annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 4590700
Et andet syn 1184001
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 949207
Jesu ord 823825
Spirituel omsorg 777058
Galleri
Efter en tur i Vesterhavet
Hvem er online?
1 registreret Arne Thomsen 16 gæster og 12 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 27 af 33 < 1 2 ... 25 26 27 28 29 ... 32 33 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#29361 - 06/03/2020 20:57 Re: Lyser på vej [Re: somo]
somo Offline
bor her
Registeret: 14/07/2012
Indlæg: 690
Hvad berømte ikke-muslimer sagde om islam og profeten Muhammad PBUH
Napoleon Bonaparte
Jeg håber, at tiden ikke er langt væk, hvor jeg vil være i stand til at forene alle de kloge og uddannede mænd i alle landene og etablere et ensartet regime baseret på principperne i Koranen, som alene er sande, og som alene kan føre mænd til lykke.

Sir George Bernard Shaw
Jeg har altid holdt Muhammeds religion i høj skøn på grund af dens vidunderlige vitalitet. Det er den eneste religion, der forekommer mig at besidde den assimilerende kapacitet til den skiftende eksistensfase, der kan få sig til at appellere til enhver alder. Jeg har studeret ham - den vidunderlige mand og efter min mening langt fra at være en antikrist, må han kaldes menneskehedens frelser.
Jeg tror, ​​at hvis en mand som ham skulle overtage diktaturet for den moderne verden, ville han lykkes med at løse dens problemer på en måde, der ville bringe den den meget tiltrængte fred og lykke: Jeg har profeteret om Muhammeds tro på, at det ville være acceptabel for morgendagens Europa, da det begynder at være acceptabelt for dagens Europa.

H. G. Wells
Den islamiske lære har efterladt store traditioner for retfærdig og blid omgang og opførsel og inspirerer mennesker med adel og tolerance. Dette er menneskelig lære af højeste orden og på samme tid gennemførligt. Disse læresetninger tilvejebragte et samfund, hvor hårdhjertethed og kollektiv undertrykkelse og uretfærdighed var mindst sammenlignet med alle andre samfund der gik forud for det ... Islam er fyldt med mildhed, høflighed og broderskab.

Phillip Hitti
I løbet af hele den første del af middelalderen gav ingen andre mennesker et så vigtigt bidrag til menneskelig fremgang som araberne, hvis vi tager dette udtryk for at betyde alle dem, hvis modersmål var arabisk, og ikke kun dem, der boede i arabisk halvø. I århundreder var arabisk sproget for læring, kultur og intellektuel fremgang for hele den civiliserede verden med undtagelse af Fjernøsten. Fra det 9. til det 12. århundrede var der mere filosofiske, medicinske, historiske, religiøse, astronomiske og geografiske værker skrevet på arabisk end på nogen anden menneskelig tunge.Sarojini Naidu
Det var den første religion, der prædikede og praktiserede demokrati; for i moskeen, når opfordringen til bøn høres og tilbedere samles, legemliggøres islamens demokrati fem gange om dagen, når bonden og kongen knæer side om side og erklærer: 'Gud alene er stor'

KONVERTERET TIL ISLAM
https://www.youtube.com/watch?v=Mu6xqnW_Tl0
Top Svar Citer
#29386 - 08/03/2020 17:22 Re: Lyser på vej [Re: somo]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4661
"Jeg håber, at tiden ikke er langt væk, hvor jeg vil være i stand til at forene alle de kloge og uddannede mænd i alle landene og etablere et ensartet regime baseret på principperne i Koranen"

- Du blir da også vanvittigere som tiden går, og har næppe læst andet end den lille biwel dér. Typisk i tider hvor troende jo udmærket ser hvor det bærer, når mennesker overalt ræsonnerer og i det hele taget indretter sig i livet med fornuft, er jo netop lyden fra disse apologetiske skrighalse, basunfantasterier om hele verden der samles om netop deres overtro! Ak ak, men morsomt er synet jo på sin vis også, forudsat de altså har noget interessant at sige! ;)

mvh
Simon
Top Svar Citer
#29388 - 09/03/2020 21:14 Re: Lyser på vej [Re: Simon]
somo Offline
bor her
Registeret: 14/07/2012
Indlæg: 690
Hvorfor startede åbenbaringen af Koranen med ordet "Iqra" (Læs)?


