annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 10690457
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2083153
Et andet syn 1798988
Jesu ord 1381482
Den Evige Filosofi 1174854
Galleri
Kærlighed
Hvem er online?
0 registrerede 34 gæster og 194 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 1 af 5 1 2 3 4 5 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#38726 - 10/02/2023 17:29 Folketinget/kirken/gud og krig
Tikka Offline
bor her
Registeret: 05/09/2015
Indlæg: 1741
Citat:
Folketinget arrangerer gudstjeneste på årsdagen for Ruslands invasion af Ukraine
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/folketinget-arra...sion-af-ukraine

Hvad sker der lige her hjælp

Citat:
For at cementere sin støtte til det ukrainske folk vil Folketinget markere et-årsdagen med en gudstjeneste i Holmens Kirke i København.


Citat:
Gudstjenesten vil forløbe mellem klokken 10 og 11. Her vil blandt andet medlemmer af kongefamilien samt den ukrainske ambassadør, Mykhail Vydoinyk, statsministeren og Folketinget selv være til stede.


Så folketinget arrangerer en gudstjeneste og tager, formoder jeg, gud som hjælper, eller hvordan skal jeg forstå det, for at vise de støtter det ukrainske folk.

Er medlemmerne af folketinget kristne. Dronningen skal jo være det.


Nå, ikke alt man kan forstå her i livet.

.
Top Svar Citer
#38727 - 10/02/2023 17:47 Re: Folketinget/kirken/gud og krig [Re: Tikka]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3190
Sted: Nørresundby
Man kan simpelthen ikke støtte Ukraine folket nok og dets og Europas Frihed og demokrati

Hvad de bliver udsat for af en slyngel som Putin og slyngel stat som nuværende Rusland Kreml styre er rædselsfyldt og gruopvækkende. Løgnen og myrde nuværende Putin staten Rusland hvor menneskeliv ikke overhovedet tæller.

Selvfølgelig er det vigtigt for et diktatur at styre en befolkning med løgn og løgne propaganda kampagner og igennem russisk troll virksomhed det er ikke bare indenfor Ruslands grænser men også udenfor hvor de har haft en finger med i Brexit og at Trump blev valgt.

Vi kan ikke stå nok sammen om at støtte det ukrainske folk.

Gudstjenester og pengedonation (vi skal alle have fat i pengepungen) - vi kan ikke gøre nok - det der undrer mig er at vi ikke får en landsdækkende indsamling på DR TV og TV2 i fællesskab - som når vi samler ind til verdens fattigste børn som for uges tid siden og som når vi samler ind til kræft.

Om noget kristendommen er ÅNDENS og FRIHEDENS religion. Giv nu folk FRIHED og DEMOKRATI og kristendommen kan kun støtte op om et folk - det ukrainske - der kæmper også vores FRIHED.

Jamen lad da bare den store æde Ukraine - NEJ er I klar over hvad der er på tegnebrættet - ja stort set alle de østeuropæiske lande der også inkluderer de baltiske lande. Ukraine er infiltreret af russisk interesse og det er de andre østeuropæiske lande også.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#38729 - 10/02/2023 19:49 Re: Folketinget/kirken/gud og krig [Re: Hanskrist]
Tikka Offline
bor her
Registeret: 05/09/2015
Indlæg: 1741


Det der overraskede mig var dette, at regeringen kan arrangere en gudstjeneste i folkekirken.

Ved godt stat og kirke ikke er adskilt, men - at folketinget kan arrangere en gudstjeneste for at vise sin støtte til et folk i krig kommer bag på mig, og tilmed at de vil gøre det ved at møde op i kirken med dronningen mm

Hvilken støtte giver det, og er det troværdigt i forhold til om de fremmødte er kristne.

(Syntes det stritter i alle retninger.)

Hvad med ateister og andre trossamfund?

Skal de så lave deres egne støtte arrangementer?


Jeg mener ikke, man skal blande gud ind i menneskers krige.

Folketinget har jo vist og givet støtte, og vil sikkert forsætte med det, for mener at há læst Mette Frederiksen har sagt, at Ukraine skal vindeDer er påtænkt en program fra DR

Citat:
DR klar med massiv markering af et-året for den russiske invasion af Ukraine

https://www.dr.dk/presse/presse-koncern/dr-klar-me...sion-af-ukraine

...og det da fint med information, så du skal nok få dit ønske om pengeindsamling opfyldt, når ,,vi,, sådan bliver bombarderet med info, der påvirker vores følelser, og landet skal vel bygges op igen.

Nu skal det jo ikke forstås sådan, at jeg ikke syntes man skal hjælpe nødlidende, men der skal jo 2 til tango … og jeg vil tro at de russiske folk også lider.

(Så et indslag for længe siden om at russiske mennesker - herunder børn – der boede på en losseplads for at overleve.)

Jeg er ikke nok orienteret til at indgå i en politik snak om, hvad der gik forud for krigen i Ukraine, men har læst de behandlede den russiske befolkning i deres land dårligt, og forbød dem tale deres modersmål.

Nå, men meget magthaverne kan bestemme, også sådan kristendommen er blevet udbredt.


.
Top Svar Citer
#38731 - 11/02/2023 01:03 Re: Folketinget/kirken/gud og krig [Re: Tikka]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3190
Sted: Nørresundby
1):

Er du overhovedet ikke klar over at Putins Rusland har startet en storstilet angrebskrig hvor hele Ukraine skulle indtages og erobres og bringes under russisk kontrol.

