annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 8160224
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 1640534
Et andet syn 1516587
Jesu ord 1136384
Den Evige Filosofi 938926
Galleri
Efter en tur i Vesterhavet
Hvem er online?
1 registreret (1 usynlig), 63 gæster og 20 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 78 af 111 < 1 2 ... 76 77 78 79 80 ... 110 111 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#33281 - 14/09/2021 17:39 Re: Åndelig Føde [Re: Anonym]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 6152
Sted: Sydsjælland
Hej Thomas.
Jeg har ladet lidt tid gå - i overvejelser om udviklingen i vores dialog.

For at sige det kort, så føler jeg mig mistænkeliggjort af dine - for mig at se - mange besynderlige mistydninger af mine indlæg.

Når jeg f.eks. føler mig inspireret til ydmyghed, så "tyder" du dét som pral - eller noget i den retning.
Og når jeg søger at gøre mit standpunkt helt enkelt og klart med ordene:
Citat:
I øvrigt er jeg tilhænger af den totale trosfrihed - altså at jeg respekterer andres tro - så længe den ikke direkte skader medmennesker - og tillige friheden til at ytre sig herom.

I den sammenhæng er det min tro, at total fordomsfri oplevelse af det guddommelige fører ethvert menneske til kærlighed - og at mere indviklet er det ikke.
Så påstår du noget i retning af, at jeg modsiger mig selv - dog uden at klarlægge, hvordan du kommer til den opfattelse.

Jeg kan ikke undgå at få en fornemmelse af antipati fra din side, når jeg hævder, at min holdning - ud fra mine egne oplevelser - her forsøgt endnu klarere formuleret - er:
En totalt fordomsfri indstilling til det guddommelige kan muliggøre oplevelsen af det guddommeliges væren, og dette kan føre til kærlighed.
Det er så kærligheden, der er i fokus - ikke spekulationer om det guddommelige.

Jeg kan se, at du har opfattet, at jeg respekterer, at du har en helt anden opfattelse af det guddommelige.
Men jeg kan ikke se, at du respekterer min.

De "problemer" du hævder at se med min position, og som fører dig til konklusionen: "Volapyk", de er dine problemer - ikke mine.

Jeg ser, at du i et efterfølgende indlæg skriver:
Citat:
Denne verden menes dog at have en begyndelse i Big Bang.
Begyndelse, nå da, men hvad var det, der "bangede"? blinker

M.v.h. Arne agnostisk pan"teist" - ærbødighed, nøjsomhed, empati, harmoni og kærlighed smiler heart
Top Svar Citer
#33282 - 14/09/2021 18:05 Re: Åndelig Føde [Re: Arne Thomsen]
Anonym
Uregistreret

Hej Arne

Jeg har tænkt en hel del på dig. Om du er ok heart

Jeg har, som jeg hele tiden har sagt, respekt for dig. Også en hel del endda. Du virker kvik, selv om du er en ældre herre. Du virker som om, du har en hel del psykisk stamina og vilje. Samtidig har du haft en oplevelse, som jeg sammen med dig rent faktisk skatter. Jeg skatter, at du har haft den. Og jeg skatter, at jeg har haft en tilsvarende.

Men jeg mener, at du modsiger dig selv, når du siger, at vi mennesker (som du ser det) intet kan sige om Gud. For hvorfra ved du, at Gud har betinget os sådan, at vi intet kan erkende om Gud? Og når du tilføjer, at Gud er ubegrænset (hvilket jeg er enig med dig i), så må det føre til accepten af, at Gud (netop fordi Gud er ubegrænset) godt kan give os sand erkendelse og dermed lade os sige noget om Gud.

Derfor holder det bare ikke - for så vidt vi accepterer, at det guddommelige er det ubetingede, der betinger verden - at sige, at mennesket intet kan sige om Gud.

Længere er den egentlig ikke.

Citat:
Begyndelse, nå da, men hvad var det, der "bangede"?


Nogle ville sige Gud. Andre "det guddommelige". Nogen ville måske endda sige, at det er det, som er "bag verdens væren". Hvad end svaret er, handler det her ikke så meget om Big Bang, men om hvordan du forsøgte at argumentere for følgende:

Citat:
Hvis verden er evig, er vurderinger af verden jo ikke længere uden videre en vurdering af dens "skaber"


Det er på dette punkt, at jeg har forsøgt at gøre dig klar over din - i mine øjne - fejltagelse. Derfor brugte jeg ordene "betinget" og "ubetinget" i stedet for at tale om skabelse, tid og evighed.

