annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15536443
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2372315
Et andet syn 1980797
Jesu ord 1518396
Åndelig Føde 1465686
Galleri
Tiger den HansiKristi-lige af slagsen
Hvem er online?
1 registreret (1 usynlig), 331 gæster og 283 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 3 af 20 < 1 2 3 4 5 ... 19 20 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#34489 - 19/01/2022 06:57 Re: Hvad er JESUS KRISTUS kendt for? [Re: ABC]
Jørgen Primdahl
Uregistreret

Beviser alt det at Gud er treenig ?
Top Svar Citer
#34490 - 19/01/2022 12:12 Re: Hvad er JESUS KRISTUS kendt for? [Re: ]
ABC Offline
veteran
Registeret: 09/08/2015
Indlæg: 5370
Sted: Vanløse
Hej Jørgen (fred være med dig)

Hvad taler vi om...

https://vandrermotlyset.net/Treenighetsdogmets%20utvikling.html

Citat:
XXIII. Forekommer Treenighedsbegrebet i det Nye Testamente?

Hvis Treenigheden var en ægte og oprindelig Bestandel i Kristendommen, og hvis Jesus havde lært det til sine Disciple, saa skulde man vente at finde det ofte og klart udtrykt i det nye Testamente, Og de Kapitler eller Vers, som indeholdt denne Lære, maatte naturligt være at finde mellem de mest troværdige og tilforladelige Dele af Bibelen. Men saadan er det jo slet ikke´. Der plejede at være kun to, siger og skriver to, Steder i det N. T., som indeholdt Udtrykket "Faer, Søn og Helligaand", eller hvad der svarede til det. Det ene Sted var 1. Joh. Brev 5. Kap. 7.-8. Vers, sim i den gamle Bibeloversættelse lød: "Thi de er tre, som vidne i Himlen: Faderen, Sønnen (Ordet) og den Helligaand, og disse tre er eet; og de er tre, som vidne paa Jorden: Aanden, Vandet og Blodet; og disse tre gaar ud paa eet." Men det er paavist, at Ordene: "i Himlen: Faderen, Sønnen og den Helligaand, og disse tre er eet; og de er tre, som vidne paa Jorden:" var indskudt i det 5te Aarhundrede i den latinske Oversættelse og altsaa var rent og skært Falskneri. Disse Ord er derfor fjernede fra de nyere Bibeloversættelser.
Der er derfor kun een Treenighedstekst tilbage, og den er i Matthæus Evangeliets 28de Kap. 19de Vers: "Gaar derfor hen og gør alle Folkeslagene til mine Disciple, idet I døber dem i Faderens og Sønnens og den Helligaands Navn, og lærer dem at holde alt, hvad jeg har befalet eder; og jeg er med eder alle Dage indtil Verdens Ende." Disse Ord siges at være talt af Jesus under en af hans Aabenbarelser for Disciplene efter hans Opstandelse. Ord, som tillægges en Mand efter hans Død, vil altid være tvivlsomme; men her har vi andre Grunde til at holde Treenighedsformlen i den for et Falskneri. Først synes det underligt, at Disciplene ikke gjorde, hvad Jesus saa bestemt befalede; thi ifølge Apostlenes Gerninger døbte de altid i Jesu Navn, som de aldrig havde hørt andet befalet. Men dernæst citerer kristne Forfattere som Origenes og Eusebius fra Cæsaræa (der var Kirkens første store Historiker) ofte dette Skriftsted uden Treenighedsordene. I Eusebius´ talrige Skrifter citerer han dette Skriftsted i alt 18 Gange. De 15 Gange, det forekommer i Skrifter før Nikæamødet Aar 325, er der ingen Treenighedsord; efter dette Møde er Treenighedsordene føjet til i de tre Citater, der forefindes. Det synes altsaa klart, at Bibelhaandskrifter før Nikæamødet ikke havde denne Treenighedsformel.

Så er der det med missionsbefalingen...

http://www.religionrevised.com/missionsbefalingen/

Har vi brug for en åbenbaring...

https://vandrermodlyset.dk/kommentar-xxv/

Citat:
Under Paaskemaaltidet sad Jesus og hans Apostle ved smaa lave Borde, der var stillet saaledes sammen, at de dannede et fælles aflangt Bord. Skønt Jesus ofte deltog i Maaltider, hvor Deltagerne spiste liggende paa Løjbænke, skete dette aldrig, hvor han selv var Vært; alle sad da paa en Art høje Skamler eller Taburetter, som det var Skik og Brug i hans Fødeby Nazareth.
Af Jesu Samtale med Apostlene under Maaltidet er i Ardors Beretning kun medtaget det, der kan have en almenmenneskelig Interesse; den er derfor kun gengivet i Brudstykker.
I sin Afskedstale til Apostlene, efter at han havde paabudt dem at forkynde hans Lære, paalagde han dem ogsaa at forkynde den for Hedningene; men han opfordrede dem ikke til at døbe de omvendte, som det fortælles i Evangeliet.
Paabudet om Hedningemissionen skete saaledes ved Afskeden og ikke, som det urigtig meddeles i Evangeliet, ved Jesu Tilsynekomst efter Døden.
Men da Jesus gav Apostlene dette Paabud, tænkte han kun paa de nærmest omboende ikke-jødiske Folkeslag, samt paa Grækerne og Romerne, hvis Tilbedelse af de mange Guder var ham velkendt.
Paa Jesu Tid var Verden meget lille; følgelig kunde han i sin Tanke kun rumme de menneskelige Væsener, hvis Tilværelse han havde Kendskab til. Derfor kan Hedningemissionen, saaledes som den ofte er bleven og ofte bliver praktiseret, ikke komme i den rette Samklang med Jesu Tanke, da han ikke havde det ringeste Kendskab til Jordens lavt- og laveststaaende Folkeracer, blandt hvilke Kristendommen i de sidste Aarhundreder er forsøgt indført ved et omfattende og tit farefuldt Missionsarbejde. Endnu mindre kan...

