annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 6829884
Et andet syn 1409848
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 1360216
Jesu ord 1015500
Spirituel omsorg 880929
Galleri
Efterårsjævndøgn Rødhus
Hvem er online?
2 registrerede Arne Thomsen, Gerth 68 gæster og 27 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 7 af 25 < 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 24 25 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#31596 - 24/02/2021 19:30 Re: Adam og Eva [Re: Anonym]
ABC Offline
bor her
Registeret: 09/08/2015
Indlæg: 1526
Sted: Vanløse
Hej Anonym

Hvorfor skulle der ikke kunne have været sådan et menneske her...

https://vandrermodlyset.dk/ardors-beretning-11/

https://vandrermodlyset.dk/kommentar-xi/

Hvad siger historikerne...
Your friend forever

Jan
_________________________
Hvordan komme gennem livet uden en puls...
Top Svar Citer
#31598 - 25/02/2021 10:26 Re: Adam og Eva [Re: Anonym]
Jørgen Primdahl Offline
godt igang
Registeret: 09/06/2015
Indlæg: 152
Bibelen er “inspireret af Gud”. (Læs 2. Timotheus 3:16). Nogle siger måske: ‘Bibelen er jo skrevet af mennesker, så hvordan kan den være fra Gud?’ I Bibelen står der: “Mennesker udtalte ord fra Gud mens de blev ledet af hellig ånd.” (2. Peter 1:21) Det kan sammenlignes med en direktør der får sin sekretær til at skrive et brev på hans vegne. Kan man sige at brevet er fra sekretæren? Nej, for det indeholder direktørens tanker. På tilsvarende måde fik Gud mennesker til at nedskrive hans tanker. Det er altså Gud der er Bibelens forfatter, ikke dem han fik til at skrive den. Derfor omtales Bibelen som “Guds ord”. – 1. Thessaloniker 2:13; se slutnote 2.
Det der fik mig til at tro på Biblen er alle dens profetier den indeholder og som er gået i opfyldelse til punkt og prikke enda mange år efter at de blevet skrevet, ja enda efter at skribenten er død.
Top Svar Citer
#31599 - 25/02/2021 14:01 Re: Adam og Eva [Re: Jørgen Primdahl]
ABC Offline
bor her
Registeret: 09/08/2015
Indlæg: 1526
Sted: Vanløse
Hej Jørgen

Kan du komme med nogle profetier der er gået i opfyldelse...

https://www.biblen.info/Jesus-profeti.htm

Hvor er vi henne i landskabet...

https://faktalink.dk/titelliste/jevi/jevitroe

Der er da lidt at tale om...

Your friend forever

Jan
_________________________
Hvordan komme gennem livet uden en puls...
Top Svar Citer
#31615 - 27/02/2021 12:58 Re: Adam og Eva [Re: Jørgen Primdahl]
Anonym
Uregistreret

Citat:
Det er altså Gud der er Bibelens forfatter, ikke dem han fik til at skrive den.

Det der fik mig til at tro på Biblen er alle dens profetier den indeholder og som er gået i opfyldelse til punkt og prikke enda mange år efter at de blevet skrevet, ja enda efter at skribenten er død.


alle dens profetier den indeholder
- Hvor mange er det?

som er gået i opfyldelse til punkt og prikke
- Er alle bibelens profetier opfyldt ?


Ja, opfyldelse er jo hvad man forstår ved en sand profeti når en profet formidler et budskab fra gud til mennesket -

og gud selv kan logisk nok også komme med udsagn om fremtiden, en egenskab som mennesket jo ikke fik tildelt i skabelsen -

men - enhver kan jo påstå, de har guds ånd – hvad det så er – og tale på guds vegne og forudsige fremtiden,

Ja, jo en nødvendighed for mennesket med en højere autoritet end sig selv for at sige/mene den slags da mennesket som sagt ikke kan denne kunst.


