annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 5612179
Et andet syn 1277560
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 1111518
Jesu ord 902978
Spirituel omsorg 825883
Galleri
Vinter Nytårs Løbehilsner fra Nordjylland
Hvem er online?
1 registreret Arne Thomsen 71 gæster og 20 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 33 af 603 < 1 2 ... 31 32 33 34 35 ... 602 603 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#16503 - 07/01/2014 18:28 Re: Mellemrummet [Re: RoseMarie]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
Hej RM.

"Jeg ved ikke lige, hvad der sker herinde? ... Alt synes dødt og udslukt? Hvorfor det er kommet dertil er mig stadig en gåde?"

- Tænker du på debatterne i øvrigt, eller tråden Mellemrummet isoleret?

mvh
Simon
Top Svar Citer
#16504 - 07/01/2014 21:00 Re: Mellemrummet [Re: RoseMarie]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
Hej RM..

Mellemrummet må de med interesse for sprogets facetter bidrage til at udvikle og forny, det sir sig selv. Poesien er imidlertid en niche i litteraturen, og sådan har det været i rigtig mange år, dog en niche med rødder i enhver kultur, ja der findes næppe det sprog i verden som ikke byder på flere store digtere.
Men i en vores tid, hvor de sproglige finesser direkte forsvinder i malstrømmen af politiske retoriske platheder, som så i særlig grad påvirker børn og unges sproglige færdigheder, idet små mennesker i enhver politisk sammenhæng nu blot betragtes som økonomiske værktøjer, men altså ikke selvstændige individer, ja da prioriteres den menneskelige udviklingsproces ikke længere, og lige præcis her er sproget jo så aldeles afgørende for udviklingen en dialektisk tænkeevne. Jeg vil endda gå så vidt, at man politisk ligefrem forgriber sig på forældre, idet erhverslivet nu styrer enhver politisk vision, ved at påtvinge dem at sætte deres børn endnu tidligere ind i de skoler, der nu kun er beregnet til at udskille børnene i de forskellige erhvervsgrene, men altså ikke længere beregnes til at stimulere deres individuelle færdigheder med en selvstændig tænkning imod en personlig udvikling.

I en sådan samfundsudvikling får poesien jo særlig svære betingelser, idet selve tiden til overhovedet at skabe sig et sprog, og med det formulere forestillinger, ikke længere vil være en option. Man ser tendensen overalt, hvor alle forventes at målsætte livet, så de ikke senere vil kunne anklages for at ligge samfundet til last - hvad mon det er, man dér vil være sammen om? Man skal i det hele taget ligne hinanden i stort og småt i denne tid, for jo større ensartethed der kan skabes, desto større vil muligheden være for at man ud i fremtiden vil kunne indrette mennesker til erhvervsmaskinen i yderligere grad.
I stort set hele Europa ses denne politiske tendens, hvor alle skal identificeres med samfundsøkonomi som livsvilkåret, for til sidst ikke at kunne udskille sig fra andre mennesker, i grunden ligner udvikling meget det kommuniske manifest ;)

Pointen jeg her vil frem til er selvfølgelig, at poesiens lille område i litteraturen slet ingen mulighed får for at blomstre, i det selve tænkningen jo er så styret af angst for en økonomisk fremtid, hvorfor mennesker indretter livet efter en økonomisk alderdommen, men hvordan en sådan alderdom vil tage sig ud, er et godt spørgsmål, særlig i en tidsalder hvor begrebet "livskvalitet" fløjter om ørerne på alle. Det interessante er et højt BNP, sammenstillet med en ussel fordeling - som helt ligner fortidens, hvor blev den økonomiske udvikling m.a.o. af, hvad brugte man den til?

Poesien er jo også en psykologisk mekanisme, en sproglig integration af refleksioner over sindets påvirkning, og i den forstand også en afspejling af de livsvilkår en kultur digterisk formåede at skabe visioner igennem. Vis mig den oplevelses- eller dagbog, som ikke har et eller flere digte i sig, som netop mentes at afspejle skribentens egen induktive tænkning eller reflektioner over en tids særlige påvirkninger! Og hos de unge, der reflekterer over deres kærlighedsliv og ofte starter med et: Kære dagbog, i dag…osv., er jo udtryk for et sprog under opsejling, en overvejelse med mulige revisioner, og det er godt, for det skaber muligt nyt til livet!
Der er jo brug for at forskelliggøre sig fra noget i enhver tid, finde sine sko og sætte sig i et forhold til et eller andet. ja ind imellem behøves det ligefrem at skabe et lille skænderi, for at fjerne sig fra noget man er blevet lidt for ensartet med. Derfor er det sproget så yderst vigtig, med det skabes den indre stemme, hvilket man ikke giver sig tiden til, nu om stunder. Børnene får ikke omstændigheden for at kunne falde i staver, de skal være aktive overalt og får altså nærmest et sygeligt selvforhold at kunne kede sig lidt over i stedet. Det er lidt synd.


