annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 5027378
Et andet syn 1228418
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 1007959
Jesu ord 854420
Spirituel omsorg 801175
Galleri
Himmelfart...
Hvem er online?
1 registreret ABC 44 gæster og 56 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 4 af 69 < 1 2 3 4 5 6 ... 68 69 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#1049 - 22/06/2008 19:57 Re: Jesu ord [Re: treram]
jmp
Uregistreret

Det er da ikke noget vrøvl. Det er da meget bedre at have en masse venner end en masse penge. Hvis man har samlet sig formue, hvad skal man så bruge den til, når man sidder der på ensom på plejehjemmet?

Meget bedre at være fattig og have en masse venner.


Redigeret af jmp (22/06/2008 19:58)
Top Svar Citer
#1050 - 22/06/2008 20:20 Re: Jesu ord [Re: ]
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
Det var dog et fattigt svar, hvorfor har du flere venner fordi du er fattig, for når pengene er drukket op, så forsvinder "vennerne".
Bønderne og andre fornuftige individder der samler til dårlige tider, som det har været praksis i hundrede af år og vistnok har ligeså mange venner af den grund, er vist ikke så dumme endda, som dine uøkonomiske "vildledere", der bare tænker på sig selv, for at blive tilbedt.

Ja selv dyrene samler til dårlige tider- vinter mm, men de har jo heller ingen relationer til gud og Jesus. Men kloge er de, måske netop grundet de manglende relationer.


Redigeret af treram (22/06/2008 20:24)
_________________________
mvh.treram
Top Svar Citer
#1051 - 22/06/2008 23:35 Re: Jesu ord [Re: treram]
jmp
Uregistreret

Tjah, mod dumhed kæmper selv guderne forgæves.
Top Svar Citer
#1052 - 22/06/2008 23:35 Re: Jesu ord [Re: ]
Thomas
Uregistreret

"Elsk jeres fjender, gør godt mod dem, der hader jer. Velsign dem, der forbander jer, bed for dem, der mishandler jer. Slår nogen dig på den ene kind, så vend også den anden til. Tager nogen din kappe, så lad ham tage kjortlen med. Giv enhver, som beder dig, og tager nogen, hvad der er dit, så kræv det ikke tilbage. Som I vil, at mennesker skal gøre mod jer, sådan skal I gøre mod dem. Hvis I kun elsker dem, der elsker jer, hvad tak fortjener I for det? Også syndere elsker jo dem, de selv bliver elsket af. Hvis I kun gør godt mod dem, der gør godt mod jer, hvad tak fortjener I for det? Sådan gør jo også syndere. Og hvis I kun låner ud til dem, som I håber at få lånet tilbage fra, hvad tak fortjener I for det? Også syndere låner ud til syndere for at få lige så meget igen. Men elsk jeres fjender, gør godt og lån ud uden at håbe på at få noget igen. Så bliver jeres løn stor, og I bliver den Højestes børn, for han er god mod de utaknemlige og onde. Vær barmhjertige, som jeres fader er barmhjertig." (Lukas 6, 27-36)

"Døm ikke, så skal I ikke selv dømmes; fordøm ikke, så skal I ikke fordømmes. Tilgiv, så skal I få tilgivelse. Giv, så skal der gives jer. Et godt, presset, rystet, topfyldt mål skal man give jer i favnen. For det mål, I måler med, skal I selv få tilmålt med." (Lukas 6, 37-38)

"Når du indbyder til frokost eller til middag, så undlad at indbyde dine venner, dine brødre, dine slægtninge eller dine rige naboer, for at de ikke skal indbyde dig igen og gøre gengæld. Nej, når du vil holde en fest, så indbyd fattige, vanføre, lamme og blinde. Da skal du være salig, for de har ikke noget at give dig til gengæld. Men det vil blive gengældt dig ved de retfærdiges opstandelse." (Lukas 14, 12-14)

"Pas på, at I ikke viser jeres retfærdighed for øjnene af mennesker for at blive set af dem, for så får I ingen løn hos jeres fader, som er i himlene. Når du giver almisse, så lad ikke blæse i basun for dig, som hyklerne gør det i synagoger og på gader for at prises af mennesker. Sandelig siger jeg jer: De har fået deres løn. Når du giver almisse, må din venstre hånd ikke vide, hvad din højre gør, for at din almisse kan gives i det skjulte. Og din fader, som ser i det skjulte, skal lønne dig." (Matthæus 6, 1-4)

