annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15703952
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2383598
Et andet syn 1992859
Åndelig Føde 1529334
Jesu ord 1524630
Galleri
Kirkebø
Hvem er online?
0 registrerede 437 gæster og 46 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 34 af 48 < 1 2 ... 32 33 34 35 36 ... 47 48 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#32920 - 05/08/2021 22:40 Re: Gennemsigtighed og troværdighed af faktiske fakta [Re: Hanskrist]
ABC
Uregistreret

Kære HansKrist

Hvorfor er du ikke blevet statsminister heart

http://www.trosfrihed.dk/debat/ubbthreads.php/topics/22498/Hanskrist.html#Post22498

Citat:
Men både Jesus og Paulus var begge karismatiske personligheder og det var synd at sige de misbrugte deres karisma til at tvinge folk, men de formåede i den gode sags tjeneste at vinde folk til at støtte op om denne sag, at mennesket i og med og ved Jesus er blevet fri af filosofi og religion (står frit dømmende og tænkende om religion og filosofi) og nu har ret til at følge Gud og deres samvittighed og forstand, selv dømme i åndelige anliggender og bruge deres praktiske fornuft til at følge det livsbekræftende umiddelbart liggende for nære der skreg på at nogen træder hjælpende til

Jeg vil bare være mystiker ler blinker halvfuld




Your friend forever

Jan
Top Svar Citer
#32922 - 05/08/2021 23:04 Re: Gennemsigtighed og troværdighed af faktiske fakta [Re: ]
somo Offline
bor her
Registeret: 14/07/2012
Indlæg: 1461
Du citerer falske vers fra Bibelen
Og du ved, at det ikke er korrekt at bevise rigtigheden af ​​dine ord
Hvad er det pålidelige grundlag for din tro?

Hvordan ved jeg, hvem Jesus er, og eksisterede han, og eksisterede profeter som ham?

Så hvad havde Jesu disciple i det hele taget at gøre med at skrive evangelierne? Lidt eller ingenting, så vidt vi ved. Men vi har ingen grund til at tro, at de har forfattet nogen af ​​bibelens bøger. Lad os til at begynde med huske på, at Mark var sekretær for Peter og Lukas en ledsager til Paulus. Versene i Lukas 6: 14-16 og Mattæus 10: 2-4 katalogiserer de tolv disciple, og selvom disse lister adskiller sig fra to navne, kommer Mark og Lukas ikke til nogen af ​​listen. Så kun Matthew og Johannes var sande disciple. Men ikke desto mindre diskvalificerer moderne forskere dem stort set som forfattere alligevel.
Hvorfor?

Godt spørgsmål. Hvorfor er John den mest berømte af de to, hvorfor skulle vi diskvalificere ham fra at have forfattet evangeliet om “Johannes”?
Umm… fordi han var død?

Flere kilder erkender, at der ikke er andre beviser end tvivlsomme vidnesbyrd fra forfattere fra andet århundrede, der tyder på, at disciplen Johannes var forfatteren til "Johannesevangeliet". [Måske er den mest overbevisende modbevisning, at disciplen Johannes menes at være død i eller omkring 98 CE. Imidlertid blev Johannesevangeliet skrevet omkring 110 e.Kr. Så uanset hvem Luke (Paulus ’ledsager), Markus (Peters sekretær) og Johannes (den ukendte, men bestemt ikke den længe døde) var, har vi ingen grund til at tro, at nogen af ​​evangelierne blev forfattet af Jesu disciple
Top Svar Citer
#32923 - 05/08/2021 23:15 Re: Gennemsigtighed og troværdighed af faktiske fakta [Re: somo]
ABC
Uregistreret

Hej Somo

Hvad taler du om ler blinker halvfuld




Your friend forever

Jan
Top Svar Citer
#32929 - 06/08/2021 11:34 Re: Gennemsigtighed og troværdighed af faktiske fakta [Re: somo]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3675
Sted: Nørresundby
Kristendommen er grundlagt på begivenheden KRISTUS: den GUD Helligåndens Ny Væren og Virke Virkelighed ind i verden ved mennesket Jesus - den religiøse spirituelle social politiske begivenhed der også grundlægger KIRKEN hvor kristne er de levende stene kirken er bygget op på (ikke på Bibelen og ikke på trosbekendelserne - men på mennesker der er grebet af ÅNDEN - Guds Ånd - Gud Helligånden):

Citat:
Paulus 2 Kor 2:


I er et Kristus-brev, der er blevet til ved vores tjeneste, ikke skrevet med blæk, men med den levende Guds ånd, ikke på tavler af sten, men i hjerter, på tavler af kød og blod.