Nå, jeg syntes bare du sku’ ha’ lidt anderledes til øjnene, nu vi plejer at byde på andres digte her og dér.
Jeg er sådan set ikke på vej væk fra debatten eller Mellemrummet her, hvis det var din tanke, hvorimod grænsen for TS’ernes (Troende Surmulere) gentagelser er nået – fx er det jo umuligt at finde debatværdien i deres mentale tilstandsrapporter og trosbekendelser, alias ”uh, jeg er så glad for at være i live” og deslige, som desuden altid mangler selv den simpleste forklaring, informationværdien er m.a.o. lig 0. Derudover har deres overfølsomhed, offerroller og trosonani jo aldrig interesseret mig, selvfølgelig derfor heller ikke det symptomatiske i ”hønsemandfænomenet”.

Så i det hele taget formoder jeg bare at de intet har at debattere, og der er nu engang ingen mening i at stille spørgsmål til folk der ikke evner at forklare tanker og idéer de selv fremmer. Så hvad debatten i det hele taget angår, har muligvis andre forholdt sig på samme måde til alle disse gentagelser af samme trosbekendelser, hvilket så kan ha’ reduceret deltagelsen lidt. Også jeg havde endvidere lidt at se til sidste år, og har det stadig, ture på rejsefod fyldte sit, en smule debat blev det dog til, men altså fortrinsvis andetsteds.

Hvad poesien angår, forsvinder vores egen og andres interesse vel ikke sådan i vinden, det er mere børnenes tilgang jeg i den forbindelse er lidt bekymret over, og går udfra vi fortsat med mellemrum lægger digte ind nogen evt. kan falde i staver over – det er sådan en hygsom adspredelse, ved du.
Håber ellers du havde en ypperlig juleferie og en sjov nytårsaften med fjas og latter, trods alt, er du jo altså ikke futtet af, og det synes jeg da vi burde fejre! ;))

Mvh
Simon


Redigeret af Simon (07/01/2014 21:40)
Top Svar Citer
#16505 - 08/01/2014 10:28 Re: Mellemrummet [Re: RoseMarie]
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 5575
Sted: Sydsjælland
Hej Rosemarie.

Her er "et indspark fra sidelinjen":
Citat:
Denne flygtige verden er et tegn på sandhedens mirakel,
men selvsamme tegn er et slør, der skjuler de evige sandheder.
Jalal ad-Din Rumi (klik) - også en slags poesi blinker

M.v.h. Arne smiler
Top Svar Citer
#16506 - 08/01/2014 13:58 Re: Mellemrummet [Re: Simon]
Hanskrist Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 2036
Sted: Nørresundby
Simon skriver:

Citat:
Nå, jeg syntes bare du sku’ ha’ lidt anderledes til øjnene, nu vi plejer at byde på andres digte her og dér.
Jeg er sådan set ikke på vej væk fra debatten eller Mellemrummet her, hvis det var din tanke, hvorimod grænsen for TS’ernes (Troende Surmulere) gentagelser er nået – fx er det jo umuligt at finde debatværdien i deres mentale tilstandsrapporter og trosbekendelser, alias ”uh, jeg er så glad for at være i live” og deslige, som desuden altid mangler selv den simpleste forklaring, informationværdien er m.a.o. lig 0. Derudover har deres overfølsomhed, offerroller og trosonani jo aldrig interesseret mig, selvfølgelig derfor heller ikke det symptomatiske i ”hønsemandfænomenet”.


sorry simon, men det er altså dig der har ødelagt debatterne og folk flygter fra din stil, hvor mennesker skal latterliggøres, belyves og intimideres, frem for at vi skal kunne debattere med hinanden på en spændende måde, og det ikke bare om poesi, men også spiritualitet og tros spørgsmål, uden at så er man pr definition, din definition, en idiot, mindre begavet person som man må intimidere som man lyster.

alle er trætte af din stil simon, så fat det dog, vi gider dig ikke som du ter dig, opfør dig!!!!!!!!!!!!!!!!

Du gider ikke engang dig selv, og kun på trosfrihed pisser du på folk, vi ved jo godt at du andre steder slet ikke tør opføre dig som du gør her.

