annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15705811
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2383757
Et andet syn 1992990
Åndelig Føde 1529753
Jesu ord 1524685
Galleri
treram på vej i luften over  Mississippi 1952, uheld i Mexico
Hvem er online?
2 registrerede Arne Thomsen ,(1 usynlig), 468 gæster og 35 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 34 af 97 < 1 2 ... 32 33 34 35 36 ... 96 97 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#30882 - 04/11/2020 11:53 Re: Lyset - et forum for spirituelle mennesker... [Re: ]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3675
Sted: Nørresundby
Kære Jan ABC og Arne og RM

Kom nu tilbage til jer selv og jeres liv med Gud

Drop jeres spekulationer og bliv konkret - kom tilbage til jer selv og jeres liv med Gud


Lad nu Gud komme til i jeres liv - få indflydelse på jer og jeres liv

Hvorfor alle disse jeres vidtløftige spekulationer om snart det ene og så det andet

Hvorfor så opblæst i jeres eget sind, så forvirret og tænkende, i spekulation, om snart det ene og så det andet, for uanset hvad I når frem til at mene det betyder ingenting hvis I ikke har det godt med jer selv, hvis jeres sjæl ikke har fundet hvile i Gud

I skal lade Gud blive født i jeres liv og så skal I bare se hvordan alting ordner sig for jer når I overgiver jer til den vækst Gud gir jer

Guds Kærlighed Kristus ind i verden ved mennesket Jesus er Guds fødsel i vores liv, det er den Hellige Guds Ånds Ny Væren og Virke/Virkelighed med jer, med os alle i KRISTUS, med alle mennesker oprigtig i Gud.

Det er en vej at gå ("jeg er vejen") det er praksis - det er konkret - dette menneskets liv med Gud gennem hvad Gud, Guds Ånd gør for os.

Citat:
hvem ved, hvad der bor i mennesket, undtagen menneskets egen ånd? Således ved heller ingen anden end Guds ånd, hvad der bor i Gud. Vi har ikke fået verdens ånd, men Ånden fra Gud, for at vi skal vide, hvad Gud i sin nåde har givet os. 1 Kor 2

Ånden kommer os til hjælp i vor skrøbelighed. For hvordan vi skal bede, og hvad vi skal bede om, ved vi ikke. Men Ånden selv går i forbøn for os med uudsigelige sukke, og han, der ransager hjerterne, ved, hvad Ånden vil, for den går i forbøn for de hellige efter Guds vilje.

Vi ved, at alt virker sammen til gode for dem, der elsker Gud, Rom 8



Hvorfor skulle det dog være så svært at overgive sig til den Hellige Guds Livgivende Ånd? Og ta imod hvad Gud har til hver en af os.

Ingen af jer aner noget om SPIRITUALITET som I forveksler med spekulationer og grublerier om tingene, nøjagtig som Arne og Jan ABC har gjort alle dagene her på debatten på hver deres forskellige måder og som nu RM tilslutter sig.

I kender ikke Gud som Jesus gjorde og I nægter at få jer et liv med Gud gennem hvad den Hellige Guds Livgivende Ånd har til jer.

Hvorfor nægter I at ta imod KRISTUS - Guds Kærlighed Kristus - Guds fødsel i jeres liv? Prøv nu at holde kæft lidt med jeres tåbelige vidtløftige spekulative snak om spiritualitet og vælg i stedet for nu at ta imod Gud i Kristus.

Det er en vej at gå, det er praksis, en konkret legemliggørelsens virkelighed at erfare, de nye skabninger vi er/bliver i KRISTUS.

Det er ikke at tro og gisne og spekulere om noget, noget som helst, som Jan ABC og Arne konstant skubber tingene ud i. DET ER NYT LIV GENNEM AT GUD BLIVER TAGET MED OMBORD I HVERDAGEN.

Selvfølgelig vil det være en omvendelse og noget nyt for Jan ABC og Arne. Arne der benægter Jesu Gudsliv, menneskets liv med Gud, den kristne SPIRITUALITET og Jan ABC der i sin brainstorm hvor han nævnte fandeme alt mellem himmel og jord men ikke et ord om Gud, og da jeg påpegede det kom han tydeligvis i stor forlegenhed.


Det er ikke så svært og spekulativt som I gør det til, Arne i astrofysiske spekulationer og betragtninger over verden og Jan ABC om en spirituel virkelighed han vil ha svar på som om svaret skulle kunne komme fra et andet sted end gennem hvad Gud gir os.