En sådan tillid har vi til Gud ved Kristus. Ikke at vi af os selv duer til at udtænke noget, som kom det fra os selv; at vi duer til noget, skyldes Gud, som også har gjort os duelige til at være tjenere for en ny pagt, ikke bogstavens, men Åndens; for bogstaven slår ihjel, men Ånden gør levende.



Så Somo hvad der står skrevet er fløjtende ligegyldigt (derfor lytter jeg ikke til folk der rationaliserer og intellektualiserer) da det er vores fromhedsliv - bønsliv og inderlige liv med Gud der betyder noget. Og der hvor ÅNDEN er der er også FRIHEDEN - hvorfor kristne selvfølgelig ikke hænger på Bibelen, men på Gud.


The worth "faith" cannot be applied to the Christ unless it is taken in its biblical meaning of a Spiritual reality in itself:

Spiritual reality in itself:

Hvad intet øje har set og intet øre hørt,

og hvad der ikke er opstået i noget menneskes hjerte,

det, som Gud har beredt for dem, der elsker ham,

det har Gud åbenbaret for os ved Ånden. Thi Ånden ransager alt, selv Guds dybder. For hvem ved, hvad der bor i mennesket, undtagen menneskets egen ånd? Således ved heller ingen anden end Guds ånd, hvad der bor i Gud. Vi har ikke fået verdens ånd, men Ånden fra Gud, for at vi skal vide, hvad Gud i sin nåde har givet os.


Denne utvungne frie livfulde og livsbekræftende SPIRITUALITET (1 Kor 2 og 2 Kor 3 er eksempler på) er kernen, hvor vi alle er lige meget præster, der er ingen der står over det enkelte menneske og dets SPIRITUALITET - Gud Helligåndens Ekstatiske Nærværelse i vores liv.

Vi har tankerne (ideerne MOTIVERNE og Arketyper Billederne) direkte fra Gud hvis vi tør give os hen til Gud som GUD HELLIGÅNDEN fra tid til anden på EKSTATISK vis eller igennem BØNSLIVET griber os eller overvælder os eller langsomt kravler på os. Sådan skal vi KREATIVT udforme vores personligheds dannelse også gennem i FRIHED og ÅND at lytte til GUD som Gud manifesterer sig i vores liv ikke mindst gennem Gud Helligåndens Ekstatisk indgribende indflydelse og inspiration.

Det er Gud der som sådan er autoriteten i vores liv - ikke hvad der står i Bibelen eller hvad teologer eller præster eller andre lærde vil pådutte os.

Men vi kan og skal som Paulus sagde, ha en indbyrdes demokratisk og fri samtale med hinanden om hvordan Gud Helligånden meddeler sig til hver af os. Hvilket vi altså gerne må have en forstandig indbyrdes samtale med hinanden om.

Vi er ikke hængt op på en bog (Bibelen) eller hvad skriftkloge teologer og præster når frem til gennem abstrakt dogmatisk tænkning - tværtimod skal vi nærme os Gud gennem den LIVETS ÅND - eller Livgivende Skabende Åndelige Kraft Gud udgør i vores liv - som vi skal lære at kende og følge - ja vores liv drejer sig om den direkte suveræne kontakt.

Vigtigt at du forstår hvor forskelligt vi ser på tingene.

Der må også være muslimer og forskellige retninger indenfor selv islam. Vigtigt at vi respekterer de forskellige ståsteder og tilgange til det religiøse spirituelle. Hvis der ikke er FRIHED kan GUD HELLIGÅNDEN ikke være tilstede og gøre sit arbejde.

Frivillighed er det vigtigste af alt ellers er det menneskeværk og ikke noget der har med Gud og Guds Ånd at gøre.

