annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 5064122
Et andet syn 1232704
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 1013307
Jesu ord 858854
Spirituel omsorg 803849
Galleri
Tiger den HansiKristi-lige af slagsen
Hvem er online?
1 registreret (1 usynlig), 43 gæster og 85 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 6 af 9 < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#10303 - 20/10/2010 15:19 Re: Jesus [Re: Anonym]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
Hej Esther..

"jamen Simon man da sagtens blive inspireret af ord, som når ens hjerte, tænker jeg bare".

- Religiøse prædikanter har altid betragtet deres overnaturlige tro som en hjertegribende poesi de troede mennesker havde brug for. Ikke desto mindre har netop de om nogen bidraget til store historiske problemer, hvorfor den slags floskler intet nyt og bedre har skabt. Pointen var, at sentimental retorik fra disse agitatorer intet nyt og bedre tilbyder mennesket og derfor samfundet. Vi klarer da også nøjagtig som mange andre i historien at skabe god etik med rationelle virkemidler, hvortil litteraturen yder sit bidrag.

Mig bekendt har du altid begravet dig i overnaturlig tro, hvorfor det vel ikke kan overraske nogen at det er dér du føler dig inspireret. Den hobby er der jo ingen der forhindrer dig i at nyde ;)

mvh
Simon
Top Svar Citer
#10304 - 20/10/2010 17:30 Re: Jesus [Re: Anonym]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
Hej igen Esther - du får lige én til inspirationen dér...;)

For diktatorer, kan udryddelse af elementer der påberåbes at stå i vejen for menneskets ve og vel jo være en ganske højtidelig begivenhed, som de poetisk kan beskrive som "almenvældets hjertesag", ikke sandt? Hvad nogen derfor måtte mene at hjertet skulle tilsige ethvert menneske er iklart og begrænser sig altså til enighed omkring et historisk indhold nogen slutter op omkring som favoritten i en social ramme. Hvad nogen betragter som deres hjertesager er altså ikke i sig selv en kvalifikation!

Hvad enkelte kristne i nutiden måtte synes om historierne de har fået fortalt fra tidligere jesusvenner, har reelt ingen betydning for den etik og moral vi i nutiden forstår at værdsætte. Skulle vi endelig lede efter et historisk fil. belæg for etikkens historiske tilblivelse, da ville opmærksomheden tilfalde tænkere i den græske storhedstid, og altså ikke senere jesusvenners hele og halve guder/ikoner.
Kristne forsøgte at begrænse verden til en fattig historie, ved at lægge græske store tænker (fra hvem de i grunden fik deres redskaber) bag sig med en ny tidsalder, og det er i sig selv beklageligt for vores nutid. Menneskelighed og stærk poesi der har noget at sige mennesker i nutiden og i kraft at identiske problemer fra en fjern samtid, finder vi stadig hos romerske og græske litterære. Det er altså længere før den angivelige jesusvens tilblivelse at vi finder genkendelighed i historier om kulturelle problemer med socialitet, ja forsøget på at forstå naturen i os ved at undersøge naturen omkring os.
De kristne nu og siden, fantaserer bare mennesket ind i historier der aldrig nogensinde havde et klap med naturen at gøre, og skabte egentlig den fremmedgørelse (med alle mulige mærkelige påhit fra overtroiske kilder længere tilbage) som kun kristne troende valgte at se sig selv igennem. Siden sloges de op gennem skolastikken og ind i vores historie med alle midler, for bygge deres fantasier ind i små livsfilosofier der skulle sløre selve kernen, som er, at der aldrig har været tale om nogen form for tilnærmelse til nogen form for sandhed, men derimod en række fantasifulde påhit der bare skulle binde mennesketanken til et teokratisk hierarki, og dermed fængsle det du sikkert vil kalde din sjæl. Men det har du intet imod? ;)

Oprøret tog form gennem mange århundreder, og kom først voldsomt til udtryk gennem det vi kalder oplysningstiden, hvor netop menneskets tanke på en måde frigjorde sig fra de ammestuehistorier kristne tolkede ind i menneskets væsen og tilblivelse. Her sattes mennesket og ikke guder i forgrunden, og mennesket måtte fremdeles ansvarliggøre sig helt ned i dagligdagens detaljer overfor hinanden, og blev på den måde provokeret til aktivt at tage stilling og tænke dybere over den fremtid man ønskede sig selv, men i kraft af fællesskabet (samfundet).