For mit eget vedkommende har jeg simpelthen gjort op med dig, måttet ende med at tage afstand fra dig og din debatprofil såvel som person bagved, grundet din uhyggelige debatadfærd. Hvilket andre også må gøre som tiden går, da ingen kan være tjent med den måde du personforfølger, latterliggør og intimidere andre personer.

Utroligt at du ikke kan se din egen nedladende debatadfærd (hvor du konstant belyver og intimiderer andre) og at folk på et tidspunkt får nok af dig, da du siger det samme og samme år efter år, uden at du formår konstruktivt at gå ind i debatterne (hvis vi ser bort fra din nieche poesien, hvor du forsøger skizofrent at kompensere for dine andre unåder, hvor du intimiderer og belyver folk, og nedladende gør grin med folk hele tiden).

jeg ved 100% at hvis jeg har fået nok af din stil, så har andre det i endnu højere grad, da jeg kan tåle mere end de fleste.

Straks de problemstillinger vi drøfter, bevæger sig udenfor poesien, så opfør du dig barnagtigt, hvor det for dig kun drejer sig om at gå efter manden og ikke bolden, emnet (de spørgsmål), det vi drøfter.

På grund af dig er der ingen her der kan drøfte nogen former for spiritualitet, kristen spiritualitet og eller new age spiritualitet eller Healing etc etc mmm, hvad folk ellers normalt går meget op i. Men derfor kan du ikke aflive disse forhold (denne levende interesse for vores liv, åndsliv og spiritualitet, begejstring og entusiasmen (som aldrig ALDRIG, har haft noget med overtro at gøre)) hos mig eller RM eller andre, men du opnår blot at vi holder vores kæft, fordi vi ikke vil udsættes for din latterliggørelse og nedgørelse, intimideringer, i længden. Eller også flytte vi til andre debatter, hvilket jeg ved der er flere der har gjort grundet dig og bjørnens måde at debattere på her på stedet. Det er både useriøst og det er ondskab fra jeres side.

Du har taget RM som gidsel og du (som bamse) holder hende i et skruestik, os dem skruestik, hun ville da helst af alt være frit stillet i forhold til at kunne drøfte alt mellem himmel og jord, også gerne kristen spiritualitet, men som det er nu må hun pænt føje hendes to gidseltager, dig og bamse.

For mig at se burde du være udelukket for lang tid siden som du blev fra religionsdebatten, for hvis du ikke konstruktiv vil deltage, men blot vil latterliggøre og intimidere andre i et væk, da burde du på alle debatter have sparket. Og dette har intet at gøre med at du ikke må være kritisk og kritisere andre, men så gå dog efter bolden mand!!! Det vi drøfter, sagen, det der er emnet. Og skulle der være emner, der ikke interesserer dig, så hold dig ude af disse tråde, debatter. Så enkelt er det.

Selv kan jeg se en masse fejl, jeg selv har begået som debattør, og jeg gør alt for at rette op herpå. Det burde du også nå frem til simon. Og du burde stikke din Kain Abel gul grønne misundelse op et sted hvor solen aldrig skinner!

godt nytår

mange kærlige hilsner HansKrist


_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#16507 - 08/01/2014 18:30 Re: Mellemrummet [Re: Arne Thomsen]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
Ja du er et helt lille mirakel Arne ;)

mvh
Simon
Top Svar Citer
annonce
Side 33 af 603 < 1 2 ... 31 32 33 34 35 ... 602 603 >


Seneste indlæg
Lyset - et forum for spirituelle mennesker...
af Arne Thomsen
30/10/2020 16:58
Daoisme (Taoisme)
af Arne Thomsen
29/10/2020 21:31
Gennemsigtighed og troværdighed af faktiske fakta
af somo
29/10/2020 19:52
OPLYSTHED ( ny version )
af Gerth
28/10/2020 19:00
Gerth Drost
af Gerth
26/10/2020 02:26
Nyheder fra DR
Nogle minkavlere kan beholde raskmeldte ..
30/10/2020 16:43
93 kommuner har bekymrende smittetal
30/10/2020 16:39
Københavns Politi talstærkt til stede ..
30/10/2020 15:56
Den norske kong Harald er raskmeldt
30/10/2020 15:42
Nedbrud giver aflysninger af testtider i..
30/10/2020 15:35
Nyheder fra Religion.dk
Billedserie: Halloween med mundbind og s..
29/10/2020 10:42
I stenene på jødiske kirkegårde ses d..
27/10/2020 06:39
Hvad kan buddhismen lære os om ro?
19/10/2020 06:36
Ritualers sociale betydning er omskærin..
14/10/2020 06:00
Forsker: Konspirationsteorier og religio..
13/10/2020 06:00