I frivillighed kan mennesker nå frem til enighed og forståelse og respekt om de religiøse spirituelle sandheder og dette er den urkristne paulinske SPIRITUALITET's måde demokratisk samtalende at opbygge KIRKEN på i verden. En intelligent løsning på det religiøse spirituelle der er så væsentligt en del af det at være menneske, åndsmenneske.

Den Kærlighed der er mellem Gud og mennesket - Guds Kærlighed Kristus (betegner vi kristne forholdet) er HELLIG og må ingen forhindre os i at udøve og efterleve og fungere i og udforme vores liv efter. Således lever vi ikke med et tryk oppefra eller udefra eller fra rationalitet, bibelfundamentalisme fx. Vi er alle lige meget præster.


Nå go dag Somo og husk Sifan Hassan i OL finalen på 1500 meter idag kl 14:50. Her er der meget for os begge, ja alle, at glæde os over, lade os begejstre og inspirere af.

Mange kærlige hilsner HansKrist
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#32934 - 06/08/2021 16:01 Re: Gennemsigtighed og troværdighed af faktiske fakta [Re: Hanskrist]
somo Offline
bor her
Registeret: 14/07/2012
Indlæg: 1461

Når jeg ser tilbage, er det, der forekommer mærkeligt for mig nu, ikke, at folk ville ønske at legemliggøre Jesu værdier, men at andre ville kritisere dem for det. Hvad der virker endnu fremmed er, at få kristne i nutiden matcher denne profil. er, at muslimer syntes at legemliggøre Jesu værdier bedre end kristne.

1. Jesus var skægget, ligesom de fleste muslimer, men kun den sjældne kristne.

2. Jesus klædte sig beskedent. Hvis vi lukker øjnene og danner et mentalt billede, ser vi flydende morgenkåbe, fra håndled til ankler-ligesom de løse arabiske thobes og den indisk-pakistanske shalwar kameez, der er typiske for muslimerne i disse områder. Det, vi ikke forestiller os, er det afslørende eller forførende tøj, der er så allestedsnærværende i kristne kulturer.

3. Jesu mor dækkede hendes hår, og denne praksis blev fastholdt blandt de kristne kvinder i Det Hellige Land frem til midten af ​​det tyvende århundrede. Igen er dette en praksis, der opretholdes blandt muslimer såvel som ortodokse jøder (hvoraf Jesus var en), men ikke blandt nutidige kristne.
Manerer

1. Jesus fokuserede på frelse og undgik finesser. Hvor mange "retfærdige" kristne passer til denne "Det er ikke kun på søndage" -profil? Nu hvor mange "fem bønner om dagen, hver dag på året" muslimer?

2. Jesus talte med ydmyghed og venlighed. Han "showboat" ikke. Når vi tænker på hans taler, forestiller vi os ikke teater. Han var en simpel mand kendt for kvalitet og sandhed. Hvor mange prædikanter og hvor mange evangelister følger dette eksempel?

3. Jesus lærte sine disciple at hilse "Fred" (Luk. 10: 5) og derefter sætte eksemplet: "Fred være med jer" (Lukas 24:36, Johannes 20:19, Johannes 20:21, Johannes 20:26). Hvem fortsætter denne praksis den dag i dag, kristne eller muslimer? "Fred være med dig" er betydningen af ​​den muslimske hilsen, "Assalam alaikum." Interessant nok finder vi denne hilsen også i jødedommen (1 Mosebog 43:23, 4 Mosebog 6:26, Dommerne 6:23, 1. Samuelsbog 1:17 og 1. Samuel 25: 6).
Religiøs praksis

1. Jesus blev omskåret (Luk 2:21). Paulus lærte, at det ikke var nødvendigt (Rom 4:11 og Gal 5: 2). Muslimer tror det er.

2. Jesus spiste ikke svinekød, i overensstemmelse med loven i Det Gamle Testamente (3. Mosebog 11: 7 og 5. Mosebog 14:. Muslimer mener også, at svinekød er forbudt. Kristne ... ja, du forstår ideen.

3. Jesus gav eller tog ikke åger i overensstemmelse med Det Gamle Testamentes forbud (2 Mos 22:25). Åger er forbudt i Det Gamle Testamente og Koranen, som det var forbudt i Jesu religion. Økonomierne i de fleste kristne lande er imidlertid struktureret efter åger.