Og det er her vi ser umådelig mange sociale ideologier konfronteres, med det senere repræsentative demokrati og de problemer der selvklart knytter sig til store omvæltninger og derfor vor historie. Men industrialiseringen, var det bedste der kunne være sket, trods de problemer vi i dag står med. Vi har masser af problemer at slås med, javel, men ikke med gamle kristne myter der alligevel aldrig har haft noget sandt om mennesket at sige, og derfor aldrig har haft noget væsentligt og vigtigt at frembyde menneskeheden! Vi forstår dertil fint at udvise både hensyn, nære kærlighed til hinanden, dersom det ligger os naturligt, og kræver ligefrem omtanke fra os selv og hinanden i det daglige - hvilket vi i mangt og meget kan takke grækerne og romerne for, ikke jesusvennerne. Samfundets har ikke brug for religiøse prædikanter til at oplyse os om noget vi i forvejen ved og kan, mens derimod det står ethvert menneske frit at indrette hele livssynet efter ønske. Men litteraturen er stadig den levende formidler af sindbilleder, som med et snuptag kan formidle historier der skaber genklang på tværs af både tid og rum. Ja, levende debatter med diskussioner om værdisyn på tværs af favoritter, konfronteres dagligt med krav fra alverdens medier - ligesom vi formentlig igen snart vil se en ønsklværdig tilnærmelse mellem politiker og samfundsborger, hvis vi da ikke allerede ér helt opslugt af Unionstanken, du ved, dén Schlütter erklærede for død og begravet, men som han i stedet fejede ind under gulvtæppet til alt det andet!

Så der er masser aktivt at tage fat på, og lidt tankevirksomhed er skam påkrævet, javel. Men substansen og meninger med poesien fra statisk tænkende religiøse prædikanter fra div. kristne sekter, den har vi stadig til gode at få en fornuftig forklaring på nytteværdien af. Måske det er her du selv kan være os behjælpelig, nu du ser den store inspiration fra historierne...? ;)

Mvh
Simon
Top Svar Citer
#10306 - 20/10/2010 17:51 Re: Jesus [Re: Simon]
Hanskrist Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 1971
Sted: Nørresundby
De kristne nu og siden, fantaserer bare mennesket ind i historier der aldrig nogensinde havde et klap med naturen at gøre

nemlig, og det er lige sagen, og deri kristendommens berettigelse findes overfor den græske diskurs,,,, (Jerusalem contra Athen)

du forsøger og du forsøger at nedgøre kristendommen til at skulle være lig med dine projektioner,, men kristendommen har som subjektmetafysik, selvopfattelse og identitet aldrig haft noget som helst med det du simon (dawkin og frank og H'erne) projicerer ud om de kristne at gøre.

hvis kristendom er som du siger det simon, kan jeg ihvertfald sige dig at fx Kant, Hegel, Nietzsche, Berdyaev, Heidegger, Tillich, Zizek, Badiou, (og mange flere) de overhovedet ikke ville bruge så meget som 2 sekunder på at være beskæftiget med kristendommen,,,,

du er simpelthen et og andet sted for dum simon,,,

opgiv dog din idioti,,,

hvorfor vil du frivilligt delatiggøre os andre i dine absurde og helt vanvittige og barnlige projektioner om hvad kristendommen er og ikke er,,

jeg synes du skulle standse op og tænke dig om mand,,,

hvis det forholder sig som du siger, så var der ikke en eneste seriøs tænkende menneske, der ville bruge koncentration eller opmærksomhed på kristendom (overhovedet være beskæftiget hermed på nogen måde og i nogensomhelst kontekst (politisk sociologisk, psykologisk osv), endsige opfatte sig selv som kristen at være,,,,

derfor har kristendom selvfølgelig heller ikke en dyt at gøre med dine projektioner,,

hvordan du kan få den rablende skøre ide at de kristne tror på (og relatere til) det du projicerer ud om hvad kristendom er,,, ja det er mig en gåde.


