annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 12433992
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2225030
Et andet syn 1898779
Jesu ord 1462082
Den Evige Filosofi 1266539
Galleri
Den store synagoge i Krakow.
Hvem er online?
0 registrerede 219 gæster og 115 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 22 af 25 < 1 2 ... 20 21 22 23 24 25 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#38669 - 05/02/2023 10:16 Re: Troens grundlag er Jesu død og opstandelse [Re: Hanskrist]
Gerth Offline
veteran
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 3119
Sted: Odense, Danmark
Jeg ærer min fader så hvis i ikke ærer mig, så...
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
#38670 - 05/02/2023 10:32 Re: Troens grundlag er Jesu død og opstandelse [Re: Hanskrist]
Gerth Offline
veteran
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 3119
Sted: Odense, Danmark
<Ok,

Jeg møder folket, som jeg, er!
Fjern derfor mine sexlyster...men, jeg må opgive alt til jer for en herlighed...


Redigeret af Gerth (05/02/2023 10:36)
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
#38671 - 05/02/2023 19:21 Re: Troens grundlag er Jesu død og opstandelse [Re: Hanskrist]
Tikka Offline
bor her
Registeret: 05/09/2015
Indlæg: 1807
Citat:
Du har simpelthen ikke læst mit indlæg
Joee det gør jeg mere eller mindre altid, alt efter hvordan dit skriv ser ud og er sat op.


Citat:
Og du misforstår stadig begrebet tro
Det kan du mene.

Jeg forstår derimod ikke, du mener, at din udlægning af tro er den eneste sande.

Tro er for mig en vished der kan føles, og noget som der handles på, og forklares ikke med forestillingen Jesu nærvær. Han er jo død for mange år siden og ,,lever,, kun i menneskenes bevidsthed og kultur, så den tro du præsenterer, er ikke noget jeg kan gå ind for, selv om jeg mener, at forstå din Paulinske tro, men der er som bekendt for de fleste forskel på tro og forståelse.

Jeg er som ofte oplyst ikke kristen, trods kristen påvirket i opvækst og gennem livet.

Jeg tror ikke på opstandelsen, den hellige ånd eller at Kristus er en himmelsk konge ect.

Faktisk har Jesus som frelser aldrig rigtig interesseret mig, da jeg ikke tror på et efterliv, hvorimod begrebet gud har fyldt meget i mit liv og stadig gør, selv om gud for mig pt er død. Et tab, men som nok er nødvendigt så ,,denne,, jeg havde før jeg fik kendskab til Jesus, kan blive udfiltret af biblens gud.

Når det er sagt, har jeg haft stor gavn og glæde ved at læse teksterne i biblen da den ud over at fortælle ,,om tanker og ideer fra dengang,, også igennem fantastiske historier fortæller om det at være menneske, og hvordan man kan ændre sig til det bedre.

Så at blive en ny skabning er jeg blevet med biblens hjælp uden helligåndens medvirkning, da dette jo ene og alene fordre, at man forstår hvorfor man handler og reagerer som man gør, og hvad der skal til for at skifte gamle mønstre ud med nye man anser for bedre.

.
Top Svar Citer
#38672 - 05/02/2023 21:05 Re: Troens grundlag er Jesu død og opstandelse [Re: Tikka]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3444
Sted: Nørresundby
Citat:
Tikka:

Jeg forstår derimod ikke, du mener, at din udlægning af tro er den eneste sande.


Alle bibelfundamentalister har forskellige udlægninger af tro - hvilket siger sig selv med en bøgerne Bibelen der er så flertydig. Skal man have hele pakken med fra GT til NT vil bibelfundamentalisterne nå frem til forskellige forståelser af det rationelle system der er lig med kristendommen som man skal abonnere på og tro.


Jeg bryder kvalitativt med den måde I tænker om tro på.

Min Paulus og Luther og Paul Tillich med flere andre vi har en fuldstændig kvalitativt anderledes forståelse TROEN som overhovedet ikke på nogen måder kan sammenlignes med din forståelse tro Tikka og de utallige andre bibelfundamentalistiske kætterske tilgange kristendommen og tro. Som I misforstår.

