annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 12503808
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2233143
Et andet syn 1902615
Jesu ord 1464985
Den Evige Filosofi 1273834
Galleri
Hønsegården
Hvem er online?
6 registrerede Gerth, ABC, Arne Thomsen, somo, Hanskrist ,(1 usynlig), 68 gæster og 174 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 3 af 4 < 1 2 3 4 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#36497 - 22/07/2022 19:27 Re: Troen på Ånder og Guder [Re: Gerth]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3474
Sted: Nørresundby
Citat:
Gerth:

Dine ord indikerer din påstand om, at tid og rum ikke er virkeligt, hvor inde og ude ikke eksisterer, når alt er et. Du lyder ligesom, at alt er Gud,WHÅT TU FÅG har du gang i

At tid og rum ikke er virkeligt - har jeg nogensinde sagt det? Nej

Jeg har talt om at tid og rum må tænkes sammen

"hvor inde og ude ikke eksisterer, når alt er et" --- jeg har ALDRIG talt om at alt er et (men det har du derimod)

At jeg lyder som om alt er Gud kan du ikke finde et eksempel på i mine tekster - men tværtimod er dine tekster fyldt med en sådan tankegang


-0-0-0-

Og iøvrigt stjæler du tanker og ideer fra mig som en anden debattør her på stedet også gør det.

Hvis man bliver inspireret af hvad en anden har skrevet så tager man et citat heraf og redegør for hvem der har udtrykt disse tanker - hos hvem man har fundet disse tanker udtrykt.

-0-0-0-

Man kan umuligt snakke med dig fordi:

Du lever ikke i samspil og udveksling med virkeligheden - men du lever i din forskruede sære bevidsthed om tingene

Vi andre må gøre os erfaringer med verden omverdenen virkeligheden og os selv for at forstå tingene - men du gør dig ingen erfaringer med hverken dig selv eller virkeligheden omverdenen eller med dig selv i samspil og udveksling med virkeligheden omverdenen.

Du opdigter bare - bygger bare en opdigtet forestillingsunivers op inde i dig selv.

Hvorfor betyder ERFARINGER og studier og lærdom og undervisning uddannelse ikke noget for dig?

Fordi du lever i din egen subjektivitet bevidsthed og opdigtede forestillingsverden.

Hvordan kan vi mennesker komme fri af vores små psykotiske måde at erfare virkeligheden på? Jo gennem at vi gør os erfaringer med noget og nogen i vores omverden. Altså vi skal omgås og bøvle og arbejde med tingene for at vi gør os de nødvendige erfaringer vores forståelse tingene bygger på.

Som om du er blevet glad for din psykose - hvordan du har det og oplever tingene i dit eget hoved (bevidsthedsliv) og så nægter du at ville lære nyt - tage imod nye erfaringer gennem uddannelse studier eller arbejde der kunne modne dig og give dig forstand så andre mennesker kunne få et udbytte af at lytte til dig.

Det kan ikke være korrekt at almindelige forstandige mennesker skal bruge krudt på at forstå dig der lever i din egen subjektivitet bevidsthed. Dette er en opgave for psykiatrien psykologien og ja dine kontakt personer at holde øje med hvornår alting smelter sammen inde i hovedet på dig.

-0-0-0-

Du vil have at vi (kollektivet) skal forstå dig

Men sådan vender tingene ikke - det er dig der skal forstå kollektivet (hvad vi igennem årtusinder ved fælles anstrengelser og dyre købte erfaringer er nået frem til) og du kan ikke bidrage med noget før du har forstået hvad kollektivet har forstået - derfra kan du måske hvis du er godt begavet og har stor erfaring indenfor et område bidrage med noget.

Men du gider bare ikke trække i arbejdstøjet og gøre en indsats med os andre.


Kunne du ikke godt lade være med at ødelægge alle tråde/emner med dine lange lange religiøse skøre tekster der ikke har noget at gøre med trådens emne.

Kan du ikke være i samtale og debat med andre?

Hvis du har brug for at komme ud med - af med - dine skøre religiøse ideer kunne du så ikke oprette et nyt emne. Som det er nu fylder du for meget - husk de fleste kan ikke finde hoved og hale i hvad du skriver - det er meningsløs og intetsigende religiøs snak hvor du har givet dig selv en hovedrolle som den helt store åbenbaring verden behøver. Det er iøvrigt et kendt symptom blandt psykiske syge at de tror de er noget ganske særligt i religiøs sammenhæng.

Men det religiøse spirituelle åndelige er en videnskab - et fag - som alt andet og man kan ikke bare sådan udnævne sig selv som noget særligt - om man er noget særligt afhænger af om det man skriver siger taler og gør - giver mening og har en værdi eller nytte for kollektivet.