Når du henviser til bibelen som autoritet og sand fordi Paulus til Thimotheus skrev:
Citat:
Bibelen er “inspireret af Gud”. (Læs 2. Timotheus 3:16)

Her gengivet fra folkekirkebibelen:
Citat:
Ethvert skrift er indblæst af Gud og nyttigt til undervisning, til bevis, til vejledning og til opdragelse i retfærdighed, v 17: så at det menneske, som hører Gud til, kan blive fuldvoksent, udrustet til al god gerning

så er verset taget ud af sin sammenhæng og henviser til GT – guds folks hellige skrifter -

Citat:
Men du, bliv ved det, du har lært og er blevet overbevist om! Du kender dem, du har lært det af, og fra barnsben kender du De hellige Skrifter, der kan give dig visdom til frelse ved troen på Kristus Jesus.
https://www.bibelselskabet.dk/brugbibelen/bibelenonline/2_Tim/3


men et brev som blandt mere vel også indeholder en profeti, da brevet fra Paulus til Thimotheus hans kære barn i troen ud over en pep talk også omtaler Paulus tro på de sidste dage.
Citat:
Men det skal du vide, at i de sidste dage skal der komme hårde tider
https://www.bibelselskabet.dk/brugbibelen/bibelenonline/2_Tim/3


Men, det er da ”rigtigt” alt det der med ånden – gud er en ånd der har en ånd - lidt spøjst –

og - eksempelvis med stentavlerne gud selv har skrevet med sin finger, og ligeså i NT hvor Jesus som Ordet og guds søn taler på vegne af sin himmelske far.

Ja bibelen ville slet ikke være interessant -

og ej heller ha autoritet for dem som tror, hvis ikke mennesket havde skabt fænomenet ånden, som Paulus jo mente, han selv havde grundet sin kaldelse fra den opstandne herre og kristus, hvorfra han lærte om Jesu lære.

Derfor kunne han også skrive, at troen kommer af det som høres i kraft af Jesu ord.

Så ingen bibel uden guds ånd, som giver den autoritet for de som tror på den slags, og bibringer bibelens ord en dimension der højner beretningerne, så de ikke er så hverdagsagtige -

men - du mener altså alle bibelens profetier er gået i opfyldelse til punkt og prikke og derfor sætter du din lid til bogens ord, som du ikke anser for et menneske skabt fænomen.

Når der tales om at mennesker i bibelen der mener at ha haft guds ånd – og profeter udsiger tale fra gud om fremtiden, så har vi jo også eksemplet hvor gud selv forudsiger fremtiden. Eksempelvis i 1. Mosebog 3:14-19 til/om manden, kvinden og slangen.

Der kan det vel siges, at forudsigelserne i Edens have var en profeti - og direkte tale i mere end én forstand fra gud så - hvis altså en myte kan indeholde en profeti, men beretningen kommer fra gud forstår jeg, når han er bibelens forfatter.

Forudsigelsen til manden og kvinden blev jo en realitet for mennesket, efter de blev smidt ud af Edens have, men hvad mener du om teksten, jeg har fremhævet – det er vel også en profeti?

Er dette opfyldt til punkt og prikke, og hvad betyder denne tekst?

Da sagde Gud Herren til slangen:
»Fordi du har gjort dette,
skal du være forbandet
blandt alt kvæg
og blandt alle vilde dyr.
På din bug skal du krybe,
og støv skal du æde,
alle dine dage.
Jeg sætter fjendskab
mellem dig og kvinden,
mellem dit afkom og hendes:
Hendes afkom skal knuse dit hoved,
og du skal bide hendes afkom i hælen.«

Til kvinden sagde han:
»Jeg vil gøre dit svangerskab
plagsomt og pinefuldt,
i smerte skal du føde børn.
Du skal begære din mand,
og han skal herske over dig.«
Til Adam sagde han:
»Fordi du lyttede til din kvinde
og spiste af det træ,
jeg forbød dig at spise af,
skal agerjorden være forbandet for din skyld;
med møje skal du skaffe dig føden
alle dine dage.
Tjørn og tidsel skal jorden lade spire frem til dig,
og du skal leve af markens planter.
I dit ansigts sved
skal du spise dit brød,
indtil du vender tilbage til jorden,
for af den er du taget.
Ja, jord er du,
og til jord skal du blive.«
https://www.bibelselskabet.dk/brugbibelen/bibelenonline/1_Mos/3

