledende og ikke vejledende (for nu at sige det kort), så ser det jo ud til, at du er uenig med folk som Einstein og de to Niels Bohr folk, jeg citerede ovenfor”.

- Atter forveksler Arne (i en tråd der bare er en gentagelse af utallige andre) sin religiøse habitus med de videnskabelige arbejder. Pointen i denne tråd er m.a.o. identisk med de foregående: blot at flytte opmærksomheden fra selve det metodiske videnskabelige arbejde til personerne der udfører det. Men videnskabeligt arbejde har hverken for Einstein, Bohr eller andre seriøse forskere handlet om at forklare naturen ind i en guddommelig mysticisme – som derimod viser ikke så lidt om kernen i Arnes eget verdensbillede og menneskesyn. Så kort og godt, viser Einstein og Bohr altså intet om Arne, hvorfor den eneste fornuftige forklaring på dette fikumdik, hedder ’kreationismen’.
For ligesom man slet ikke kan kritisere videnskaber for ikke at behandle overtroiske menneskers ”skabende fantasier” med særlig interesse (idet disse jo intet har at gøre med verden), så skaber man altså heller ikke belæg for sine fantasier ved bare at fantasere videnskaber og forskere ind i overtroen!
Det har altid været Arne en populær syssel med anakronismer at fare rundt i påstande om forskeres livsanskuelser, og dette alene fordi han med sin fantasi slutter noget om helheden af deres livsanskuelse ud fra delen (citater). M.a.o. er han for doven til at sætte sig dybere ind i det han taler om, og lader sig derfor gerne nøje med brudstykker. Det skal man bare vide, for netop dermed at gennemskue indlæggene på den rette måde.

Så det sir selvfølgelig sig selv, at en kritik der ligefrem eksponerer hans idéer som overfladiske, ikke ligefrem er ”åndelig føde” på den guddommelige mølle. Men ikke desto mindre er indholdet i denne tråd altså bare en gentagelse af meningsindholdet i hundredvis af indlæg, hvor samme Einstein samt andre historiske personligheder ligeledes bare sættes til at ratificere hans egen intuition, som ’åndslyset der med generende styrke blæser lukt ud i et meningsfyldt guddommeligt univers’. At der udenfor fantasien slet ikke findes noget guddommeligt i univers, siger selvfølgelig ikke den ukritiske tankegang noget særligt, men man kan måske sige, at det tankegangen ansporer, udmærket viser hvad der grundlæggende er galt med tænkningen: den kommer simpelthen aldrig udover kun at være en tro, fordi ingen videnskabelig metode stiller sig kritisk til tankeindholdets relevans som forklaringskraft!

Selv de religiøse troende må indlysende erkende, at ’tro’ aldrig bliver det attraktive alternativ til det at ’vide’, og denne erkendelse kan ligefrem betyde alverden for det overtroiske menneske; se fx nu en troende som Arne, der misunder videnskabsmænd i en sådan grad, at han ligefrem må reducere viden til tro, for ikke at få det så skidt, at han selv må til at erhverve sig en smule viden – ja gud dét forbyde! ;)

Mvh
Simon
Top Svar Citer
#16657 - 25/02/2014 11:36 Re: Intuition [Re: Simon]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 6828
Sted: Sydsjælland
Et par eksempler på, Simons skriverier ovenfor:
Citat:
- videnskabeligt arbejde har hverken for Einstein, Bohr eller andre seriøse forskere handlet om at forklare naturen ind i en guddommelig mysticisme -
Næh, selvfølgelig ikke - er der mon nogen der fremsætter en sådan påstand - ikke mig i hvert fald.
Min konklusion: Dette er alene Simons egne fantasier - om mig.

Citat:
- er han for doven til at sætte sig dybere ind i det han taler om -
Den taler jo for sig selv cool

Citat:
Selv de religiøse troende må indlysende erkende, at ’tro’ aldrig bliver det attraktive alternativ til det at ’vide’, og denne erkendelse kan ligefrem betyde alverden for det overtroiske menneske; se fx nu en troende som Arne, der misunder videnskabsmænd i en sådan grad, at han ligefrem må reducere viden til tro, for ikke at få det så skidt, at han selv må til at erhverve sig en smule viden – ja gud dét forbyde! ;)
Tro, som det attraktive alternativ til viden!!!.
Her slår Simon da vist alle rekorder med denne vanvittige påstand - om mig - og ganske mange andre griner

Spørgsmål til alle debattører: Er der mon nogen/nogle, der vil støtte Simon i de ovennævnte citater - og vil underbygge dem?