2):

At russerne destabilisere i deres grænser områder med prorussiske aktiviteter (som de via troll virksomhed har haft finger med i Brexit og valg af Trump og valg i Frankrig med mere)

3):

At Ruslands krigsførelse er at terrorisere og bombe og myrde løs mod den ukrainske civilbefolkning. Ufattelig slyngelstats agtig måde at føre krig på med overlagte krigsforbrydelser som strategi.

--

Der er ikke to sider i den her sag - der er kun Putin Ruslands angrebskrig (selv folk der er prorussiske indrømmer dette) og måden de som en slyngelstat bare bombarderer civilbefolkningen


-0-0-

Kirken er ikke forbeholdt kristne selv du er velkommen


Citat:
Tikka:

Hvad med ateister og andre trossamfund?


De tager sgu da ikke skade af at folketinget arrangerer en gudstjeneste. Vi lever i et frit land så de kan jo brokke sig højlydt som du gør. Men der er sgu da grænser for overfølsomhed som om vi nu skal tage hensyn til ateister og deres missionær følelser.


Citat:
Tikka:

Jeg mener ikke, man skal blande gud ind i menneskers krige.


Hvis der er noget Gud og religion skal blandes ind i er det sgu da når et folk et land en nation bliver offer for en fuldstændig umotiveret og uretfærdig angrebskrig og terror krig og erobringskrig. Hvis ikke kirkerne engagerer sig hører alting sgu da op.

Ellers kan vi jo da overhovedet ikke bruge religion til noget som helst


Citat:
Tikka:

når ,,vi,, sådan bliver bombarderet med info, der påvirker vores følelser,


Hvad pokker mener du??? Du skræmmer mig med dine synspunkter.

Du skulle have en spark i din røv og sendes til fronten så du selv kan se hvad der foregår.

Jeg forstår dig simpelthen ikke - vil du have at vi ikke skal informeres om hvad der foregår??? Skal vi lukke øjnene for verdens gru.

Citat:
Tikka:

men der skal jo 2 til tango


Relativistisk vrøvl - den her angrebskrig har kun en årsag og en der er ansvarlig og det Putins Kreml Rusland (iøvrigt er en lang række andre østeuropæiske lande på tegnebrættet og jeg kan sige dig at disse lande ikke har lyst til en Tango med Rusland - en krig med Rusland derfor de søger NATO).

Det har intet at gøre med to til en Tango men Putin Ruslands Stormagts drømme.Citat:
Tikka:

Nå, men meget magthaverne kan bestemme, også sådan kristendommen er blevet udbredt.


Magthaverne - hvad taler du dog om??

Ukraine og den ukrainske befolkning er sgu da offer - og vi sådan set ligeså (så hvilke magthaver taler du om) selv om det ikke går ud over os i særligt stort omfang endnu (vi bruger økonomiske ressourcer på at hjælpe) - det er jo Ukraine og den ukrainske befolkning der betaler den største pris.


Har du overhovedet tænkt på hvordan Putins Kreml Rusland behandler dets egen befolkning???-0-0-0-

Dit indædte had (negative holdning og modstand) til kristendommen har jeg observeret men nu ser jeg det hænger sammen med et had (negativ holdning og modstand) der er langt mere omfattende og gælder eller dækker over de vesteuropæiske institutioner tilsyneladende også. Som tydeligvis er årsagen til at du ingen kritik har af Putins Kreml Rusland og dets angrebskrig og erobringskrig som mål for et Stor Rusland - for Rusland slår jo bare hårdt ned på "os" vores demokratiske institutioner som du alligevel ikke har noget til overs for og ihvertfald ikke vil forsvare. Tværtimod sidder du og gør det stik modsatte.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#38732 - 11/02/2023 01:03 Re: Folketinget/kirken/gud og krig [Re: Tikka]
Gerth Offline
bor her
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 2490
Sted: Odense, Danmark
TÆNKETANKENS BESSERWISSER

Du: "Ved godt stat og kirke ikke er adskilt, men - at folketinget kan arrangere en gudstjeneste for at vise sin støtte til et folk i krig kommer bag på mig, og tilmed at de vil gøre det ved at møde op i kirken med dronningen mm."

Jeg er ikke en The Illuminati´ (eliten om fysisk ting) ligesom, at Jesus Kristus blev heller ikke officielt behandlet som en konge-profet-ypperstepræst af det, tværtimod.
Men, jeg synes, at regeringen sådan fredeligt udtrykker en næstekærlighed imod krig, dog hvor de også kæmper for sine og/eller vores samfunds egne menneskerettigheder.
Jeg har Helligånden og Det guddommeliges vilje med mig, men hvem/hvad/hvordan konkret så om gudsrigets ´himmelske´ regering (Det guddommeliges rige) på Jorden hos folket men uden en´ vantro totalitær stat eller teokratiets ´religiøse´ stat ligesom sekter og terroristerne og istedet menneskeheden i verden sammen om dette...
Idag sker både hierarki og lighed, så oplys gerne den nye verdensorden, tak.


Redigeret af Gerth (11/02/2023 01:05)
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
#38733 - 11/02/2023 01:58 Re: Folketinget/kirken/gud og krig [Re: Gerth]
Gerth Offline
bor her
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 2490
Sted: Odense, Danmark
SELVTÆGT

Hans K: "(vi bruger økonomiske ressourcer på at hjælpe, hvilket vi ikke mærker stort til her)."

