annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15661551
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2380435
Et andet syn 1989790
Jesu ord 1522523
Åndelig Føde 1515861
Galleri
Der var RAV i den/det idag.
Hvem er online?
1 registreret Arne Thomsen 394 gæster og 32 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Anonym
Emne: Re: Adam og Eva

Alexander den Store, søn af Filip II af Makedonien og hans hustru Olympias, født i Pella i 356 f.v.t. Han nævnes ikke ved navn i Bibelen, men 200 år før hans fødsel blev der profetisk peget frem til ham som hersker over det femte verdensrige. — Da 8:5-7, 20, 21.
Alexander kom på tronen efter at hans fader var blevet snigmyrdet, og to år senere, da han var først i tyverne, gik han i gang med at erobre verden. (Da 8:5) Denne dristige unge feltherre lod sin forholdsvis lille hær opstille i dyb falanksformation, en taktik hans fader havde indført, og som han selv videreudviklede til den højeste grad af effektivitet og slagkraft.
I stedet for at forfølge perserne efter de to afgørende sejre i Lilleasien (den første ved floden Granikos og den anden på sletten ved Issos, hvor en persisk hær på omkring en halv million mand led et stort nederlag) rettede Alexander opmærksomheden mod øbyen Tyrus. Århundreder tidligere var det blevet forudsagt at Tyrus’ mure, tårne, huse, ja selv dens støv, skulle kastes i havet. (Ez 26:4, 12) Det er derfor ikke uden betydning at Alexander brugte resterne af den gamle fastlandsby som Nebukadnezar havde ødelagt mange år tidligere, til at bygge en 800 m lang dæmning ud til øbyen. Hans flåde og krigsmaskiner lagde denne stolte „havets dronning“ i grus i juli 332 f.v.t.
Jerusalem, derimod, åbnede sine porte for erobreren, og ifølge Josefus (Jewish Antiquities, XI, 337 [viii, 5]) foreviste man Alexander bogen med Daniels profeti, formentlig kapitel 8, om at en mægtig græsk konge ville besejre og underlægge sig Perserriget. Alexander skånede da Jerusalem og fortsatte marchen mod syd til Ægypten, hvor han blev hilst som befrier. Dér grundlagde han byen Alexandria, som senere blev et lærdomssæde hvor den græske Septuaginta blev udarbejdet. Derefter rykkede Alexander mod øst gennem Palæstina, og med 47.000 mand besejrede han ved Gaugamela en reorganiseret persisk hær på 1.000.000 soldater. Kort efter blev Darius III myrdet af sine tidligere venner, Babylon overgav sig, og Alexander hastede videre og indtog Susa og Persepolis. Derfra førte han sit felttog ind i Indien før han atter vendte sig mod vest.
Begivenheder efter erobringstogtet. Alexander havde store planer om at genopbygge Babylon og gøre den til sin hovedstad, men planerne blev aldrig gennemført. Som Daniel havde forudsagt, blev han fældet eller „brudt af“ i døden. (Da 8:8) Hans ærgerrige plan om at genopbygge Babylon slog således fejl. Det skyldtes dog ikke kun at han i år 323 f.v.t. — i en alder af 32 år og på højdepunktet af sin livsbane — pludselig døde af malaria og følgerne af sit tøjlesløse liv, men fordi Jehova længe i forvejen havde bestemt at Babylon aldrig skulle genopbygges. — Jer 50:35-40.
I sit korte liv giftede Alexander sig med Roxane, datter af den besejrede konge af Baktrien, og desuden med Stateira, en datter af perserkongen Darius III. Med Roxane fik han en søn der fik navnet Alexander (Allou). Og med en vis Barsine fik han en søn der blev kaldt Herakles (Herkules). I Daniels profeti var det imidlertid blevet forudsagt at hans rige ’ikke ville tilfalde hans efterkommere’. I løbet af få år blev hele hans familie og alle hans arvinger ryddet af vejen. (Da 11:3, 4) Endvidere stod der i en anden profeti: „Og når dét [dvs. det store horn] blev brudt af, så der til sidst fremstod fire i dets sted, vil fire riger fremstå af hans nation, men ikke med hans kraft.“ (Da 8:22) Det var derfor ikke en historisk tilfældighed at hans rige blev delt mellem fire af hans generaler: Seleukos Nikator, der tog Mesopotamien og Syrien; Kassander, der tog Makedonien og Grækenland; Ptolemaios Lagos, der tog Ægypten og Palæstina, og Lysimachos, der tog Thrakien og Lilleasien.