Citat:
hvem ved, hvad der bor i mennesket, undtagen menneskets egen ånd? Således ved heller ingen anden end Guds ånd, hvad der bor i Gud. Vi har ikke fået verdens ånd, men Ånden fra Gud, for at vi skal vide, hvad Gud i sin nåde har givet os. 1 Kor 2


Mange kærlige hilsner HansKrist

PS:

Citat:
RoseMarie:

Jeg er med og tilhænger af Lyset - et forum for spirituelle mennesker...



Det er jeg ikke - det er for spekulativt vidtløftigt og uden kontekst til naturvidenskab, hvad den menneskelige erfaring igennem årtusinder har givet os af go nyttig viden på området.

SPIRITUALITET er ikke at tro noget, at gisne om noget, at spekulere i noget, men det er en konkret vej at gå at leve med Gud ombord i sit liv. Som Jesus som Paulus som de første kristne, for dem alle var det en konkret legemliggørelsens ny virkelighed de erfarede med Gud, gennem Guds Kærlighed Kristus, Guds fødsel i deres liv, der også straks slog over i menneskets fødsel i Gud, de nye skabninger vi er i Kristus, gennem Guds fødsel i vores liv, inkarnationen, hvor vores legeme er tempel for den Hellige Guds Livgivende Ånd:


Citat:
Så formaner jeg jer, brødre, ved Guds barmhjertighed, til at bringe jeres legemer som et levende og helligt offer, der er Gud til behag – det skal være jeres åndelige gudstjeneste. Og tilpas jer ikke denne verden, men lad jer forvandle, ved at sindet fornyes, så I kan skønne, hvad der er Guds vilje: det gode, det som behager ham, det fuldkomne.



I skal lade det jeres gamle menneske død som lever i spekulationer, i tænkning, og uden Gud. Lad dette Guds Åndløse menneske død, dette menneske uden Guds Ånd død.

Dette tåbelige menneske hildet i astrofysiske spekulationer (Arne) og hildet i gisninger og spirituelle spekulationer (Jan ABC).


Vi skal være os selv og vores liv med Gud bekendt, ikke blive fremmede for os selv og vores Gudsliv.

Det er slet ikke så svært som I to gør det til, Arne der skubber tingene fra sig selv og ud i Einsteinske astrofysiske spekulationer og Jan ABC der skubber det hele fra sig selv og ud i talrige meget vidtløftige luftige svævende spirituelle betragtninger og spekulationer.

Forsøm dog ikke jer selv og jeres liv med Gud.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#30883 - 04/11/2020 14:30 Re: Lyset - et forum for spirituelle mennesker... [Re: Hanskrist]
ABC
Uregistreret

Kære HansKrist

Jeg vil da gerne tale om Jesu liv og lære heart Som sådan køber jeg ikke bare jomfrufødsler og alt sådan noget blinker

Hvad foregik der for 2000 år siden...

https://vandrermodlyset.dk/ardors-beretning-11/

https://vandrermodlyset.dk/kommentar-xi/

Hvordan forholde sig til Vandrer mod Lyset...

https://vandrermodlyset.dk/efterskrift/

Jeg kan ikke lade være med at holde en dør åben for dette fantastiske værk. Når det er sagt, så har jeg stadigvæk et problem med beskrivelsen af universet...

https://vandrermodlyset.dk/ardors-beretning-3/

https://vandrermodlyset.dk/kommentar-iii/

Men det er måske bare mig...

https://vml-ploug.blogspot.com/2020/06/teorien-om-big-bang.html?spref=fb

Måske videnskaben en dag vil beskæftige sig med tingene...

Your friend forever

Jan

Ps. Kan du ikke lide sådanne samtaler...

https://www.youtube.com/watch?v=DiOtSLYTk_8
Top Svar Citer
#30884 - 04/11/2020 15:06 Re: Lyset - et forum for spirituelle mennesker... [Re: ]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3675
Sted: Nørresundby
Jan ABC

Citat:
Jeg vil da gerne tale om Jesu liv og lære ❤ Som sådan køber jeg ikke bare jomfrufødsler og alt sådan noget 😉


Der findes ikke et ord om jomfrufødsel hos Paulus og dermed de første kristne og har jeg nævnt noget.

Igen gør du den kristne SPIRITUALITET til ren spekulation (som Bibelfundamentalister gør den til overtroiskhed) ved at du pludselig vil drøfte jomfrufødsel, hvorfor? Ja hvorfor vil du spekulere, gøre dig utallige spekulationer og ja vil du virkelig mene at disse dine tonsvise spekulationer har noget med ægte SPIRITUALITET at gøre?