Arne smiler
Top Svar Citer
#16658 - 26/02/2014 06:33 Re: Intuition [Re: Arne Thomsen]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
Hvis du vil diskutere Einstein, hvorfor skriver du så ikke noget om hans arbejde; men meningen er måske at sidde og gætte hvad han måtte ha' syntes om livet gennem citater uden ref. til konteksten?

Tænk, jeg troede det var dine pers. meninger om forholdet til/mellem livet og døden du ønskede at sætte til debat, men i stedet præsenterer du os for ukendte menneskers oplysninger på Wikipedia; er det så tilliden til deres kilder du gerne vil diskutere, eller synes du bare vi skal lære Wikipedia at kende? ;)

"Her slår Simon da vist alle rekorder med denne vanvittige påstand - om mig".

- Jeg har sjældent set nogen der som du, ligefrem bader i trosanskuelser, det sku da lige være hønsemanden; hvad du faktuelt kan vide om deres livssyn, har du aldrig været særlig interesseret i. Og faktisk er det sådan, at du ligefrem tilskriver div. historiske personligheder hvad du selv gerne vil tro, og dét er jo sådan set hvad du bruger sider som Wikipedia til. Men kort og godt, er det altså Wikipedia du gerne til diskutere, ikke dine egne meninger?

mvh
Simon
Top Svar Citer
#16661 - 26/02/2014 14:10 Re: Intuition [Re: Simon]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 6828
Sted: Sydsjælland
Som jeg opfatter det, gør Simon sig totalt til grin med sin opførsel - noget i retning af "en pauseklovn i manegen" blinker
Men det kan jo tænkes, at andre ser anderledes på Simons optræden her i denne tråd, der jo faktisk handler om intuition.

Og hvad skriver Simon så herom?
Intet! blinker

I stedet forsøger Simon sig med igen og igen at pådutte andre nogle vilde synspunkter og holdninger, de ikke har, hvorefter han lystigt skyder løs på disse synspunkter, som han selv har opstillet.

Eksempel:
Citat:
- de religiøse troende må indlysende erkende, at ’tro’ aldrig bliver det attraktive alternativ til det at ’vide’ -
Er der mon nogen, der vil forsvare denne Simons opførsel? blinker

Arne smiler
Top Svar Citer
#16664 - 27/02/2014 12:49 Re: Intuition [Re: Arne Thomsen]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
Jamen Arne altså!, du har jo altid forvekslet tro og viden, ja ligefrem tilskrevet mennesker der decideret favoriserede viden (ateister fx.) en tro, som du morsomt nok altid har kanaliseret ind i dine små idéer om "livets mening" (hvormed altså også døden jo får en mening) samt religiøse symboler der akkurat adviserer idéer om universet, som netop de gamle religioner præsenterede dem for mennesker. Der ville kort sagt, være betydeligt mere debat i at du for engang skyld forsøgte dig ud i en forklaring for et nødvendigt meningsindhold i forhold til et syn på livet, for dén tankerække. Men i stedet gentager du bare indholdet i dine egne tidligere tråde, hvorfor? ;)


Når jeg skriver, at også troende i vor tid må erkende at 'troen' aldrig bliver noget attraktivt alternativ til det at vide noget om livet (og dermed sin egen evne til eksistens), ja så er det da fordi mennesker omkring dig i stigende grad benytter sig af netop viden for at begribe livet. Det virker sgu', det er god metode Arne ;) M.a.o. står dette i kontrast til metoden du selv gør brug af, når du med dine "intuitive følerier" vil forklare dig selv noget meningsgivende i lyset af træstykker bekradset med en symbolisme akkurat religioner gennem tiden gjorde brug af.

Det er bare ingen god metode Arne, ligesom det ingen god metode vil være at forklare højenergi - og astrofysik med dine trosbekendelser om Einsteins eller Bohr's livssyn ;) Du fumler kort fortalt, og ret beset vanen tro ;)

Så læg du Wikipedia på hylden og begynd med at forklare, hvad det er du lægger til grund for dine meninger - du tilskriver alligevel ikke dit liv større mening, ved blot at efterabe andre menneskers selvsynsbetragtninger. Tråden her mangler mening, giv den én!

mvh
Simon


Redigeret af Simon (27/02/2014 12:57)
Top Svar Citer
#16666 - 27/02/2014 14:20 Re: Intuition [Re: Simon]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 6828
Sted: Sydsjælland
Det er vel dårligt nok umagen værd at kommentere Simons åbenlyse forvirring, sådan som han blander tro og viden sammen i én pærevælling.

