annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15532799
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2372063
Et andet syn 1980567
Jesu ord 1518192
Åndelig Føde 1464805
Galleri
Kirkebø
Hvem er online?
1 registreret ABC 147 gæster og 285 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 20 af 20 < 1 2 ... 18 19 20
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#42717 - 25/01/2024 12:10 Re: Hvad er JESUS KRISTUS kendt for? [Re: Hanskrist]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3642
Sted: Nørresundby
Hvad er JESUS KRISTUS kendt for?

1):

For at bringe Gud vores usynlige Skaber i spil i verden - ind i verden i spil ved og igennem sin egen person videre til os.

Det er Begivenheden Guds Kærlighed Kristus (ved mennesket Jesus) udgydt i vore HJERTER ved Helligånden der er givet os. 2 Kor 3 beskriver forholdet smukt og ganske forståeligt.

2):

Begivenheden Guds Kærlighed Kristus udgydt i vore HJERTER ved Helligånden der er givet os er også Jesus Kristus SØN FADER JEG'DU dynamiske dialogiske BØNS samspils virkelighed med Gud gennem Helligånden - hvor GUDS ORD kommer til os i en BØNS'HØRELSE. Altså igennem hvad vi har mellem ørerne - står vi i et FORSTANDIGT SAM'HØRIG'HEDS'FORHOLD til GUD - igennem vores Jesus Kristus SØN FADER JEG'DU BØNNENS dialogiske samspils virkelighed med GUD igennem HELLIGÅNDEN.

3):

Hele USYNLIGE GUDS HERLIGHED kommer synligt til udtryk på Jesus Kristus ansigt som GUDS ANSIGT det GUDS BILLEDE vi er skabte i som Jesus Kristus er i verden - hvor vi møder Gud personligt og er noget et personligt er ANSIGTET med.

Vi med GUDS KÆRLIGHED KRISTUS udgydt i HJERTET igennem HELLIGÅNDEN har også hele GUDS HERLIGHED i ANSIGTET - vores KARISMATISKE HELLIGÅNDS'GAVE hvor vi har hele GUDS HERLIGHED og FORKLAREDE og AFKLAREDE UDSTRÅLING - ANSIGT og vores PERSON'HED.

Nøjagtig som en forelskelse ikke kan skjules for forældrene kan ej heller vores iklædning Kristus - de Nye Skabninger vi er i Kristus som Guds Børn - skjules for omverdenen. Hvorfor ANSIGTET - at sætte ANSIGT på TROEN - der er KRISTUS SELV i vores LIV igennem HELLIGÅNDEN - er altafgørende vigtigt for de KRISTUS VIDNESBYRD Kristendommen og Kirken ikke kunne bestå uden.

Dette vi kristnes KARISMATISKE GUDS HERLIGHEDs LIVSBEKRÆFTENDE HELLIGÅNDS'GAVE ANSIGTS UDTRYK og UDSTRÅLING kommer især til udtryk i vores gudstjenester med musik og salmesang.


Citat:
Undervis og forman med al visdom hinanden med salmer, hymner og åndelige sange, syng med tak i jeres hjerte til Gud.

Lad jer fylde af Ånden, tal til hinanden med salmer, hymner og åndelige sange, syng og spil af hjertet for Herren. Paulus



Jesus Kristus Ikon Kristologiske Teologi dækker over Nye Testamentes paulinske beskrivelser af KRISTUS som GUDS ANSIGT - hvor vi i KRISTUS gennem HELLIGÅNDEN er i besiddelse af HELE GUDS HERLIGHEDs STRÅLEGLANS i ANSIGTET - vores GUDS ANSIGT.

Nøjagtig som vi fra FORELSKELSEN kender disse menneskets ANSIGTS FORVANDLINGER - så gælder det samme for vi mennesker når vi tar imod GUDS KÆRLIGHED KRISTUS udgydt i vore HJERTER ved HELLIGÅNDEN - også dette forhold afsløres i en transcendens forvandling vores ansigt til vores GUDS HERLIGHEDS ANSIGT. Alt dette Jesus Kristus Ikon'erne skal minde os om - som vi finder så smukt poetisk beskrevet overalt i Corpus Paulus Brevene.


Citat:
Menneskets ansigt er det mest fantastiske i verdens liv; en anden verden skinner igennem det. Det er personlighedens indgang til verdensprocessen, med dens unikhed, dens enkelthed, dens ugentagelighed." Nicolai Berdyaev.

