annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 11098793
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2112339
Et andet syn 1821829
Jesu ord 1398037
Den Evige Filosofi 1194995
Galleri
treram på vej i luften over  Mississippi 1952, uheld i Mexico
Hvem er online?
2 registrerede Arne Thomsen ,(1 usynlig), 44 gæster og 50 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 2 af 4 < 1 2 3 4 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#38617 - 29/01/2023 11:27 Re: Straffer Gud mennesker i et brændende helvede? [Re: ]
Gerth Offline
veteran
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 2724
Sted: Odense, Danmark
øh, ok - Du er også velkommen....

Jeg ´mærker´ Det guddommeliges nåde, tilgivelse og barmhjertighed, hvor jeg forstår dermed en kærlighed til også du, som ikke vedkender mig.


Redigeret af Gerth (29/01/2023 11:28)
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
#38645 - 02/02/2023 09:21 Re: Straffer Gud mennesker i et brændende helvede? [Re: ]
Jørgen Primdahl
Uregistreret

Er der nogen der tror på et brændende Helved.
Top Svar Citer
#38646 - 02/02/2023 10:17 Re: Straffer Gud mennesker i et brændende helvede? [Re: ]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3196
Sted: Nørresundby
Ingen mennesker skal sgu da rende rundt og tro på alt muligt absurd (som fx brændende helvede og andet gøjl)

Tro har intet at gøre med at sluge hvert ord råt der står i Bibelen som Tikka gør og I Jehovas Vidner gør.

TRO i en Ny Testamentlig urkristen paulinsk sammenhæng betyder konkret at erfare

Gud Hellig'Åndens Nærværelse og underfulde vidunderlige gerninger med os

TRO er:

TRO er et guddommeligt værk i os, som forvandler og føder os på ny ud af Gud. Den døder den gamle Adam, og gør os af hjerte, sind, tanker og alle kræfter til helt andre mennesker.
Oh, troen er i sit væsen en så levende, skabende, virkende og mægtig ting, at det er umuligt, at den ikke uafladeligt gør godt. Den spørger heller ikke, om der er gode gerninger at gøre, men inden man når at spørge, har den gjort dem og er altid virksom. Citat slut (hentet fra luthers fortale til Romerbrevet)

Faith is further the 'mighty creative thing' in us and the strongest of affects, most closely akin to the Greek 'enthusiasm' It even takes over all the functions which all 'enthusiasts' from Paul onwards have ascribed to the 'the Spirit'; for it is 'faith' that transform us inwardly and brings us forth anew. Rudolf Otto i sin redegørelse for Luther.Paul Tillich:

The worth "faith" cannot be applied to the Christ unless it is taken in its biblical meaning of a Spiritual reality in itself.

The faith of the Christ is the state of being grasped unambiguously by the Spiritual Presence.


-0-0-0-0-


Hvad I bibelfundamentalister om det er Tikka eller Jehovas Vidner kan omgøre TROEN til er simpelthen rystende og skyldes at I overhovedet ikke har forstået hvad TRO betyder i en Ny Testamentlig urkristen paulinsk sammenhæng.

TRO betyder ikke at tro det ene og det andet vi møder gennem bogstavelige læsninger af Bibelen - så kan vi hurtigt komme på overarbejde - nej TROEN er Begivenheden KRISTUS selv i vores liv - den Gud Helligåndens Ny Væren og Virke Virkelighed ind i verden igennem Guds Kærlighed KRISTUS -

a Spiritual reality in itself.


the state of being grasped unambiguously by the Spiritual Presence.

At erfare at være grebet af ÅNDEN og drevet af ÅNDEN - at erfare Gud Helligåndens nærværelse og vidunderlige forunderlige gerninger med os.


Faith is further the 'mighty creative thing' in us and the strongest of affects, most closely akin to the Greek 'enthusiasm' It even takes over all the functions which all 'enthusiasts' from Paul onwards have ascribed to the 'the Spirit'; for it is 'faith' that transform us inwardly and brings us forth anew.


Ingen mennesker kan være beskæftiget med det kristne trosliv og dets spiritualitet som vi finder dette hos Paulus uden at se og forstå at det er nøje relateret til vores HUMØR - altså det kristne SPIRITUALITET har at gøre med vores HUMØR - eller står i et levende forhold til vores medfødte iboende EKSTATISKE BEGEJSTRINGs STRUKTUR hidrørende vores EMOTIONELLE AFFEKT LIV der har et biologisk grundlag i hjernens NEO LIMBISKE områder hvor DOPAMIN for MOTIVATION og BEGEJSTRING og PASSION og DEDIKATION spiller så afgørende en rolle.-0-0-0-
-0-0-0-
-0-0-0-

Paul Tillich:

Der er næppe noget ord i den religiøse - såvel teologens som lægmandens - sprogbrug, der lider under flere misforståelser, meningsfordrejelser, og tvivlsomme definitioner, end ordet >>tro<<. Det afstedkommer begrebsforvirring, skepsis, fanatisme o.s.v., i en sådan grad, at man kunne ønske at se det erstattet med et andet udtryk. Da dette jo næppe lader sig gøre, må der gøres et forsøg på at forny ordets mening og fjerne de forvirrende og forvanskende begreber der er en arv fra en lang fortid. Det er forfatterens håb at dette må lykkes ham, selv om han ikke når sit langt videre rækkende sigte, at overbevise enkelte læsere om troens skjul- te magt i dem selv og om den uendelige vigtighed af det som troen forholder sig til. Citat slut

Paul Tillich's forbemærkning i TROENS DYNAMIK


-0-0-0-
-0-0-0-
-0-0-0-

HansKrist har gjort et kæmpe stykke arbejde for at løfte vores samtaler og drøftelser om fx det kristne trosliv og dets spiritualitet - forståelse af kristendommen - ud af naiv overtroiskhed og bibelfundamentalisk dogmatisk tænkning og Kirkens mange dogmatiske Trosbekendelser.