Efterhånden som profeten Muhammad, fred være med ham, begyndte at opfatte de indre og ydre tegn på sin livsopgave og at forstå hvilken Myndighed, han modtog fra, blev ensomheden og intimiteten med den åndelige verden ham mere og mere kær. I bjergene omkring Mekka fandt han denne isolation og i særdeleshed i hulen på Hira-bjerget.

Her tilbragte han lange perioder i åndelig tilbagetrukkethed, uforstyrret af menneskeligt selskab. Gennem bøn og meditation hengav han sig helt. En nat hen imod slutningen af Ramadan måneden, ca. år 610, da han var fyldt fyrre år, kom englen Gabriel til ham og befalede: "Læs!" Han svarede: "Jeg kan ikke læse!" Gabriel pressede ham i en omfavnelse og gentog: "Læs!" Og han svarede Gabriel: "Jeg kan ikke læse!" Igen omfavnede Gabriel ham som før, gav slip på profeten og sagde:

"Læs: I din Herres navn, som skabte, skabte mennesket af en klump blod. Læs, og din Herre er Den Gavmilde,Han, Som lærte ved pennen, lærte mennesket, hvad det ikke vidste." (Sura al-Alaq 96.1-5)

Den Guddommelige Befaling, Som forkynder Islams budskab til verden, åbner altså med det enestående ord Iqra! Dette ord kommer af samme rod som ordet Qur'an, som almindeligvis oversættes til 'Læs', 'Recitér', eller 'Proklamér'. Og ordren er ikke kun rettet mod ét individ på ét bestemt tidspunkt, men til hele menneskeheden. Ved at høre denne besked og ved at deltage i denne kraftfulde proklamation repræsenterer Profeten menneskeheden i dens forhold til Gud. Iqra er en universel besked til os alle, som åbner os for Islam.

Iqra er befalingen om at læse tegnene, som Skaberen har lagt i skabelsen for at gøre det muligt for os at forstå Hans nåde, visdom og magt over os. Det er en befaling om at aflæse, forstå og udleve meningen med det, Han har skabt. Iqra er samtidig også Hans løfte om, at den skabte eksistens virkelig kan læses og forstås - at der er en mening bag den.


Jo bedre vi lærer at læse den, des bedre forstår vi, at den skabte verden er ét eneste univers, hvis skønhed og harmoni reflekterer det guddommelige dekret om alle ting, som i Koranen er beskrevet som Lawhun Mahfuz - Den Velbevarede Tavle. (Sura 85.21) Hvert øjeblik er beskrevet til mindste detalje. Dets forhold til alle andre ting fra før tidens begyndelse og til efter tidens ophør er nedskrevet her.Der eksisterer intet, som Gud ikke har skabt. Helt ned til de mindste bestanddele, om det er levende eller dødt, om det er ting eller væsener. Gud har bestemt, at en pens funktion er at nedfælde. Ligeledes har enhver skabt ting registreret alt, hvad den har været vidne til og alt den, som den selv har været igennem, både begivenheder, den har iværksat og begivenheder, den er blevet udsat for.


Alle systemer udtænkes og formgives, før de etableres på samme måde, som en arkitekts projekt bliver undfanget i arkitektens sind, før de endelige detaljer bliver tegnet på papiret. Hvis det styrker vores ringe evne til at tænke på det 'Guddommelige Dekret', eller 'Tavlen', så lad os forestille os, at dette Guddommelige Dekret er et sådant detaljeret og formgivet projekt. Koranen er projektets verbale udtryk, og universet er projektets udtryk i form og tid. Mennesket kan ikke rumme skabelsen af et sådant univers i sit sind, heller ikke udtænke eller udforme det og slet ikke producere det.