Prøv at skriv en bog - du får ingen læsere hvis det du skriver er som det vi læser af dig og som det du skriver på Facebook - det er nemlig religiøs langt langt ude tågesnak.

Jeg troede på dig i starten - at her var et eksempel på RECOVERY - hvor Helligånden havde formået at hjælpe dig - du havde oplevet hendes HEALING POWER - helbredende kraft.

Men som tiden gik blev det tydeligt at du intet anede om Helligånden. Og det tydeligvis var noget helt andet privat i dig selv primitiv energi der dækkede over dit ord begreb helligånd.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#36499 - 22/07/2022 21:21 Re: Troen på Ånder og Guder [Re: Gerth]
Gerth Online   content
veteran
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 3124
Sted: Odense, Danmark
En problemstilling til løsning før jeg poster emnet i Facebook:

Der er kristne, som kalder Logos for Kristus som Ordet og andre Gud. Ordet var før skabelsen og mennesket Jesus. Åndsvidenskaberne beskriver ånd som kun fornuft (logik) og den rationelle intelligens sådan anderledes en Helligånden, hvilken vel dog også har etik/moral om kærlighed? Hans K nævner Paulus som tænkningens Apostel.
Hvem/hvad/det-den slags ånd er logos? Hvordan er hellig ånd billedet på bevidsthed så, der handler om en kontakt mellem mennesket og Det guddommelige men uden sit eget selv?Redigeret af Gerth (22/07/2022 21:27)
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
#36510 - 23/07/2022 11:31 Re: Troen på Ånder og Guder [Re: Arne Thomsen]
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7066
Sted: Sydsjælland
I fortsættelse af mit første indlæg i denne tråd, hvor jeg omtalte en bog på internettet om ånder og guder, dette:
Citat:
Kort sammendrag af bogen: Troen på Ånder og Guder fra 1897:
Bogen er på 60 sider, og den starter med at søge svar på spørgsmålet:
Hvorledes er Troen pa Sjæle og Ånder opstået?
Det første den fastslår er:
Vilde og barbariske Folk har aldrig lært rigtig at skelne drøm fra virkelighed.
Alt levende har en sjæl som ikke forsvinder med døden.
I drømme kan sjælen forlade en og være aktiv, men vender tilbage når man vågner.
Sjæle, der har mistet deres legeme kan tage et andet legeme i besiddelse.
Sjælevandring er derfor ganske naturlig.
Man kan blive besat af en fremmed ånd som kan uddrives af ”medicinmanden”
Også solen, månen, ilden i naturbrande, storme, floder osv. er besjælede væsener.
Al virke og bevægelse i Naturen må være udslag af levende Sjæle.
Citat på nudansk:
Vi har nu set den ganske naturlige og logiske oprindelse til antagelsen af de mange sjæle, der fæster bo i legemer af mennesker og dyr, i planter og ting, men ofte forlader dem for kortere eller længere tid (i søvn, besvimelse og død) for at vandre frit om eller tage bolig i et andet legeme – set at vi ikke har med noget overnaturligt at gøre, men med en barnlig videnskabelig hypotese, der virkelig forklarer en masse sjælelige foreteelser fyldestgørende, så længe man ikke har lært at skelne mellem subjektive og objektive sansefornemmelser, men mener, at drømmebilleder, mareridt, hallucinationer og visioner fremkaldes af ting i omverdenen og er lige så ”virkelige” som den vågne og normale tilstands sansningsbilleder. Ganske på samme måde har de sjæle, der skydes bag om naturforeteelserne, deres oprindelse ikke i nogen som helst mystik – men i barnlige kulturtrins trang til forståelse og forklaring.
Ret ejendommeligt er det at se, hvorledes sjæleteorien og de deraf afledede forestillingsgrupper – der løste fra deres sammenhæng ser så absurde og regelløse ud som noget – indeholder den simpleste og mest nærliggende forklaring på spørgsmål, der til alle tider vil tvinge sig frem og fordre svar. En forklaring så nærliggende, at den med en naturlovs regelmæssighed og ensartethed har formet sig ganske på samme måde i hjernerne på de forskelligste folkeslag hen over jorden.

Citat slut.
Min kommentar:
Jeg er enig med forfatteren i, at det jo egentlig er ganske naturligt – når man ikke ved andet – at tildele alt omkring sig en sjæl som ens egen. En sjæl: Dét man opfatter som sig selv som andet end legemet.
I det primitive menneskes verden, hvor der er al mulig grund til frygt, er det så selvfølgelig vigtigt at stå sig godt med alle de andre "sjæle".
Når jeg tænker tilbage til min egen tidlige barndoms opdagelse af verden omkring mig, var det vist egentlig lidt på samme måde.
Og når jeg tænker på, hvordan vi mennesker i dag behandler "klodens sjæl" giver det jo stof til eftertanke.
Slut på første del.