Tikka har desuden stillet dig nogle interessante spørgsmål...

Your friend forever

Jan
_________________________
I Vandrer mod Lyset står der, at kun de tålmodige er brugbare, og det kan jeg godt følge...
Top Svar Citer
#34492 - 19/01/2022 14:43 Re: Hvad er JESUS KRISTUS kendt for? [Re: ABC]
ABC Offline
veteran
Registeret: 09/08/2015
Indlæg: 5370
Sted: Vanløse
Hej Jørgen (fred være med dig)

Noget helt andet...

https://www.jw.org/da/jehovas-vidner/ofte-stillede-sp%C3%B8rgsm%C3%A5l/jehovas-vidner-hvorfor-ingen-blodtransfusion/

Interessant. Men er der ikke tilfælde, hvor den eneste løsning er blodtransfusion? Hvad med at donere blod til andre og redde deres liv? Har I misforstået skrifterne? Der er også det med organer...

https://www.etik.dk/organdonation/de-store-verdensreligioner-st%C3%B8tter-organdonation

Citat:
Jehovas Vidner er en af de religioner, som har været stærkt imod organdonation og til dels stadig er det. Trossamfundet har tidligere sammenlignet organdonation med kannibalisme, blandt andet i sit blad Vagttårnet i 1967, hvor argumentet var, at transplantation i princippet ikke adskiller sig fra at spise menneskekød. Siden har man ophævet forbuddet mod transplantation, og i Vagttårnet i 1980 skriver trossamfundet, at man kan argumentere for, at organtransplantation er anderledes end kannibalisme, eftersom donoren ikke er dræbt for at skaffe mad. Vidner kan således holde sig fra organdonation, hvis de betragter transplantation som kannibalisme. Omvendt har de deres frihed til at donere deres kropsdele, hvis de ønsker det.

Livet er vel ikke bare i blodet...

Your friend forever

Jan
_________________________
I Vandrer mod Lyset står der, at kun de tålmodige er brugbare, og det kan jeg godt følge...
Top Svar Citer
#34493 - 19/01/2022 14:57 Re: Hvad er JESUS KRISTUS kendt for? [Re: ABC]
Jørgen Primdahl
Uregistreret

Ja men Forekommer Treenighedsbegrebet i det Nye Testamente?
Top Svar Citer
#34494 - 19/01/2022 15:07 Re: Hvad er JESUS KRISTUS kendt for? [Re: ABC]
Jørgen Primdahl
Uregistreret

Udbredte misforståelser
Myte: Jehovas Vidner har ikke tiltro til medicin og lægebehandling.

Faktum: Vi søger den bedst mulige lægebehandling for os selv og vores familier. Når vi har problemer med helbredet, opsøger vi læger der har ekspertise i at behandle og operere uden brug af blod. Vi er glade for de fremskridt der er sket inden for lægeverdenen. De transfusionsfri behandlingsmetoder der er blevet udviklet for at hjælpe patienter der er Jehovas Vidner, er nu til gavn for alle i samfundet. I mange lande kan alle patienter nu fravælge blodtransfusion og de risici der følger med, som for eksempel blodoverførte sygdomme, immunreaktioner og menneskelige fejl.

Myte: Jehovas Vidner tror at man bliver helbredt ved blot at tro på Gud.

Faktum: Vi praktiserer ikke troshelbredelse.

Myte: Det er meget dyrt at undgå blodtransfusion.

Faktum: Behandlingsmetoder hvor man undgår blodtransfusion, er rentable. *

Myte: Mange Jehovas Vidner, deriblandt børn, dør hvert år fordi de nægter at modtage blod.

Faktum: Der er absolut intet grundlag for en sådan udtalelse. Kirurger udfører regelmæssigt vanskelige operationer som for eksempel hjerteoperationer, ortopædkirurgi og organtransplantationer uden at give blodtransfusion. * Patienter, også børn, der ikke får blodtransfusion, klarer sig normalt lige så godt som dem der får blodtransfusion, eller bedre. * Desuden er der ingen der med sikkerhed kan sige at en patient vil dø fordi han ikke vil modtage blod, eller leve fordi han vil tage imod en blodtransfusion.
Top Svar Citer
annonce
Side 3 af 20 < 1 2 3 4 5 ... 19 20 >


Seneste indlæg
Kærlighedsbevægelsen...
af Anonym
28/03/2024 21:24
Er dette videnskab...
af ABC
28/03/2024 18:17
Ramadan-måneden
af ABC
28/03/2024 18:08
Hvad skal du med Koranen...
af ABC
27/03/2024 13:31
Snyder religionerne?
af ABC
24/03/2024 18:58
Nyheder fra DR
Instruktør bag 'Oppenheimer' bliver rid..
28/03/2024 21:53
Rusland blokerer for FN-overvågning af ..
28/03/2024 21:33
Harvard Universitet fjerner bogbind lave..
28/03/2024 20:48
OL-drømmen var pakket langt væk, men n..
28/03/2024 20:33
Busulykke i Sydafrika tager livet af fle..
28/03/2024 20:16
Nyheder fra Religion.dk