annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15705206
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2383701
Et andet syn 1992932
Åndelig Føde 1529625
Jesu ord 1524671
Galleri
Rødhus i januar
Hvem er online?
1 registreret Arne Thomsen 472 gæster og 35 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 21 af 24 < 1 2 ... 19 20 21 22 23 24 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#31729 - 19/03/2021 18:28 Re: Adam og Eva [Re: RoseMarie]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3675
Sted: Nørresundby
Da jeg surfede forbi trosfrihed var jeg igang med at høre Iben Maria Zeuthen "Tal til mig" med Michael Falch

Det dejligste menneske tænkes kan er Michael Falch, hvilket jeg også har fået fortalt ham og det fik jeg et stort ❤️ hjerte for at sige. Nyder meget at mennesker magter at ta imod ros og kærlige tanker og hilsner.

Nå men måske vi burde være flere der formår en Falchredning - som Paulus og som Michael Falch.

Michael Falch siger livet med Gud er lig med ren praksis, og deri er jeg ganske enig og har da også beskrevet det sådan her på trosfrihed og andre steder gang på gang.

Paulus siger det samme 1 Kor 2, og Jung og Jung's psykologi eller individuation's psykologi, hævder det samme hvorfor da også Jung henviser gang på gang til 1 Kor 2. Det glædelige var at jeg begyndte at hævde hele Jung's psykologi hviler på den samme antagelse som Paulus hævder i 1 Kor 2, og på det tidspunkt anede jeg ikke at Jung var så glad for 1 Kor 2 (forstår godt at Jung elsker 1 Kor 2 (da det er en stor bekræftelse jungiansk psykologi, men var ikke klar over at Jung havde bemærket dette sted hos Paulus))

Citat:
1 Kor 2:

Hvad intet øje har set og intet øre hørt,

og hvad der ikke er opstået i noget menneskes hjerte,

det, som Gud har beredt for dem, der elsker ham,

det har Gud åbenbaret for os ved Ånden. Thi Ånden ransager alt, selv Guds dybder. For hvem ved, hvad der bor i mennesket, undtagen menneskets egen ånd? Således ved heller ingen anden end Guds ånd, hvad der bor i Gud. Vi har ikke fået verdens ånd, men Ånden fra Gud, for at vi skal vide, hvad Gud i sin nåde har givet os. Og om dette taler vi ikke med ord, som menneskelig visdom har lært os, men med ord, som Ånden har lært os,. og vi tolker det åndelige for åndelige.


Det er stik modsatte holdning som Arne Thomsen, og alle der har fulgt debatten er da også ganske fortrolige med at Arne og jeg står så langt fra hinanden så vidt det religiøse spirituelle som tænkes kan. Derfor alle Arne's hånlige bemærkninger gennem årene. Det sjove er at i samme grad Arne latterliggør og ringeagter min position, i lige så høj grad gør han det samme overfor hvad Jesus stod for, og ja Paulus. Der er ikke det der ligner agnosticisme eller "det" religiøsitet hos Jesus og Paulus, da det er JEG-DU SPIRITUALITET på smukkeste vis, som vi også finder det hos Jung.

Da Jung i BBC udsendelsen 1961 der blev verdensberømt, blev spurgt om han troede på Gud, var der en pause, hvorefter Jung siger, "No, I know". Hvilket svarer til 1 Kor 2, ja her hævder Paulus nøjagtig det samme.

Det skræmmende er at vi moderne mennesker ikke kender Gud fra egen erfaring, som Jesus, som Paulus, som Jung, som HansKrist etc etc.

Også det der irriterer mig ved debatten på trosfrihed og ja mange andre steder, at folk kun taler om herfra og til evigheden om hvad de tror. Fåg da det, ad helvede til med det, for det drejer sig kun om hvad Gud gør for os - vores praksis og liv med Gud - som Gud Helligåndens Ny Væren og Virke/Virkelighed i vores liv - hvilken forandring forvandling, hvilken HEALING og RECOVERY det betyder i vores liv - de nye skabninger vi der er i KRISTUS.

Gud Helligåndens frugter og karismatiske Åndsgaver - alt sammen det der kommer i stand når vi går i proces med Gud som Paulus beskriver det i 1 Kor 2 og som det findes i Jung's individuations psykologi - i praksis begynder at leve med Gud (ikke tro dit og dat - ja til helvede med det - smid det ud).