Vil du bare være et menneske hildet i utallige frugtesløse spekulationer uden overhovedet at have et liv hvor du har taget Gud med ombord, med ind over? Jeg forstår ikke hvorfor Gud skulle være så umulig og ubrugelig og uforståelig en størrelse som det åbenbart er for både dig og Arne.

Hvorfor ikke ta imod Guds Kærlighed KRISTUS ind i verden ved mennesket Jesus, Guds fødsel i dig og dermed din nye fødsel i Gud, den nye skabning du er i KRISTUS, er i Gud, takket være den Hellige Guds Livgivende Ånds Ny Væren og Virke/Virkelighed - som Paulus forlangte vi forstandigt skulle drøfte med og vidne overfor hinanden hvilke frugter og gaver, karismatiske Guds Ånds gaver, berigede vores liv med.

Vi må gå vejen - walk our talk - det er en praksis:

Citat:
hvem ved, hvad der bor i mennesket, undtagen menneskets egen ånd? Således ved heller ingen anden end Guds ånd, hvad der bor i Gud. Vi har ikke fået verdens ånd, men Ånden fra Gud, for at vi skal vide, hvad Gud i sin nåde har givet os. 1 Kor 2

Ånden kommer os til hjælp i vor skrøbelighed. For hvordan vi skal bede, og hvad vi skal bede om, ved vi ikke. Men Ånden selv går i forbøn for os med uudsigelige sukke, og han, der ransager hjerterne, ved, hvad Ånden vil, for den går i forbøn for de hellige efter Guds vilje.

Vi ved, at alt virker sammen til gode for dem, der elsker Gud, Rom 8


Hvis I nægter at tá Gud med ind over jeres liv i praksis, og I er parat til at vidne om hvilke gaver og frugter det betyder i jeres liv, hvilken omvendelse det betyder, ja da gir det ikke mening overhovedet at I taler om SPIRITUALITET - for I er ikke i nærheden af at ha noget som helst at gøre med ægte SPIRITUALITET.

I er bestemt ikke spirituelle mennesker, I er blot opblæst i eget sind omkring utallige ligegyldige frugtesløse spekulationer.

Stakkels jer at I ikke forstår og praktiserer følgende (som også Jungiansk Psykologi fordrer):

hvem ved, hvad der bor i mennesket, undtagen menneskets egen ånd? Således ved heller ingen anden end Guds ånd, hvad der bor i Gud. Vi har ikke fået verdens ånd, men Ånden fra Gud, for at vi skal vide, hvad Gud i sin nåde har givet os. 1 Kor 2

Som minimum skal I kunne magte ovennævnte spirituelle metode såvel som følgende:

Citat:
Ånden kommer os til hjælp i vor skrøbelighed. For hvordan vi skal bede, og hvad vi skal bede om, ved vi ikke. Men Ånden selv går i forbøn for os med uudsigelige sukke, og han, der ransager hjerterne, ved, hvad Ånden vil, for den går i forbøn for de hellige efter Guds vilje.

Vi ved, at alt virker sammen til gode for dem, der elsker Gud,


Selv moderne videnskabelig psykoanalyse benytter sig af de samme erkendelser såvidt en brugbar spirituel metode for menneskelig vækst og healing, helbredelse og recovery.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#30885 - 04/11/2020 17:42 Re: Lyset - et forum for spirituelle mennesker... [Re: Hanskrist]
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7210
Sted: Sydsjælland
Hanskrist skriver - blandt meget andet:
Citat:
Hvis I nægter at tá Gud med ind over jeres liv i praksis -
o.s.v.
Hertil lige en bemærkning:
Dette er forkert at påstå om mig, for - tværtimod - hvad Hanskrist kalder Gud, det er basis i mit liv.
Jeg har blot en anden opfattelse af det guddommelige - og af vi menneskers situation her i verden.
For at sige det kort:
Det guddommelige er uendeligt større og højere (større og højere er ikke de helt rigtige ord, men de bedste jeg har kunnet finde) end, hvad vi mennesker kan fatte.
Vi mennesker lever på lige fod med alt andet levende.

Og i vore dage bliver man ikke brændt på bålet for en sådan livsopfattelse smiler

M.v.h. Arne agnostisk pan"teist" - harmoni og kærlighed smiler heart
Top Svar Citer
#30886 - 04/11/2020 18:52 Re: Lyset - et forum for spirituelle mennesker... [Re: Arne Thomsen]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3675
Sted: Nørresundby
Arne

Citat:
Det guddommelige er uendeligt større og højere (større og højere er ikke de helt rigtige ord, men de bedste jeg har kunnet finde) end, hvad vi mennesker kan fatte.