En i skaren sagde til Jesus: "Mester, sig til min bror, at han skal skifte arven med mig." Men han svarede: "Menneske, hvem har sat mig til at dømme eller skifte mellem jer?" Og han sagde til dem: "Se jer for og vær på vagt over for al griskhed, for et menneskes liv afhænger ikke af, hvad det ejer, selv om det har overflod." Og han fortalte dem en lignelse: "Der var en rig mand, hvis mark havde givet godt. Han tænkte ved sig selv: Hvad skal jeg gøre? For jeg har ikke plads til min høst. Så sagde han: Sådan vil jeg gøre: Jeg river mine lader ned og bygger nogle, som er større, og dér vil jeg samle alt mit korn og alt mit gods. Og jeg vil sige til mig selv: Så, min ven, du har meget gods liggende, nok til mange år. Slå dig til ro, spis, drik og vær glad! Men Gud sagde til ham: Din tåbe, i nat kræves dit liv af dig. Hvem skal så have alt det, du har samlet? Sådan går det den, der samler sig skatte, men ikke er rig hos Gud." (Lukas 12, 13-21)

--------------------------------

Lad os se på nogle af de svar, som blev givet som reaktion på Jesus' ord:

Jerry - "Tænker du egne tanker, Thomas!"

Jeg åbner mit hjerte og erkender, at Jesu ord er ånd og liv, idet de vidner om kærligheden. Og den, der kan rumme hans ord i hjertet, de modtager sandheden ved den hellige ånd. Sandheden som hverken filosofiske spekulationer eller videnskaben nogensinde vil kunne svare på.

Jerry - "Man undres - og græmmes."

Jerry - "O.k. har lidt svært ved at kommunikere med disse religiøse betonreligiøse"

Jeg tager kraftigt afstand fra religionens dogmer og ritualer.

Hanskrist - "At utallige religiøse mennesker forsøger at putte ord i mandens mund til deres eget brug, har aldrig været kristendom og bliver det ej heller nogensinde."

Da jeg har givet referencer, må du jo tage afstand fra Jesu ord i bibelen. Nuvel, han forudsagde, at kun få finder livets vej, og at den, der skammer sig ved hans ord, vil også han skamme sig ved.

Hanskrist fremturer - "Hvad Jesus måtte have sagt er fløjtende ligegyldigt"

Sådan har religiøse mennesker gjort Jesus til en tavs figur - igen. På ny er han korsfæstet, for det var på korset, at folket dengang forsøgte at gøre ham tavs. De kunne ikke holde hans tale ud. Som han sagde, så hader verden ham, fordi han vidner om den, at dens gerninger er onde.

Hans ord er fulde af ånd og liv, og man kan (kun) tage imod dem med hjertet. Men Hanskrist genkender åbenbart IKKE ånden og livet i dem.

Hanskrist - "Jesus lærte ikke fra sig om høj religiøs moral eller om esoteriske åndelige finurligheder"

Der er intet finurligt ved ovenstående Jesus-ord. De er fulde af ånd og liv. De vidner om kærligheden. Men du viser bare gang på gang, at du IKKE kan tage imod dem.

Hanskrist - "Det er netop ikke religiøsitet, selvfrelse og selvbefrielse, var det det ville Kristus jo ikke være vores frelser"

Volapyk, Hanskrist. Der er intet religiøst over at holde fast i Jesu ord. Og jo, han ER frelseren. Og frelseren havde en mund, med hvilken han talte Guds ord. Han gik ikke bare rundt og trillede tommelfingre. Han talte, som han havde hørt af faderen, for at enhver kunne drikke af disse ord og blive fyldt med lys ved at holde fast i dem og vende om og blive uselvisk af vilje.

Du tilbeder ham som en afgudsfigur. DU er i sandhed den religiøse.

Treram - "Hvem har dog fundet på sådan en gang nonsens, gud har ingen hørt tale endsige set et skrift fra, eksisterer kun i nogles forvirrede hjerner"

DU har ikke hørt ham tale, fordi DU ikke kan høre Guds ord. Den, der har djævelen til fader kan IKKE høre Guds ord. Men vi er nogle, der hørt Guds ord. Gud er kærlighed; den, der ikke elsker, kender ikke Gud.


