annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15926237
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2403395
Et andet syn 2007092
Åndelig Føde 1619804
Jesu ord 1536344
Galleri
Vinter Nytårs Løbehilsner fra Nordjylland
Hvem er online?
1 registreret (1 usynlig), 45 gæster og 270 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 10 af 13 < 1 2 ... 8 9 10 11 12 13 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#15790 - 01/07/2013 14:01 Re: Hijab [Re: somo]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
”Amerikanske digter, kritiker og forfatter oberst Donald S. Rockwell skriver: "The enkelhed af islam, den magtfulde appel og overbevisende atmosfære af sine moskeer...”.

- med inspiration herfra: http://www.islamreligion.com/articles/107/

Om igen Somo – manden skriver flg.: “The democracy of Islam has always appealed to me. Potentate and pauper have the same rights on the floor of the mosque, on their [foreheads] in humble worship”...hvilket indlysende beskriver et menneske der ikke har den fjerneste idé om hvad et demokrati er for noget!
Vi ka’ ikke omskære kvinder og gemme deres seksualitet af vejen, blot fordi ”drenge” ikke har lært at styre deres egne drifter p.a. for megen koranlæsning, ja en læsning der intet forhold har til den verden mennesket må befatte sig med, og fx. ved at indrette samfund efter demokratiske styreformer. Desværre er islamiske præstestyrer bare en uddateret gammel totalitær styreform der ingen fællestræk har med et demokratisk folkestyres grundprincipper, det samme kan vi sige om Kinas og Ruslands skindemokratier, hvor kun planøkonomiens sammenfald fik egentlige diktatorer til at indse økonomiske fordele ved det frie marked, som imidlertid ikke sådan lader sig styre af politiske intentioner. Det næste blir vel Nordkorea afspejlet i Erasmus af Rotterdams humanistiske idealer? ;))

”Det er ligesom at dømme en bil som en dårlig, hvis føreren er beruset, og han slår den ind i en mur. Islam guider alle mennesker i hverdagen - i sine åndelige, mentale og fysiske dimensioner”.

- Nej, det er islam som religion der ikke fungerer som politisk redskab, fordi man dér forklarer verden og mennesket ind i en fantasi der ingen relevans har til den verden og den natur som politiske redskaber er ment at styre på en for samfundet hensigtsmæssig måde. Det eneste vi her ka’ sige er, at islamiske præster virker ret beruset i deres egne fantasifulde forestillinger, hvorfor netop de ikke egner sig til at styre det samfund du så ka’ symbolisere som bilen. Religion og politik er to forskellige forhold - religionerne beskæftiger sig med håb og ønsket om at komme udenom naturens forgængelighed, mens politiske værktøjer bruges til at styre samfund på en måde der skaber de bedste eksistensvilkår for fællesskaber - man må ha' realitetssans, og det har disse præster bare ikke Somo. Vi ser gang på gang hvordan fantasierne løber afsted med dem, for ikke at tale om de troende!

mvh
Simon


Redigeret af Simon (01/07/2013 14:20)
Top Svar Citer
#15811 - 03/07/2013 11:49 Re: Hijab [Re: Simon]
somo Offline
bor her
Registeret: 14/07/2012
Indlæg: 1466
Det er svært at begrænse alle islam ind i et par kerneværdier. Ikke desto mindre blev de vigtigste tro og religiøse praksis, identificeret ved profeten Muhammed selv. Således er der almindelig enighed om dem blandt alle muslimer. Det giver en interessant sammenligning, eftersom moderne jøder og kristne ikke har samme ensartethed i deres trossystemer. Kristne, for eksempel, har mange trosbekendelser [1] og jøder ikke har nogen aftalt overbevisninger. Moderne jøder stort set enige i løbet af 613 bud, som Maimonides, en jødisk rabbiner fra muslimske Spanien, registreret og klassificeret i det 12. århundrede.

Derudover har muslimske lærde, fortid og nutid, også identificeret og i visse tilfælde enige om de centrale Koranens lære af profeten Muhammed, må Gud ros ham, og de »væsentlige« af Islamisk Lov (Shariah).
Core islamiske overbevisninger: Seks trosartikler

Mere end en milliard muslimer deler et fælles sæt grundlæggende overbevisninger, der er beskrevet som "trosartikler." Disse trosartikler danner grundlaget for den islamiske trossystem.

1.. Troen på én Gud: Den vigtigste lære af islam er, at kun Gud er at blive serveret og tilbad. Også den største synd i islam er at tilbede andre væsener med Gud. Faktisk mener muslimer at det er den eneste synd, at Gud ikke tilgive, hvis en person dør, før angre fra det.

2.. Troen på Angels: Gud skabte usete væsener kaldet engle, der arbejder utrætteligt for at administrere hans rige i fuldt lydighed. Englene omgiver os på alle tidspunkter, hver har en pligt, nogle rekord vore ord og gerninger.

