annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15705206
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2383701
Et andet syn 1992932
Åndelig Føde 1529625
Jesu ord 1524671
Galleri
Glædelig Jul og et Godt Nytår
Hvem er online?
2 registrerede Arne Thomsen ,(1 usynlig), 483 gæster og 33 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 157 af 245 < 1 2 ... 155 156 157 158 159 ... 244 245 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#34930 - 25/02/2022 13:28 Re: Åndelig Føde [Re: Arne Thomsen]
ABC
Uregistreret

Hej Arne

Hvad vil du vide om Jørgen Degn...

https://atlantisproductions.dk/?page_id=198

https://vandrer-mod-lyset.dk/kontakt/#page-content

Lidt mere om genvejen...

https://vandrermodlyset.dk/?s=genvejen

Lad os komme op i omdrejninger blinker




Your friend forever

Jan
Top Svar Citer
#34932 - 25/02/2022 14:01 Re: Åndelig Føde [Re: ]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3675
Sted: Nørresundby
Åbenbaringer contra fornuft - de to kilder til erkendelse - men ud over ERKENDELSE så omfatter ÅBENBARINGER også NY VÆREN og NYT LIV = Ny Skabelse (becoming og procesfilosofi). Derfor alle HELBREDELSER i urkristendommen - og den Maslow'ske Selvaktualisering (den menneskelige INDIVIDUATION - altså den enkelte unikke personligheds potentialer igennem Guds Kald - Gud Helligåndens mægtige gerninger med os (Åndsgaverne)) vi finder hos Paulus.




Hvad intet øje har set og intet øre hørt,

og hvad der ikke er opstået i noget menneskes hjerte,

det, som Gud har beredt for dem, der elsker ham,

det har Gud åbenbaret for os ved Ånden. Thi Ånden ransager alt, selv Guds dybder. For hvem ved, hvad der bor i mennesket, undtagen menneskets egen ånd? Således ved heller ingen anden end Guds ånd, hvad der bor i Gud. Vi har ikke fået verdens ånd, men Ånden fra Gud, for at vi skal vide, hvad Gud i sin nåde har givet os. Og om dette taler vi ikke med ord, som menneskelig visdom har lært os, men med ord, som Ånden har lært os, og vi tolker det åndelige for åndelige.
1 Kor 2.

Psykoanalysen og især Jungiansk Psykologi arbejder ud fra samme "metode" eller i fuld overensstemmelse med hvad Paulus skriver ovenfor.


-0-0-0-0-0-

Der er nogle principielle rigtige forhold som Jørgen Degn omtaler, men hvad han skriver om åbenbaringer er stadig for spekulativt - ja det er uden krop - det er uden HELBREDELSER - det er for abstrakt og spekulativt.

Nej ÅBENBARINGER er altid konkrete og kropslige biologiske sanselige, fordi ÅBENBARINGER har at gøre med vi menneskers EKSISTENS i vores CENTER COR HJERTE heart hvor det jordiske og himmelske - mennesket og Gud - menneskets ånd og Guds Ånd - igen befinder sig i en kreativ dynamisk sammenhæng og harmoni (som lignelserne om Sønnen og Faderen er et smukke eksempler på).


-0-0-0-0-0-

Alle ÅBENBARINGER beror på en EKSTATISK TRANSCENDENS erfaring - hvor vi overskrider vores almindelige hverdags fornuftighed og bevidsthed.

EKSTASEN betyder vi står ud af os selv - er ude af os selv og noget andet kan gribe os og være inde - fx Gud Helligånden der griber og driver os. Så ingen åbenbaringer uden EKSTASE og TRANCE (trance er også en form for EKSTASE).

Forelskelsen er den EKSTASE de fleste mennesker kender til, her bliver vi mennesker ude af os selv, fri og løse af os selv og noget andet kan derfor være inde, nemlig forelskelsen - den Ny Væren, den nye intensitet med et andet menneske.

Fordi så mange mennesker i vor moderne tid er misbrugere af medicin, alkohol, og hash og narko og ecstacy med flere mange andre stoffer (forbrug og forlystelser og oplevelser) skyldes at mennesket længes efter at kunne blive fri og løs af sig selv (transcendere og overskride sløvhed og de meningsløse trivialiterne og al lunkenhed), men dette kan det moderne menneske ikke ret godt længere fordi det har mistet sin religiøsitet = spiritualitet - fordi det har mistet forbindelsen til de "naturlige" RELIGIØSE EKSTATISKE ÅBENBARINGS ERFARINGER.