Nå...
Ifølge nyhederne om Danmark får især pensionister inklusiv vedrørende deres forbrug af medicin en mindre økonomisk hjælpepakke, men også om misbrug-kriminalitet og/eller luksus fælden så har unge pludseligt ikke råd til flere og flere ting. Også modne folk og familier har øget vanskeligheder angående ejerhuse, mad inklusiv andet livskvalitet og min ellers billige lejlighed er ganske dyrere til husleje-varme-el og vandregning. Der er dem, som endda vistnok blev hjemløse.

Og en gudstjeneste med regeringen og dets kongelige sker ved ord, men indirekte støtter den krig, når Danmark (landet) sender støtte til det og våben, hvilket er selvmodsigende hykleri. Jeg minder jer om Jesu Ord om ´vend den anden kind til´ ligesom Mahatma Ghandhi, hvilket jeg også gør, når folk snakker grimt imod jeg. Kristus manden tilgav istedet for Dommedagen.

Øh, jeg har i mit liv udholdt mange plageånder, som gjorde voldeligt min krop fysisk og materielt ødelæggende fortræd tilmed ´vedvarende´ skade på en af mine knogler tilmed andre ting på grund af tyve og hærværk, der også koster penge, men jeg ligesom om psykisk mekanismer forsvarede mig ikke imod dem. Offer/bøddel? Jeg brød dette fredeligt om min sande naturs ånd, fordi jeg har oplevet meget uretfærdig lidelse, så selv i teenagerårene opfordrede en kræftsyg dreng mig i skolens klasse til en slåskamp ligesom andres sådan ved beskidt overfald aggressive mobning i ungdomsklubben og uddannelse/job, men der sagde jeg ´nej´! Jeg er ikke evolution. Selv også ´mor´ tæskede mig ligesom tortur. Det´ gider jeg derfor altså ikke imod nogen/noget! De blev aldrig straffet endnu?! Dog overvejede jeg en retssag imod en ligesom psykopati psykisk syg ond jævnaldrende mand, hvor alligevel følgende citat fra Jehovas Vidner (ikke af Gud) blandt andet siger: "Hvad med selvforsvar?
At en kristen vender den anden kind til, betyder ikke at han ikke vil forsvare sig hvis han bliver overfaldet. Jesus sagde ikke at vi aldrig burde forsvare os, men derimod at vi aldrig skulle gå til angreb, at vi ikke skulle lade os provokere til at tage hævn. Det er klogt så vidt muligt at trække sig tilbage for at undgå en konfrontation, men det er også på sin plads at tage skridt til at beskytte sig selv og at søge politiets hjælp hvis man bliver offer for en forbrydelse.
Jesu første disciple brugte meget passende det samme princip når de forsvarede deres juridiske rettigheder. For eksempel brugte apostelen Paulus sin tids retssystem til at beskytte sin ret til at efterkomme Jesu befaling om at forkynde. (Mattæus 28:19, 20) Under en forkyndertur i byen Filippi blev Paulus og hans missionærmakker, Silas, arresteret af de civile myndigheder og anklaget for at overtræde loven.
Derefter blev de begge pryglet offentligt og kastet i fængsel uden overhovedet at have været stillet for retten. Da Paulus fik mulighed for det, påberåbte han sig sine rettigheder som romersk statsborger. Efter at være blevet informeret om hvilken status Paulus havde, blev myndighedspersonerne bange for hvilke konsekvenser det kunne få for dem, og de bad indtrængende Paulus og Silas om at forlade byen uden at volde problemer. Paulus gav os et eksempel til efterfølgelse ved „at forsvare og juridisk stadfæste den gode nyhed“. — Apostelgerninger 16:19-24, 35-40; Filipperne 1:7.
Ligesom Paulus har Jehovas Vidner gentagne gange været nødt til at udkæmpe juridiske kampe i retssale for at kunne fortsætte deres kristne aktiviteter. Det har endda været tilfældet i lande der normalt bryster sig af den religionsfrihed deres borgere nyder. Heller ikke når det gælder forbrydelser og beskyttelse af den personlige sikkerhed, forventes det at Jehovas Vidner bare vender den anden kind til, altså uden videre lader sig mishandle. De tager juridiske skridt til at forsvare sig.
Som kristne tager Jehovas Vidner altså med rette skridt til at stadfæste visse juridiske rettigheder, selvom de er klar over at det ofte kun giver begrænsede resultater. I sidste instans lader de derfor, ligesom Jesus, disse sager hvile i Guds hånd, i tillid til at han har alle kendsgerningerne, og at enhver gengældelse fra ham vil være fuldstændig retfærdig. (Mattæus 26:51-53; Judas 9) Sande kristne husker at hævnen tilkommer Jehova. — Romerne 12:17-19."

