annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 12433992
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2225030
Et andet syn 1898779
Jesu ord 1462082
Den Evige Filosofi 1266539
Galleri
Den store synagoge i Krakow.
Hvem er online?
0 registrerede 219 gæster og 115 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 1 af 10 1 2 3 ... 9 10 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#40231 - 29/06/2023 19:56 Aktiv dødshjælp
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7057
Sted: Sydsjælland
Aktiv dødshjælp (klik) bliver mere og mere udbredt i Europa og et borgerforslag her i landet fører til at vore politikere nu tvinges til at forholde sig til en eventuel dansk lovliggørelse.

Emnet blev også i går taget op i dagbladet Information, hvor abonnenter kan kommentere på bladets hjemmeside.
Der er flertal blandt os danskere for at lovliggøre aktiv dødshjælp, men de fleste kommentarer i dagbladet var imod.
Jeg skrev to kommentarer:
Citat:
Arne Thomsen
28. juni, 2023 - 15:57
Dyreværnsloven, kapitel 4, § 20, Stk. 2: En dyrlæge, der tilser et tilskadekommet eller sygt dyr, skal opfordre den ansvarlige til at lade dyret aflive, hvis det ikke kan helbredes, og det vil medføre unødig lidelse at lade det leve. Aflives dyret ikke, skal dyrlægen indberette forholdet til politiet.
Hvorfor behandler vi dyr i vores varetægt bedre end os selv?
og
Citat:
Arne Thomsen
28. juni, 2023 - 19:18
Forslag:
Mennesker, der selv ville kunne tage livet af sig på anden vis - såsom ved skydning, hængning eller drukning - og som på klart overbevisende måde erklærer, at de ønsker at dø, kan få en tablet, som de selv skal tage, og som de dør af.
Mennesker i samme situation, men som ikke er i stand til at tage en sådan tablet, kan få en injektion med samme virkning af en faguddannet person, som er villig til at påtage sig opgaven.
Retten til at dø bør være en menneskeret.
Det kunne være interessant - synes jeg - om andre ville tilkendegive deres holdninger her på Trosfrihed.dk.

M.v.h. Arne Sandhedens Mirakel: Verdens Væren. Agnostisk pan"teist" - ydmyghed, mådehold, harmoni, indsigt, medfølelse, omsorg, kærlighed heart smiler
Top Svar Citer
#40233 - 29/06/2023 20:45 Re: Aktiv dødshjælp [Re: Arne Thomsen]
ABC Offline
veteran
Registeret: 09/08/2015
Indlæg: 5022
Sted: Vanløse
Namaskaram Arne

Det er ikke noget jeg har tænkt så meget over, men det har Carsten Ploug Olsen (taget inde fra Facebook)...

Citat:
Aktiv dødshjælp

Statsminister Mette Frederiksen åbner på Folkemødet op for en fornyet diskussion om aktiv dødshjælp.

Igen et følsomt emne med stærke - og velbegrundede - holdninger for og imod. Som i tilfældet med provokeret abort angår spørgsmålet os vitalt. Det er en lovgivning vi skal leve - og dø med.

Som troende ved jeg med sikkerhed - ud fra værket Vandrer mod Lyset - at både provokeret abort og aktiv dødshjælp er imod Guds love og ønsker.

Og det menneske, der eventuelt ville gøre brug af en ret til at vælge livet fra støttet af staten, vil hurtigt opdage, at de lidelser man måske søger at flygte fra, ikke stopper ved en selvvalgt død (heller ikke ved selvmord). Derfor er der ikke tale om aktiv døds'hjælp', men om en ny tragedie, idet lidelserne som sagt ikke stopper her, men bliver værre.

Men da Gud ikke tvinger nogen til at gøre det rette, og undlade at gøre det forkerte, og da flertallet af danskere formentlig står helt uforstående og måske afvisende overfor en religiøs vinkel på spørgsmålet, vil jeg angribe problemet fra en måske mere spiselig vinkel - for menneskers egen skyld, ikke for min, og ikke for Guds:

Med de universelle menneskerettigheder følger - selv om de ikke er nedskrevet og ratificeret af noget land - visse menneskepligter. En af disse pligter - kan vi tænke - er pligten til livet.

Livet er - fra undfangelse til (naturlig; ikke selvpåført og ikke påført af andre) død - både en ret og en pligt.

Hvis ikke livet på den måde beskyttes i begge ender, vil vores liv, dets værdi og værdighed, være relativ, og ikke absolut. Dermed bliver livet billigere og lettere at tage - også for andre.

Respekten for og værdsættelsen af livet i begge ender af livsforløbet er derfor i vores egen interesse.

Eller man kan tænke over lidelsen som sådan. Det er jo forståeligt, at ingen ønsker at lide, og det er hårdt - også som behandler (læge, sygeplejerske osv) - at se mennesker lide ubærligt.