Redigeret af Thomas (22/06/2008 23:39)
Top Svar Citer
#1054 - 23/06/2008 09:37 Re: Jesu ord [Re: ]
kurt Offline
ny
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 19
Sted: Østjylland
Thomas: DU har ikke hørt ham tale, fordi DU ikke kan høre Guds ord. Den, der har djævelen til fader kan IKKE høre Guds ord. Men vi er nogle, der hørt Guds ord. Gud er kærlighed; den, der ikke elsker, kender ikke Gud. - og meget mere af samme skuffe...

Thomas, helt ærligt, tror du at vi er så nemme?

Det er i hvert fald mange år siden JEG skrottede Bibelen - så jeg er HELT UENIG med dig allerede i dit udgangspunkt.

Du har bare fået en fiks idé - og så kører du derudad uden at bekymre dig om at du er startet fra et skævt udgangspunkt.

Allerde på de første sider i Bibelen er den helt gal. Skabelsesberetningen er en aldeles tåbelig skønlitterær fortælling hvor INTET passer med virkeligheden.

Adam og Eva fortællingen er også ren digtning.

Syndfloden har aldrig fundet sted - men der er masser af folkesagn om oversvømmelser.

Noahs ark er usandsynlig - blandt andet fordi man idag ved at der findes over 10 millioner dyrearter.
Der var heller ingen der kunne bygge et skib af den størrelse på de tider.

I Jesusafdelingen er den også helt gal.

Der er INGEN facts om nogen Jesus. Det er rigtigt at der er henvisning til kong Herodes - men sådanne historiske henvisninger findes også i andre skørnlitterære bøger. Det er jo et af de værktøjer forfattere bruger for at sætte deres historie ind i en passende tidsramme.

Du er helt skør i kuplen med alt det som Jesus angiveligt skulle have sagt.
Da INTET blev skrevet ned "on location" er der altså INGEN der aner det mindste om hvad en laset hippie skulle have gået omkring og have udtalt. Nedskrivninger efter flere generationer er at sammenligne med folkesagn. Samtidig med nedskrivningen af folkesagnene, er der indført lidt fri digtning for at få historierne til at hænge sammen. Det er jo blandt andet det som Dan Brown gør når han skriver sine "historiske romaner".

På digtetidspunktet var det måske ikke så usandsynligt at folk kunne gå på vandet, opstå fra de døde og alt det der.
Idag kan enhver se at intet af det holder vand.
Derudover er hele historien blevet redigeret flere gange efter forskellige kirkefædres forgodtbefindende.

Udgangspunktet er altså allerede udenfor det sandsynlige - så hele resten af din rejse udi Jesusfiguren kan heller ikke blive andet end helt ud i skoven.

Men som tidligere sagt - det er okay at DU er hooked på den historie - men forvent nu ikke at vi andre er så nemme at snøre så vi også hopper på den._________________________
Kurt

Frihed er det bedste guld
Top Svar Citer
annonce
Side 4 af 69 < 1 2 3 4 5 6 ... 68 69 >


Seneste indlæg
Samtaler omkring bålet...
af ABC
04/08/2020 11:57
Eid Al-Adha
af ABC
02/08/2020 17:50
Gerth Drost
af ABC
02/08/2020 14:29
Gennemsigtighed og troværdighed af faktiske fakta
af ABC
01/08/2020 15:06
Mellemrummet
af Thomas
29/07/2020 09:38
Nyheder fra DR
Trump kræver salg af TikTok - ellers ve..
04/08/2020 12:10
Farvel til ferie og stigende smittekurve..
04/08/2020 11:16
Dansker leder forskerhold bag britisk ly..
04/08/2020 11:14
Et SOS på stranden reddede tre mænd i ..
04/08/2020 09:43
Skulle have været pragtværk for tysk i..
04/08/2020 09:23
Nyheder fra Religion.dk
Når sex frelser: Tidlige kristne mente,..
04/08/2020 06:08
Se billederne: Årets muslimske pilgrims..
04/08/2020 06:07
Hvem er stjernemenneskerne?
03/08/2020 06:23
Vi skal tolke selv – og tolke kreativt
30/07/2020 06:20
Den muslimske pilgrimsfærd er i år meg..
30/07/2020 06:19