Jeg kender en påstået kristen men sindslidende mand, som opfatter Danmarks efterretningstjenester, krigeriske ting og personer som værende ok imod fjendtlig invasion, men om en guddoms vilje er jeg ikke en tilhænger af ´karma´ ligesom hævn ligende Paulus romerbrev NT, hvilket ligner GT profeten Moses lovreligion...
Jeg kender faktisk en ældre kvinde, som vil dræbe den, som personligt ønsker død over hendes egne (kød-blod) børn, men jeg siger til hende: "Jeg elsker istedet alle ´Guds´ børn." Engang fattede selv en muslimsk dreng, at jeg opfatter folket (menneskeheden) som en spirituel familie, hvor vedkommende tilbød mig hans praktiske hjælp endda selvom min kontroversielt ved lyse farver anderledes end i vore dage ´mørke´ mode (superheltene ligner ikke længere det farverige design) ´dragt´ med et symbol og kappen.
Idag på TV om superheltens handling siger en anden til Aquaman: "Du kan jo ikke bare kun sidde på tronen ligeglad, så dermed blander du dig i folks skæbne." Er der egentligt visse træk ved vor tid, der igen ligner et eller andet i 1970érne om miljø, atomvåben, elendighed og frygt for det katastrofale? Ligesom ved ´Corona´ krisen, så idag pr. nødvendighed selv reklamer advarer imod et overbrug og støtter genbrug for naturens krise, men de mennesker mangler igen kærlighed til genforeningen...

Bl.a. b.la bla b.la.Redigeret af Gerth (11/02/2023 02:25)
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
#38734 - 11/02/2023 02:22 Re: Folketinget/kirken/gud og krig [Re: Gerth]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3190
Sted: Nørresundby
Citat:
Gerth:

Og en gudstjeneste med regeringen og dets kongelige sker ved ord, men indirekte støtter den krig, når Danmark (landet) sender støtte til det og våben, hvilket er selvmodsigende hykleri. Jeg minder jer om Jesu Ord om ´vend den anden kind til´ ligesom Mahatma Ghandhi, hvilket jeg også gør, når folk snakker grimt imod jeg.Du må være bindegal mand.


Skulle vi støtte krigen direkte eller indirekte så var det jo Putins Kreml Ruslands krig vi skulle støtte - da det er dem der er krigsførende - fører krig.

Ja den krig føres af Putin og Putins Kreml Rusland. Der er ikke andre der fører den krig. Vi fører netop ikke krig men vi hjælper Ukraine så de kan forsvare sig selv imod den angrebs og erobringskrig de er blevet udsat for.

Vil du have at Putins diktatur Rusland bare skal have lov til at angribe og erobre de østeuropæiske lande de har på tegnebrættet for at Ruslands Stormagts drømme kan blive indfriet.

Ønsker du også selv at blive underlagt en diktatur stat. Så bliver det noget anderledes at være Gerth end det er i dag.


-0-0-0-0-Citat:
Hans K: "(vi bruger økonomiske ressourcer på at hjælpe, hvilket vi ikke mærker stort til her)."

Nå...
Ifølge nyhederne om Danmark får især pensionister inklusiv vedrørende deres forbrug af medicin en mindre økonomisk hjælpepakke, men også om misbrug-kriminalitet og/eller luksus fælden så har unge pludseligt ikke råd til flere og flere ting. Også modne folk og familier har øget vanskeligheder angående ejerhuse, mad inklusiv andet livskvalitet og min ellers billige lejlighed er ganske dyrere til husleje-varme-el og vandregning. Der er dem, som endda vistnok blev hjemløse.


Ja men hvad det koster os danskere økonomisk er jo intet imod den pris det ukrainske folk betaler. Så at vi kan mærke på pengepungen krigen er sgu billigt sluppet.

Det ukrainske folk betaler med deres liv - og de lemlæstes og lever i fattigdom sult nød og kulde og ufattelige pinsler. Så at vi danskere kan mærke en smule på vores pengepung er godt nok billigt sluppet.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#38735 - 11/02/2023 03:04 Re: Folketinget/kirken/gud og krig [Re: Hanskrist]
Gerth Offline
bor her
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 2490
Sted: Odense, Danmark
SELVTÆGT

Idag på TV2 News fortælles, at et nyt skolesystem har skak på skemaet om hjernegymnastik, men jeg har set sekterisk ´kristne´ vise billedet sådan om os vedrørende Satan og Jesus.

Du: "Du må være bindegal mand." Jeg finder mig ikke længere i den slags mishandling af ord fra dig så mange gange sådan ligesom de mange andre plageånder, så stop dette eller jeg aldrig mere igen taler til dig - ´med´... ler Min identitet handler ikke om psykisk sygdom og vanvid. Du skal ikke ´hjernevaske´ mig igen ligesom de mange andre med grimme ord. Hån er dårlig imod selvbevidst tillid/værd bank

Hvad så, Kina og Mellemøsten pludseligt faktisk støtter politisk Putin...måske en dag også i krigen imod EU, Vesten, NATO og FN - Sikke en splittelse? tosset

Du: "Vil du have at Putins diktatur Rusland bare skal have lov til at angribe og erobre de østeuropæiske lande de har på tegnebrættet for at Ruslands Stormagts drømme kan blive indfriet. Ønsker du også selv at blive underlagt en diktatur stat. Så bliver det noget anderledes at være Gerth end det er i dag."

Ingen truer min sjæl! Mit livs ekstrem gudløst umenneskelige modgang er værre end martyr´døden´ til en med Helligånden evigt liv, så et helt lands befolkning bør fredeligt nægte ordre fra den forkerte leder ligesom Jesus Kristus budskabs protest og jeg igen idag. Det falske ´jeg´ døde i verden, så istedet opstår herligt på den guddommelige måde om gudsriget. Hvad betyder korset for kristne om selvopofrelsen...