Vi har viden dér, hvor vi har den, og vi udvider til stadighed denne viden.
At dét er dejligt og godt, er der vel næppe nogen, der vil benægte.

Men vi har jo store og vigtige områder, hvor vi ikke har nogen viden - og er der nogen, der vil benægte dét, så vil jeg mene, at de sætter kikkerten for det blinde øje blinker

Det er så her, vi - i mangel på viden - og på mange områder nok helt uden udsigt til nogensinde at få den - enten må opgive eller må benytte os af vore øvrige evner, som f.eks. intuition.

At der er mange mennesker, som har gode erfaringer med intuition (som f.eks. Einstein og nogle naturvidenskabelige forskere på Niels Bohr Institutet), det er åbenbart ikke lige Simons "kop te".

Og det ser jo ud til at Simons udgydelser i denne tråd alene har til formål at mane den menneskelige egenskab: intuition i jorden (hvilket jo nok er noget af "en kamp mod vindmøller") blinker
Ytre sig om intuition vil Simon åbenbart i hvert fald ikke.

Man kunne så begynde at spekulere på, hvad det er ved denne egenskab, vi mennesker har: intuition, der åbenbart generer Simon så voldsomt.
Det vil jeg imidlertid overlade til ham selv at finde ud af.

Arne smiler
Top Svar Citer
#16667 - 27/02/2014 14:25 Re: Intuition [Re: Arne Thomsen]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683

"Vi har viden dér, hvor vi har den, og vi udvider til stadighed denne viden. At dét er dejligt og godt, er der vel næppe nogen, der vil benægte".

- Hvad er så meningen med altid at blande forskere og videnskaber ind i dine evindelige "følerier" om din intuitions betydning for skabelsen af en mening med dit liv, hva' ska' det til for?

mvh
Simon
Top Svar Citer
#16669 - 27/02/2014 14:43 Re: Intuition [Re: Simon]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 6828
Sted: Sydsjælland
smiler
Arne.
Top Svar Citer
#16670 - 27/02/2014 14:55 Re: Intuition [Re: Arne Thomsen]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
Ja dén var svær at svare på, hva' Arne - men du kan måske aflæse svaret i de symbolske riter på den religiøse flanke? - din vissenpen ;)

mvh
Simon

Top Svar Citer
#16672 - 27/02/2014 17:11 Re: Intuition [Re: Simon]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 6828
Sted: Sydsjælland
Kære debattører.

Hermed en kraftig opfordring til at støtte Simon og hans forhold til intuition - hvis I mener, han fortjener det blinker

Arne smiler
Top Svar Citer
#16673 - 27/02/2014 19:43 Re: Intuition [Re: Arne Thomsen]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
Ja det er godt med dig - du har dine forklaringsproblemer, det gennemskuer som sædvanlig nok de fleste, uanset dine ture rundt om grøden ;)

mvh
Simon
Top Svar Citer
#16675 - 27/02/2014 21:51 Re: Intuition [Re: Simon]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 6828
Sted: Sydsjælland
Simon skriver til mig:
Citat:
- du har dine forklaringsproblemer, det gennemskuer som sædvanlig nok de fleste -
Hej I "de fleste".
Kom frit frem! blinker

Arne smiler
Top Svar Citer
annonce
Side 1 af 5 1 2 3 4 5 >


Seneste indlæg
hjertes og sjæls lykke i ramadanen
af ABC
29/03/2023 23:00
Kan man blive ven med Gud?
af ABC
27/03/2023 17:12
Så er der linet op...
af Gerth
27/03/2023 16:43
SOCIALE RELATIONER
af Gerth
27/03/2023 16:05
Den skinnende sol på verden
af somo
26/03/2023 16:40
Nyheder fra DR
Flere end 20 unge døde efter væbnet an..
29/03/2023 22:19
Nashville mindes ofre for skoleskyderi
29/03/2023 21:58
Restaurantkæderne Brdr. Price og A Here..
29/03/2023 21:41
Får grønt lys til at bruge 454 million..
29/03/2023 21:00
Industrigiganter: Anti-LGBT-lovgivning k..
29/03/2023 20:45
Nyheder fra Religion.dk