Menneskelig kærlighed er tæt og dybt forbundet med det menneskelige ansigt. Ansigtet er det åndeliges indgang til kosmos, men også indgangspunktet for den ene sjæl til den andens liv. Ansigtet er en bøn om at elske og til at ære, hvad kærlighed frembringer. Kærlighed er en tilbagevisning af den vold, der resulterer i døden. Nicolai Berdyaev.

"Det menneskelige ansigt er beviset for Guds eksistens." Max Picard.




Dit ansigt, Herre, søger jeg. Skjul ikke dit ansigt for mig.". (Salme 27, 8-9)


Herren velsigne dig og bevare dig! Herren lade sit ansigt lyse over dig og være dig nådig! Herren løfte sit åsyn på dig og give dig fred!

Lad idag SOLEN ☀️ stå op over vores ANSIGTS smukke landskab og lad KRISTI KÆRLIGHED BRÆNDE i vore HJERTER så vi kan SE med HJERTET idag og vore ØJNE LYSER OP hvorend vi går - lad endelig munden i den suveræne livsytring talens åbenhjertigthed er løbe over med hvad der bor i HJERTET på os - KRISTUS.

Lad os bekende vores kristne TRO sammen og for hinanden. Sætte ORD og ANSIGT på vores KRISTUS TROsLIVs HELLIGÅNDS SPIRITUALITET

Og vi får en HERRENS GO DAG


-0-0-0-

Der hvor kristendommen i særdeleshed adskiller sig fra islam er at vi ikke bare formår at sætte ORD på vores TRO men at vi også tør sætte ANSIGT på vores TRO - give det et immanent personligt udtryk - vidne om KRISTUS både i ORD og ANSIGT - noget der fuldt ud kommer til udtryk i vi kristnes gudstjenester med musik og salmesang - som umuligt kan foregå uden vores fulde brug af ANSIGTET vores - vi skjuler ikke KRISTUS i vores liv for hinanden fordi det er en intersubjektiv PERSON sag for os oppe i vores ANSIGT indbyrdes hinanden. Altså igen vi tør sætte ikke bare ORD men også ANSIGT på TROEN KRISTUS i vores liv.

Den anden store forskel er at vi kristne ikke har Bibelen som Guds Ord - men Bibelen og hvad der står i andre kristne bøger og hvad præsten siger eller lægmand siger os kan blive GUDS ORD for et helt bestemt menneske hvis HELLIGÅNDEN gør disse ord til GUDS ORD.

For vi kristne at møde GUDS ORD er en større åbenbarings begivenhed gennem GUD HELLIGÅNDENs EKSTATISKE VIRKE og VIRKSOMHED i vores liv. For nemlig virker GUDS ORD SKABENDE.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#42728 - 26/01/2024 01:44 Re: Hvad er JESUS KRISTUS kendt for? [Re: Hanskrist]
ABC Online   content
veteran
Registeret: 09/08/2015
Indlæg: 5367
Sted: Vanløse
Namaskaram...

Hvad er jeg kendt for...




Your friend forever

Krishna

PS: Kan du følge med os andre...




PPS: Gud er genial...






PPPS: Hvordan går det med bevægelsen...




PPPPS: Hvem har besejret mørket...

Citat:
Da farisæerne hørte, at Jesus havde lukket munden på saddukæerne, samledes de, og en af dem, en lovkyndig, spurgte ham for at sætte ham på prøve: »Mester, hvad er det største bud i loven?« Han sagde til ham: » ›Du skal elske Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl og af hele dit sind.‹ Det er det største og det første bud. Men der er et andet, som står lige med det: ›Du skal elske din næste som dig selv.‹ På de to bud hviler hele loven og profeterne.«
_________________________
I Vandrer mod Lyset står der, at kun de tålmodige er brugbare, og det kan jeg godt følge...
Top Svar Citer
annonce
Side 20 af 20 < 1 2 ... 18 19 20


Seneste indlæg
Er dette videnskab...
af ABC
28/03/2024 08:34
Hvad skal du med Koranen...
af ABC
27/03/2024 13:31
Ramadan-måneden
af ABC
26/03/2024 19:13
Snyder religionerne?
af ABC
24/03/2024 18:58
Kærlighedsbevægelsen...
af ABC
24/03/2024 17:18
Nyheder fra DR
Norge ramt af æggemangel - folk tager t..
28/03/2024 09:07
Lokale viser opbakning til at bevare bil..
28/03/2024 08:30
Rusland anklager Nato for at gøre lande..
28/03/2024 07:47
Efter 62 år: Slut med luftpost i Tyskla..
28/03/2024 06:50
Protester i Jordan mod Israel til støtt..
28/03/2024 04:04
Nyheder fra Religion.dk