Men lidelsen kan - uanset hvor dyb og langvarig den er og hvor udsigtsløs den kan virke - tænkes at have en funktion:

Nemlig at vi ved lidelsen kan blive mere empatiske og forstående overfor andres lidelser - fordi vi kender den fra os selv. Derfor kan vi også blive mere villige til at ville hjælpe andre, der lider.

Lidelsen kan på den måde afrunde os som mennesker, og det er store menneskelige kvaliteter og værdier, man ødelægger eller umuliggør ved døds'hjælpen'.

Hvis livet ikke må kunne mærkes - også når det gør ondt - vil vi tilsidst ikke kunne mærke os selv. Vi ødelægger da let det bedste i os.

Hvem skal kunne trøste den lidende, hvis ingen - levende - forstår, hvad lidelse er?

I sidste ende må det være et samvittighedsspørgsmål, som hver enkelt må gøre op med sig selv og netop den, samvittigheden.

Vores samvittighed - vores inderste sans for godt og ondt - kender svaret. Så mærk efter og find det.

Lad os se om andre har noget på hjertet...

https://carstenplougolsen.com/anna-for-enden-af-regnbuen/

Jeg kan godt lide historien ler Men er den relevant blinker Hvem ved...
Your friend forever

Jan
_________________________
I Vandrer mod Lyset står der, at kun de tålmodige er brugbare, og det kan jeg godt følge...
Top Svar Citer
#40235 - 29/06/2023 23:32 Re: Aktiv dødshjælp [Re: ABC]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7057
Sted: Sydsjælland
Hej Jan.
Jeg forstår, at du går ind for, hvad Carsten Ploug Olsen mener om aktiv dødshjælp, og når jeg læser, hvad du viser om ham, ser jeg to argumenter:
1. Det er imod Guds vilje.
og
2. Livet er - fra undfangelse til (naturlig; ikke selvpåført og ikke påført af andre) død - både en ret og en pligt.

Guds vilje er der jo tydeligvis kun et mindretal, som respekterer, og påstanden om, at livet er en pligt, er der jo et flertal, som benægter.

Man kan jo også spørge:
Hvorfor skal dette alene gælde mennesker, men ikke husdyr i vores varetægt?

Vi har ytringsfrihed men ikkke dødsfrihed. Er det mon en irrationel form for angst, der ligger bag denne modstand?

Det bliver spændende - synes jeg - at se, hvordan denne sag udvikler sig i nærmeste fremtid her i Danmark.

M.v.h. Arne Sandhedens Mirakel: Verdens Væren. Agnostisk pan"teist" - ydmyghed, mådehold, harmoni, indsigt, medfølelse, omsorg, kærlighed heart smiler


Redigeret af Arne Thomsen (29/06/2023 23:33)
Top Svar Citer
#40236 - 30/06/2023 07:57 Re: Aktiv dødshjælp [Re: Arne Thomsen]
ABC Offline
veteran
Registeret: 09/08/2015
Indlæg: 5022
Sted: Vanløse
Namaskaram Arne

Der er forskel på dyr og mennesker. Dyrene reinkarnere ikke. Hvorfor skulle mennesker som Hitler ikke have lov til at lide i mange inkarnationer? Kan vi bare gøre som det passer os? Uden konsekvenser? Har du ikke et problem med at blive tortureret? Hvorfor har du fået et lidelsesfuldt legeme? Kan lidelserne lære os noget? Hvad ligger der bag modstanden? En god livsforståelse? Jeg vil runde af med nogle videoer om dyr og mennesker og reinkarnation. Håber din computer overlever...


Your friend forever

Jan
_________________________
I Vandrer mod Lyset står der, at kun de tålmodige er brugbare, og det kan jeg godt følge...
Top Svar Citer
#40238 - 30/06/2023 23:58 Re: Aktiv dødshjælp [Re: Arne Thomsen]
Gerth Offline
veteran
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 3119
Sted: Odense, Danmark
GRÆNSEOVERSKRIDENDE EMNER

´Gud´ lod folket om Jesus Kristus død, men døden er ikke virkelig - Vil du beskytte dine kød og blod børn imod andres familier?:

Det guddommelige elsker mennesket mere end det selv gør uanset hvad/hvem, som endda forstår os fuldstændigt om vores valg, hvilke i virkeligheden også er en del af kun en´ guddoms vilje.
Illusion/uvidenhed-billedet/selvbevidsthed. Alt er et = ´Vi´ eksisterer ikke om egoet.

Dette fatter Arne sandsynligvis ikke...
Jeg bevidner faktisk fleres for dem ubevidst bedring ifølge min opfattelse om den nye jord og himmel.