.
Top Svar Citer
#31617 - 27/02/2021 14:14 Re: Adam og Eva [Re: Anonym]
Jørgen Primdahl Offline
godt igang
Registeret: 09/06/2015
Indlæg: 152
Alexander den Store, søn af Filip II af Makedonien og hans hustru Olympias, født i Pella i 356 f.v.t. Han nævnes ikke ved navn i Bibelen, men 200 år før hans fødsel blev der profetisk peget frem til ham som hersker over det femte verdensrige. — Da 8:5-7, 20, 21.
Alexander kom på tronen efter at hans fader var blevet snigmyrdet, og to år senere, da han var først i tyverne, gik han i gang med at erobre verden. (Da 8:5) Denne dristige unge feltherre lod sin forholdsvis lille hær opstille i dyb falanksformation, en taktik hans fader havde indført, og som han selv videreudviklede til den højeste grad af effektivitet og slagkraft.
I stedet for at forfølge perserne efter de to afgørende sejre i Lilleasien (den første ved floden Granikos og den anden på sletten ved Issos, hvor en persisk hær på omkring en halv million mand led et stort nederlag) rettede Alexander opmærksomheden mod øbyen Tyrus. Århundreder tidligere var det blevet forudsagt at Tyrus’ mure, tårne, huse, ja selv dens støv, skulle kastes i havet. (Ez 26:4, 12) Det er derfor ikke uden betydning at Alexander brugte resterne af den gamle fastlandsby som Nebukadnezar havde ødelagt mange år tidligere, til at bygge en 800 m lang dæmning ud til øbyen. Hans flåde og krigsmaskiner lagde denne stolte „havets dronning“ i grus i juli 332 f.v.t.
Jerusalem, derimod, åbnede sine porte for erobreren, og ifølge Josefus (Jewish Antiquities, XI, 337 [viii, 5]) foreviste man Alexander bogen med Daniels profeti, formentlig kapitel 8, om at en mægtig græsk konge ville besejre og underlægge sig Perserriget. Alexander skånede da Jerusalem og fortsatte marchen mod syd til Ægypten, hvor han blev hilst som befrier. Dér grundlagde han byen Alexandria, som senere blev et lærdomssæde hvor den græske Septuaginta blev udarbejdet. Derefter rykkede Alexander mod øst gennem Palæstina, og med 47.000 mand besejrede han ved Gaugamela en reorganiseret persisk hær på 1.000.000 soldater. Kort efter blev Darius III myrdet af sine tidligere venner, Babylon overgav sig, og Alexander hastede videre og indtog Susa og Persepolis. Derfra førte han sit felttog ind i Indien før han atter vendte sig mod vest.
Begivenheder efter erobringstogtet. Alexander havde store planer om at genopbygge Babylon og gøre den til sin hovedstad, men planerne blev aldrig gennemført. Som Daniel havde forudsagt, blev han fældet eller „brudt af“ i døden. (Da 8:8) Hans ærgerrige plan om at genopbygge Babylon slog således fejl. Det skyldtes dog ikke kun at han i år 323 f.v.t. — i en alder af 32 år og på højdepunktet af sin livsbane — pludselig døde af malaria og følgerne af sit tøjlesløse liv, men fordi Jehova længe i forvejen havde bestemt at Babylon aldrig skulle genopbygges. — Jer 50:35-40.
I sit korte liv giftede Alexander sig med Roxane, datter af den besejrede konge af Baktrien, og desuden med Stateira, en datter af perserkongen Darius III. Med Roxane fik han en søn der fik navnet Alexander (Allou). Og med en vis Barsine fik han en søn der blev kaldt Herakles (Herkules). I Daniels profeti var det imidlertid blevet forudsagt at hans rige ’ikke ville tilfalde hans efterkommere’. I løbet af få år blev hele hans familie og alle hans arvinger ryddet af vejen. (Da 11:3, 4) Endvidere stod der i en anden profeti: „Og når dét [dvs. det store horn] blev brudt af, så der til sidst fremstod fire i dets sted, vil fire riger fremstå af hans nation, men ikke med hans kraft.“ (Da 8:22) Det var derfor ikke en historisk tilfældighed at hans rige blev delt mellem fire af hans generaler: Seleukos Nikator, der tog Mesopotamien og Syrien; Kassander, der tog Makedonien og Grækenland; Ptolemaios Lagos, der tog Ægypten og Palæstina, og Lysimachos, der tog Thrakien og Lilleasien.