Derfor er menneskets sande formål at læse. Selve det, at vi læser, er at søge den fulde mening med alting. Mennesket når ikke sine mål og kan ikke undgå at begå fejl, af hvilke det kan lære mere eller mindre og opbygger således en metode, der beror på erfaring. Når vi gennemgår vores prøvelser, forsøger vi at undgå tidligere fejltrin, og vi søger hele tiden at forbedre og konkretisere vores viden.
https://fgulen.com/dk/vaerker/sporgsmal/24227-hvor...det-qiqraq-laes

Profeten Muhammad (saws) i Medina & Broderskab - Ahmad Ghofran
https://www.youtube.com/watch?v=8Tq2XYu8L7w
Top Svar Citer
#29393 - 11/03/2020 19:53 Re: Lyser på vej [Re: somo]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4661
Svar: din bønnebog er jo fuld af moralske påbud, skrevet i en tid, hvor man ikke vidste særlig meget andet end, at overlade vigtige beslutninger til mirakelmagere. Det interessante er derimod, hvorfor nogen skulle give sig i kast med at læse dén slags fortællinger, når der findes bedre og mere interessant litteratur at give sig i kast med. Man kan læse gl. religiøse skrifter for at få et indblik i hvordan mennesker i en særlig tid har tænkt, dette kan historisk og litterært set være interessant, men man kan ikke læse din fx din bønnebog for at løse etisk-moralske, videnskabelige eller andre former for tankeknuder der angår mennesket i vor tid.

mvh
Simon
P.s.: Mellem tilsvarende påbud indenfor morsom litteratur findes Strindbergs Blå Bok, der nærmest er en parallel til læsestof af den art "Somo" her tilbyder..;)


Redigeret af Simon (11/03/2020 19:54)
Top Svar Citer
#29396 - 12/03/2020 08:52 Re: Lyser på vej [Re: somo]
Gerth Offline
godt igang
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 421
Sted: Odense, Danmark
Hej alle
Jeg kigger kun engang imellem her, fordi mit sind beskæftiger sig ikke med den slags tro og ingen kender til profilen Somo´s identitet. Det er muligt, at måske ´Somo´ ikke er muslim. Somo svarer ikke på folks kommentarer og derfor er jeg for det meste også tavs her. En envejskommunikation på den måde er ikke noget for mig. Måske jeg aldrig mere læser med i denne tråd her.

Somo: " Den Guddommelige Befaling, Som forkynder Islams budskab til verden, åbner altså med det enestående ord Iqra! Dette ord kommer af samme rod som ordet Qur'an, som almindeligvis oversættes til 'Læs', 'Recitér', eller 'Proklamér'. Og ordren er ikke kun rettet mod ét individ på ét bestemt tidspunkt, men til hele menneskeheden. Ved at høre denne besked og ved at deltage i denne kraftfulde proklamation repræsenterer Profeten menneskeheden i dens forhold til Gud. Iqra er en universel besked til os alle, som åbner os for Islam. Derfor er menneskets sande formål at læse. Selve det, at vi læser, er at søge den fulde mening med alting."

Jeg møder på sociale væresteds cafeér psykisk syge/udviklingshæmmede og hjerneskadede mennesker, som udtrykker en IQ på et niveau under middel, hvor de derfor har meget kognitive vanskeligheder og flere af dem kan ikke læse på grund af dette. De er ikke egnede til religion og ´hellige´ skrifter, fordi der er ikke en gud, som har helbredt dem for deres sindslidelser. Det er ikke deres skyld, at de fejler sådan noget og jeg opfatter dem som mine ligeværdige medmennesker.
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
annonce
Side 27 af 33 < 1 2 ... 25 26 27 28 29 ... 32 33 >


Seneste indlæg
Hellig dem i sandheden; dit ord er sandhed.
af Arne Thomsen
07/04/2020 13:32
Tror du på, at du har en Sjæl?
af Gerth
07/04/2020 09:28
Lyser på vej
af somo
06/04/2020 21:43
Gerth Drost
af Gerth
06/04/2020 01:21
Mellemrummet
af RoseMarie
05/04/2020 06:13
Nyheder fra DR
Det Kongelige Teater aflyser alle forest..
07/04/2020 13:48
Yderligere 16 coronasmittede er døde - ..
07/04/2020 13:03
Fængsel, flytning og nye tænder: Her e..
07/04/2020 13:00
Pressede hospitaler i Herning og Holsteb..
07/04/2020 12:46
Bekymrede forældre frygter smittebomber..
07/04/2020 12:27
Nyheder fra Religion.dk
Engle er en forlængelse af Guds væsen
07/04/2020 06:00
Voxpop: Hvordan fejrer jødiske familier..
07/04/2020 06:00
Katinka: Vi vader ind og ud af relatione..
06/04/2020 06:00
Hvad kan horrorfilm fortælle os om ritu..
03/04/2020 05:50
Har coronavirus påtvunget os en verdsli..
02/04/2020 06:05