Det vil forandrer alle menneskers liv, betyder øjeblikkeligt HEALING og RECOVERY - dernæst er der den personlige udvikling i en Maslowsk kreativ selvraktualiserings retning nøjagtig som Paulus redegør herfor under Gud Helligåndens karismatiske Åndsgaver, derudover er der alle frugterne, Gud Helligåndens frugter i vores liv.

Det er så smukt så smukt og ateisme og agnosticisme og panteisme og mindfulness centrering i bevidstheden og opmærksomhed - og ja alt det barnlige pjat med at tro hvad der står skrevet uden at forstå et ord af det, ja alt dette hører op, er ingenting andet end tomhed, ved siden af at være i proces med Gud.

Jeg har det på samme måde som Paulus og som Jung.



Derfor har min metode været at vores trance flow dagdrømmerier og fantasier - syner og visioner og forestillinger skal fremelskes og prioriteres meget højere.

Vi skal bevæge os væk fra opmærksomheden og det bevidste kun. Så vi skal ikke foretage os en 24/7 mindfulness opmærksomheds selvovervågning. Tværtimod skal vi gøre nærmest det modsatte og bringe os selv i proces med det ubevidste, gennem en naturlig tilstand af trance flow dagdrømmerier og fantasier, og så kommer de åbenbaringer og syner - MOTIVATIONER og ARKETYPER (Paulus taler om fx i 1 Kor 2 og mange andre steder) enhver ægte selvaktualisering eller individuation behøver fordi de har handlingsbasis i GUD det vil sige i NOUMENAL SKABENDE SPONTANITET.

Dette er også dybdepsykologiens, især Jung, arbejdsmetode, for at komme i proces med det ubevidste og ikke mindst det kollektive ubevidste hvor alle urbilleder og ARKETYPER - altså MOTIVATIONER befinder sig.

Og eneste måde at bruge hjernen på er at tænke i billeder - motiver og MOTIVATIONER.

Mange mennesker lever sort - de kan ikke se sig selv i ÅNDEN - i Gud - mennesket i Gud - som Guds Børn - som skabt i Guds Billede - MOTIVATION.

De lever uden VISIONER DRØMME og ÅBENBARINGER og ARKETYPER MOTIVATIONER med inde over deres liv.


Mange kærlige hilsner HansKrist

PS:

Håber I forstår lidt, og ihvertfald aner min position.

Mit højeste ønske for jer alle var at I opgav jeres modstand imod at få et så personligt og intenst og erfaringsnært og erfaringsrigt forhold til Gud som Jesus og Paulus har (og Jung og HansKrist har), hvor måden vi idag drøfter tro slet ingen mening gir.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#31730 - 19/03/2021 18:50 Re: Adam og Eva [Re: ]
ABC
Uregistreret

Hej RoseMarie

De to sidste link ler Nu faldt 10øren for mig halvfuld Altså Vandrer mod Lyset...

https://vandrermodlyset.dk/ardors-beretning-11/

https://vandrermodlyset.dk/kommentar-xi/

Men hvad går din skepsis ud på? Jeg er selv i vildrede med det værk...er det sandheden...måske...hvad leder vi efter...

https://www.dr.dk/radio/p1/tal-til-mig-2/tal-til-mig-med-iben-maria-zeuthen-56

Tak for linket til os alle...lidt til dig...




Your friend forever

Jan
Top Svar Citer
#31731 - 19/03/2021 19:30 Re: Adam og Eva [Re: Hanskrist]
ABC
Uregistreret