Du kan ikke lære medmennesker om kærlig fred med fordømmende krig!
´Jeg´ lever således som et glædeligt helbredende mirakel istedet for død, sorg og sygdom. Du påstår jo selv imod mig om liv, at kristendom handler anderledes om gen-opbyggelse og ikke ligesom mig nedbryderen? Livet om væren som jeg ´ER´ sker ikke ved morderisk drab af skabelsen! yeah
Redigeret af Gerth (11/02/2023 04:04)
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
#38736 - 11/02/2023 04:14 Re: Folketinget/kirken/gud og krig [Re: Hanskrist]
Tikka Offline
bor her
Registeret: 05/09/2015
Indlæg: 1741

Det der overraskede mig var dette, at regeringen kan arrangere en gudstjeneste i folkekirken.

Hvilken støtte giver det når de vil ,,cementere,, støtten til det ukrainske folk i kirken?

Hvorfor skal det cementeres i kirken, tror de gud er på deres side eller hvad.

De er jo selv deltagere i krigen, og hvorfor markere en et års krigsdag i kirken?


Citat:
Er du overhovedet ikke klar over at Putins Rusland har startet en storstilet angrebskrig hvor hele Ukraine skulle indtages og erobres og bringes under russisk kontrol.

Jo Putin vil vel ha fri adgang af vandvejen, og Krim som han har taget, var vel det første skridt at muliggøre dette, og så må Ukraine ikke komme i Nato for Putin, da han derved føler sig truet, grundet det er en militær alliance.

Jeg kan ikke li macho manden Putin, og jeg ved godt befolkningen i Rusland lider. Skrev jeg jo.
Nogle russere lever på lossepladsen for at overleve.

Mit indtryk af Putin er han ikke vil slippe magten.

Han har jo lavet loven om, så han kan forblive at være præsident til år 36 er det vist, og så har han et verdensbillede, der er svært at forstå.

I krig er det først og fremmest befolkningen, og de som skal slås, der betaler den største pris.

Magthaverne har jo nok deres på det tørre, hvis man kan udtrykke sig sådan, og det ser ikke ud til, at nogle af parterne vil give op.


Citat:
Jeg forstår dig simpelthen ikke - vil du have at vi ikke skal informeres om hvad der foregår??? Skal vi lukke øjnene for verdens gru.


Nej, men oplever det gøres til underholdning, og gøres til følelsesporno, og igen - jeg forstår ikke folketinget kan arranger en gudstjeneste i folkekirken hvor:
Citat:
medlemmer af kongefamilien samt den ukrainske ambassadør, Mykhail Vydoinyk, statsministeren og Folketinget selv være til stede.

Hvorfor kan de det - og hvori består støtten? Jeg kan ikke se den.

Vil tro, at hvis der findes en gud, er han nok klar over hvad der foregår, men blander sig tror jeg ikke han vil gøre.

Citat:
Du skulle have en spark i din røv og sendes til fronten så du selv kan se hvad der foregår.

Du bør formulere dig anderledes, hvis du ønsker dialog – ligeså med dine diverse antagelser af mig, eksempelvis at jeg er fyldt med indædt had.

Nå, men god weekend til dig, jeg får nok svar på mit spørgsmål et andet sted.

#####

Glemte dette:

Citat:
Nå, men meget magthaverne kan bestemme, også sådan kristendommen er blevet udbredt.Citat:
Magthaverne - hvad taler du dog om??


Bare magthavere til alle tider – eliten i al almindelighed, men - var nok påvirket af en bog jeg nyligt har læst da jeg skrev.

,,Danskernes tro gennem 1000 år,, Af Peter Lodberg

Jeg er nok pacifist, dog forsvarer jeg mig hvis jeg føler mig truet på livet, men dette er ikke min krig – det er vel magthavernes krig.

Det er det med kærligheden. Så længe man er årsag til krig vil krig aldrig ophører og kærligheden får ikke plads

.


Redigeret af Tikka (11/02/2023 04:32)
Top Svar Citer
#38737 - 11/02/2023 04:16 Re: Folketinget/kirken/gud og krig [Re: Hanskrist]
Gerth Offline
bor her
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 2490
Sted: Odense, Danmark
Du: "a men hvad det koster os danskere økonomisk er jo intet imod den pris det ukrainske folk betaler. Så at vi kan mærke på pengepungen krigen er sgu billigt sluppet.
Det ukrainske folk betaler med deres liv - og de lemlæstes og lever i fattigdom sult nød og kulde og ufattelige pinsler. Så at vi danskere kan mærke en smule på vores pengepung er godt nok billigt sluppet."

En jævnaldrende men tidligere festligt alkohol Hashrygende mand med masser af orgasme seksuel erfaring om sexet kvinder brokker og beklager sig over hans egentligt genoptagne gode møde med hans mor, fordi han i årevis var for psykisk skadet til en kontakt med hende. Jeg oplyser til ham om ´spild´ af tid og rum: "Jamen, vedrørende tab har jeg jo ikke engang nydt tilværelsen ligesom du, da jeg ikke har haft mulighed for den slags dejlige damer og istedet bare oplevet meget pine, plager og lidelse. Jeg burde være negativt misundelig på dig, så hvorfor lyder du så utilfreds fortrydelse?"
Dog elsker jeg åndeligt arbejde uanset hvad taknemmeligt, hvilket jeg om værdi synes handler om ægte skønhed (smukt)...