To ting skal være opfyldt for at det er en autentisk åbenbaring:

1):

Mennesket erfarer voldsomme nye store sjælskræfter (NYE MOTIVATIONER (ARKETYPER KRÆFTER) = NY STOR MOTIVATION og INSPIRATION og NY MENING) (i kristendommen taler vi om Helligåndens mægtige gerninger med os) - det er disse voldsomme nye sjælskræfter der gør at vi bliver HELBREDT - det vigtigste og det første altid i kristendommen er disse Gud Helligåndens HELBREDELSER og OMVENDELSER = RECOVERY -erfaringer og de SKAL være tilstede for at vi kan sige at vi står overfor en autentisk åbenbaring.

2).

det andet forhold er KREATIVITET - autentiske åbenbaringer medfører altid INDIVIDUATION - den form for Gud Helligåndens mægtige gerninger med os der omtales som Åndsgaverne hos Paulus og de svarer præcist til den humanistiske psykologis - Abraham Marslow's; SELVAKTUALISERING og ja i Jungiansk Psykologi taler vi om INDIVIDUATION - dannelse og personligheds udviklingen her.



Kære Hans-Kristian Hindkjær det lyder som om det er til at tage og føle på?

ja det er konkret - det er jordnært - det er praktisk kropsligt jordisk - det er fysik eller fysisk kropsligt konkret - men pga det er EKSTATISK er det vi mennesker i vores KOSMISKE TOTALITET - i vores CENTER = COR = HJERTE = EKSISTENS og samhørighed naturen, kosmos.


For dig er det ikke svært at forstå eller forklare?

Nej.

Også derfor jeg siger vi ikke må gøre tingene sværere end de er at forstå.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#34933 - 25/02/2022 15:08 Re: Åndelig Føde [Re: ]
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7209
Sted: Sydsjælland
Hej Jan.
Jeg ser, at jeg egentlig ikke har brug for mere oplysning om hverken Jørgen Degn eller Vandrer mod Lyset.
De hævder, at de har den eneste sande åbenbaring, og det skal de jo have lov til.

Som jeg se det, er forsøg på indsigt i det guddommelige ikke vi menneskers opgave.
Jeg mener, at alene dét at opleve verdens væren som et guddommeligt mirakel er fuldt tilstrækkeligt.
Jeg mener, at det er, hvad enhver kan opleve, og der er vel hverken religioner eller videnskab, der modsiger.
Og med dét som grundlag ligger det jo lige for, synes jeg, hvad der er vi menneskers opgave - mens vi er her.

M.v.h. Arne agnostisk pan"teist" - ydmyghed, mådehold, harmoni, empati, omsorg, kærlighed smiler heart
Top Svar Citer
#34934 - 25/02/2022 15:13 Re: Åndelig Føde [Re: Hanskrist]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3675
Sted: Nørresundby
kære HansKrist det er så skønt at høre på hvordan du præsenterer os for kristendommen

hos dig er der ingen moralsk fordømmelse eller i det hele taget ingen prædiken moral - ingen ideer om at mennesket skal være sådan og sådan (at vi skal være selvudslettende ydmyge og artige flinke skole elever - nej KREATIVITET og vældig stor kraft og energi står centralt) - ja dit evangelium - glade budskab (kristne forkyndelse) er den NYE SKABELSE - DEN NY VÆREN og VIRKELIGHED:

det er begivenheden KRISTUS: den Gud Helligåndens Ny Væren og VIRKE/VIRKELIGHED ind i verden ved mennesket Jesus - du kerygmatisk råber ud i verden til os andre.

Den stærkeste SPIRITUALITET nogensinde hørt fremført og det endda i vor new age tid hvor alt drejer sig om spiritualitet og så kommer du og viser at den URKRISTNE PAULINSKE SPIRITUALITET overgår alt new age er kommet med de sidste godt hundrede år. Vandre mod lyset og Nu'ets Kraft er blodfattigt blegt og livløst ved siden af lige så meget som det er omsonst gold spekulation.