Jeg, Paulus, Luther og Paul Tillich vi er slet ikke med i nogen af jeres udgaver - da vores forståelse TROEN er kvalitativt anderledes.

Vi hævder man ikke kan maksimere sig frem til hvad tro er hvis det er ordene i Bibelen der skal skabe en forestilling vi så skal tro.


Nå jeg vil ikke gentage mig selv i uendelighed for jeg har skrevet fuldstændig fremragende herom og jeg henviser bare til omhyggeligt at læse mine indlæg om TRO og hvad jeg siger, hvad Paulus siger TROEN er og hvad Luther og Paul Tillich siger TROEN er.

Tydeligt at der ikke er noget hos dig der klikker når du læser mine indlæg om TRO - for så havde jeg haft en reaktion fra dig af og du har aldrig reageret ergo du forstår simpelthen ikke TROEN der ikke er tom.

Ikke så mærkeligt du kredser omkring bevidstheden og et rationelt bibelkonkordantisk univers af trosforestillinger der har sin kilde fra Bibelen - ikke fra vi menneskers SPIRITUELLE erfaringer af GUDS NÆRVÆR og GUD HELLIGÅNDENs vidunderlige forunderlige gerninger med os - hvilket alene er udgangspunktet for TROEN - eller grundlaget for TROEN - det kan aldrig findes i Bibelen.

Du nægter jo også purre at anerkende 1 Kor 2 og 2 Kor 3.

Og det forstår jeg godt at du blankt afviser at forstå hvad der står her - for disse to kapitler vælter din forståelse tro. Du har aldrig haft en reaktion på hvad der står i disse to kapitler.

Og mennesker der ikke viser respons på noget afslører at de ingen erkendelse og forståelse har af hvad der står (skrives) - som du aldrig nogensinde har reageret på mine indlæg om TRO eller min redegørelse for hvordan opstandelsen skal forstås.

I årevis har jeg jo ventet på en intelligent indsigtsfuld reaktion på hvad jeg skriver - indtil videre er det overhovedet ikke sket nogensinde.Citat:
Tikka:

Tro er for mig en vished der kan føles, og noget som der handles på, og forklares ikke med forestillingen Jesu nærvær. Han er jo død for mange år siden og ,,lever,, kun i menneskenes bevidsthed og kultur, så den tro du præsenterer, er ikke noget jeg kan gå ind for, selv om jeg mener, at forstå din Paulinske tro, men der er som bekendt for de fleste forskel på tro og forståelse."Tro er for mig en vished der kan føles, og noget som der handles på, og forklares ikke med forestillingen Jesu nærvær. Han er jo død for mange år siden og ,,lever,, kun i menneskenes bevidsthed og kultur"

"ikke med forestillingen om Jesus nærvær"

Jeg har aldrig - som i ALDRIG - nogensinde med et eneste ord været inde på hvad du der tilskriver mig - tværtimod har jeg gentagne gange talt imod denne tåbelige måde at tænke på. Har utallige indlæg forklaret at sådan kan man ikke tænke.


Han (Jesus) er jo død for mange år siden og ,,lever,, kun i menneskenes bevidsthed og kultur"

Jamen for pokker det har ikke noget med Jesus at gøre - men hvordan GUD har handlet ind i verden gennem Jesus - hvordan Gud her har manifesteret sig i verden.

Selv Jesus er tilskrevet at sige igen igen at det er derom hvorom alting drejer sig.

Nå men med sidste ovenfor citat af hvad du har skrevet kan jeg sige 100% du er ikke bare så meget som i nærheden af at forstå hvad jeg har redegjort for om opstandelsen. Du misforstår endda i en grad jeg ikke troede muligt, især når du påstår du læser mine indlæg - det nægter jeg nu at tro du gør og gør du forstår du ikke et ord af min argumentation.-0-0-0-

Resten af dit indlæg må blive en anden gang.


Blot bare sige at der ikke findes en Bibelens Gud - dette er fuldstændig meningsløs udsagn kun bibelfundamentalister vil kunne finde på at hævde.