Redigeret af Gerth (11/02/2023 04:20)
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
#38738 - 11/02/2023 04:53 Re: Folketinget/kirken/gud og krig [Re: Tikka]
Gerth Offline
bor her
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 2490
Sted: Odense, Danmark
Du: "tror de gud er på deres side eller hvad. Vil tro, at hvis der findes en gud, er han nok klar over hvad der foregår, men blander sig tror jeg ikke han vil gøre."

stortchock

Enig! Krig er ikke helligt, så tro ikke på dem, som falsk således sker i en guds og/eller også Jesu Kristik navn. De kan måske ikke engang skam, men den slags folk ærer heller ikke den kærlige mening med livet!

Fri vilje ligesom den frigørende frelsen handler ikke om rigers overmagt. Kun uren ånd forbander imod folk, hvor Helligåndens talsmand istedet velsigner mennesker!

Desværre i GT erobrede det udvalgte folk Israel, men NT Jesus og ´profetier´ handler blandt andet om et riges´fred...
Se gerne følgende om Biblen: https://www.youtube.com/watch?v=_3aOg_UeyGA
Redigeret af Gerth (11/02/2023 05:08)
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
#38739 - 11/02/2023 05:59 Re: Folketinget/kirken/gud og krig [Re: Gerth]
Anonym
Uregistreret

Citat:
Se gerne følgende om Biblen: https://www.youtube.com/watch?v=_3aOg_UeyGA
Forstår ikke engelsk, og ser ikke slagsmål, eller hvad det nu var
Top Svar Citer
#38740 - 11/02/2023 06:12 Re: Folketinget/kirken/gud og krig [Re: Anonym]
Gerth Offline
bor her
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 2490
Sted: Odense, Danmark
SELVISKHED - SELVOPOFRELSEN

Om to ånder:

I GT erobrede et udvalgt folk det hellige land (jord) Israel ligesom David imod Goliat, men NT virker anderledes om Jesus Kristus og Matthæus fred inklusiv ´profetier´ - Det nye Jerusalem fra Himlen rige.

Idag giver ´kristne´ mig kun en halv bibel om NT´s fred men ikke om krig og vold i GT.

Nå, også opdager jeg om hovedet ligesom hyrden og Jesu relateret lignelse vedrørende Davids kamp imod kæmpen Goliat, jeg dog ikke sammenligner med Johannes døberens hoved: "Denne regering omtalte han da han forkyndte sin dom over slangen med disse ord, som egentlig var rettet til Satan Djævelen: „Jeg sætter fjendskab mellem dig og kvinden, mellem din sæd og hendes sæd; den skal knuse dit hoved.“


Redigeret af Gerth (11/02/2023 07:16)
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
#38741 - 11/02/2023 07:14 Re: Folketinget/kirken/gud og krig [Re: Tikka]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3190
Sted: Nørresundby
Citat:
Tikka:

Hvorfor skal det cementeres i kirken, tror de gud er på deres side eller hvad.

De er jo selv deltagere i krigen, og hvorfor markere en et års krigsdag i kirken?


For kristne gælder at Gud i Kristus er Gud i os - og selvfølgelig reagerer Gud i Kristus - Gud i os - på uretfærdighed og gør som altid hvad der står i Kristi magt for at afhjælpe lidelser og nød. Kristendommen er netop at Gud er i verden (hvor Kristus skal blive alt i alle) men måske nok ikke af verden og skikker sig ikke lige med verden.


"De er jo selv deltagere i krigen,"

NEJ der er kun en krigsførende nation og det Rusland - vi fører ikke krig mod Rusland men vi hjælper Ukraine til at de kan forsvare sig imod Rusland. Ukraine fører ej heller krig mod Rusland men de gør hvad de kan for at forsvare sig imod Rusland der har angrebet dem.

Nogle gange ser man to nationer der farer i hovedet på hinanden - i krig mod hinanden - og så kan vi sige der skal to til en Tango men det er ikke tilfældet her.

Det samme med de andre østeuropæiske lande Rusland i deres Stormagts drømme og ideologi har på landkortet ingen af disse lande ønsker som der skal to til en Tango at gå i krig med Rusland også derfor de søger NATO medlemskab og nogle har fået det, for at undgå at blive angrebet af Rusland.

-0-0-0-


Citat:
Vil tro, at hvis der findes en gud, er han nok klar over hvad der foregår, men blander sig tror jeg ikke han vil gøre.


Det er deisme du giver udtryk for der.

Men ellers samme svar som ovenfor: Gud i KRISTUS er Gud i os og selvfølgelig reagerer Gud igennem os ellers var der jo ingen kristendom. Det er jo det helt essentielle i kristendommen.

Gud er ikke en tænkt størrelse der iagttager passivt - da KRISTUS (Gud Søn) virker mægtig i os. Og det er rørende at se hvad Gud i mennesker - Gud i KRISTUS kan bevæge mennesker til af solidaritet.

Arne og Gerth har en verdensfjern forståelse Gud (i den udstrækning Gud overhovedet indgår i deres tankegang) og ja det har du så åbenbart også Tikka. Men dette er netop det kristendommen er et stort opgør med. I kristendommen - i KRISTUS er Gud kommet os nær som virkelighed og er ikke længere henvist til tro og spekulation som I debattører her på Trosfrihed gør det til.