3.. Troen på Guds profeter: Muslimer tror, ​​at Gud kommunikerer hans vejledning gennem menneskelige profeter sendt til hver nation. Disse profeter starter med Adam og omfatter Noa, Abraham, Moses, Jesus og Muhammad, må Gud rose dem alle. Hovedbudskabet af alle profeter har altid været, at der kun er én sand Gud, og Han alene er værdig til at blive bønfaldt til og tilbedt.

4.. Troen på Revealed Books Guds: Muslimer tror, ​​at Gud åbenbarede sin visdom og vejledning gennem 'bøger' på nogle af de profeter som Salmerne, Toraen og Evangeliet. Over tid, men fik den oprindelige lære af disse bøger forvrænget eller gå tabt. Muslimer tror Koranen er Guds sidste åbenbaring åbenbaret for profeten Muhammed, og har været fuldt bevaret.

5.. Troen på Dommedag: Den liv i denne verden og alt hvad der er i det vil komme til en ende på en bestemt dag. På det tidspunkt, vil hver person blive oprejst fra de døde. Gud vil dømme hver enkelt person individuelt, alt efter hans tro og hans gode og dårlige handlinger. Gud vil vise barmhjertighed og retfærdighed i dommen. Ifølge islamisk lære, vil de, der tror på Gud og udføre gode gerninger være evigt belønnet i Himlen. Dem, der afviser troen på Gud, vil blive evigt straffet i Helvedes ild.

6.. Troen på Destiny og Guddommelig Dekret: Muslimer mener, at eftersom Gud er opretholderen af ​​alt liv, sker der ingenting undtagen ved Hans vilje og Hans fulde viden. Denne tro modsiger ikke idéen om fri vilje. Gud tvinger os ikke, er vores valg kendt for Gud på forhånd, fordi Hans viden er færdig. Denne anerkendelse hjælper den troende gennem vanskeligheder og strabadser.
Core religiøse praksis af islam: De fem "søjler" i islam

I Islam er tilbedelse del af hverdagen, og er ikke begrænset til blot ritualer. De formelle tilbedelseshandlinger er kendt som de fem "søjler" i islam. De fem søjler i islam er trosbekendelse, bøn, faste, velgørenhed, og pilgrimsfærd.

1.. Erklæring om Faith: Den "trosbekendelse" er redegørelsen, "La ilaha illa Allah wa Muhammad Rasul-Ullah", der betyder "Der er ingen guddom værdig til at blive tilbedt ud over Gud (Allah), og Muhammad er Allahs (profeten) Gud "). Erklæringen om Tro er mere end bare en erklæring, det skal blive vist med ens handlinger. At konvertere til troen af ​​islam, en person har at sige denne erklæring.

2.. Daglig bøn: Bøn er en metode, som en muslim forbinder til Gud og samler åndelig styrke og fred i sindet. Muslimer udføre fem formelle bønner en dag.

3.. Zakah: En type velgørenhed. Muslimer anerkender, at al rigdom er en velsignelse fra Gud, og bestemte ansvarsområder kræves til gengæld. I islam er det en pligt for de rige til at hjælpe de fattige og trængende.

4.. Hurtig Ramadan: Engang hvert år er muslimer befalet at faste i en hel måned fra solopgang til solnedgang. Den periode med intens åndelig hengivenhed er kendt som den hurtige Ramadan, hvor ingen mad, drikke og sex er tilladt under fasten. Efter solnedgang kan man nyde disse ting. I løbet af denne måned muslimer praksis selvkontrol og fokus på bøn og hengivenhed. Under den hurtige, lærer muslimerne at sympatisere med dem i verden, der har lidt at spise.

5.. Hajj pilgrimsfærd til Mekka: Enhver muslim stræber efter at gøre once-in-a-lifetime pilgrimsfærd til de hellige steder i Mekka, i det nuværende Saudi-Arabien. Det er den mest intense åndelige oplevelse for en muslim. Typisk 2-3.000.000 udføre hajj hvert år.
Kernen i Koranen: Surah (kapitel) al-Fatihah

Lærde overveje Sura al-Fatihah, det første kapitel af Koranen, for at være kernen i Koranen. Det er reciteret i alle formelle bøn i det arabiske sprog. Oversættelsen følger:

"Jeg begynder med Guds navn, Den Mest Nådige, Den Mest Barmhjertige. Alle ros og tak for Gud, verdenernes Herre. Den mest Nådige, Den Mest Barmhjertige. Sovereign of the Day af belønning. Dig alene tilbeder vi, og Dig alene beder vi om hjælp. Vejlede os til den lige vej (islam), stien til dem, du har velsignet, ikke stien dem, der har afholdt din Vrede ej heller af dem, der er faret vild. "

For at lytte til recitation af Sura al-Fatiha klik her
Core lærdomme profeten Muhammed

Klassiske lærde i islam har kondenseret lærdomme Profeten Muhammad ind i et par udsagn. Disse omfattende udsagn berøre alle aspekter af vores liv. Nogle af dem er:

1) Aktioner bliver bedømt af hensigten bag dem.

2) Gud er Ren og accepterer ikke noget, medmindre det er ren og Gud har befalet de trofaste med, hvad han befalede profeterne.

3) En del af en persons god overholdelse af Islam er at forlade bort hvad der ikke vedrører ham.