Hej HansKrist

Hvorfor vil du ikke være mystiker ler blinker halvfuld




Your friend forever

Jan
Top Svar Citer
#31736 - 20/03/2021 15:45 Re: Adam og Eva [Re: Hanskrist]
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7210
Sted: Sydsjælland
Jeg ser, at Hanskrist - ham, der kalder mig idiot - og fastholder det trods min protest - angriber mig med ordene:
Citat:
Det er stik modsatte holdning som Arne Thomsen, og alle der har fulgt debatten er da også ganske fortrolige med at Arne og jeg står så langt fra hinanden så vidt det religiøse spirituelle som tænkes kan. Derfor alle Arne's hånlige bemærkninger gennem årene. Det sjove er at i samme grad Arne latterliggør og ringeagter min position, i lige så høj grad gør han det samme overfor hvad Jesus stod for, og ja Paulus. Der er ikke det der ligner agnosticisme eller "det" religiøsitet hos Jesus og Paulus, da det er JEG-DU SPIRITUALITET på smukkeste vis, som vi også finder det hos Jung.
Min første tanke var: Det er ikke umagen værd at svare.
Men efterfølgende nåede jeg til, at jeg måske alligevel skulle reagere.
For det første: Jeg respekterer alle holdninger på det religiøse område, men vil modarbejde dem, der vil undertrykke trosfriheden.
Hvad Hanskrist angår, har jeg - desværre forgæves - søgt at opfatte hans religiøsitet, og jeg har forsøgt at præcisere, hvad jeg ikke forstår.
Det er så af Hanskrist blevet opfattet som "ringeagt" og "latterliggørelse", men det ser jeg som et problem for Hanskrist - ikke for mig.
For det andet: I det Paulus-citat Hanskrist fremfører, hæfter jeg mig ved ordene:
Citat:
Vi har ikke fået verdens ånd, men Ånden fra Gud, for at vi skal vide, hvad Gud i sin nåde har givet os.
Det ligger meget tæt på, hvad jeg oplever (oplevede det første gang i 12 års-alderen, men kunne da ikke fatte det) og netop ordet "nåde" leder mig til ydmyghed - og altomfattende kærlighed - men bestemt ikke til åndshovmod.
For det tredje: C.G. Jungs arketype: "Gud" i "det kollektivt ubevidste", som Hanskrist fremhæver igen og igen, synes ikke at harmonere godt med Paulus generelt.
Det kan bl.a. ses her:
Citat:
Jung ser, gennem sit empiriske arbejde med patienter, et presserende behov for, at det moderne
menneske opdager, at det ubevidste virkeligt eksisterer og at undertrykkelsen af dette uundgåeligt
vil have katastrofale konsekvenser. Mennesket er nødt til at indse sin helhed, for at kunne styre
uden om katastrofen.
Han opdager at årsagen til den hidtidige undertrykkelse af det irrationelle ligger i kristendommens
gudsbegreb, treenigheden. Treenigheden stemmer nemlig ikke overens med psykens egentlige
beskaffenhed, og fokuserer ensidigt på rationaliteten, logos, bevidstheden (det maskuline), som
med sin tildelte overmagt kommer i ubalance og går amok i videnskabens navn. Det irrationelle,
primitive og naturlige (det feminine) udelades og forkastes til en underjordisk tilværelse i
djævelens skikkelse. Selvom det moderne menneske ikke nødvendigvis er troende, er det dog
stadig en del af den kristne kultur, og derfor stadig stærkt influeret af den kristne grundfortælling.
Da det moderne menneske, på grund af bevidsthedens udvikling, ikke længere kan projicere
gudsbilledet ud i den ydre verden hvor alting har fået en videnskabelig forklaring, er foreningen af
dets mørke og lyse sider nødt til at ske i menneskets eget indre, i psyken.
Jung finder, at opdagelsen af det ubevidste og den harmoniske integration af modsætningerne i
personligheden, fører til en helbredelse af det moderne menneskes neurose. Forhåbningen er, at denne individuelle helbredelse også kan indfinde sig i den kollektive situation som individerne
udgør.
og
Citat:
I Psychology and Religion udlægger Jung et religionsbegreb som er radikalt anderledes end den
normale opfattelse. Han definerer religion som en bestemt indstilling til det ubevidste, præget af
åbenhed og villighed til at tage det ubevidste alvorligt som en autonom skabende kraft. Dette
religionsbegreb er analogt med hans egen psykologis metode, som netop også er karakteriseret
ved den samme åbenhed over for det ubevidste. Med denne indstilling er det muligt for Jungs
patienter at gennemgå en udviklingsproces som i sidste ende udfrier dem fra deres neurotiske
lidelser. I kraft af den åbne indstilling til det ubevidste, bliver de sat i forbindelse med naturen i
deres egen psyke, som giver anledning til en numinøs oplevelse - en overgivelse af den rationelle
vilje til en højere mening.
Denne erkendelse af natur-forbundethed mener vi er yderst relevant også for det nutidige
menneske, blandt andet på grund af de alvorlige klimaproblemer som vi i dag står overfor.
Hanskrist synes at ønske, at alle skal tro og tænke som ham.
Hvorfra dette ønske stammer, ved jeg jo ikke.
For mig er den individuelle trosfrihed fundamental, og det medfører - for mig - øget indsats for at nå egen klarhed - bl.a. ved at skrive her på Trosfrihed.dk, samt interesse for hvad andre skriver - men - størst af alt - ved at opleve det guddommelige i alt.