ej heller hos dig finder vi noget overtroisk eller overtroet og overindlært fra Bibelen vi skal tro på. Så du laver eller skaber ikke en fordobling af virkeligheden, som om der skulle være en overnaturlig oversanselig virkelighed mere sandt end vores jordiske kropslige biologiske sanselige. Tværtimod for dig så bekræfter alle Gud Helligåndens mange mægtige gerninger og ÅBENBARINGER vores konkrete fysiske kropslige biologiske sanselige kosmiske i verdens værens tilstedeværelse. JA

dette skyldes at i KRISTUS er det jordiske og himmelske, mennesket og Gud, menneskets ånd og Guds Ånd forenet. Det er vi mennesker i vores KOSMISKE TOTALITET der er til at tage og føle på - nemlig har det at gøre med vores fysiske kropslige biologiske sanselige AKTIVE PARTICIPERENDE = ARBEJDENDE i verdens værens tilstedeværelse (dasein: Heidegger) hvor vi er drevet og grebet af Gud Helligånden og alle hendes mægtige gerninger med os fyldt med Ny Motivation - Stor Inspiration og fyldt med Ny Mening - men ikke mindst med mægtige sjælskræfter - NY ENERGI og STOR KRAFT - NYT LIV - derfor alle HELBREDELSERNE og disse store vækkelser og omvendelser urkristendommen er så fyldt med.

KRISTUS der er så fyldt med ANSIGT og FORHJERNE' SYNER - at vi ser og forestiller os fremtiden - hvordan vi får KRISTUS til at blive alt i alle - ikke bare i vores eget liv men også i andres liv.

Vigtigst er vores æstetiske SMUKKE KARISMATISKE ekspressive livfulde ANSIGTS UDSTRÅLING og FORKLARELSE - hvormed vi smitter andre mennesker med den EKSTASE og GLÆDE og LIVLIGHED og EMOTIONALITET der hører KRISTUS til som det vores Guds Ansigt og personlighed vi vender ud mod næsten - da KRISTUS i os giver sig til næsten - de mennesker vi møder på vores vej som den NY VÆREN der er så fyldt med jubel hymner sang og musik og GLÆDE og GODT HUMØR.

det glade budskab er det glade vanvid fra guderne af:

"Vanvid [er] skønnere end fornuft ifølge de gamles vidnesbyrd, eftersom vanviddet kommer fra guderne, mens fornuften er menneskeværk," skrev Platon jo også

og Paulus forstod alt dette

selvfølgelig er det vanvid - er det skørt - ja hvis vi ikke bliver som små børn igen kommer vi ikke til at erfare de ting jeg taler om


HUMØR er den størrelse vi med stor fordel kunne vælge at forstå Paulus ud fra.

Paulus er overhovedet ikke depressivt eller trist i humør og stemning - hvad der kender Paulus og kristendommen er det gode HUMØR - kristendommen er den mest HUMØRFYLDTE SPIRITUALITET verden nogensinde har set

HUMØR og SPONTANITET er den kristne SPIRITUALITETS DNA --- alt det sangen og musikken står for i de kristne gudstjenester

kristendommen er det mest GLÆDELIGE og LIVSBEKRÆFTENDE der nogensinde er dumpet ned i menneskehedens turban -

dette HUMØR og denne SPIRITUALITET er = KRISTUS IMPULSEN ind i verden = begivenheden Kristus, den Gud Helligåndens Ny Væren og Virke Virkelighed ind i verden ved mennesket Jesus - Kirken og Guds folk - Guds børn her på jorden.

HUMØR = PSYKOLOGI i en nøddeskal = SPIRITUALITET
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#34935 - 25/02/2022 16:27 Re: Åndelig Føde [Re: Hanskrist]
ABC
Uregistreret

Kære HansKrist

Kom nu op i omdrejninger...

https://vandrermodlyset.dk/ardors-beretning-11/

https://vandrermodlyset.dk/kommentar-xi/

Har du læst alle de forkerte bøger ler blinker halvfuld




Your friend forever

Jan
Top Svar Citer
annonce
Side 157 af 245 < 1 2 ... 155 156 157 158 159 ... 244 245 >


Seneste indlæg
Tanker - idéer - visioner.
af Anonym
27/04/2024 16:10
Kommunikation på Trosfrihed.dk
af Anonym
27/04/2024 09:52
Vigtige præciseringer
af somo
27/04/2024 08:22
Min ”religion”
af Anonym
27/04/2024 07:03
Lad os undersøge islam...
af ABC
23/04/2024 11:48
Nyheder fra DR
Store mængder kokain fundet i banankass..
27/04/2024 16:14
20 soldater dræbt i Cambodja ved eksplo..
27/04/2024 15:51
Støttedemonstration vil have Spaniens p..
27/04/2024 15:26
Danske badmintonkvinder åbner Uber Cup ..
27/04/2024 15:24
Svensk politi siger, at de besøgende ti..
27/04/2024 15:05
Nyheder fra Religion.dk