En mærkelig forestilling der afslører at størrelsen Gud ikke er forstået og at man ingen GUDS erfaringer har. Hvis et menneske havde GUDS erfaringer ville dette menneske straks kunne indse at de GUDS erfaringer der findes så rigeligt mange af i Bibelen er nøjagtig i familie med ens egne originale GUDS erfaringer.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#38674 - 06/02/2023 10:53 Re: Troens grundlag er Jesu død og opstandelse [Re: Tikka]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3444
Sted: Nørresundby
Afslutter lige det med TROEN der hos Paulus Luther Paul Tillich og undertegnede og mange andre i en Ny Testamentlig paulinsk kristen sammenhæng ikke betyder dette at tro noget. Kristne render ikke rundt med et bibelkonkordantisk mentalt trosforestillings bevidstheds univers - gjorde de ville de være stækket og ude af stand til at tage imod og erfare Gud Helligåndens vidunderlige forunderlige gerninger i vores liv - og ude af stand til at udtrykke den EKSTATISKE BEGEJSTRING og "ENTUSIASME -ENGAGEMENT" =
KREATIVITETENS FLOW PSYKOLOGI og SPONTANITET og GLÆDE og JUBEL der er helt centralt for den urkristne paulinske spiritualitet (læs Paulus og I finder dette kendetegn som kun musik og sang kan symbolisere - derfor Paulus var så positivt stemt overfor musik og sang og vores Gudstjenester i den Paulinske del af kristendommen nemlig protestantismen er så dominerende).
At læse hvad Luther har skrevet om musik og sang er meget bevægende.


Kort og godt render kristne ikke rundt med en tung bibelkonkordantisk mentalt trosforestillings bevidstheds univers - den tunge rygsæk af bagage ville forhindre den SPONTANITET og FRIHED - JUBEL og GLÆDE og EKSTATISKE ENTUSIASME -ENGAGEMENT den urkristne paulinske spiritualitet er så fyldt med.

-0-0-0-

-0-0-0-

-0-0-0-
Citat:
Tikka:

Jeg er som ofte oplyst ikke kristen, trods kristen påvirket i opvækst og gennem livet.


Nej det har i årevis været som at finde en nål i en høstak at opdage du ikke opfatter dig selv som kristen. De få gange du har løftet sløret herfor drukner i majoriteten af dine indlæg der gør at læseren vil opfatte dig som Bibelfundamentalistisk Dogmatisk kristen. Din agenda er at få kristendommen identificeret med bibelfundamentalisme (og du glemmer at tilføje at du opfatter det som hjernespind nøjagtig som Luther også hævder bibelfundamentalisme at være).

Da jeg fandt at din skjulte dagsorden ikke var fair er det mig der igen igen har villet fremhæve du netop ikke var kristen som ellers alle dine indlæg var et stærkt udtryk for.


Citat:
Tikka:

Jeg tror ikke på opstandelsen, den hellige ånd eller at Kristus er en himmelsk konge ect.Åbenbaringen af den opstandne KRISTUS som evig og allestedsnærværende - som KOSMISKE UNIVERSELLE KRISTUS - som det himmelske menneskelige og det sandt levende menneske i og for Gud fra tidernes morgen (som GUDS elskede anden) er til gengæld det mine utallige ÅBENBARINGS ERFARINGER har bekræftet igen igen (i Kol 1, Ef 1, Joh 1, Heb 1).

Så i KRISTUS har vi ikke kun en GUDS ÅBENBARING (GUD vor kærlige himmelske Fader) men også en ÅBENBARING af det nye menneske - det spirituelle menneske (de Nye Skabninger vi er i KRISTUS) med alle dets potentiale.

GUD HELLIGÅNDEN og alle dets frugter og karismatiske gaver er min vigtigste erfaring af GUDS NÆRVÆR i mit liv. Paulus beskrivelse af GUD HELLIGÅNDEN er en gave til neurobiologien (og Maslow's vækst psykologi og KREATIVITETS og FLOW PSYKOLOGIEN) og havde Paulus kendt moderne neurovidenskab ville han have argumenteret for HELLIGÅNDENS VIDUNDERLIGE FORUNDERLIGE GERNINGER på et neurobiologisk grundlag.