Ren dialog. Rene motiver. Ren respekt. For dig, min dialog-ven. Og jeg håber, at vi stadig kan være i dialog. Men jeg respekterer også, hvis du stopper dialogen.
Top Svar Citer
#33283 - 14/09/2021 20:56 Re: Åndelig Føde [Re: Hanskrist]
Gerth Offline
bor her
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 1042
Sted: Odense, Danmark
´JEG´ ER, SOM JEG ER?!

H siger om mig, andre og noget: "Hvad Picasso var indenfor malerkunst er Gerth indenfor litteratur i sit skrift. Gerth ´er´ kirke i verden og sådan kirker (virker), uanset om han vil være ved det eller ej. Mit ærinde var med dette at give Picasso Gerth et skudsmål med på vejen. Denne mærkelige meget originale maler - læs: profet. Gerth er enhver lærer's drøm af en elev på hans vej. Vi er fuldstændigt enige med Jesus Kristus. Hvad nu hvis Gerth ikke vil godtage alt det, som jeg sætter ham i forbindelse med? Tager ham til indtægt for. Hvad nu hvis Gerth ikke ser sig selv, som jeg ser ham? Der bliver ingen ballade, fordi dertil forstår vi hinanden trods alt for godt? Måske der sker en drøftelse af tingene."

Jeg har i min Facebook profil oplyst en hel del om mine oplevelser, som jeg synes særligt afviger fra nutidens normer og det almindelige i samfundet ligesom en online bog.
Engang deltog jeg ved nogle uger i en gruppe, der handlede om bogen ´et kursus i mirakler´, hvor jeg mødte kærligt rare spirituelle personer, hvor en ældre mand overfor os opførte sig ligesom en åndelig lærer. Han sagde om sig selv, at han helt sikkert er vis og oplyst. Jeg ved, at han tidligere på en daghøjskole om personlig udvikling faktisk har undervist om denne bog. Da han sagde, at alt er Gud, så spurgte jeg skeptisk: "Det betyder vel også, at jeg er Gud?" Pludseligt råbte han meget vredt imod mig med et højlydt slag på bordet: "Jeg vil vil ikke være her mere, hvis du skal være hos os, men ellers laver jeg bare en ny gruppe igen et andet sted og tid." En anden sagde lidt senere diskret til mig, at han synes, jeg netop siger hele bogens budskab, hvor sådan ingen adskillelse mellem mennesket og Gud er. D.v.s. at jeg og Gud er med hellig ånd forenet som en´ bevidst eksistens. Også blev hele gruppen i en brændende diskussion imod hinanden delt i to, hvor den ene halvdel ønskede mig væk og den anden tilstede sammen med dem. Derfor forlod jeg det videre til min som sædvanligt alene spirituelle rejse uden skrifterne. Mine skriverier er ikke en ny religion eller bog, fordi den lever jeg selv som, jeg er.

Jeg kommenterer uenig til H: "Ligesom med et førstehåndsindtryk må man også om forudindtagne formodninger vedrørende opfattelsen af hinanden passe på med fordømmelser og dom. Det er muligt, at vi om Biblen har forskellige fortolkninger både angående Jesus og en selv. Jeg mener, at han bliver idag vistnok af kristne blandt andet kaldt for konge, ypperstepræst, profet og den salvede (Den udvalgte). Idag med Helligånden er folket istedet ligesådan lige, men det forstås kun billedligt. Da nogen spurgte Jesus, om han som identitet var fra Nazareth - Guds søn - Messias, da svarede han lignende profeten Moses´ gud: ´Jeg er den, jeg er.´ Det evige selv ligesom guddommen er noget andet end denne midlertidige verden og menneskehed. Du forsøgte måske at give mig et motiverende formål, men det kan ingen, fordi kun Det guddommelige ved bedst inklusiv mig om, hvad meningen med mit livs kald er. Om i diagnosticerer mig som gal eller kan li mig som genial, det bestemmer ikke min skæbne. Jeg lover enhver, at bliver du klogere på mig, så genkender du ydermere en guddom i dig selv."