du og dawkin og frank er jo fanatiske grænsende til skrigende, ihvertfald skinger religiøs/dogmatisk, omkring jeres projektioner som I vil skal godtages som værende det kristendom er,,,,

det betyder meget for jer at I har ret,,,

men desværre I går forkert i byen,,, og har ikke forstået hvad der er på tale,,,

mvh Hanskrist
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#10307 - 21/10/2010 08:28 Re: Jesus [Re: Hanskrist]
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
"Hvis det forholder sig som du siger, så var der ikke en eneste seriøs tænkende menneske, der ville bruge koncentration eller opmærksomhed på kristendom,"

Og det er netop hvad vi ateister siger, så du har opfattet budskabet hanskrist, intet seriøst menneske vil beskæftige sig med kristendom, som kun er for dem der er rablende skøre.

Vistnok også hvad Dawkins, Frank, Hérne, Simon og Treram siger.

_________________________
mvh.treram
Top Svar Citer
#10309 - 21/10/2010 13:16 Re: Jesus [Re: Hanskrist]
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 5477
Sted: Sydsjælland
Hej Hanskrist.

Det er ofte sket for mig, når jeg læser dine indlæg, hvor du forklarer, hvorfor andre - efter din mening - er forkert på den, og hvor du fortæller om, hvor mange - ifølge dig - beundringsværdige menneskers bøger, du har læst - i den situation er det ofte sket for mig, at jeg tænker: Nu kommer dét, Hanskrist bekender sig til!

Men jeg bliver skuffet - faktisk hver gang - en masse om, hvad der er forkert, men næsten intet om, hvad der (efter din mening) er rigtigt.

Dertil kommer en fornemmelse af, at din form for kristendom synes forbeholdt de intellektuelle.
Måske tager jeg fejl - så ret mig endelig!

Men en klar og letfattelig "trosbekendelse" fra dig ville - i hvert fald for mig - være velgørende - og måske en mulighed for inspiration blinker

Håber, det ikke er for meget forlangt smiler

M.v.h. Arne.


Redigeret af Arne Thomsen (21/10/2010 13:16)
Top Svar Citer
annonce
Side 6 af 9 < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >


Seneste indlæg
Gerth Drost
af Arne Thomsen
10/08/2020 19:38
Samtaler omkring bålet...
af Arne Thomsen
10/08/2020 19:32
En tanke
af ABC
10/08/2020 10:59
Gennemsigtighed og troværdighed af faktiske fakta
af somo
07/08/2020 22:34
Eid Al-Adha
af ABC
02/08/2020 17:50
Nyheder fra DR
Skærpet fokus på Nyborg efter coronaud..
10/08/2020 23:23
Tesfaye vil give asylansøgere 20.000 fo..
10/08/2020 22:45
22-årige Jens skal tre år på landevej..
10/08/2020 21:45
Her springer de vilde haver frem, og ant..
10/08/2020 21:38
Masser af føde, tang og gemmesteder: Fi..
10/08/2020 21:10
Nyheder fra Religion.dk
Hvor kan jeg tage et kursus om islam, in..
10/08/2020 06:24
Horrorfilm gennem tiden: Fra dæmoniske ..
07/08/2020 06:08
Den, som ser Gud, forvandles for evigt
06/08/2020 06:15
Den nye tids shamanisme: Trommerytmer, d..
06/08/2020 06:13
Stem på din favorit: Her er finalistern..
05/08/2020 11:45