4) En person kan ikke være en komplet troende, medmindre han elsker for sin bror hvad han elsker for sig selv.

5) Man bør ikke skade sig selv eller andre.

6) Lad ikke dit fokus i dette liv være at samle verdslig vinding og Gud vil elske dig. Må ikke være bekymret med, hvad folk har, og de vil elske dig.
Core af islamisk lov eller sharia

Kernen i Islamisk Lov er bevarelsen af:

1) Religion

2) Life

3) Familie

4) Mind

5) Wealth

6) Nogle nutidige lærde antyder enten retfærdighed eller frihed til at være den sjette kategori.

I visionen om islam, er de kendt som "Essentials", fordi de betragtes som afgørende for menneskers velfærd.

I konkludere, at hvis nogen skulle spørge, hvad der er kernen i islam i færrest mulige ord, ville svaret være, "det er inden ordet islam selv: at tjene, tilbede og kærligt underkaste sig Gud."


http://www.youtube.com/watch?v=qdQBL-j-ajI
Top Svar Citer
#15816 - 04/07/2013 16:11 Re: Hijab [Re: somo]
Anonym
Uregistreret

Muslim ophidser sig selv og tilhørerne op over at et universitet har oprettet et kvindeligt fodbold team…

Benghazi Sermon: We Want Floggings, not Women's Soccer

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=nTzP8GWdSow

Zeff
Top Svar Citer
#15817 - 04/07/2013 16:28 Re: Hijab [Re: somo]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
”Det er svært at begrænse alle islam ind i et par kerneværdier”.

- Ikke spor svært – islam producerer ligesom andre religioner fantasier om et liv efter døden, hvilket er kernen fælles med alle andre religioner. Det har bare intet med naturen i og udenfor mennesket at gøre.

"Ikke desto mindre blev de vigtigste tro og religiøse praksis, identificeret ved profeten Muhammed selv"

- Nej, du finder de allervæsentligste indikationer i både jødedommen og antikkens Hellas, de er bare omformuleret i kristendommen og islamisk trosretning, der har ladet sig inspirere.

”Således er der almindelig enighed om dem blandt alle muslimer”.

- Nej igen, også blandt troende indenfor islam finder du naturligvis masser af forskelle.

”Det giver en interessant sammenligning, eftersom moderne jøder og kristne ikke har samme ensartethed i deres trossystemer”.

- Det afhænger helt af samtiden og det omkringliggende samfund. Hvad vi kan sige er, at kristendommen i vor samtid er fragmenteret, hvilket naturligvis sker for islamisk trosretning, ja det er jo den igangværende proces, netop den fanatiske troende frygter.

Demokratierne handler bare ikke om overnaturlig tro og skabning af livssynsparametre via gamle anekdoter fra dit idol, men via folkestyrer får mennesker derimod indflydelse på de regeringer de sætter til at varetage samfundets og dvs. fællesskabets interesser. En demokratisk forfatning kan sagtens indeholde mulighed for uens tro samt et hav af livssynsformer, som på en måde var repræsenteret under Hypatias levetid. M.a.o. har ægyptiske forfatninger altså førhen skabt basis for en bred vifte af livssyn indenfor samme samfund, og det er muligvis, men kun langsomt hvad der igen kan forme sig. Det islamiske broderskab vil dermed være overflødig, dersom både kvinder og mænd vil få langt større indflydelse over deres eget liv gennem politiske foreninger der handler om nærværende livsforhold. Troen på gud osv. blir her helt sekundære forhold.

mvh
Simon


Redigeret af Simon (04/07/2013 16:29)
Top Svar Citer
#15818 - 04/07/2013 16:40 Re: Hijab [Re: Anonym]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
"Muslim ophidser sig selv og tilhørerne op over at et universitet har oprettet et kvindeligt fodbold team".

- Det er jo præcis det jeg sir: de ligner sgu testosteronbomber uden styrefjer, og blir derfor seksuelt ophedet ved synet af kvindelige lårbasser - udfaldet af en fodboldkamp mellem kvinderne og de muslimske brødre vil være givet på forhånd; med fokus på hullerne ser man slet ikke osten! ;)

mvh
Simon
Top Svar Citer
annonce
Side 10 af 13 < 1 2 ... 8 9 10 11 12 13 >


Seneste indlæg
Kristi himmelfart
af Anonym
19/05/2024 04:29
Spiritualitet
af Arne Thomsen
17/05/2024 19:05
Vigtige præciseringer
af somo
16/05/2024 15:16
Min ”religion”
af Arne Thomsen
08/05/2024 22:42
Blanke sider
af Tikka
08/05/2024 13:37
Nyheder fra DR
Politiet har anholdt flugtbilist efter v..
19/05/2024 04:14
Russisk angreb på Kharkiv efterforskes ..
19/05/2024 04:00
Iransk medie: Vi fører samtaler med USA..
18/05/2024 23:24
UNRWA: 800.000 er flygtet fra Rafah i Ga..
18/05/2024 20:08
Israel har fundet lig af gidsel i Gazast..
18/05/2024 19:45
Nyheder fra Religion.dk