Et af profeten Moses bud var, at du må ikke slå ihjel, men alligevel Danmarks regering påstået Kristendom med Biblen tillader krig med sit militær inklusiv FET og efterretningstjenesten PET ligesom alverdens andre riger, så hvorfor ganske ufarligt for befolkningen og naturen må en person ikke selv lade et personale værdigt dræbe kroppen istedet for desperat end ved en selvmordsbombe, klamt foran et togs ansat, lig foran folket i søen og så videre til medmenneskers traumatiske chok. Køb af en i Danmark certificeret jagtgevær (i USA legal pistol) til enten kuglen i hovedet eller af politiet skud? Men om psykisk sygdom og for dårlig behandling af gamle uden plejehjem bør folk selvfølgeligt ikke bare aflive nogen? Måske. Sindlidende idag lider hele livet af bivirkninger fra psykiatrisk medicin og sygdommen, hvor flere begår selvmord. Og fysisk/psykisk mirakler er muligt, men ikke alle oplever dette p.t...
Og hvad så med folks selvdestruktive tobaksrøg-alkohol- i kosten overdrevent sukker/fedt, forurening, misbrug, urene vaner (laster) med for usund livsstil inklusiv, stressende mishandling imod hinanden og miljøet. På den måde dræber de sig selv og andre ganske langsommere end en aktiv dødshjælp pille. Mon ikke at de svageste i ånden drives til vanvid på grund af i et forlænget mange års lidelse istedet for Jesus Kristus hurtige selvopofrelse på træpælen istedet for et længere livs prøvelse igennem skavankers aldersdom. I scifi serien Star trek next generation besøger de en planet, hvor alle ved afslutningen af den modne alder højtideligt sover stille ind med sin endnu sunde nok sindstilstand. Idag siger en vantro jævnaldrende mand personale til mig om en anden gammel gæst uden hjernegymnastik igennem Helligånden, som ikke kan finde hans ting ved glemsel ligesom demens et åndeligt forfald tæt på råddenskab, der ikke kan se, fatte og høre tilmed en slags pukkelryg: "Du kommer også en dag til også at blive sådan." Nej, det tror jeg ikke på. Selv på visse plejehjem i Danmark sker ´lort´. Der er dem, som på venteliste til plejehjem helt alene bare sidder mest hjemme foran TV og computerskærmen som den eneste kontakt til omverdenen. Sex er heller ikke det bedste for dem på pension andet end ludere måske.
Jeg kender en gammel spirituel mand, som ønsker hans åndelige egodød ligesom Jesus, hvor jeg minder ham om istedet kampgejsten vedrørende både livet og evigt åndelig liv. Pludseligt ønsker han også dette livsgnist, som han mærker, forstår mere om og ser igennem mig. Det overmenneskelige (guddommelige) er en del af min medmenneskelighed tiltrods for min umenneskelige prøvelse.
Ja, faktisk kan jeg li et tv program om berømtheders ´overlevelses´ture med en passioneret guide, hvor de ligesom mine modstandere irriteret brokker, kritiserer og beklager sig over mine udfordrende ord til dem istedet for dovenskab og opgivenhed. Flere og flere kan li det, at jeg ikke tager tingene for personligt sådan. Måske min træning her ikke var spildt...Og dog har jeg kæmpet for det gode, men først på det det seneste skinner lyset igennem jeres mørke. Hold ud gerne også tålmodigt bare lidt mere endnu...
Mere og mere godt er igang som noget nyt for jeg. En mere af de sindslidende lytter med til senere i vi andres åndelige arbejde, hvor han rummer mere af dette som ny deltager i processen. Kompliment? Han synes, at jeg idag ikke lyder ligeså tosset som for mange år siden! yeah
Hvor profeten Moses advarede negativt om plagerne oplyser jeg jer omvendt om, at positivt kommer... smilerRedigeret af Gerth (01/07/2023 01:53)
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
annonce
Side 1 af 10 1 2 3 ... 9 10 >


Seneste indlæg
Studiekredsen...
af Hanskrist
03/12/2023 20:04
Den store reformation...
af ABC
02/12/2023 17:03
HansKrist's chat med AI CHAT
af Hanskrist
02/12/2023 15:09
Videregivelse af hemmeligheder
af ABC
01/12/2023 18:30
Skal folkekirken fornyes...
af ABC
30/11/2023 21:18
Nyheder fra DR
Filippinsk politi undersøger mindst to ..
04/12/2023 06:02
Vejdirektoratet: Kør hjemmefra i god ti..
04/12/2023 04:53
11 vandrere fundet døde efter vulkanudb..
04/12/2023 04:31
Venezuela stemmer ja til at annektere de..
04/12/2023 04:15
Kina beskylder amerikansk krigsskib for ..
04/12/2023 03:42
Nyheder fra Religion.dk