Det sjove er at det moderne findes hos Paulus og at det er efter Paulus at alt muligt overtroisk gøjl indfinder sig; Kirke Dogmatisk Trosbekendelses sludder og vrøvl indfinder sig såvel som Bibelfundamentalistisk Dogmatisme.

TRO er ikke at tro på Dogmer eller at tro hvert ord bogstaveligt der står i Bibelen.


-0-0-0-

Jeg kæmper en forfærdelig svær kamp med alle jer debattører her på Trosfrihed der lever i en forlængst forsvunden fortid fordi I blandt andet ikke har forstået Paulus.

Paulus er meget mere moderne end alle jer tilsammen her på stedet.

Ingen af jer magter at opbyde en videnskabelig holdbar forståelse det urkristne trosliv og dets spiritualitet som vi finder det hos Paulus.

I forstår ikke hvad det ville sige for de første kristne at have TRO - TROEN der ifølge Paulus var lig med at tage imod Begivenheden KRISTUS den Gud Helligåndens Ny Væren og Virke Virkelighed ind i verden ved mennesket Jesus.

Hvis Paulus så et døbt menneske mangle Gud Helligåndens Nærværelse og Karisma var han klar over at her var noget gået galt.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#38647 - 02/02/2023 14:27 Re: Straffer Gud mennesker i et brændende helvede? [Re: Hanskrist]
Jørgen Primdahl
Uregistreret

Nu er det jo altså sådan at Jehovas vidner slet ikke tror på et Brændende helvedesild og det findes hellere ikke i bibelen, så der er noget du har fået helt galt fat i Hr. Hanskrist.
Top Svar Citer
#38648 - 02/02/2023 15:36 Re: Straffer Gud mennesker i et brændende helvede? [Re: ]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3196
Sted: Nørresundby
Det var også min første tanke Jørgen (og burde derfor nok have undersøgt spørgsmålet såvidt hvad I Jehovas Vidner mener om det spørgsmål du stiller).

Men tro nu ikke at brænde op i helvede ikke kan godtgøres ud fra Bibelen:

Citat:
Jesus vil komme og skille fårene fra bukkene. Her vil alle de næstekærlige følge med Jesus til evigt liv, mens uretfærdige bliver stødt fra Jesus som forbandede. De kan forvente den evige ild, som er bestemt for Djævelen og hans engle. (Matt. 25,31-46)

I Johannes Åbenbaring dømmes man også på sine gerninger, og hvis man ikke står i Livets bog, ryger man i ildsøen. (Åb. 20,11) Denne ildsø brænder tilsyneladende med svovl (Åb.19,20).


Det kommer udelukkende an på hvordan man læser Bibelen for jer bibelfundamentalister. I når ikke helt frem til samme resultat hvilket også er umuligt med en bog som Bibelen der ikke er entydig.

I indenfor Jehovas Vidner er så nået frem til noget andet mindst lige så absurd og tåbeligt:

Ifølge Jehovas Vidner vil alle sande vidner ved verdens undergang blive frelst. 144.000 vidner vil opnå en eksklusiv frelse. De vil være sammen med Jesus i himlen og med ham regere over den kommende nye verden.


Der er ingen grænser for hvad bibelfundamentalister kan nå frem til i deres læsninger af Bibelen.

-0-0-0-

Tikka påstår fx at jeg gør hende og de bibelfundamentalister hun er rundet af og Jehovas Vidner til satans børn fordi jeg påstår jeres bibelfundamentalistiske kristendoms forståelse er et kætteri, hun skriver:

da du gør kætterne til satans børn i bibelsk forståelse

Næh jeg nævner blot at Bibelfundamentalisme er hvad vi almindeligvis betragter som et kætteri (vranglære eller falsk lære om kristendommen) - jeg siger ikke noget om at kætterne er Satans børn - da jeg jo så selv ville være en bibelfundamentalistisk kætter hvilket jo netop er hvad jeg opponerer imod.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
annonce
Side 2 af 4 < 1 2 3 4 >


Seneste indlæg
Evig vækst
af Gerth
31/05/2023 23:25
Det spirituelle parti...
af ABC
29/05/2023 19:21
Så er der linet op...
af Gerth
29/05/2023 17:44
Tro, håb og kærlighed
af Gerth
29/05/2023 15:23
skadelige urenheder
af Gerth
26/05/2023 16:41
Nyheder fra DR
Analytiker om halvårsregnskab: 'SAS er ..
01/06/2023 10:16
Zelenskyj er dukket op til topmøde i Mo..
01/06/2023 10:02
DR i Kyiv efter nye missilangreb: Folk e..
01/06/2023 09:55
Flere kilometer lang kø på E20 mod Sj..
01/06/2023 09:49
Sydøstjyllands Politi om tabte kartofle..
01/06/2023 09:38
Nyheder fra Religion.dk