Citat:
Tikka:

Faktisk har Jesus som frelser aldrig rigtig interesseret mig, da jeg ikke tror på et efterliv, hvorimod begrebet gud har fyldt meget i mit liv og stadig gør, selv om gud for mig pt er død. Et tab, men som nok er nødvendigt så ,,denne,, jeg havde før jeg fik kendskab til Jesus, kan blive udfiltret af biblens gud.


Der er ikke tale om et efterliv men om det evige liv og Gud mens vi lever og er vi iklædt KRISTUS kommer døden forgæves da der ikke er noget at hente eller komme efter - manden med leen har intet at høste eller tage fra os.

En Bibelens Gud findes ikke - hvilket Bibelen gør et kæmpe kæmpe stort nummer ud af umuligt kan være tilfældet. Ja Bibelen gør et kæmpe nummer ud af at en Biblens Gud ikke findes.

"Faktisk har Jesus som frelser"

Det er ikke Jesus men Gud som frelser. Og Gud i Jesus er KRISTUS. Så når vi siger Jesus Kristus er Kristus ikke efternavnet til Jesus.


Citat:
Tikka:

Når det er sagt, har jeg haft stor gavn og glæde ved at læse teksterne i biblen da den ud over at fortælle ,,om tanker og ideer fra dengang,, også igennem fantastiske historier fortæller om det at være menneske, og hvordan man kan ændre sig til det bedre.

Så at blive en ny skabning er jeg blevet med biblens hjælp uden helligåndens medvirkning, da dette jo ene og alene fordre, at man forstår hvorfor man handler og reagerer som man gør, og hvad der skal til for at skifte gamle mønstre ud med nye man anser for bedre.


"Så at blive en ny skabning er jeg blevet med biblens hjælp uden helligåndens medvirkning"

Dette er en umulighed - da en Ny Skabning betyder at være født af GUD.

Tro er et guddommeligt værk i os, som forvandler og føder os på ny ud af Gud. Den døder den gamle Adam, og gør os af hjerte, sind, tanker og alle kræfter til helt andre mennesker.
Oh, troen er i sit væsen en så levende, skabende, virkende og mægtig ting


Det du taler om er at du ved egen kraft har forandret og udviklet dig - dette er fint nok men har bare intet at gøre med de Nye Skabninger vi er i KRISTUS qua GUD HELLIGÅNDENS VIDUNDERLIGE FORUNDERLIGE GERNINGER MED OS.

Denne "non spirituelle" (udenom GUD HELLIGÅNDEN) egen frelse du taler om er meget på mode i New Age Buddhismen og Mindfulness bevægelsen.

Det er også fint nok at vi bliver bevidst om hvor meget vi selv kan bidrage med - men det er ingenting ved siden af at turde i TROEN være grebet af ÅNDEN - lade sig gribe af ÅNDEN og drive af ÅNDEN og leve i ÅNDEN.

Hvorfor ikke gøre som Jung og Paulus (1 Kor 2) tage GUD SELVET med som HJÆLPER i vores liv.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
annonce
Side 22 af 25 < 1 2 ... 20 21 22 23 24 25 >


Seneste indlæg
Studiekredsen...
af Hanskrist
03/12/2023 20:04
Den store reformation...
af ABC
02/12/2023 17:03
HansKrist's chat med AI CHAT
af Hanskrist
02/12/2023 15:09
Videregivelse af hemmeligheder
af ABC
01/12/2023 18:30
Skal folkekirken fornyes...
af ABC
30/11/2023 21:18
Nyheder fra DR
Filippinsk politi undersøger mindst to ..
04/12/2023 06:02
Vejdirektoratet: Kør hjemmefra i god ti..
04/12/2023 04:53
11 vandrere fundet døde efter vulkanudb..
04/12/2023 04:31
Venezuela stemmer ja til at annektere de..
04/12/2023 04:15
Kina beskylder amerikansk krigsskib for ..
04/12/2023 03:42
Nyheder fra Religion.dk