M.v.h. Arne Sandhedens mirakel: Verdens Væren. Agnostisk pan"teist" - ydmyghed, mådehold, harmoni, empati, omsorg, kærlighed smiler heart
Top Svar Citer
#36515 - 24/07/2022 03:43 Re: Troen på Ånder og Guder [Re: Gerth]
Gerth Online   content
veteran
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 3124
Sted: Odense, Danmark
En problemstilling til løsning før jeg poster emnet i Facebook:

Der er kristne, som kalder Logos for Kristus som Ordet og andre Gud. Ordet var før skabelsen og mennesket Jesus. Åndsvidenskaberne beskriver ånd som kun fornuft (logik) og den rationelle intelligens sådan anderledes en Helligånden, hvilken vel dog også har etik/moral om kærlighed? Hans K nævner Paulus som tænkningens Apostel.
Hvem/hvad/det-den slags ånd er logos? Hvordan er hellig ånd billedet på bevidsthed så, der handler om en kontakt mellem mennesket og Det guddommelige men uden sit eget selv?
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
#36553 - 27/07/2022 18:03 Re: Troen på Ånder og Guder [Re: Arne Thomsen]
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7066
Sted: Sydsjælland
Ved fortsat læsning af den gamle bog afklares det, at de fleste sjæle eller ånder er ”onde”, men som vi mennesker begynder at udvikle helt små samfund – stammer og landsbyer – der senere bliver stadigt større og teknisk udviklede, bliver vi bedre til at beskytte os mod ”åndernes ondskab” – ja vi begynder at stifte forbund med ånder.

I åndeverdenen begynder der at komme et hierarki, og det fører til at de øverste ånder bliver til guder, som man kan ofre til.

Bogens forfatter konkluderer:
Guden er overalt kun en videre udviklingsform af den beskyttende Sjæl.
Og blandt guderne kommer der også et hierarki.

Forfatteren skriver:
Udviklingen af kongeguder og verdensguder er i almindelighed et produkt af gentagne politiske sammensmeltninger, der ender i et verdensmonarki.
og
I den profetiske litteratur ser vi gradvis landsguden Jahve forvandle sig til en verdensgud, der er de fremmede Guder ganske overlegen eller endog den eneste eksisterende gud.
og
Medicinmændenes, digternes og kunstnernes billeder af åndeverdenen er altid afspejlingen af kendte Forhold her på Jorden — i Almindelighed fantastisk forstørrede og vilkårlig kombinerede.
og
Hvis okser og løver havde hænder og kunde danne billeder ligesom menneskene, ville de fremstille deres guder som okser og løver.

Min kommentar:
De dominerende verdensreligioners Gud er almægtig og god.
Alligevel oplever vi dét, vi kalder ”det onde”.
Er mon ”det onde” en snæversynet egoistisk illusion?
(Kristendommen katolske præster uddriver stadig onde ånder)

Universet (siden Big Bang) menes at være godt 13 milliarder år gammelt, og vi mennesker (Homo sapiens) menes kun at have eksisteret her på denne klode i ca. 300.000 år – altså kun i et glimt af denne verdens historie.

Jeg har ofte tænkt på, hvordan det mon er at være et træ. Jeg ved meget om dets biologi, men jeg erkender, at jeg aldrig lærer dets væren at kende.

Jeg har fornemmet det guddommelige i Sandhedens Mirakel: Verdens Væren, men hvordan det guddommelige er, det ved jeg jo godt, at dét får jeg aldrig at vide.
Og hvorfor søge sådan viden? Det er jo ikke dét, min væren handler om 😉

M.v.h. Arne Sandhedens mirakel: Verdens Væren. Agnostisk pan"teist" - ydmyghed, mådehold, harmoni, empati, omsorg, kærlighed smiler heart
Top Svar Citer
annonce
Side 3 af 4 < 1 2 3 4 >


Seneste indlæg
Videregivelse af hemmeligheder
af ABC
08/12/2023 21:55
Studiekredsen...
af ABC
08/12/2023 15:39
Gud er Kærlighed
af ABC
08/12/2023 14:09
SUPERBØSSERØV TIL PENGESEX
af Hanskrist
07/12/2023 12:31
Hvad HansKrist dog skriver
af Hanskrist
06/12/2023 07:43
Nyheder fra DR
Amerikansk stjernespiller slår scorings..
08/12/2023 23:04
USA nedlægger veto og blokerer for krav..
08/12/2023 21:57
Retssag mod Marine Le Pen for misbrug af..
08/12/2023 21:02
Seks teenagere dømt for deres rolle i d..
08/12/2023 20:59
Europol: Terrortruslen mod Europa er sk..
08/12/2023 20:44
Nyheder fra Religion.dk