Arne vil igennem sin misforståede negative teologi gøre Gud verdensfjern og ja helst opløse tanken om Gud eller have Gud i spekulationer - og da jeg står for stik modsatte opfattelse er Arne og jeg kommet gevaldigt på kant med hinanden.

Arne afviser alt det jeg står for og alt det Jesus og Paulus står for når vi taler Gud.

Men hvis der er noget religionshistorisk Jesus er verdenskendt for er det at gøre GUD NÆRVÆRENDE i vores liv og det endda som en kærlig far søn relation vi kan stole på og få hjælp fra og være i altid samtale og bøn med.


Alt dette afviser Arne og ringeagter og latterliggør han og da jeg repræsenterer dette og præsenterer jer for dette (som Jesus og Paulus stod for) ja så er Arne kommet på nakken af mig. Af en eller anden grund som jeg ikke forstår så afviser Arne fuldstændig den Guds forståelse vi finder hos Paulus og Jesus.

Arne vil have Gud væk fra menneskets liv - have Gud ud af menneskets liv (det vil sige have Gud ud af Kristus og Helligånden) og ja du afslører så lignende tanker Tikka hvor du siger Gud ikke blander sig i menneskets liv men nok iagttager. Dette er som sagt deisme.


-0-0-0-

Om det er forkert at sige du besidder indædt had til fx kristendommen synes jeg ikke ud fra dine aktiviteter gennem årene på Trosfrihed.

Der er virkelig noget der driver dig omkring kristendommen og det er en forfærdelig udlægning du pinedød vil fremme. Deri ligner du Arne og Simon rigtig meget.

Din modstand og negative holdning til kristendommen og dit høje aktivitetsniveau - hvor aktiv du er i dine smædekampagner eller angreb på kristendommen - er jo som en iboende indre motor hvor du simpelthen ikke kan få nok.

Du er meget værre end de fleste ateister, hvorfor jeg jo ofte har sagt der er nogen bibelfundamentalister kristne du har været i kløerne på der virkelig har gjort dig ondt - hvorfra skulle ellers din dybe indædte had stamme.

Nøjagtig som ateisterne men måske bare endnu værre end langt de fleste ateister der ikke sådan har noget boende i dem der driver dem til konstant at angribe kristendommen som du gør.

Også derfor jeg skrev du må være ødelagt - være blevet ødelagt af de kristne du har været i kløerne på. Som om noget inde i dig er gået i stykker - du er blevet ødelagt.

Der er noget indædt og du brænder ikke inde med din vrede og aversion og modstand og negative holdninger, som du virkelig får luftet - givet udtryk for.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#38742 - 11/02/2023 07:23 Re: Folketinget/kirken/gud og krig [Re: Hanskrist]
Gerth Offline
bor her
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 2490
Sted: Odense, Danmark
Du: "Nogle gange ser man to nationer der farer i hovedet på hinanden - i krig mod hinanden."

Du snakker om rigerne. Derfor om ´Guds´ vilje og Riget jeg ikke bestemmer på tronen!


Redigeret af Gerth (11/02/2023 07:24)
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
#38743 - 11/02/2023 09:41 Re: Folketinget/kirken/gud og krig [Re: Gerth]
Gerth Offline
bor her
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 2490
Sted: Odense, Danmark
Hvad i gør imod enhver af dårligdom, så er i ikke med mig om Guds ansigt!
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
#38744 - 11/02/2023 12:26 Re: Folketinget/kirken/gud og krig [Re: Gerth]
Gerth Offline
bor her
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 2490
Sted: Odense, Danmark
Flere kaldte mig for helgen, men jeg er ikke kristen. Den katolske kirke leder efter kommende helgener, men idag er dem ligesom jeg, som ikke er dets religion men bare medmennesker!


Redigeret af Gerth (11/02/2023 12:29)
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
#38745 - 11/02/2023 12:47 Re: Folketinget/kirken/gud og krig [Re: Gerth]
Gerth Offline
bor her
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 2490
Sted: Odense, Danmark
Hele mit liv handler om åndeligt arbejdte.
99 procent forbedring sker fra min lammelse, som lægen ikke kan forklare..
Det guddommelige viser sådan, at jeg bestemmer ikke alt selvom, ´vi´ er et.
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
#38820 - 24/02/2023 11:28 Re: Folketinget/kirken/gud og krig [Re: Tikka]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3190
Sted: Nørresundby
Citat:
Tikka:

Jeg er nok pacifist, dog forsvarer jeg mig hvis jeg føler mig truet på livet, men dette er ikke min krig – det er vel magthavernes krig.Rusland der angriber Ukraine og det ukrainske folk for at indlemme og undertvinge landet et stor Rusland der bygger på diktatur og løgn og censur.

Den krig er ikke Tikka's krig - hun ønsker ikke overhovedet at støtte det ukrainske folk og Ukraine i den krig der er påført dem for at tage demokrati og friheden fra dem.


Men det er ihvertfald min krig. Og jeg har allerede støttet (og mig der ellers aldrig støtter noget).Har lige set gudstjenesten Tikka omtaler og som hun også er modstander af.

Hvad er Tikka ikke modstander af???

Kristendommen - folkekirken - demokrati i Europa.