Alexanders erobringstogt satte sit tydeligste spor i historien ved sin udbredelse af græsk sprog og kultur. Fællesgræsk (koinégræsk) blev det internationale sprog, hvorfor den sidste del af Bibelen ikke blev skrevet på hebraisk, men på koinégræsk.
2. Søn af Simon fra Kyrene og broder til Rufus. Deres fader blev tvunget til at bære Jesu marterpæl. — Mr 15:21; Lu 23:26.
3. En slægtning af ypperstepræsten Annas som var til stede da Peter og Johannes blev forhørt af Sanhedrinet. — Apg 4:6.
4. En jøde i Efesus som var til stede da sølvsmedene ophidsede en folkemængde mod Paulus. Da Alexander forsøgte at tale til mængden, blev han overdøvet af den. — Apg 19:33, 34.
5. En mand der sammen med Hymenæus ’led skibbrud med hensyn til troen’ og blev udstødt for gudsbespottelse. (1Ti 1:19, 20) Muligvis den samme som nr. 6.
6. En kobbersmed som Timoteus blev advaret imod fordi han havde tilføjet Paulus meget ondt. — 2Ti 4:14, 15.
[Ramme på side 74 (Bind 1)]
ALEXANDER DEN STORE OG BIBELENS PROFETIER
(Tekstens opstilling ses i den trykte publikation)
Profeti: „En gedebuk . . . stødte til vædderen og brød dens to horn af.“ „Vædderen med de to horn som du så, er Mediens og Persiens konger, og den lodne buk er Grækenlands konge.“ (Da 8: 5, 7, 20, 21)
Opfyldelse: Efter to gange at have besejret de medo-persiske styrker i Lilleasien, fortsatte Alexanders hær først mod syd og derefter mod øst, hvorved han underlagde sig hele det medo-persiske verdensrige
Profeti: „Og dit [Tyrus’] støv vil de kaste i vandet.“ (Ez 26:4, 12)
Opfyldelse: I 332 f.v.t. brugte Alexander ruinerne af fastlandsbyen Tyrus til at bygge en dæmning ud til øbyen, som han ødelagde
Profeti: „Så snart den var blevet mægtig, blev det store horn brudt af.“ (Da 8:8)
Opfyldelse: I 323 f.v.t. døde han i en alder af 32 år
Profeti: „Varige ødemarker, det vil du [Babylon] blive.“ (Jer 51:26)
Opfyldelse: Hans storstilede planer om at genopbygge Babylon og gøre byen til sin hovedstad glippede således, og med tiden blev stedet en ødemark
Profeti: „Hans rige [vil] blive knust og delt . . ., men vil ikke tilfalde hans efterkommere.“ (Da 11:4)
Opfyldelse: Alexanders arvinger blev myrdet, og hans rige faldt fra hinanden
Profeti: „Det store horn [blev] brudt af, og i stedet for det voksede der fire . . . ud.“ (Da 8:8, 22)
Opfyldelse: I 301 f.v.t. havde fire af Alexanders generaler overtaget hver sin del af det tidligere verdensrige
[Illustration på side 75]
Medalje som menes at bære Alexander den Stores billede
Det er en profeti.
Seneste indlæg
Tanker - idéer - visioner.
af Arne Thomsen
20/04/2024 15:54
Kom op på bjerget...
af ABC
20/04/2024 13:52
Vigtige præciseringer
af ABC
20/04/2024 13:23
Vigtige præciseringer
af somo
19/04/2024 11:40
Lad os undersøge islam...
af ABC
18/04/2024 16:13
Nyheder fra DR
Politiet kan først melde nyt ud om flya..
20/04/2024 15:30
Pernille Skipper er nu officielt formand..
20/04/2024 15:07
Satser på at åbne Knippelsbro inden my..
20/04/2024 15:02
Region vil tage hul på milliardlån til..
20/04/2024 12:26
Coops regnskab går i minus med 717 mill..
20/04/2024 11:31
Nyheder fra Religion.dk