annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15533515
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2372112
Et andet syn 1980614
Jesu ord 1518211
Åndelig Føde 1465023
Galleri
Tålmodighed belønnes.
Hvem er online?
1 registreret somo 363 gæster og 123 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Hanskrist
Emne: Re: Velsignelse

Citat:
Kristendommens fundament er jødedom.



NEJ ALDRIG

KLIPPEN FUNDAMENTET for kristendommen er begivenheden KRISTUS ind i verden ved mennesket Jesus, den Åndens (Guds Åndens - Gud Helligåndens) ny væren og virkelig ind i verden ved mennesket Jesus, Kristusimpulsen (de nye skabninger vi er i KRISTUS) er en inkarnationens opstandelsesbegivenhed ind i verden der forandrer alt for mennesket, menneskeheden og den historiske udvikling, som nu foregår i proces med at KRISTUS bliver alt i alle, et forhold selv ateisten Dawkins har fået øje på. I den grad vi er i KRISTUS, tager imod den Åndens (Gud Helligåndens) ny væren og virkelighed er vi Kirke i verden.

Kristendommen har ikke andet fundament end begivenheden KRISTUS ind i verden ved mennesket Jesus, som jeg har beskrevet det ovenfor.

Men bibelfundamentalisme og middelalderlig og konservativ teologi på universiteterne har skabt en skolastik hvor man fejlagtig tror kristendommen er at forstå Bibelen forfra og bagfra og at der findes en entydig samlet koherænt intellektuel sandhed som er det vi tror på og bygger på. MEN NEJ dette er tåbelig intellektuel spekulation og klogskab, som intet har med kristendommens fundament at gøre.

Kristendommen er ikke intellektuel bibelsk spekulation og klogskab, dette er noget andet (en disciplin på universiteter og seminarier mm) som der aldrig kommer nyt liv ud af, fordi vi i den forbindelse ikke bliver født påny af Gud (1)*, Gud Helligånden, vi bliver ikke iklædt KRISTUS i den forbindelse at vi kloger os på Bibelen. Det er jo ikke sådan at jo mere et menneske ved om jødedom, om bibelen, etc etc at det så er kvalificeret som værende kristen, nej man er som bibelfundamentalist uhyggeligt langt fra KRISTUS, langt fra at være i KRISTUS, som er liv sjæl og person i Gud skabt i Guds billede med en hel ny handlingsbasis i Gud. Hvilket er karismatisk, fyldt med entusiasme og ekstatisk begejstring og glæde befordrende for gåpåmod og kreativ virkelyst, men alt det findes suverænt beskrevet hos Paulus, vi kristnes SPIRITUALITET.

Det er en fordel med en log ind profil, og du kan stadig være anonym, det er op til dig, Simon fx er anonym, Tikka er det og RoseMarie blev det en nat over, før var hun ikke. HansKrist, Arne, Gerth fx har valgt ikke at være anonyme, men åbenhjertige ligefremme selvbiografiske, vi sætter vores person og liv i spil for at der skal være liv, kød og blod og livshistorie bagved hvad vi skriver og ikke bare intellektualitet.

Kærlig hilsen HansKrist

(1)*:

Citat:
Tro er ikke den menneskelige indbildning eller drøm, som nogle anser for at være tro. At nogle opfatter forholdene sådan, skyldes at når de hører evangeliet, så farer de løs og frembringer ved egen kraft en tanke i hjertet: ”jeg tror”. Dette holder de så for at være en ret tro; men det er menneskeligt tankespind, som er uden virkning på hjertets grund. Derfor virker den heller intet, og det følger ingen forbedring, ny skabelse deraf.
Tro derimod er et guddommeligt værk i os, som forvandler og føder os på ny ud af Gud. Den døder den gamle Adam, og gør os af hjerte, sind, tanker og alle kræfter til helt andre mennesker.
Oh, troen er i sit væsen en så levende, skabende, virkende og mægtig ting, at det er umuligt, at den ikke uafladeligt gør godt. Den spørger heller ikke, om der er gode gerninger at gøre, men inden man når at spørge, har den gjort dem og er altid virksom. Citat slut (hentet fra luthers fortale til Romerbrevet)
Seneste indlæg
Ramadan-måneden
af somo
28/03/2024 16:34
Er dette videnskab...
af ABC
28/03/2024 10:05
Hvad skal du med Koranen...
af ABC
27/03/2024 13:31
Snyder religionerne?
af ABC
24/03/2024 18:58
Kærlighedsbevægelsen...
af ABC
24/03/2024 17:18
Nyheder fra DR
Rusland: Gerningsmænd bag formodet terr..
28/03/2024 16:27
Holland vil bruge 18,6 milliarder kroner..
28/03/2024 16:05
Frankrig genoptager støtte til palæsti..
28/03/2024 15:25
Letlands udenrigsminister trækker sig e..
28/03/2024 14:45
FN: Flere end 1.500 dræbt under bandevo..
28/03/2024 13:27
Nyheder fra Religion.dk