Enhedslisten kommer mig i hu. Ihvertfald hvis jeg skal forstå Tikka så hjælper det at tænke på Enhedslisten - så er der mange brikker der falder på plads. Endda den yderste rabiate venstrefløj af Enhedslisten.-0-0-0-

Indtryk fra gudstjenesten

Ikke et øje var tørt. Ej heller hos undertegnede.

Der var mest kød på den ukrainske ortodokse feltpræst og den ukrainske ambassadør's tale.


-0-0-0-


Før invasionen for et år siden havde Rusland og prorussiske styrker besat 42000 kvadratkilometer Ukrainske landområder.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#38821 - 24/02/2023 17:51 Re: Folketinget/kirken/gud og krig [Re: Gerth]
Gerth Offline
bor her
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 2490
Sted: Odense, Danmark
Tilføjelse:

Se hva´ jeg kan, se hvad jeg ka´ - Jeg har en tissemand! tommelop

Idag om helbredelsen af min lammelse virker det hele igen! smiler
P.s. Sundhedsstyrelsen anbefaler højst ti gentande om ugen, så jeg i en uge snart har cirka dette forbrug af alkohol men måske også lidt mere eller mindre. En dag måske meget mindre. Af den grund jeg laver mere ´gymnastik´ igen på grund af et øget overskud til det og andet.
Sex ved jeg ikke endnu, men behov for kropskontakt mærker jeg i ny og næ, men jeg kender ingen, som ligesom i 1970érne sidder med en ´pædagogisk´ guitar, hvor man holder hinanden i hånden til kram-nus-kæl sammen. Ingen hud mod hud heller. Jeg vier gerne hele mit liv til et kald, men...
Jeg har set, hvordan de slemmeste fyre lod som om, at de ville et parforhold med de altså for galt stressende psykisk syg men få sexet unge kvinder, som frodigt havde stort faste bryster-vådt fyldige læber-lækker røv dejlig inklusiv ansigtet, hvilke faldt for deres psykopati-egoismen-ondskabsfulde forførende charme (dyriske imponer´lege) og sådan er jeg ikke.

Åhhh Dommedag, tak. Dog åndeligt jeg ikke handler om dom imod mennesker.
Følgende er dog småting sammenlignet med min prøvelse: Homo Sapiens menneskets lort sker stadig, fordi i cykelkælderen laver p.t. hver dag nogen hærværk, tyveri og svineri især ved min og naboens cykel ligesom en falsk cykelsmed. Og jeg har desværre lyst til at spraymale på alle de cykler, som vedkommende skiller ad, fordi derfor er der ikke nok plads til vi andres omkring cykelstativerne, hvilket jeg alligevel ikke gør. Al den uretfærdighed. Uhh himmelsk belønning - ja ja jovist. selvtilfreds Dermed umenneskeligt en person skubber ligesom et overgreb min cykel længere væk fra hans. Også udenfor på fodgængerstien med nok plads nær butikken kan en ældre kvinde ikke styre hendes hund med snoren, der kan gøres kortere, men så pludseligt rører den mit ene ben med sine store øjne mod mig - Forhåbentligt har den ikke bendelormeæg og andet ligesom bakterie klamt skidt måske rester af lort, ad.

I min modne alder om udseendet og uden den slags erfaring virker bare ikke let om både fri sex og kræsen. Jeg burde jo egentligt ifølge profilernes ligeglade reaktion her vedrørende mit åndelige arbejde istedet kun hor, druk, æde og for selvisk passivt iblandt folket men aktivt dyrke kun mit eget liv uden fællesskabet, men jeg vender idag tilbage til livet, hvor Frelseren således kommer igen. yeah
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
#38822 - 24/02/2023 19:11 Re: Folketinget/kirken/gud og krig [Re: Gerth]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3190
Sted: Nørresundby
Efterhånden som vi har lært dig at kende opdagede jeg at du havde et alkoholmisbrug.

Nu prøver du på at få lidt styr på dit alkoholmisbrug.

Tror mange af dine meget skøre indlæg også skyldes at du har været påvirket af alkohol. Så det er ikke kun skizofrene tankeforstyrrelser du lider under.

Nå men du siger du har en rigtig god økonomi - hvorfor flytter du så ikke???

Flyt til et sted hvor du ikke bliver generet af dine naboer og hvor omgivelserne er mere rolige og fredelige.

Kommunen hjælper dig rigtig meget og jeg er sikker på at de også vil kunne hjælpe dig med at flytte til et sted hvor fred hviler over land og by.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
Array
Side 1 af 5 1 2 3 4 5 >


Seneste indlæg
hjertes og sjæls lykke i ramadanen
af somo
30/03/2023 01:18
Kan man blive ven med Gud?
af ABC
27/03/2023 17:12
Så er der linet op...
af Gerth
27/03/2023 16:43
SOCIALE RELATIONER
af Gerth
27/03/2023 16:05
Den skinnende sol på verden
af somo
26/03/2023 16:40
Nyheder fra DR
Topembedsmand i EU sendes til anden afde..
29/03/2023 23:55
Kong Charles vil styrke forholdet mellem..
29/03/2023 23:22
Flere end 20 unge døde efter væbnet an..
29/03/2023 22:19
Nashville mindes ofre for skoleskyderi
29/03/2023 21:58
Restaurantkæderne Brdr. Price og A Here..
29/03/2023 21:41
Nyheder fra Religion.dk