Hvordan pokker kan du modsige al menneskelig erfaring gennem mange tusinder af tusinder år - i et hug fjerne det religiøse fra menneskets liv

Og hvorfra har du din viden om at mennesket ikke har religiøse åndelige guddommelige erfaringer

At mennesket ikke bare har erfaringer med at være drevet af Ånden, Guds Ånd, men endda at være grebet og besat af Ånden og være i en ekstatisk entusiasme (i Gud Væren) og begejstring er det mest almen menneskelige af alt som du ikke med din hårdnakkede dogmatisme overhovedet kan sætte en stopper for

Selv de fleste ateister har en stor åbenhed overfor spiritualitet, menneskets religiøse spirituelle væsen med et utal af guddommelige erfaringer og oplevelser

Jeg er 100% sikker på at ingen tar notits af din dogmatisme

Det er den hårdeste dogmatisme (såvidt det religiøse guddommelige) jeg nogensinde er løbet ind i - aldrig har jeg mødt en så hårdnakket og ofte gentaget dogmatisme som vi finder hos dig

Skræmmende, men igen så tror jeg ikke hvad du dogmatisk igen igen skriver/siger påvirker nogen mennesker overhovedet, nej tværtimod forbliver folk, mennesker, trofast overfor deres egne erfaringer på det religiøse spirituelle såvidt de guddommelige åndelige oplevelser og erfaringer.

Tror ikke Gerth eller HansKrist eller nogen i hele verden lader sig påvirke af disse dine dogmatiske påstande


Verden ville også blive et fattigt sted uden de religiøse åndelige erfaringer af det guddommelige, af vores Gudsliv, liv med Gud

Hverken for Jesus eller Paulus eller de første kristne og alle os senere i fremtidige generationer var/er Gud (såvel som det guddommelige) en fjern uerkendelig størrelse, tværtimod må man/vi nok sige

Og jeg synes du gør dig selv til grin med din hårdnakkede skråsikre dogmatisme

Til grin fordi ingen lader sig påvirke af din dogmatisme, folk er ligeglad

Håber du så dog selv finder fornøjelse i denne din dogmatisme som jeg tror vi alle undrer os over hvordan du kan have viden om. Hvordan pokker kan du vide at din dogmatisme holder vand?????

Jeg tror dit problem er at du sammenblander det religiøse spirituelle med noget astrofysisk, men det har alene at gøre med at mennesket gribes og besættes af stor ekstatisk begejstring og ENTUSIASME (i Gud Væren)

At mennesket har kendskab til sin egen ånd og Guds Ånd (den Hellige Guds Livgivende Ånd (Gud Helligånden)) at mennesket har kendskab til ikke blot fornuft men også ekstatisk fornuft


Citat:
Tillich:

"Ecstasy" ("standing outside one's self)") points to a state of mind which is extraordinary in the sense that the mind transcendens its ordinary situation. Ecstacy is not a negation of reason; it is the state of mind in which reason is beyond itself, that is, beyond its subject-object structure. In being beyond itself reason does not deny itself. "Ecstatic reason" remains reason; it does not receive anything irrational or anti-rational -- which it could not do without self-destruction --- but it transcends the basic condition of finite rationality, the subject-object of structure. This is the state mystics try to reach by ascetic and meditative activities.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
annonce
Side 34 af 97 < 1 2 ... 32 33 34 35 36 ... 96 97 >


Seneste indlæg
Min ”religion”
af Arne Thomsen
27/04/2024 18:12
Tanker - idéer - visioner.
af Anonym
27/04/2024 10:20
Kommunikation på Trosfrihed.dk
af Anonym
27/04/2024 09:52
Vigtige præciseringer
af somo
27/04/2024 08:22
Lad os undersøge islam...
af ABC
23/04/2024 11:48
Nyheder fra DR
45 mennesker dræbt i oversvømmelser i ..
27/04/2024 23:17
31-årig fængslet og sigtet for drabsfo..
27/04/2024 23:12
Ny lov giver op til 15 års fængsel for..
27/04/2024 22:05
Knivstikkeri i Nordvest: 27-årig mand r..
27/04/2024 21:37
Harvey Weinstein indlagt fra fængslet
27/04/2024 21:27
Nyheder fra Religion.dk