4. Jesus utugtede ikke og afholdt sig fra udenfor ægteskabelig kontakt med kvinder. Nu strækker dette spørgsmål sig til den mindst fysiske kontakt med det modsatte køn. Med undtagelse af at udføre religiøse ritualer og hjælpe dem i nød, rørte Jesus aldrig engang en anden kvinde end sin mor. Strengt praktiserende ortodokse jøder opretholder denne praksis den dag i dag under overholdelse af Det Gamle Testamentes lov. På samme måde giver praktiserende muslimer ikke engang hånden mellem kønnene. Kan kristne "kramme din nabo" og "kys bruden" menigheder gøre det samme krav?

Tilbedelsespraksis


1. Jesus rensede sig med vask forud for bøn, som det var praksis med de fromme profeter, der gik forud for ham (se 2. Mosebog 40: 31-32 med henvisning til Moses og Aron), og det er muslimernes praksis.

2. Jesus bad i nedbøjning (Matt 26:39), ligesom de andre profeter (se Nehemia 8: 6 med hensyn til Ezra og folket, Josua 5:14 for Josua, 1 Mosebog 17: 3 og 24:52 for Abraham, 2 Mosebog 34: 8 og Mosebog 20: 6 for Moses og Aron). Hvem beder sådan, kristne eller muslimer?

3. Jesus fastede i mere end en måned ad gangen (Matt 4: 2 og Luk 4: 2), ligesom de fromme før ham (2 Mos 34:28, 1.Kongebog 19 :, og det samme gør muslimer i den årlige faste af måneden ramadan.

4. Jesus valfartede med det formål at tilbede, som alle ortodokse jøder stræber efter at gøre. Den muslimske pilgrimsrejse til Mekka er velkendt og hentydes til i Bibelen (se Det første og sidste bud).

Matters of Creed

1. Jesus underviste i Guds enhed (Mark 12: 29-30, Matt 22:37 og Luk 10:27), som det fremgår af det første bud (2 Mos 20: 3). Ingen steder erklærede han treenigheden.

2. Jesus erklærede sig selv for en mand og en Guds profet (se ovenfor), og påstod ingen steder guddommelighed eller guddommeligt søn. Hvilken trosbekendelse er ovenstående punkter mere i overensstemmelse med - den trinitariske formel eller islams absolutte monoteisme?



Man undrer sig over, hvad der skete mellem den første generation af Jesu tilhængere og de kristne i nutiden. Samtidig er vi nødt til at respektere det faktum, at muslimer eksemplificerer Jesu lære mere end kristne gør. Desuden skal vi huske, at Det Gamle Testamente forudsagde tre profeter at følge. Johannes Døberen og Jesus Kristus var nummer et og to, og Jesus Kristus forudsagde selv det tredje og sidste. Derfor taler både det gamle og det nye testamente om en sidste profet, og vi ville være gale, hvis vi ikke anså den sidste profet for at være Muhammed, og den sidste åbenbaring for at være islams



Han blev muslim som 64 årig - her er hans historie
https://www.youtube.com/watch?v=xudAm4bd2OQ

Skal jeg slå hånden af familien fordi jeg er muslim?
https://www.youtube.com/watch?v=lr5YeMCm_38

https://www.youtube.com/watch?v=tIzeChfucWU
Top Svar Citer
annonce
Side 34 af 48 < 1 2 ... 32 33 34 35 36 ... 47 48 >


Seneste indlæg
Tanker - idéer - visioner.
af Anonym
27/04/2024 16:10
Kommunikation på Trosfrihed.dk
af Anonym
27/04/2024 09:52
Vigtige præciseringer
af somo
27/04/2024 08:22
Min ”religion”
af Anonym
27/04/2024 07:03
Lad os undersøge islam...
af ABC
23/04/2024 11:48
Nyheder fra DR
20 soldater dræbt i Cambodja ved eksplo..
27/04/2024 15:51
Støttedemonstration vil have Spaniens p..
27/04/2024 15:26
Danske badmintonkvinder åbner Uber Cup ..
27/04/2024 15:24
Svensk politi siger, at de besøgende ti..
27/04/2024 15:05
Dansk stortalent vinder for tredje gang ..
27/04/2024 13:37
Nyheder fra Religion.dk