M.v.h. Arne agnostisk pan"teist" - ærbødighed, harmoni og kærlighed smiler heart
Top Svar Citer
#31737 - 20/03/2021 18:39 Re: Adam og Eva [Re: Arne Thomsen]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3675
Sted: Nørresundby
Jeg er ked af at sige det, men du har ikke forstået en meter af noget som helst


Jung citerer sørme Paulus ret så ofte, og da især 1 Kor 2.

De lange citater du bringer hvor vi finder Jung's kritik af kristendommen, men hvad har det med Paulus at gøre? Gider du forklare det?

Jung citerer ofte Paulus fordi han er på linje med Paulus.



"Vi har ikke fået verdens ånd, men Ånden fra Gud, for at vi skal vide, hvad Gud i sin nåde har givet os"

Hertil skriver du som agnostiker der igen igen, for få dage siden ovenikøbet, skrev vi ingen viden kunne have om det guddommelige, fandeme:

"Det ligger meget tæt på, hvad jeg oplever" Arne


Ha ha nu må du da godt nok stoppe dig selv og dit evindelige vrøvl.


Vi kan overhovedet ikke regne med hvad du skriver længere.

"Vi har ikke fået verdens ånd, men Ånden fra Gud, for at vi skal vide, hvad Gud i sin nåde har givet os" - du har først gjort grin med mig at det var min holdning, derefter benægtede du at en sådan tankegang overhovedet kunne findes hos Paulus, hvorefter jeg fandt det. Men nu skriver du fandeme hvad du har afvist og gjort grin med i årevis som storhedsvanvid og som værende svulstige tomme ord, at det ligger tæt på hvad du selv oplever.

Hvad du oplever kan jeg jo ikke vide, men jeg har sort på hvidt dine utallige agnosticisme udtalelser.

Skal jeg finde hvad du har skrevet Arne nu du tydeligvis har glemt det eller er løbet fra det.


PS:

Apropos de Jung citater du bringer, er her jo at finde hvad jeg har hævdet nu i rigtig mange år og været engageret i i 40 år.



Du citerer fra:


Jungs Psykologi og Religion

Rilind Burniki
Anders Davidsen
Sara Felina Krogh Simonsen

Vejleder: Aksel Haaning

Filosofi og videnskabsteori K1 og K2 forsårssemesteret 2015


Jeg har lige læst Aksel Haaning's store Jung bog: "JUNG en stemme fra dybet".

Der fremføres at Jung refererer til Paulus 1 Kor 2 fordi Jung er rørende enig med Paulus på det punkt som så meget andet, fx 2 Kor 3.


PPS:

Ville det ikke være en idé om du enten stoppede med at gøre dig klog på Paulus eller også studerede Paulus før du gør dig klog på Paulus.

Du aner jo tydeligvis ikke hvad der står i Paulus brevene.

Hvilket der har været mange skræmmende eksempler på.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
annonce
Side 21 af 24 < 1 2 ... 19 20 21 22 23 24 >


Seneste indlæg
Min ”religion”
af Arne Thomsen
27/04/2024 18:12
Tanker - idéer - visioner.
af Anonym
27/04/2024 10:20
Kommunikation på Trosfrihed.dk
af Anonym
27/04/2024 09:52
Vigtige præciseringer
af somo
27/04/2024 08:22
Lad os undersøge islam...
af ABC
23/04/2024 11:48
Nyheder fra DR
Danmark investerer i Ukraines forsvarsin..
27/04/2024 18:30
Selskab overvejer at lukke flyrute melle..
27/04/2024 17:05
Propalæstinensisk protestlejr opløst p..
27/04/2024 16:55
Store mængder kokain fundet i banankass..
27/04/2024 16:14
20 soldater dræbt i Cambodja ved eksplo..
27/04/2024 15:51
Nyheder fra Religion.dk