Alexanders erobringstogt satte sit tydeligste spor i historien ved sin udbredelse af græsk sprog og kultur. Fællesgræsk (koinégræsk) blev det internationale sprog, hvorfor den sidste del af Bibelen ikke blev skrevet på hebraisk, men på koinégræsk.
2. Søn af Simon fra Kyrene og broder til Rufus. Deres fader blev tvunget til at bære Jesu marterpæl. — Mr 15:21; Lu 23:26.
3. En slægtning af ypperstepræsten Annas som var til stede da Peter og Johannes blev forhørt af Sanhedrinet. — Apg 4:6.
4. En jøde i Efesus som var til stede da sølvsmedene ophidsede en folkemængde mod Paulus. Da Alexander forsøgte at tale til mængden, blev han overdøvet af den. — Apg 19:33, 34.
5. En mand der sammen med Hymenæus ’led skibbrud med hensyn til troen’ og blev udstødt for gudsbespottelse. (1Ti 1:19, 20) Muligvis den samme som nr. 6.
6. En kobbersmed som Timoteus blev advaret imod fordi han havde tilføjet Paulus meget ondt. — 2Ti 4:14, 15.
[Ramme på side 74 (Bind 1)]
ALEXANDER DEN STORE OG BIBELENS PROFETIER
(Tekstens opstilling ses i den trykte publikation)
Profeti: „En gedebuk . . . stødte til vædderen og brød dens to horn af.“ „Vædderen med de to horn som du så, er Mediens og Persiens konger, og den lodne buk er Grækenlands konge.“ (Da 8: 5, 7, 20, 21)
Opfyldelse: Efter to gange at have besejret de medo-persiske styrker i Lilleasien, fortsatte Alexanders hær først mod syd og derefter mod øst, hvorved han underlagde sig hele det medo-persiske verdensrige
Profeti: „Og dit [Tyrus’] støv vil de kaste i vandet.“ (Ez 26:4, 12)
Opfyldelse: I 332 f.v.t. brugte Alexander ruinerne af fastlandsbyen Tyrus til at bygge en dæmning ud til øbyen, som han ødelagde
Profeti: „Så snart den var blevet mægtig, blev det store horn brudt af.“ (Da 8:8)
Opfyldelse: I 323 f.v.t. døde han i en alder af 32 år
Profeti: „Varige ødemarker, det vil du [Babylon] blive.“ (Jer 51:26)
Opfyldelse: Hans storstilede planer om at genopbygge Babylon og gøre byen til sin hovedstad glippede således, og med tiden blev stedet en ødemark
Profeti: „Hans rige [vil] blive knust og delt . . ., men vil ikke tilfalde hans efterkommere.“ (Da 11:4)
Opfyldelse: Alexanders arvinger blev myrdet, og hans rige faldt fra hinanden
Profeti: „Det store horn [blev] brudt af, og i stedet for det voksede der fire . . . ud.“ (Da 8:8, 22)
Opfyldelse: I 301 f.v.t. havde fire af Alexanders generaler overtaget hver sin del af det tidligere verdensrige
[Illustration på side 75]
Medalje som menes at bære Alexander den Stores billede
Det er en profeti.
Top Svar Citer
annonce
Side 7 af 25 < 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 24 25 >


Seneste indlæg
Måneden Ramadan,
af somo
22/04/2021 20:41
Panteisme
af Hanskrist
22/04/2021 18:20
Hvad HansKrist dog skriver
af Hanskrist
21/04/2021 16:14
GUDDOMMELIGE SAMTALER
af ABC
16/04/2021 19:14
Gennemsigtighed og troværdighed af faktiske fakta
af ABC
08/04/2021 16:06
Nyheder fra DR
Ny undersøgelse slår fast: 'Vi har for..
22/04/2021 20:56
15 forskere i en ørken skal redde verde..
22/04/2021 20:50
Uenige om alt undtagen klima: Både USA ..
22/04/2021 20:49
Frisører og restauranter frygter for fr..
22/04/2021 20:47
Blev beskyldt for ikke at være lækker ..
22/04/2021 20:41
Nyheder fra Religion.dk
Stalin brugte propaganda til at guddomme..
22/04/2021 06:10
Flygtningenævnet mangler nuancer i dere..
20/04/2021 06:00
Præsters natursyn påvirker klimakrisen..
19/04/2021 06:00
10 vigtigste om forholdet mellem tro og ..
06/04/2021 07:00
Hvilke fordele er der ved at være et an..
05/04/2021 06:00