Tidligere for cirka over tre år siden før min fyrre år alders pagt fattede jeg ikke jeres flirt, komplimenter og ros på grund af for lav selvtillid, fordi jeg dengang der opfattede mig selv som værende en forkert lort. Idag med et højt selvværd (sundt ego) takker jeg for ægte god omtale på Jorden, hvilket også er min hyldest til den evigt elskede i Himlens (guds) rige. Det er belønningen. Desuden i mine tekster praler jeg ikke om andres forbavsende reaktioner. Flere af mine bekendte er ligeglade med Biblen og dermed inklusiv for mig overraskende livs relateret åbenbaring om GT og NT, men selvfølgeligt er ham Jesus stadig en vigtig del af kulturens fortællinger, hvor en del af min rolle er ligesom Kristi genkomst gaven til alle. Helligånden, Talsmanden: Minder jer om dåbens betydning og Ordet om kærlighed.


Redigeret af Gerth (14/09/2021 21:21)
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
#33284 - 15/09/2021 00:05 Re: Åndelig Føde [Re: Anonym]
Gerth Offline
bor her
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 1042
Sted: Odense, Danmark
Lige inden min pagt med Det guddommelige om Helligånden ligesom et ægteskab eller rigtig konfirmation følte jeg alene i fyrre dage fristelsen til rollen som djævlens advokat, men på denne dag kæmper jeg kun i den gode sags tjeneste.

Arne: "For mig er det sådan, at jeg hælder mest til, at verden er evig."
Han lyder selvmodsigende, fordi tidligere har han sagt om det mirakuløse ved nuet i virkeligheden, at en dag forsvinder hele universet, så hvorfor vide så meget om det hele i verden?

Arruh ligeså underligt er det også afklarende (afslørende) - Lige efter ovenstående ytring af ´mig´, så ser jeg Arnes sjovt nok kritik til nogen: "At gøre Trosfrihed.dk til et forhørs - eller eksamens-lokale - det er jeg ikke med på." Derfor opfatter jeg det altså som et kompliment, da Hans kaldte mig for mærkelig...´mystisk´. Det havde været blasfemi, hvis jeg beskriver min nu og her oplevelse af sandheden. Det er heller ikke det vigtigste, fordi jeg er eksemplet på dette. Evig kærlighed bliver aldrig for kedeligt og altid fascinerer.
Jeg var lige ved at sige: ´Der bliver godt nok skudt med kanonerne, men det er faktisk istedet tid til et festligt fyrværkeri´...med dog al respekt for - Stop CO2 overforbruget. Tak sammen os og guddommen!


Redigeret af Gerth (15/09/2021 00:43)
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
#33285 - 15/09/2021 01:42 Re: Åndelig Føde [Re: Gerth]
Gerth Offline
bor her
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 1042
Sted: Odense, Danmark
Afrundning:

Da Jesus snakkede om jødernes gud som jeg, blev han muligvis misforstået, fordi egentligt ærede han jo på den måde den kristne Gud.


Redigeret af Gerth (15/09/2021 01:48)
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
annonce
Side 78 af 111 < 1 2 ... 76 77 78 79 80 ... 110 111 >


Seneste indlæg
Gerth Drost
af Gerth
17/10/2021 02:17
Åndelig Føde
af Arne Thomsen
16/10/2021 12:12
tegn og begivenheder / beviser på islam
af somo
12/10/2021 07:15
Slet min profil
af Gerth
06/10/2021 22:32
Gennemsigtighed og troværdighed af faktiske fakta
af somo
27/09/2021 07:45
Nyheder fra DR
Løkke vil skære i SU'en og gøre bolig..
16/10/2021 22:51
Michael Laudrup er kåret som den størs..
16/10/2021 22:45
Rigmand dømt for mord tidligere på uge..
16/10/2021 22:25
Jesper Bank er blandt de 125 største sp..
16/10/2021 21:30
Lavaflod ødelægger 1.817 bygninger på..
16/10/2021 21:00
Nyheder fra Religion.dk
Er gudforældre en protestantisk eller k..
31/08/2021 12:17
Må præsten selv vælge bibeloversætte..
27/08/2021 07:54
Hvordan skal en lærer håndtere, når f..
19/07/2021 06:00
Hvad mener buddhismen om genmanipulation..
06/07/2021 08:25
Hvordan opdrager man bedst sine børn, n..
28/06/2021 06:00